Drogonlancer, dediğin gibi heykeller aslında medusanın bakışlarıyla taşa dönüşmüş insanlar.
kapıların kolları heykellere doğru çevrilemez. kollar yalnızca sağa ve sola 90 derece çevrilebiliyorlar. diğerlerinden önemli görünen heykel yok.
heykeller köylülere ait. biri diğerinden daha önemli yada daha fazla savaşmış gibi görünmüyor.koridorun iki yanında dörder tane olmak üzere toplam sekiz taneler. hepsi kadın. itmeye çalıştığınızda yerlerinden hareket etmiyorlar.
heran kapı çıkabilir derken sizi kapıların bulunduğu odaya hapsedicek tuzaktan bahsediyodum.
Hehe, spoiler kafayı yedi. Kendi spoiler'ıma basıyorum, alıntıdaki dragonlancer'ın spoiler'ı açılıyor. Acaba div'lerin isimleri mi çakışmış? Alıntı yaparak okuyabilirsiniz ama ben tekrar yazayım.
Eveeet, medusanın bakışları taşa çeviriyordu, değil mi? Ben de öldürüyor sanıyordum yaa.. Neyse o zaman dragonlancer'ın fikrine katılıyorum, o heykeller medusanın kurbanları. Hazine heykellerde olmalı. Kapılar herhalde bir heykele işaret ediyor olmalı.
@Darkgnome: Arkadaşım, spoiler'ın amacı sonunu öğrenmek istemediği bir şeyi okumamayı sağlamaktır. Burada da bilmecenin cevabını etkide kalmadan bulmaya çalışan insanlara saygı duymalıyız, değil mi?[/code]
kollar hiçbir heykeli göstermiyor.
bir ipucu daha:
madem heykellerden birini göstermesini istiyorsunuz o zaman istediğiniz heykeli gösterdiğini farzedebilirsiniz.
bu arada üstünde hikayenin anlatıldığı kapılar açılıyo mu ya?
belki de kollar belli bir sırayı belirtmek için değil de kapıları açmak içindir?
mesela medusanın zafer kazandığı kapıalrı açınca kötülükle karşılaşabiliriz
veya savaşa giden şövalyenin kapısını açtığımızda cesaret karşımıza çıkıyodur -o nasıl oluyo demeyin-
bence heykellerle kapıları birlikte kullanmalıyız bir şekilde
bu arada o heykeller medusa nın taşa çevirdikleriyse medusa da orda olabilir dimi
ben vazgeçtim hazineyi aramaktan, medusa yı görürsem alırım gerçek hazineyi :wink: :wink:
ekibin barbarı fazlasıyla sıkılmıştı. saatlerdir tasvirlere bakmaktan ve kollarla oynamaktan başka yaptıkları bir iş yoktu. vakit kaybı! bu kadar saatir burda boş boş oturmak yerine canı pahasınada olsa birilerini kesmeyi tercih ederdi.
"biraz dolaşıcam" dedi, "tanrılar size akıl fikir versin. tuzakmış, hazineymiş, bulmacaymış... pöhhhhh. para lazımsa git birilerini kes"
geldikleri koridor boyunca ilerlemeye başladı. ilerde heykelleri görebiliyordu. kasvetli, sinir bozucu heykeller. gözüne ilk kestirdiğine yaklaştı.
"bayan, eminim burda boş boş dikilmekten sıkılmışsınızdır. isterseniz hayatınıza biraz hareket katayım. zahmet mi, yok canııım ne zahmeti. sizin gibi güzel bayanlara hizmet benim için zevk"
heykelin önünde beceriksizce eğildi. sonrada baltasını heykelin göğsüne doğru savurdu. taşın parçalanma sesi, fakat değişik birşeylerde vardı. olmaması gereken sesler. anlam veremedi. yere baktığındaysa şaşkınlıktan nerdeyse küçük dilini yutacaktı.
altınlar, mücevherler, değerli taşlar... hepsi ayaklarının dibindeydi. çevik hareketlerle diğer heykelleride parçaladı. aynı güzel manzara. elinde baltası, iki kolunu yana açmış şekilde kahkahalarla gülmeye başladı. nerdeyse keyfinden dans etmeye başlayacaktı.
diğerleri sesi duyunca hızlı adımlarla barbara doğru ilerlediler. barbar hazinenin ortasında onları bekliyordu. baltası omuzundaydı ve yüzünde ukala bir ifadeyle sağa sola bakıyordu.
rogue yaklaştı. gülümsüyordu fakat suratındaki çekememezliği sezmek için fazla yetenekli olmaya gerek yoktu.
"barbar zihniyeti! bazen ne kadarda işe yarayabiliyor" dedi. "ehhh tebrik edelim bari"
gülüştüler
Bu kadar basit olacağını tahmin etmezdim. Hayal kırıklığına uğradım ama sanırım kendim tahmin edemediğim için. Bazen bu kadar basit şeylerde yatabiliyormuş cevaplar, yani iyiydi.
cevabın kolaylığının yanısıra kafanızın karışık olmasınında çözümü bulamamanızda etkisi olduğunu düşünüyorum. kapıların üzerindeki tasvirler sizi biraz uğraştırdı, dikkatleri başka yöne çekti. amacımda buydu zaten.
Gerçekten de çok uğraştırdın bizi kapılarda. Tek satır yeterliydi bilmeceyi çözmek için: "Hazine medusanın baktığında"
Keşke benim de aklıma bilmece gelse de sorsam. Güzel bir şey olsun istiyorum, bilmece bildirmece.. türünden bir şeyler sormamak için. Slach, yeni bilmecelerini bekliyoruz..
kapılar, hikaye sırası, dönen kollar
düşün düşün
sonuç nerdeymiş: heykellerin içinde
güzel bi bilmece olmuş bence, o anlatılanlardan sonra kimse heykellerin içini düşünemez...