Bilmeceler

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Hmmm.. Bu tip şeylere pek girmem ama.. :)

Code: Select all

Cevap perşembedir. Kadın, çarşamba günü adet gereği yalan söylediğini itiraf ederken, erkek de perşembe yalan söylemesi gerektiği için çarşamba günü kendisinin de yalan söylediğini iddia etmektedir.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Thundorius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Thundorius »

Bence Lord Necros' un yanıtı doğru katılıyorum ama bide soruyu soran arkadaş versin yanıtı. :D
dragonlancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dragonlancer »

Evet, Lord Necros'un cevabı doğru cevap...
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

cevap perşembe olabilirmi ilk aklıma ogeldi?
And i still wonder if you ever wonder the same!...
paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

arkadaşımla sohbet ediyorduk, saati sordum. kolundaki saati gösterdi. saatte sayılar yoktu, yalnızca şekiller vardı. ilginç kısmı ise akrebinde olmamasıydı. sadece yelkovan! arkadaşım sonra bana saati söyledi. telefonumdan kontrol ettim, doğruydu. tabiki şaşırdım. sizce bu nasıl bir saat?

sonra istanbul'daki rock festivaliyle ilgili hikayeyi dinledim (hikayeyi bilenler lütfen sorunun cevabını vermesinler). organizatörler çadır kurmak için emniyetten izin istemişler ve emniyet müdürlüğü "o bölgede çadır kurmanızın bizim için hiçbir sakıncası yoktur" gibisinden resmi bir dille cevap vermiş. çadırlar kurulmuş fakat daha sonra görevliler tarafından sökülüp atılmış, emniyetten alınan "sakıncası yoktur" yazısına rağmen. organizatörlerin tek kelime sömleye bile hakkı yokmuş. duyunca ne gülmüştük. sizce neler oldu orda?

duraka otobüs beklerken bayanın teki yaklaştı. elinde bi hediye paketi vardı. bi kaç saniyeliğine paketi tutmamı rica etti benden, bende kabul ettim. bayan markete doğru ilerlerken paketin içindekini düşünmeye başladım; ayna, fotoğraf, resim yada birinin camlı çerçeveye yerleştirdiği yağlı boya tablo :) . paketin şekli kaba taslakta olsa gözünüzde canlanmıştır. acaba içinde ne var? elimi paketin üzerinde gezdirmeye başladım. baketi açmadan içindekini öğrenebilir miydim? dokunarak, düşünerek... sonra bunu nasıl yapacağımı anladım. siz öğrenebilir misisiniz ve nasıl yaparsınız bu işi?

oturduğum apartmanın zemin katında iki tane daire var, karşı taraftada benzin istasyonu. balkonlar alçak olduğu için biri rahatlıkla balkonlara girebilir. bu yüzden sağdaki balkon demir parmaklıklarla kapatılmış. evdeki yaşayan şahsiyet kendini daha güvende hissediyordur mutlaka. soldaki balkonda ise hiç birşey yok. adam balkondaydı, sordum;

"birinin evine girmesinden korkmuyor musun?"

"balkon kapısını kilitli tutuyorum"

"gündüz belki sorun olmaz ama gece birinin tornavidayla kilitli kapıyı açması zor olmasa gerek"

adam gülümsedi "evime hırsızın girmeyeceğini garanti edemem ama aldığım bir önlem işlerini zorlaştırır"

"nası yani!"

"hava aydınlıkken kapıyı zorlamaya cesaret edemezler, kaldıki karşıda benzinlik var. günün her saati orda birileri olur. gece karanlığında balkona girmeye çalışanları ise hoş bir sürprüz bekliyor"

sonra o sürprüzün ne olduğunu öğrendim ve karşıki benzinliğe baktım. zekice... sizce nasıl bir önlem alınmış olabilir?
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Yaptıran mutlu değildir , yapan o an için kullanamaz , kullanan hissedemez.... nedir bu ?
Been there. Seen that. Got the scars.
arres
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by arres »

"dövme "diycem ama,sanırım sazan olduğumu düşünüceksiniz.. :D
"hiçbirşey net değil bende...belki de bu yüzden hiçkimse net değil benim gözümde..."<br>
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Yapan o an için kullanamaz ı karşılamıyor ne yazıkki cevabınız...
Been there. Seen that. Got the scars.
paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

Artemis Entreri wrote:Yaptıran mutlu değildir , yapan o an için kullanamaz , kullanan hissedemez.... nedir bu ?

Mezartaşı

Birleştikçe azalan şey nedir?
haldor_goraxe
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haldor_goraxe »

özlem
Olabilir mi acaba??
Rakı ve Balık....İşte Bütün Mesele Bu... By ViceRoy Haldor Goraxe Herkesin şuursuzluğu kendine... By ViceRoy Haldor Goraxe Don't dream of women; cause they'll only bring you down... by Dio
paul sernine
Gölge Ustası

Post by paul sernine »

Benim cevabım bu değildi ama seninkide güzel, doğru.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Merak ettiğim bir şey var, herhangi bir şeyler birleştikçe sayıları azalmaz mı?
And i still wonder if you ever wonder the same!...
haldor_goraxe
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haldor_goraxe »

Nasıl Saco, anlamadım?
Rakı ve Balık....İşte Bütün Mesele Bu... By ViceRoy Haldor Goraxe Herkesin şuursuzluğu kendine... By ViceRoy Haldor Goraxe Don't dream of women; cause they'll only bring you down... by Dio
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

SacoKhan wrote:Merak ettiğim bir şey var, herhangi bir şeyler birleştikçe sayıları azalmaz mı?
Mesela iki element birleştiğinde Hidrojen ve Oksijen Tek bir bileşiği oluşturur sonuçta sayısı azalmıştır...Ama yinede iki tane şey barındırır içinde...
haldor_goraxe
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haldor_goraxe »

şimdi düştü... doğrdur.. :)
Post Reply