DİRENİş (RP)
Leydi Almira'nın sorusuna "Sabah hancıya sorduğumda gece boyunca içtiğini söyledi." diyerek cevap verdi.
Sıkıntıyla "Nerede kaldı bu hobbit..? Artık gelse de işimize baksak. Umarım akşama kadar onu beklemek zorunda kalmayız. Mecera sevenlerden hep korkmuşumdur. Kendi adıma söyleyebilirim ki tek düze yaşamayı ve savaşmayı severim sadece" dedi.
Sohbet sohbeti açıyordu. Cebinden çıkardığı tütünü güzelce sardıktan sonra yaktı ve içine çekmeye başladı. "Ben biraz dışarıya çıkıp hemen döneceğim" dedi ve temiz hava almak amacıyla handan dışarıya çıktı. Kolarını açarak şöyle güzelce bir gerildi. Ortalığa şöyle bir gözattı, yaramaz hobbiti görebilmek ümidiyle ama nafile. Hobbitten en ufak bir iz yoktu ortalıkta. "Mecburen bekleyeceğiz." diye düşünürken bitmekte olan tütünü yere attı ve üzerine basarak iyice sönmesini sağladı ve daha sonra tekrar hanın kapısından içeri girdi..
Sıkıntıyla "Nerede kaldı bu hobbit..? Artık gelse de işimize baksak. Umarım akşama kadar onu beklemek zorunda kalmayız. Mecera sevenlerden hep korkmuşumdur. Kendi adıma söyleyebilirim ki tek düze yaşamayı ve savaşmayı severim sadece" dedi.
Sohbet sohbeti açıyordu. Cebinden çıkardığı tütünü güzelce sardıktan sonra yaktı ve içine çekmeye başladı. "Ben biraz dışarıya çıkıp hemen döneceğim" dedi ve temiz hava almak amacıyla handan dışarıya çıktı. Kolarını açarak şöyle güzelce bir gerildi. Ortalığa şöyle bir gözattı, yaramaz hobbiti görebilmek ümidiyle ama nafile. Hobbitten en ufak bir iz yoktu ortalıkta. "Mecburen bekleyeceğiz." diye düşünürken bitmekte olan tütünü yere attı ve üzerine basarak iyice sönmesini sağladı ve daha sonra tekrar hanın kapısından içeri girdi..
Only God can Judge me!
Almira da kahvaltısını bitirmiş Falcon'u dinliyordu. Evet artık Ruby gelmeliydi bu konuda Falcon haklıydı.
Falcon hava almak için dışarı çıkacağını söylemişti ve bu Almira için iyi bir fırsattı canını sıkan şeyi öğenmek için. Elessar'a dönüp hemen geleceğini söyledi ve masadan kalktı. Tam kapıya gelmişti ki Falcon'un içeri girdiğini gördü. Almira masadan kalkmıştı bir kere ve başladığı bir işi yarım bırakmayı hiç sevmiyordu. Sonucu hüsran olsa bile. Dayanamayarak Falcon'u kendisine biraz eşlik etmesi için dışarıya gelip gelemeyeceğini sordu.
Falcon hava almak için dışarı çıkacağını söylemişti ve bu Almira için iyi bir fırsattı canını sıkan şeyi öğenmek için. Elessar'a dönüp hemen geleceğini söyledi ve masadan kalktı. Tam kapıya gelmişti ki Falcon'un içeri girdiğini gördü. Almira masadan kalkmıştı bir kere ve başladığı bir işi yarım bırakmayı hiç sevmiyordu. Sonucu hüsran olsa bile. Dayanamayarak Falcon'u kendisine biraz eşlik etmesi için dışarıya gelip gelemeyeceğini sordu.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Falcon'un bu daveti kabul etmesine sevinmişti Almira ama şimdi konuya nasıl geleceğini bilmiyordu. Derin bir nefes aldı.
"Ã?ncelikle bana eşlik ettiğin için teşekkür ederim. Sorun ben de değil sanırım sende. Bir tuhaf duruyorsun Falcon ve bu diğr arkadaşlarımız gibi benim de holuma gitmiyor. Kendimizi kötü hissetmemiz demek zayıflığımız olduğunu gösterir." dedi. "Çok düşünceli görüyorum seni. anlatırsan belki bu kararsızlığın yok olur. Sana elimden geldiğince yardım edeceğimden ve bunun ikimizin arasında kalacağından emin olabilirsin. şimdi söyle bana neden bu haldesin? Gözlerin neden engin denizlere bakar gibi?!" diye noktaladı konuşmasını.
"Ã?ncelikle bana eşlik ettiğin için teşekkür ederim. Sorun ben de değil sanırım sende. Bir tuhaf duruyorsun Falcon ve bu diğr arkadaşlarımız gibi benim de holuma gitmiyor. Kendimizi kötü hissetmemiz demek zayıflığımız olduğunu gösterir." dedi. "Çok düşünceli görüyorum seni. anlatırsan belki bu kararsızlığın yok olur. Sana elimden geldiğince yardım edeceğimden ve bunun ikimizin arasında kalacağından emin olabilirsin. şimdi söyle bana neden bu haldesin? Gözlerin neden engin denizlere bakar gibi?!" diye noktaladı konuşmasını.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Elf hanımının Falcon'daki sıkıntıyı anlaması olağan birşey değildi. Ã?ünkü Falcon hislerini karşısındaki kişiden saklamayı iyi becerirdi genelde. Fakat bu sefer bunu başaramamıştı. Sıkılarak "Evet Almira. Bendeki olguyu iyi sezinlemişsin. Sebebini bilmediğim bir huzursuzluk var içimde ama şu an çok daha iyiyim. İlgin için minnettarım." dedi ve cümlerini tamaladıktan sonra sevgiyle gülümsemeye başladı, Almira'nın omuzuna elini koyarak "İçindeki iyilik duygusunu başından beri taşıdığını biliyorum. Bu yüzden tanrı sana Elessar'ı gönderdi. En az senin kadar iyi biri. Sev onu. Tanrının sana verdiği güçten daha da öteye gitmeye çalış. Ã?ünkü O, seni tüm canlılar arasında hakedebilecek tek canlı." Ã?ğüt verir gibi konuşmuştu. Zaten amacıda buydu. Almira'nın Elessar'a tutku ile bağlı olduğunu bilse de böyle bir açıklama yapma gereği duymuştu Falcon. Ã?ünkü bu iki elfin gerçekten çok özel olduklarını düşünüyordu.
"Hana dönelim mi ne dersin?" diye sordu Falcon..
"Hana dönelim mi ne dersin?" diye sordu Falcon..
Only God can Judge me!
Almira Falcon'un bu konuşmasında o kadar duygu yüklendi ki gözlerinin dolmaması için zor tuttu kendini. Falcon'un sesinde bir şefkat yoğunluğu vardı ve Almira'nın omzuna dokunmasıyla bu yoğunluğun ona geçmesini kolaylaştırmıştı.
"Söylediklerin için çok teşekkür ederim Falcon. Birbirimizin değerini bu konuşmadan sonra daha da iyi anlayacağımızdan emin olabilirsin. Elessar için hissettiklerimi anlatamam çünkü kelimeler yetersiz kalıyor...neyse evet artık hana dönsek iyi olur" dedi ve son kez Falcon'a bakarak ona sarıldı. Almira'nın sarılışında huzur vardı ve Falcon'a duyduğu saygı ve sevgiyi şu an için ancak bu şekilde ona hissettirebilirdi...
"Söylediklerin için çok teşekkür ederim Falcon. Birbirimizin değerini bu konuşmadan sonra daha da iyi anlayacağımızdan emin olabilirsin. Elessar için hissettiklerimi anlatamam çünkü kelimeler yetersiz kalıyor...neyse evet artık hana dönsek iyi olur" dedi ve son kez Falcon'a bakarak ona sarıldı. Almira'nın sarılışında huzur vardı ve Falcon'a duyduğu saygı ve sevgiyi şu an için ancak bu şekilde ona hissettirebilirdi...
Tezgahtan atlayarak indi kesesinden kırmızı bir elma çıkardı gömleğinin koluyla elmayı sildikten sonra kocaman sulu bir ısırık aldı bir yandan lokmaları çiğniyor bir yandan konuşmaya çalışıyordu
"Demirhanende yiycek olmaması doğal , sorun değil bende elma yerim" dedi ve büyük lokmasını midesine gönderdi,tekrar kesesinden elma çıkardı koluyla sildi ve cücenin avcuna tutuşdurdu "al bakalım daha sonra bana olan elma borcunu ödersin" dedi ve sırıttarak çıkış kapısına doğru yürüdü kapının önünde tekrar durdu ve cüceye baktı " merak etme salamone ben ve arkadaşlarım seni kasabadan çıkarırız yine görüşmek üzere" dedi ve cüceye el salladı,elmasını yiyerek hoplaya zıplaya hana doğru yürüdü
"Demirhanende yiycek olmaması doğal , sorun değil bende elma yerim" dedi ve büyük lokmasını midesine gönderdi,tekrar kesesinden elma çıkardı koluyla sildi ve cücenin avcuna tutuşdurdu "al bakalım daha sonra bana olan elma borcunu ödersin" dedi ve sırıttarak çıkış kapısına doğru yürüdü kapının önünde tekrar durdu ve cüceye baktı " merak etme salamone ben ve arkadaşlarım seni kasabadan çıkarırız yine görüşmek üzere" dedi ve cüceye el salladı,elmasını yiyerek hoplaya zıplaya hana doğru yürüdü
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
değil de insandan ise..
Elf hanımı bir anda arkasını dönerek Falcon'a sarılmıştı. Hislerin dışa vurmuş haliydi bu. Falcon'da ona karşılık verdi ve sevgiyle sarıldı. Almira'nın yüzüne baktığında gözlerinden mutluluk gözyaşlarının yavaşça aktığını gördü Falcon "Ağla savaşçı.. Bunlar mutluluk özyaşları.. Uğrana değecek tek üzüntü biçimi.. En anlamlı olan bu.." diyerek iyice içini boşaltmasını sağladı Almira'nın. Cebinden çıkardığı temiz bezle Almira'nın gözyaşlarını sildi ve daha sonra gülümseyerek "İçeri girmek için neyi bekliyoruz ha." dedi. Birlikte tekrar hana girdiler..
Only God can Judge me!
Almira o kadar yoğun yaşıyordu ki duygularını, Falcon'un söylediği her kelime Almira'nın kendi duygu havuzunda boğulmasına neden oluyordu. Mutluluk gözyaşları bir zaman sonra hıçkırıklara dönüştü ve tekrar bir dost tarafından sevgiyle dindirildi. Kılıç tutmaktan nasır oluşmuş elindeki mendille, gözyaşlarını sildi savaşçı dostu. Almira yemyeşil gözleriyle baktı Falcon'un gözlerine...hala o anlamlı bakışlar vardı. Ve derinliğinden hiçbir şey kaybetmemişti kolay kolay kaybetmeyeceğini de biliyordu elf leydisi.
Gözlerindeki kızarıklığın geçmesini beklemeden "evet artık içeri girsek iyi olacak" dedi ve tekrar son kez teşekkürlerini sundu. Belki de bu rahatlama için ya da bu güzel bir dostlğun başlangıcı için... sadece usulca teşekkür etti.
"Teşekkür ederim..."
Gözlerindeki kızarıklığın geçmesini beklemeden "evet artık içeri girsek iyi olacak" dedi ve tekrar son kez teşekkürlerini sundu. Belki de bu rahatlama için ya da bu güzel bir dostlğun başlangıcı için... sadece usulca teşekkür etti.
"Teşekkür ederim..."
Falcon artık beklemekten sıkılmıştı, bir hışımla ayağı kalktı "Eğer bu hobbiti biraz daha beklersek burada dallanıp meyve vermeye başlayacağız." dedi. Espriyle yaklaşmıştı fakat kendi keyfinde olduğunu düşündüğü Ruby'yi beklemekten gerçektende sıkılmıştı. Belki de yanılıyordu. Ruby'nin başına birşey gelmiş olabilirdi. Fakat Falcon'nun hisleri Ruby'nin cansıkıntısından dolayı çıkıp keyfine baktığını söylüyordu. Ne de olsa bu hobbit başına buyruk bir karaktere sahipti. Ã?yle ki, gruptaki kimsenin lafına kulak asmadan isteği gibi davranan bir karakter..
"Gidelim ve onu arayalım." dedi Falcon. Gruptaki herkes bekleyişten sıkılmış olacak ki birden ayaklanıverdiler. Elessar'ın hancının yanına giderek 1 gecelik yatı ve iki öğünlük yemek ücretlerini ödediğini gördü Falcon ve bunun üzerine Elessar'a teşekkür etti. "Çok cömertsin dostum. Teşekkür ederim." Aynı şekilde Grimble'de teşekkürlerini sunmuştu. Elf ve cüce arasında yaşanan onca gerginliğe rağmen bazı tatsız şeylerin kafalardan silindiğine işaretti bu. Sevindiriciydi. Tam bir grup olma yolunda yavaş fakat emin adımlar atılmaktaydı..
Görkemli handaki serüvenin sonlarına yaklaşılırken Falcon, hancıya da teşekkürlerini sunmak istedi. Ona dönerek "Her kime inanıyorsan sana işlerinde kolaylık versin!" dedi ve hancının teşekkür babında kafasını salladığını, gülümsediğini gördü. Artık yola koyulma vakti gelmişti. Tüm savaşçılar silahlarını güzelce kuşandıktan sonra hanın kapısına doğru yöneldiler. Tam bu sırada grup hancının arkadan gelen sesi ile duraksadı "Bahtınız ak, yolunuz açık olsun savaşçılar."..
Dışarıya çıktıkları anda Falcon "şimdi dört bir yana dağılıp Ruby'i arayalım.." cümlesini henüz bitirmişti ki grubun tam arkasından gelen ses dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı..
"Bensiz nereye gidiyorsunuz bakalım?" diyordu Ruby..
RP Dışı: Arkadaşlar oyunu hızlandırmak için karakterleri biraz yönettim. Devam edebiliriz..
"Gidelim ve onu arayalım." dedi Falcon. Gruptaki herkes bekleyişten sıkılmış olacak ki birden ayaklanıverdiler. Elessar'ın hancının yanına giderek 1 gecelik yatı ve iki öğünlük yemek ücretlerini ödediğini gördü Falcon ve bunun üzerine Elessar'a teşekkür etti. "Çok cömertsin dostum. Teşekkür ederim." Aynı şekilde Grimble'de teşekkürlerini sunmuştu. Elf ve cüce arasında yaşanan onca gerginliğe rağmen bazı tatsız şeylerin kafalardan silindiğine işaretti bu. Sevindiriciydi. Tam bir grup olma yolunda yavaş fakat emin adımlar atılmaktaydı..
Görkemli handaki serüvenin sonlarına yaklaşılırken Falcon, hancıya da teşekkürlerini sunmak istedi. Ona dönerek "Her kime inanıyorsan sana işlerinde kolaylık versin!" dedi ve hancının teşekkür babında kafasını salladığını, gülümsediğini gördü. Artık yola koyulma vakti gelmişti. Tüm savaşçılar silahlarını güzelce kuşandıktan sonra hanın kapısına doğru yöneldiler. Tam bu sırada grup hancının arkadan gelen sesi ile duraksadı "Bahtınız ak, yolunuz açık olsun savaşçılar."..
Dışarıya çıktıkları anda Falcon "şimdi dört bir yana dağılıp Ruby'i arayalım.." cümlesini henüz bitirmişti ki grubun tam arkasından gelen ses dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı..
"Bensiz nereye gidiyorsunuz bakalım?" diyordu Ruby..
RP Dışı: Arkadaşlar oyunu hızlandırmak için karakterleri biraz yönettim. Devam edebiliriz..
Only God can Judge me!
Almira sabısızlanmıştı ki bu sırada Ruby'nin geldiğini gördü ve istemeden de olsa "nerelerdeydin? Bizi ne kadar zor bir durumda bıraktığının farkında mısın? Sakın bir daha bize haber vermeden bir yere kaybolma küçük hsnım" dedi. Sonra Almira sırtını döndü ve kendi kendine acaba çok mu sert çıkıştım diye düşünmeye başladı..
şimdi grubun diğer üyelerini söylediklerini dinliyordu..
şimdi grubun diğer üyelerini söylediklerini dinliyordu..
"özürdilerm Almira " dedi ve kafasını mahçup birşekilde yere eğdi sonra hızla kaldırdı ve grup üyelerine baktı "Nerdeydeydim biliyormusunuz salamonenin yanında merak etmeyin birşey çalmadım sadece konuştuk oda biz gibi orklarla savaşmak istiyor" dedi ve elmasından son kez ısırık alarak arkasına attı "Falcon salamone bizle gelmek istiyor ama kasabalılar izin vermiyor bende ona seni burdan çıkarıcaz diye söz verdim yardım ederiz demi?"
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
değil de insandan ise..
değil de insandan ise..
Salamone hobit ile konuşmasında yine kendini sıkıntılara boğmıuştu.Hobit demirhaneden çıkarken çok komik olduğunu ve iyi niyetli olduğunu anlamıştı.Elma hala elinde duruyordu.Elmaya bakarak 'Acaba bu kişilerle gerçekten dışarı çıkabilir miyim?'diye aklından geçiriyordu.Salamone bu kişilerle iyi bir dost olacağını hissediyordu.Daha sonra tekrar elmaya baktı. şu an bir şeyler yemek istemiyordu.Ama hobite ayıp olacağını düşündü.Kenardan keskin bir bıçak alarak emayı 4 e böldü.Hal ı çağırarak 3 parçasını Hal a verdi.Bir parçasınıda kendisi yedi.
"Kıllı ayak ağzının tadını biliyor..."
"Kıllı ayak ağzının tadını biliyor..."
Uçurumdan kurtulmanın tek yolu ona bakmak, derinliğini ölçmek ve kendini o boşluğa bırakmaktır.
Ruby'nin dönüşü üzerine artık onu aramaya gerek kalmamıştı. Hobbitin sorusuna "Evet" dedi "Bunu bende düşündüm ama burada tutsak altında gibi. Onu buradan çıkarmanın akıllıca bir yolunu bulmalıyız. şimdi Salamone'nin demirhanesine gidelim, kılıcımı bileyletmem gerekiyor. Hem de bu vesileyle onunla bize katılıp katılmayacağı hakkında konuşalım. Eğer katılırsa elbet onu buradan çıkarmanın sağlıklı bir yolunu buluruz."
Falcon, Salamone'nin taa ki ilk gözlerine baktığında savaşçı ruhu görmüştü. Hırçın ve asabiydi cüce. Gruba katılması büyük katkı sağlayacaktı hiç şüphe yokki.
Grupta demirhanenin yolunu bilen sadece bir kişi vardı. O da Ruby idi. Bunu göz önünde bulunduran Falcon, Ruby'ye dönerek "Bize yolu göster" dedi..
Falcon, Salamone'nin taa ki ilk gözlerine baktığında savaşçı ruhu görmüştü. Hırçın ve asabiydi cüce. Gruba katılması büyük katkı sağlayacaktı hiç şüphe yokki.
Grupta demirhanenin yolunu bilen sadece bir kişi vardı. O da Ruby idi. Bunu göz önünde bulunduran Falcon, Ruby'ye dönerek "Bize yolu göster" dedi..
Only God can Judge me!
Almira'yla Falcon'un konuşmalarını sabırla bekledi. Dünyada çok güvendiği iki insandı ikisi de.Ne kadar zamanda kazanılmıştı bu güven? Kısa olmuştu. Ama sağlam olduğunu düşnüyordu, sağlam olduğunu umuyordu... Güzel bir gecenin ardından iyi bir kafvaltı... DAha iyi ne oabilirdi ki. Hesabı ödedi. Teşekkürlere nazikçe karşılık vermeye çalıştı. Bu yaşanan gerginliği yumuşatmaya da yardımcı olacaktı. Görünüşe göre işe karamıştı. Herşey yolunda gibiydi
Aklını kurcalayan birşeyler yok değildi. Minik hobbit nerdeydi? Hanımefendi görünüşe göre sürekli başına bela almayı seviyordu. Bir müddet sonra Falcon'un sözler duyuldu Evet aramalıydılar. Aklına değişik olasılıklar geldi. Pek kötü birşey beklemese de herşey olabilirdi. Katıldığını belirten kelimeler dökülecekti ki ağzından. Ses duyuldu. İşte geri gelmişi. Ama boş duradığı kesindi... Cücenin gruba katılması konusunda tereddütleri vardı. Ama eğer istiyorsa bir kısıtlama olamazdı. Ne olursa olsun amaçları aynıydı. SAvaşırken güvenilebilirdi herhalde. Düşmanımın düşmanı dostumdur derlerdi... Elessar'ın yardımı dokunabilirdi belki. İstiyorsa gelmesi gerektiğine karar verdi en sonunda. Ama birşey söylemedi.
Aklını kurcalayan birşeyler yok değildi. Minik hobbit nerdeydi? Hanımefendi görünüşe göre sürekli başına bela almayı seviyordu. Bir müddet sonra Falcon'un sözler duyuldu Evet aramalıydılar. Aklına değişik olasılıklar geldi. Pek kötü birşey beklemese de herşey olabilirdi. Katıldığını belirten kelimeler dökülecekti ki ağzından. Ses duyuldu. İşte geri gelmişi. Ama boş duradığı kesindi... Cücenin gruba katılması konusunda tereddütleri vardı. Ama eğer istiyorsa bir kısıtlama olamazdı. Ne olursa olsun amaçları aynıydı. SAvaşırken güvenilebilirdi herhalde. Düşmanımın düşmanı dostumdur derlerdi... Elessar'ın yardımı dokunabilirdi belki. İstiyorsa gelmesi gerektiğine karar verdi en sonunda. Ama birşey söylemedi.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.