Bilmeceler

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
dragonlancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dragonlancer »

Code: Select all

bence hikaye sırası şöyle:
mutlu aile en başta, sonra saldırı oluyor ve ev yanıyor, sonra medusanın zaferi ve hafifçe görünen boynu bükük şövalye (olaylardan dolayı boynu bükük, yenilmemiş) sonra savaşa giden şövalye ve zırhı zarar gören ama ölmeyen kısaca yenilen şövalye...
yani  2-5-3-4-1
soldan 1. kapının kolu sağa, 2. kapının kolu sola, 3.kapının kolu hareketsiz, 4. kapının kolu hareketsiz ve 5.kapının kolu sola çevrilir

ve istediğim hazineyi ele geçiririm...yani -inşallah- doğruysa ele geçiririm :roll: 
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

şİmdi Dragonlancer'ın fikrini okudum ondan fikir afırdım onu belirteyim sonrasında yazayım.

Burada sanırım hikaye önce mutlu ev, sonra mutsuz ev, sonrasında dört nala giden şövalye, sonrasında medusayla karşılaşan medusa ve en sonunda da yenilmiş şövalye olacak. Yani kapıların sırası 2, 5, 4, 3, 1

şİmdi yalnız benim içime bir kurt düştü. Çok iyi işçiliği olan heykeller diyorsun medusa diyorsun. Yüzlerinde umutsuzluk olan heykellr hemde. şİmdi bu kapının arkasından Medusa çıkmasın birde. Ben bu işlemleri yapmadan önce korumamıda alıyorum ona göre.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

Abi çok saol süper bir ip ucu vermişin. Bu ip ucundan sonra çözemeyene ayıp. :lol:
haklısın Darkgnome :) spoiler'ı açarken ipucu vermeyi düşünüyodum. sonrada ip ucu istememe ihtimalinizi düşündüm. o yüzden son iki kelimeyi ekledim. ipucu spoiler'da olacaktı ama sonuçta okunacaktı. hemen yada 5 dakika sonra. medusa için önlemlerini aldın Darkgnome. kolların ara kademeleri var.

olayın sırasını tasvirlerden anlayamayacağınız kadar ayrıntılı olarak yazıyorum.

medusa değerli olanlar karşılığında yıkım görevi alır. köylüler ilk başta mutlular ( 2. kapı ). evin önündekiler sempolikti yani bütün köyü tasvir etmek yerine bu aile gösterildi. medusa hizmetkarlarıyla birlikte görevini yerine getirdikten sonra köylüler artık mutlu değiller ( 5. kapı ). şovalye yapılan kötülüğün intikamı için yola çıkmış ( 4. kapı). bu arada sovalyede köylüler gibi sembol. şovalye kaybetmiş ( 1, kapı ). medusanın hizmetkarlarını geçememiş bile. medusa kazanmış ( 3. kapı ). yapılan saldırınında üstesinden gelmiş. artık eskisinden daha görkemli, kendine güveni daha fazla. rahat ve zengin. yeni kazandıklarını eskilerine eklemiş ve saklamış.

paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

nedense -önceden yapabildiğim halde- aynı mesajda iki spoiler yapamıyorum. o yüzden parça parça yazıcam.

çözüm yöntemlerinizle ilgili

hikayenin sırasını bulup kolları ona göre çevirdiğiniz zaman bir değişiklik olmuyor. Darkgnome gibi mekanizma sesleri duyuyorsunuz sadece. kol çevirme işini bitirdikten sonra kapıları itmeye çalışsaydınız o zaman arkanızdaki kapı kapanacaktı ve zehirli gaz odaya girmeye başlayacaktı.
paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

ipucu

spoiler'ı okuduysanız artık hikayeyi biliyorsunuz. medusa zengin ve hazinesini saklamış. 

hikaye yaşandı, sırayla 
[b]sonuçta değerli olan medusanın baktığında [/b]
ölüm sana çok yakın, hata yaptığında 

"medusanın baktığında" kısmı çok önemli. medusanınn baktığı kişiye neler olduğunuda biliyorsunuz.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Acaba o şövalyenin heykeli olabilir mi odadaki heykeller arasında. Belki de kapılar sadece tuzak. Ya da kolları doğru şekilde ayarladığımızda şövalye heykelini (varsa) itmemiz gerek.

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..
paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

FrontsideAir'ın spoiler'a

heykeller arasında şovalye heykeli yok. kapı kolları tamamen tuzak. tasvirlerse hikayeyi anlatıyo.

hikaye yaşandı, sırayla : medusanın, kapıların üzerinde anlatılan macerası. cevap için gerekli değil. tuzağın bir parçası ama yanlış değil. hikaye gerçekten yaşandı. alt satırda yazdığı gibi "sonuçta" değerli olan medusanın baktığında.

sonuçta değerli olan medusanın baktığında : hazine medusa'nın baktığında. 

ölüm sana çok yakın, hata yaptığında : tahmin edildiği gibi tuzağın habercisi. cevap için gerekli değil.
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

Bir saniye... Eğer medusa köyü yıkmışsa baktığı şey de köyün yıkıntısı değil midir? Hikaye de bunu anlamamızı sağlıyor. Demek ki köyün yıkıntısının olduğu kapıyı itmemiz gerek.

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

FrontsideAir cevabın yanlış.

medusa hizmetkarlarıyla hareket ediyor. öncephede savaşır mı onu bilmem.

yıkım yapılması ve şovalyenin mağlubiyeti benzer olaylar. biri söylediğin gibi olursa diğeride olabilir. ama ikiside değil.
dragonlancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dragonlancer »

bence hazine heykellerden birinin arkasında
sonuçta umutsuzlar ve taşlar, en ince ayrıntılarına kadar yapılmışlar demek ki gerçekler...
yani onlar medusanın baktıkları...kapılar sadece hikayeyi anlatıyor da olabilir, doğru heykeli bulmaya da yarayabilir...
paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

dragonlancer'ın spoiler'a

"bence hazine heykellerden birinin arkasında" derken ne kastettin drogonlancer? 
dragonlancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dragonlancer »

yani demek istediğim o heykeller medusanın baktıkları, ölümün umutsuzluğu yüzlerinde donup kalmış falan
mesela kapıların kolları -eğer mümkünse- heykellere doğru çevrilebilir
hangi heykele dersen, belki diğerlerinden daha önemli gibi görünen bi heykel vardır, yada savaştan zor çıkmış birinin heykeli...direk medusa ile savaşmış ve yenilmiş biri mesela...bunun zırhtan falan anlaşılacağını düşündüm...
bi de soruda her an kapı çıkabilir gibi bişey demiştin galiba, belki de kapılar heykellerin gerektiği gibi düzenlenmesiyle ortaya çıkıyordur...
FrontsideAir
Gölge Ustası

Post by FrontsideAir »

dragonlancer wrote:

bence hazine heykellerden birinin arkasında
sonuçta umutsuzlar ve taşlar, en ince ayrıntılarına kadar yapılmışlar demek ki gerçekler...
yani onlar medusanın baktıkları...kapılar sadece hikayeyi anlatıyor da olabilir, doğru heykeli bulmaya da yarayabilir...

Eveeet, medusanın bakışları taşa çeviriyordu, değil mi? Ben de öldürüyor sanıyordum yaa.. Neyse o zaman dragonlancer'ın fikrine katılıyorum, o heykeller medusanın kurbanları. Hazine heykellerde olmalı. Kapılar herhalde bir heykele işaret ediyor olmalı.
Kaç heykel var acaba?

Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.

dragonlancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dragonlancer »

uf spoiler e koymayı unuttum bişey olur mu :?: :roll: :?:
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Sizce de spoiler olayını biraz abartmış olabilirmiyiz? Bu arada bende medusanın baktıkları ile heykelleri aklıma getirdim ama heykeller için özel bir açıklama yapılmamış. Medusanın baktığı acaba gözlerimi oluyor. Hani medusa ne ile bakar. Gözleri ile. Tamam çok saçmaydı ama dayanamayacağım. Heykellerde özel bir şey varmı?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Post Reply