Ağlasammı gülsemmi bu duruma yardım edin?

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Fantasy role playing gerçek üstüler üstüne kurulmuş oyunlarda oluyor. Ben bu konuda hala kararlıyım. Fantasy, kafana göre rol yapma yada gerçekte olmamış bir olayı olmuş gibi oynama anlamında kullanılmıyor bana göre. O şekilde olsaydı Fiction role playing daha iyi bir karşılık olurdu. Daha önceden de yanıldığım pek çok konu olmultu ve bu sebeple asla "ben dedim budur" demem hatta başka insanların bu gibi çokta kafaya takmaya değmeyecek konularda farklı fikirlere sahip olması beni kırmaz yada gücendirmez.

RPG ise rol yapma oyunları için konuşulan bir kelime. Tiyatro ile FRP aynı kefeye bence koyulmamalı. Yok seyirciye arkanı dönme kitabı söyle tut gibi seyirciye karşı oynanan oyunlar ile Efla ben ve firblenin oynadığı oyunun aynı olmadığı düşüncesindeyim. RPG ortaya koyulan bir performans değil daha çok eğlence için oynana bir oyundur. Tiyatroda ise ortaya koyulan performans ön plandadır. Yani daha açık ifadesiyle RPG oynarken "çişim geldi" diyerek rolünü yarıda kesebiliyorken aynı olayı Tiyatroda yapamazsın.

İlk paragrafta bahsettiğim kafaya takmama olayını bilgisayar oyunları ile rol yapma oyunlarını karıştırma konusunda da segileyebilirim ancak öncesinde bir aydınlatmak iöin girişime girerim tabiiki. Rolü sadece canavarlara olabildiğince çok hasar verip olabildiğince çok hasar almayı elindeki bir kaç kısıtlı hareket ile başarmaya çalışma olarak değrlendiren kişilerin elbetteki aydınlanmaya iihtiyaçları vardır. Eğer hala güneşi görmüyorlarsa kafalarına vurun ki zifiri karanlık yerine yıldızların ışığında yaşasınlar. :P

Bir bilgisayar oyununda kişiye ne kadar hareket özgürlüğü tanırsan ve karşısına gerçek insan gibi hareket karakter koysan o kadar rol yapma oyunlarına döner. Aslında bu bakımdan bir dandirik MMORPG dahi Baldurs gate, NWN, yada ne bileiym başka bir tek kişilik bilgisayar rol yapma oyunundan daha fazla rol yapma oyunu olabilir. O oyunu oynayan kişiler tarafından bunu seviyesi belirlenir. Tek bir köpek pisliğinin tertemiz salonu kokutması misali bu oyunların da tümü rol yapmak isteyenler arasında bir tane dahi daha fazla güçlenme ve bu sırada programın açıklarını kullanma delisi yüzünden bozulabilmesi en büyük zayıflığıdır. Keşke PVP server gibi birde RPG server felan çıksa da burada sadece görevlerle seviye atlansa ve her oyuncunun bir görev hazırlama şansı olsa. Mesela her bitirilen 1 görev ve bunun sayesinde kazandığın 2 görev hazırlama hakkı ve bu görevlerinde düşük seviye başkaları tarafından bitirilmesi sayesinde ancak seviye atlayabilmen felan gibi olaylar. Mesela ben bir aralar bu tip bir MMORPG oyununa dalmış ve hazırladığım her karakteri farklı şekillerde oynatmıştım.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Tahminimce artık oyunların fazla RP içermemesinin nedeni insanların man kafalı olmaları. Kimse RP yapmıyor, ve böyle oyunları oynamak yerine içerisinde bol level olan, haksız rekabetin olduğu, asmalı kesmeli oyunları seçiyorlar.

Baldur's Gate ve NwN arasındaki fark da grafiklerden geliyor. Ben gerçekten oynayabilmek için uzun zaman beklediğim, hasretinden yanıp tutuştuğum NwN'yi oynamaya başladığımda ne diyeceğimi bilemedim. Yapımcıları yeni jenerasyonun RP'den çok grafiklere önem verdiğini bilerek asıl RPG'cileri hiçe saymışlar..

Baldur's Gate deki RP oranı ve oynanış kolaylığıyla gerçekten inanılmaz bir oyundur. NwN'ye gelince...salla gitsin :P
Image
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

AlenthasLeasess wrote:Tahminimce artık oyunların fazla RP içermemesinin nedeni insanların man kafalı olmaları. Kimse RP yapmıyor, ve böyle oyunları oynamak yerine içerisinde bol level olan, haksız rekabetin olduğu, asmalı kesmeli oyunları seçiyorlar.

Baldur's Gate ve NwN arasındaki fark da grafiklerden geliyor. Ben gerçekten oynayabilmek için uzun zaman beklediğim, hasretinden yanıp tutuştuğum NwN'yi oynamaya başladığımda ne diyeceğimi bilemedim. Yapımcıları yeni jenerasyonun RP'den çok grafiklere önem verdiğini bilerek asıl RPG'cileri hiçe saymışlar..

Baldur's Gate deki RP oranı ve oynanış kolaylığıyla gerçekten inanılmaz bir oyundur. NwN'ye gelince...salla gitsin :P
hepsi Knight Online, Silkroad, WoW, Mu Online gibi salak salak powerplaylerden oldu, nerdeyse 1 milyon kişi aynı yerde kuralsız ve amaçsız bir şekilde birbirlerine üstünlük kurmaya çalışıyolar ama bir yerden sonra hepsi aynı seviyede takılıp kalıyor. Eşyalar falan saçma sapan isimler falan saçma sapan (Macig Gladiator, Hurricane Set Mu Online'ın en klasik saçmalıklarındandir mesela bide o tür oyunlarda belli birkaç tür olur herkes onları şeçer ama tipleri bile değişmez buda RP'yi resmen yer) şeylerden hep bunlar ve anlamadığım şeyse herkes bu tür oyunları seviyor
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Evet bende magic gladiator olayını bir türlü anlamadım :D Warmage gibi bir şey mi o, ne? :D Uğraştım didindim 100 level oldum sonra sıkıldım bıraktım :P
Image
Post Reply