serinafairuza wrote:Komodo Ejderleri alev, asit, buz, şimşek, vb kusamıyor; aşmış büyüler yapamıyor; delinmesi neredeyse imkansız pulları yok; birkaç gökdelen büyüklüğünde değiller; insanoğlundan kat kat daha bilge, yaşlı ve zeki değiller! Yani ejderhalarla aralarında ne fark var ki?!
ben böle bişeye ejder demem zten??
bu arada komodo ejderi nedir sayin sakinler??
bol bol discovery ve national geographic izlersen
kısa zamanda komodo ejderinin ne olduğunu öğrenebilirsin
ben bir ön bilgi geçeyim;
Avusturalya Kıtası'nda bulunan, kanatsız ejderhaya benzeyen, saldırgan ve zehirli bir sürüngen türü. Hatta komodo ejderinin zehrini kullanarak birçok hastalığa panzehir üretilmiş olduğunu biliyorum.
bu ejderha mevzusu çok ilginç. birbirinden çok çok uzak toplumların mitolojilerinde önemsenmeyecek kadar az farklarla ejderhalar tasvir ediliyo. Yoksa, yoksa...
ejderha yok ama değişik karakterler var ama bunlar genellikle daha küçük hayvanlar oluyor yani kurt at gibi...ama bizdede genellikle peri cin gibi yaratıklar yer alıyor.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Ya yok yok bana o marilit gibi geliyor. Cehennemden kovulmuş ceza olarakta kollarından 4'ü kesilmiş.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka