Mahkemede savunma senaryoları
Çok güzel yaa benim çok hoşuma gitti. Yalan gibi görünen doğru söylemek. Bu aslında en güzel taktiklerden biri de olabilir hatta kullanabilirim. Ama iyi bir rol yapma yeteneği gerektiriyor her halde.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
İnsanların güveni sana karşı sarsılmışken bu kullanılabilir belki . Aslında güzel de oluyor. Bazen insanların asla inanmayacakları doğruyu da söyleyebilirsin. Bu şüphe duyacakları yalanı söylemekten daha iyidir.
HARBE GİDEN
hayır doğal davranın ve her zaman doğru söylüyormuş gibi yapın yani yalan söylüyomuş numarası sakın yapmayın sonra anlaşılır ama arada gerçekleri de söyleyin ya da saptırın. inanılmaz bir şekilde yalan gibi görünüyorlar. gerçekten isterseniz deneyin. bu arada hala benden büyük bir yalancı göremedim ama arıyorum 
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
Eksik söylemek iyidir gerektiğinde başının belaya girmesi önlenir ama belki daha güzeli doğru söylemek gerçekten ilginç bir şey doğru söyleyip yalan zannettirmek güzel olsa gerek.
HARBE GİDEN
vay be o kadar kolay sıyrıldın ki. ben imzamın arkasında duruyorum ve yukarıdaki felsefemin. ama insanların beni anlaması zorlaşıyor.
yalanları tam söyleme konusunda sana katılıyorum Night bence de senin yaptığın daah doğru.
not: buradaki herkesi iyi bi yalancı yapmak niyetindeyim.
yalanları tam söyleme konusunda sana katılıyorum Night bence de senin yaptığın daah doğru.
not: buradaki herkesi iyi bi yalancı yapmak niyetindeyim.
güç amacın, k
güç amacın, k
İyi o zaman yaa ama bazen inanılmak da gereklidir. Karşındakine istediğin şeyi inandırmak ayrı bir sanattır denebilir o zaman. Bu işin sırrını bir üstaddan dinlemek güzel olacak.
Söyleyin üstad hangisi daha zordur
Birini gerçek olmayana mı inandırmak
yoksa inanılması güç gerçeğe mi?
Söyleyin üstad hangisi daha zordur
Birini gerçek olmayana mı inandırmak
yoksa inanılması güç gerçeğe mi?
HARBE GİDEN
İnanılması güç gerçeğe kimse inanmak istemez. Yalan olan inanılabilir bir olay daha iyi.
Yani insanlara ne duymak istedilerse onu söyle. Duymak zorunda oldukları şeyi değil.
Seni severler
Ya bu arada ben kendi yazdığımdan pek bişey çıkaramadım ama yalan söylemek konusunda ne kadar çok şey biliyorum böyle.
Yeminer sen bişey anladın mı?
Yani insanlara ne duymak istedilerse onu söyle. Duymak zorunda oldukları şeyi değil.
Seni severler
Ya bu arada ben kendi yazdığımdan pek bişey çıkaramadım ama yalan söylemek konusunda ne kadar çok şey biliyorum böyle.
Yeminer sen bişey anladın mı?
şunu söyleyebiliriz ki night doğruyu söyledin yine. genelde doğrular yalanlardan daha karmaşıktır ve kurgu hissi veririler. o yüzden işnanılması güç doğruları birisine inandırmak istiyoprsanız onu birtakım yalanlarla bu tür şeylere hazırlamalısınız.
hani amatör yalancılar derler ya doğruların içierisine birkaç yalan katın ki ayırt etmeden onları da yesinler. işte böyle. inanılası yalanların içine azar azar doğruları katın ve en sonunda bu doğruyu vurgulayın tepki ne olacaktır biliyormusunuz?
not: tabi bu arada insanların bazı şeyleri çıkara bilme yeteneklerinin IQ katsayısı ile alakalı olduğunu ima ederseniz daha başarılı olursunuz çünkü herkes kendisini en zeki yada ona aday kabul eder. değil mi yani size Einstain'in beynini verelim desek kabul edermisiniz. belki ben ondan daha zekiyidir diye düşünürsünüz.
istediğiniz gerçeği zaten onlar kendileri çıkartacaktır. sonunda da ekleyin "ya bak ben o yönden hiç bakmamıştım, çok zekice yaa" ve son darbeyi de vurdunuz. o adam artık o fikrin fanatiği olur. çünkü kendisi bulmuştur bunu ve herkes kendi icadına sarılır.
işte böyle arkadaşlar.
hani amatör yalancılar derler ya doğruların içierisine birkaç yalan katın ki ayırt etmeden onları da yesinler. işte böyle. inanılası yalanların içine azar azar doğruları katın ve en sonunda bu doğruyu vurgulayın tepki ne olacaktır biliyormusunuz?
not: tabi bu arada insanların bazı şeyleri çıkara bilme yeteneklerinin IQ katsayısı ile alakalı olduğunu ima ederseniz daha başarılı olursunuz çünkü herkes kendisini en zeki yada ona aday kabul eder. değil mi yani size Einstain'in beynini verelim desek kabul edermisiniz. belki ben ondan daha zekiyidir diye düşünürsünüz.
istediğiniz gerçeği zaten onlar kendileri çıkartacaktır. sonunda da ekleyin "ya bak ben o yönden hiç bakmamıştım, çok zekice yaa" ve son darbeyi de vurdunuz. o adam artık o fikrin fanatiği olur. çünkü kendisi bulmuştur bunu ve herkes kendi icadına sarılır.
işte böyle arkadaşlar.
güç amacın, k
güç amacın, k
... ve yeminer yeni kurbanlarını zehirlerken hiç acele etmiyordu. Ã?nceki deneyimleri ona yavaş yavaş kaçınılmaz sonuca ulaşacağını söylüyordu. Sabırsızlık kurbanlarının kaçmasına yol açabilirdi. Böylece örümcek ağlarını örmeye devam etti, bir seferde tek bir iplik kurbanların etrafına sarılacaktı, ta ki çok geç oluncaya kadar.
Boşuna mutluluğu aramayın, ancak acılarınızı azaltabilirsiniz.
Çok rahat doğruyu söyleyebileceğim yerlerde bile yalan söylerim bazen. Eğlence olsun diye.
Ama eğlencenin dozunu abartmamaya dikkat ediyorum. Bir yalan bile ortaya çıkmamalı. Eğer çıkarsa insanlar her söylediğimden şüpelenir sonra.
Gerçi şüpeleniyorlar zaten.
Bende hiç kimseyi kendine inandıramayan zavallıyı oynarım. Rol çok! 
Ama eğlencenin dozunu abartmamaya dikkat ediyorum. Bir yalan bile ortaya çıkmamalı. Eğer çıkarsa insanlar her söylediğimden şüpelenir sonra.
Gerçi şüpeleniyorlar zaten.