oynanması sart rpg oyunları????

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

DragonForce wrote:sıkıldım artık RP'den ister istemez biraz FRP'de girsin işin içine diyor insan :D
Nasil yani o.O
Diablo bir RPG'dir. NWN da bir RPG'dir.
Aralarindaki fark sistem ve dunyadir. Diablo kendi dunyasinda Blizzard'in uydurdugu skill tree-attribute sistemine sahipken, NWN Forgotten Realms dunyasinda, Dungeons and Dragons 3rd edition kurallariyla yapilmistir.

FRP'nin acilimi Fantasy Role Playing'dir ve genelde masaustu oyunlari tanimlamak icin kullanilir. Kisacasi ne Diablo ne NWN FRP degildir.

Diablo acgozluluk ve tekrar uzerine kuruludur. Iyi esya bulmak icin ayni bosslar 1000 kere kesilir, oyun her zorluk seviyesinde sirayla ayni hikayede 10 kere bitirilir. NWN bir kere oynanir sonra internetten baska senaryolar indirilir onlar oynanir. Ayni sey ayni karakterle 1000 kere oynanmaz yani. Ayrica level siniri farki da ayni karakterle NWN'i defalarca oynayamamaniza yol acar.

Ikisinin de tadi baskadir. Diablo'da hikaye tamamen yuzeyseldir, sadece ara demolar superdir. NWN" braz daha az" yuzeyseldir ve egenel anlamda Diablo gibi tamamen HACK "N SLASH tarzi denilen oyunlardandir.

Derinligi olan RPG oyunu ariyorsaniz bir numara: Planescape Torment, 2:Baldur's Gate 3:Fallout benim listemde ilk uctur.
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Ben bütün rpg oyunlarını seviorum.Ama dediğim gibi Final Fantasy nin yeri ayrı.
Myrkul84
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Myrkul84 »

dediklerinin hepsine katılıyorum bir şey hariç.nwnyi senelerdir oynuyorum hatta hala nwn 1 oynarım,şu sıralar özellikle nwn 2: motb oynuyorum,hiç de sıkılmıyorum.tabiki ilk bitirişin yerini tutmuyor hiç bir zaman ama o kadar çeşit class,o kadar genişlik varki nwnden bi kaç sene boyunca daha sıkılabileceğimi zannetmiyorum.tabi o senin görüşlerindir ama insanların hisleri farklı olabilir bu yüzden bu kadar genelleme yapmamak gerek.

belki inanmıcaksın ama modül falan indirmedim,hala hepsinin single player campaignlerini oynuyorum değişik class ve builtlerle.. :) ne bilim oyunun nerdeyse herşeyini seviyorum.sadece iconlarına bile saatlerce bakabilir,herhangi bi yaratığın haraketlerini saatlerce izleyebilirim :) işte böyle aşığım nwnye :) neyse iyice baymadan nwn hassasiyet konusunu burda kapatayım :)
Post Reply