Güzel RP nasıl yapılır...
O zaman hack'n slash yerine search'n destroy diyelim, sonuç itibarıyle öldürdüğün adam başına xp aldığın bir sistemdir ve asıl amacı öldürecek adam bulmaktır. Farkındayım kötülüyormuş ve küçümsüyormuş gibi konuşuyorum ama DnD ve benzer sistemlerde bence karakteristik özellikler vs. çok geri plana atılmış, öncelikli hedef aksiyonmuş gibi yansıtılmış.
-Fac fortia et patere-
Bunun sebebi, DnD'nin heroic bir setting olmasıdır. DnD'de önemli olan kahramanlıktır, destanlardır. Bunu yolu da erdemli olmaktan geçer. Yani bir işi yapmak yetmez, onu en şövalyevari biçimde yapmak da gerekir. oysa diğer pek çok settingde bunun böyle olmadığını biliyoruz.
zaten bu nedenle DnD'de bana katıl diyen antagoniste de get deyip savaşa tutuşurken, Fallout'ta bunu diyen Master'e olur abi diyebiliyoruz.
Arada ciddi bir felsefe farkı var ve DnD bu nedenle hekensıleş ya destroy olarak adlandırlırsa büyük bir hata olur.
zaten bu nedenle DnD'de bana katıl diyen antagoniste de get deyip savaşa tutuşurken, Fallout'ta bunu diyen Master'e olur abi diyebiliyoruz.
Arada ciddi bir felsefe farkı var ve DnD bu nedenle hekensıleş ya destroy olarak adlandırlırsa büyük bir hata olur.
War, war never changes...
-
DragonForce
- Kullanıcı