Ocakbaşı İlkbahar Teması Hakkında
Ben de okudum, ben de! Gerçekten, insanlar ve periler arsındaki benzerlikler çok hoş bence. Özellikle bazı yerlerde kafiye öyle tutmuş ki, kendimi hikayeye kaptırıverdim bir anda. Sonra da bittiğni fark ettim, o ayrı... Özellikle farklı bakış açıları olayı çok hoş. Uzunluğu konusunda Firbleyle(Förbıl diye okumuyorduk değil mi
) hemfikirim. Ama hevesle ve güçlü bir ilhamla yazıldığı belli hikayenin.
Hadi ya
Ben onu hep Fırbıl, Förbıl gibi gaydırıgutbak şekillerde telafuz ediyordum.Firbıle diye miydi 
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
Adım Firble... Türkçe okunuşu ile Firble... Eğer ingilizce okunduğu şekilde Firble olsa yazılışını da Förbıl yapardım. Ve ayrıca diğer yazarlarımızdan da öykü bekliyoruz değil mi arkadaşlar. Evet bekliyoruz. : ) ) )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Ã?ykü yollamak için önümüzde bir ay kaldı. Gerçi üç öykü de fena değil.... Bence üstelik de diğer iki arkadaşımın öyküsünü de çok sevdim. Ancak birkaç öykü daha cidden güzel olur gibi.
HARBE GİDEN
Kardeş hikayeleri çocuklar gibi düşün.. Hiçbir zaman tam istediğin gibi olmazlar ancak öyle olmaları onları daha güzel yapıyor... Hiçbir zaman hikayeleri mükemmel hale getirmeye çalışma o hale getirmeye çalıştıkça o halden daha çok uzaklaşırlar.
HARBE GİDEN
.
Firble, bana mı diyorsun yoksa ortaya attın da yarası olan gocunsun hesabı... :schemes: Ben de mükemmelliyetçiyim maalesef, bir öykü yazarken bilsen kaç kere baştan okuyup düzelttiğimi.
Ama bu obsesif bir alışkanlıktır yapma demekle iyileştiremezsin. 
Benim içinden peri geçen öyküm de umarım yaz gelmeden hazır olur.
İşte içinden bir bölüm daha okutturayım size bakalım beğenceğiniz mi?
Ay Tapınağı Harabeleri
Ay Tapınağı ortasında ormanın
Yüzlerce yıldır, yalnız ve uğursuz;
Yaşayan ölüler halkıdır oranın,
Sonsuz kiracıları doyumsuz acının
Susmaz şarkılar ve iniltiler
Rüzgarın esmediği o yerde
Gece hayaletler, gündüz periler
Yabancıyı düşman bilirler
Nice maceracı gitti fütursuzca
Hazine, şan şöhret uğruna
Ya da aşkına elmas bulmaya
Katıldılar o meçhul güruha
Dönemedi çoğu kahramanlar
Divane oldu sağ kurtulanlar
Neye yarar hazineler paralar
Kalmadıysa aklın harcayacak kadar
Yatar cesurlar ve aptallar
Gölgesinde karanlık tapınağın
Gündüz yanar gece ağlar
Dönen olmadı şimdiye kadar.
.
Firble, bana mı diyorsun yoksa ortaya attın da yarası olan gocunsun hesabı... :schemes: Ben de mükemmelliyetçiyim maalesef, bir öykü yazarken bilsen kaç kere baştan okuyup düzelttiğimi.
Benim içinden peri geçen öyküm de umarım yaz gelmeden hazır olur.
Ay Tapınağı Harabeleri
Ay Tapınağı ortasında ormanın
Yüzlerce yıldır, yalnız ve uğursuz;
Yaşayan ölüler halkıdır oranın,
Sonsuz kiracıları doyumsuz acının
Susmaz şarkılar ve iniltiler
Rüzgarın esmediği o yerde
Gece hayaletler, gündüz periler
Yabancıyı düşman bilirler
Nice maceracı gitti fütursuzca
Hazine, şan şöhret uğruna
Ya da aşkına elmas bulmaya
Katıldılar o meçhul güruha
Dönemedi çoğu kahramanlar
Divane oldu sağ kurtulanlar
Neye yarar hazineler paralar
Kalmadıysa aklın harcayacak kadar
Yatar cesurlar ve aptallar
Gölgesinde karanlık tapınağın
Gündüz yanar gece ağlar
Dönen olmadı şimdiye kadar.
.
Kardeş şiirin gayet güzel... Senin yazacağın hikayenin de sıradan olacağını sanmıyorum zaten...
Sözüm aslında AlenthasLeasess e idi... Onunla bu konuyu zaten daha önceden de konuşmuştuk...
şu da var... Bazen hikayenin yazılmaya hazır olmadığını hissedebilirsin. Bu başka bir şeydir. Aslında yazılmaya hazır bir hikayede durmadan kusurlar fark edip de onu bir türlü yazmamak ayrı bir şeydir.
Sözüm aslında AlenthasLeasess e idi... Onunla bu konuyu zaten daha önceden de konuşmuştuk...
şu da var... Bazen hikayenin yazılmaya hazır olmadığını hissedebilirsin. Bu başka bir şeydir. Aslında yazılmaya hazır bir hikayede durmadan kusurlar fark edip de onu bir türlü yazmamak ayrı bir şeydir.
HARBE GİDEN
Arkadaşlar hikaye yazıp bizimle paylaşmak isteyenler için son yirmi gün. Elbette hikayenizi sonra da paylaşabilirsiniz. Ama temanın altında paylaşmak bence daha güzel olur.
HARBE GİDEN
Arkadaşlar hikaye yazanlara bir daha teşekkür ediyorum. Hala aklında yazma düşüncesi olan arkadaşlar... Son sekiz gün... Ne yazmış olursanız olun bizimle paylaşmanız bizi onurlandırır.
Ben hikayelerin sayısı yine az da olsa güzel bir tema olduğunu düşünüyorum... Benimki dışında yazılan üç hikayeyi de çok büyük bir zevkle okudum. Kendi hikayemde şu ana kadar temalrın altındaki beni en çok tatmin eden hikayemdi.
Ne diyelim... Eğer son sekiz günde tartışılacak yeni bir şey çıkmazsa yeni temada görüşmek üzere.. : ) ) ) )
Ben hikayelerin sayısı yine az da olsa güzel bir tema olduğunu düşünüyorum... Benimki dışında yazılan üç hikayeyi de çok büyük bir zevkle okudum. Kendi hikayemde şu ana kadar temalrın altındaki beni en çok tatmin eden hikayemdi.
Ne diyelim... Eğer son sekiz günde tartışılacak yeni bir şey çıkmazsa yeni temada görüşmek üzere.. : ) ) ) )
HARBE GİDEN