Bi İnsan FRp Ye nasıl Başlatılır

Anlatacak komik veya enteresan FRP anıları olanlar için. Geyiğin sınırları burada belirlenecektir...
Ayyaş Porsuk Hanı'nın bu güzide salonu, tüm ziyaretçilerimize açıktır.
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Aslında her sey players handbook almakla olmuo.Biraz oynayanları izleyerek birazda kitap bilgisayar oyunu oynarak vs vs basladım ben frp ye.

Players handbook var bende ama hic hepsini okumadım cünkü olaylar cok sıkıcı anlatılmıs ki warlock'a meftulün büyücüsü yazdıklarından sora okumayı neredeyse tam olarak bıraktım :D

Okumaktan cok oynayarak ögrenilio bu iş ama tabi biraz da fantastik seylerden hoslanmak lazım.
Hakikatli-TormII
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hakikatli-TormII »

Bence yaklalşık 15 kişiyi başlattım frp'ye. Bilmeyenlerin önce ilgisini çekiyorsun, yavaş yavaş okuduğun fantastik edebiyat romanlarını anlatmaya başlıyorsun. Adamın iyice ilgisini çekiyorsun, sonra players handbooku götürüp bak böyle böyle şeyler kullanıyorlar, bunlar var diye anlatıyorsun, kitabın biçimi vb.si hoşuna gidiyor zaten bu arada hedef fantastik kurgu okumaya başlamış oluyor. Kitap okudukça bak bir oyun var sende öyle şeyler yaşayabilirsin vb. diye frpyi anlatmaya başlıyorsun ertesi gün oyun istiyor. Eh ondan sonrada zaten oyuncu değil dm olduğum için o grupla düzenli oyunlara başlıyorsun. Zamanla öğreniyorlar. :) Benim nasıl öğrendiğim ise çok uzun hikaye
Giden o eski dünler; geçmişin karanlığında anılarımdı onlar. Bense bulamaz oldum onları. Hep selam gönderdim geride kalana, kanıtım yoktu yarına, Yolcularımla ağladım...
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Evet bugün de bir arkadaşı Frp'ye kattım.Ã?ocuğa her şey serbest dedim.Direk ilgi duydu :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
slickblade
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by slickblade »

FRPyi epeyce kişiye öğrettim, 9-10 kişiye oynatabildim ancak.
FRP virüsünü bulaştıracağımız 'kurban'ı seçmek çok önemli, vakti boşa harcamamak lazım :evil: . Ben kurbanlarımı yakın arkadaşlarımdan seçiyorum genellikle, deli olmadığımı bilen insanlardan :).
İnsanlara anlatınca delilikmiş gibi geliyor FRP, o yüzden ilk seferinde hemen hiç kimse oynamak istemiyor.
Genelde anahtar yüzüklerin efendisi oluyor; hani şu Orlando Bloom'un oynadığı, çirkin çirkin yaratıklar olan film :-P . Filmi bilmeyenler için çabalamanın vakit kaybı olduğunu söylememe gerek yok sanırım :D.
Sonra ayaküstü kuralsızca oynatmaya çalışıyorum, ama sonuç hüsran olabiliyor :( ;
"bak şimdi, bir ormandasın, pis bir koku var... Napıyorsun?"
"Dinliyorum, anlatmaya devam et"
"Hayır yani karakterin napıyor?"
"Ne karakteri yaw..."
Eğer sonuç böyleyse bir süre FRPden bahsetmemek lazım kurbana...
Kurban kitap okumayı seviyorsa fantastik kitaplar vermek iyi bir yöntem olabilir başlangıç için. İnterneti varsa frp siteleri verilebilir, güveniliyorsa PHB ödünç verilebilir :plotting: .
Ama benim en etkili bulduğum yöntem onlara FRP anılarımı anlatmak. Sanki gerçekten yaşamış gibi anlatırsanız daha çok etkileneceklerdir. Bu yöntem de teperse arada bir oyunlara davet etmek dışında FRPden bahsetmeyi keserim.
Kapan kapar, kapamayan FRPsiz kalır :D
Kathranis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kathranis »

Bence kitap okuyarak baslanilir frp ye . Hic deilse bn oyle basladim DragonLance serisini ve Forgotten Realms i basladigim zamn hadim etmistim :) Sonra boardgames e basladim ama biraktim sayilir masaustu oyunlarini cunku oynayacak kimse olmayinca tekbasina ne yapacaksin (: Bence en onemli etkenlerden biri oyunlar .
RedDawn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by RedDawn »

Her sey ben orta 2deyken etrafımdaki arkadaşlarımın tuhaf bir şekilde değişmesiyle başladı. Ara ara bunlar arka sıralara gibip haşır huşur kitap karıştırıp zar atıyorlardı... Ben de bunlara bir anlam veremeyip uzaktan izliyordum... Ara ara bağırışlar geliyordu... Yanlarına gidip sorduğumda içlerinden bir arkadaş sağ olsun, kafasına kapişonunu geçirip "senin anlayamayacağın birşey" diyerek köşesine çekilmişti... Ama diğer arkadaşlar açıklamışlardı. örğetmişlerdi... Gerisi de geldi, kitaplar, players handbook vs...şimdi o yıllara bakıyorum da... Ne ukala adamdın sen Raistlin Majere=D
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

valla ben büyük kuzenimin Baldur's Gate oyunuyla başladım frp'ye, 6-7-8'de de arkadaşlarımın çoğu frp oynuyordu zaten bu da pekiştirdi bide üstüne ben Unutulmuş Diyarların kitaplarını okumaya başlayınca iş çığırından çıktı.
mathius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mathius »

Ã?nce bir "aklı bir karış havada" tiplerden alınır,
Ne oynadığına bakılır,
sonra oynadığı oyun tipine göre,
wow güzeldir, w3 güzeldir, nwn güzeldir veya diablo güzeldir denir,
Ve akabinde bu oyun oynatılır,
Dolayısıyla insan etkilenir,
Sonra oyunu biz de oynar ve hikayesini bu arkadaşa anlatır,
Olayın asıl hikayesinde bittiğini gösteririz,
Sonra buna kendisinin de bu oyunlardaki karakterler kadar güçlü olabilecğini göstermek içni frp oynarız,
Uygun bulduğumuz anda kaçarız çünkü bu tür kişiler ölmeyi kaldıramaz,
Güçsüz düşmeyi kaldıramaz,hep en güçlüsü kendisi olmalıdır diğer karakterler önemli değildir,
Bu yüzden frp dünyasına mümkünse birileri sokulmaya çalışılmaz...
Uygun görülürse zaten o böyle şeyleri araştırır...
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Edmond wrote:Evet bugün de bir arkadaşı Frp'ye kattım.Ã?ocuğa her şey serbest dedim.Direk ilgi duydu :D
Oğlum şimdi oylesine bakarken takıldım buraya bu benim galiba demi samet ben sen hüso oynamıştık tavla zarlarıyla ejderhalara tek atıyorduk felan :D
Post Reply