OYUN AÖIYORUM GELMEK İSTEYEN ARKADAşLAR BUYURSUN
Yener sabah aradi, Fatih de gelemeyecek yazliktaymis dedi, ben de gelirsem gec gelirim dedi. Ben de tamam iptal olsun o zaman dedim. Ayrica bizim ev de musait degildi zaten. baska bizim evde olsun diyen de cikmadi. Yener size oyunun iptal soylememis ama soylerim de dememisti zaten.
Oyunu boyle olacagini ongormus oldugum icin yari final tadinda bitirmistim zaten, aradan zaman da gecese oyunun keyfinden goturmez, burada kalsa da bitmis sayilir. Artik bir ara oynariz insallah. Fatihlerin yazlik yaptiklari surede Fatih Anadolu Hisarini yapti, orasi da ayri bir mevzu. Artik bence orada tatil yapiyor kendisi de bize caktirmiyor.
Siz ne zaman toparlanir yeri zamani surasi derseniz ben de gelir oynatirim artik...
Oyunu boyle olacagini ongormus oldugum icin yari final tadinda bitirmistim zaten, aradan zaman da gecese oyunun keyfinden goturmez, burada kalsa da bitmis sayilir. Artik bir ara oynariz insallah. Fatihlerin yazlik yaptiklari surede Fatih Anadolu Hisarini yapti, orasi da ayri bir mevzu. Artik bence orada tatil yapiyor kendisi de bize caktirmiyor.
Siz ne zaman toparlanir yeri zamani surasi derseniz ben de gelir oynatirim artik...
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Bu oyun bitmesin arkadaşlar. Fatih yazlıkta da olsa "bana haber ederseniz sabahtan atlar gelmeye çalışırım" demiş Serbülent'e. Organizasyon olsaydı gelecekti yani. Ã?nümüzdeki hafta pazar gününe ayarlayalım, simitçide olsa bile oyuna devam edelim.
Saying mean things about the Almighty isn't going to hurt God, it just hurts you and corrodes the world around you.It's like spitting at the sky. The sky isn't bothered, and there's a good chance you hit your own face in the bargain
Aynen Emrenin söyledeği gibi organizasyon olsaydı sabah atlayıp gelecektim.Bu pazar yapıyorsanız oynayabilirim diye düşünüyorum.Cumartesi akşamı ya da sabahı istanbulda olabilirim başka işleride halletmem gerekiyor.
Yalan yok tabi ki tatilde yapıyorum ama ev baştan aşşağı yenilendiği için etrafta ustalarla babamı yalnız bırakamıyorum.İstanbuldaki işlerimiziden fırsat bulduğumuz için yazın ortasında böyle bir olaya kalkıştık.Sözüm hala var.Unutmayın.
Serbülent eğer benim baboli gelmez ise oyunu bizde yaparız isteyen yatıya da kalabilir.
Yalan yok tabi ki tatilde yapıyorum ama ev baştan aşşağı yenilendiği için etrafta ustalarla babamı yalnız bırakamıyorum.İstanbuldaki işlerimiziden fırsat bulduğumuz için yazın ortasında böyle bir olaya kalkıştık.Sözüm hala var.Unutmayın.
Serbülent eğer benim baboli gelmez ise oyunu bizde yaparız isteyen yatıya da kalabilir.
It's always darken as before the dawn;If Its not meant to be Its not meant to be www.bizkackisiyiz.com
Aha ben geliyorum abi. Zaten Can da geçen hafta için "bir kişi bile gelse oyun olacaktır" demişti, bak şimdi iki kişi olduk. Kaç kişiydik o zaman kaç kişi kaldık şimdi.. Bodrum Bodrum...uuuu...Bodrum Redrum....uuu
Fatih ile Yener sizlerden haber bekliyoruz.
Fatih ile Yener sizlerden haber bekliyoruz.
Saying mean things about the Almighty isn't going to hurt God, it just hurts you and corrodes the world around you.It's like spitting at the sky. The sky isn't bothered, and there's a good chance you hit your own face in the bargain
Tamam Pazar oyun var o zaman. Fatih'i de arayın haber verin. Ben de ararım gerçi. Yener gelebilecek mi acaba?
Bu arada yazıyorsunuz değil mi 1 A4'lük ödevinizi?
Aferem afereeem.
Bu arada yazıyorsunuz değil mi 1 A4'lük ödevinizi?
Aferem afereeem.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Ne zaman gitti ki?dfunk wrote:Ben hastayım bogus başka zaamn yazsam burnum tıkalı beyine oksijen gitmiyor şu sıralar.
Yener'e haber versin biri, ben kendisini göremiyorum hiç. Galiba siteden de ayrılmış. Sonra bana haber verilmedi demesin.
Evde elektrikler kesikti, yaptım ama köpek yedi, babam bahçe çapalattı, inşaatta amelelik yaptım vs vs...dfunk wrote:Ben hastayım bogus başka zaamn yazsam burnum tıkalı beyine oksijen gitmiyor şu sıralar.
1 A4, 12 font, single space.
Yapmayan NPC olur, yapınca oyuna girer.
Bir bildiğim var, o yüzden yapmanızı istiyorum. Siz oyundan daha fazla keyif alın diye.
Ayrıca şu aşağıdakini de bir okuyun. Oyuna uzun bir süre ara verdik. Hafızanız tazelensin. Bunu size oyunda da vereceğim, basmanıza gerek yok.
Pazar günü resmen oyunun ikinci bölümüne başlıyoruz. Buraya kadar olanları karakterlerinizin güzel bir background'u ve oyunun asıl temasının uzun bir hazırlığı olarak kabul edin.
Artık hepinizin karakterinin kendine has karakter özellikleri var, ortada doğru dürüst bir quest-adventura var, amaç var, ikilem var, var oğlu var.
O yüzden yazın tasvirlerinizi.
Quest Log:
1) Drow Saldırısı:
• Üstü örtülü bir at arabası 3 Değirmen Köyü’ne gelir, arabayı süren pelerinli bir kadındır. Arabaya eşlik eden atlı korumalar vardır.
• Kahramanlar esir alınırlar. Arabadan mükemmel düzende hareket eden askerler çıkarlar, bunlar Drow’a benzemektedirler. Kahramanlar teker teker esir alındıktan sonra şehrin dört bir yanına dağılırlar.
• Kahramanlar etrafı göremedikleri bir arabanın içine bindirilirler. Karanlık kafesin içindeki sarsıntıdan burada arabaya bir kişinin daha bindirildiğini anlarlar. Bu Lorenthas’dır.
• Saldırı sırasında şehrin giderek zenginleşen merkezi Hanı kapalıdır. Hanı işleten Doreg Copperdagger adında bir tüccardır. Aynı kişi şehrin içinde aldığı emlaklar ile de tanınmıştır. Copperdagger’ın küçük 3 Değirmen Köyü dışında da işleri olduğu rivayet edilir. Fendaris’in babasını da Baldur’s Gate’de o bulmuştur.
2) Kafeste yolculuk.
• Kafes ışığı ve sesi geçirmeyen büyülü bir kafestir.
• Araba yolda bir Tempus rahibi tarafından durdurulur, herhangi bir şey olmaz.
• Kahramanlar ortak çabaları ile kafesi tutan demirleri gevşetmeyi başarırlar. En sonunda kafes büyülü yollarla gemiye yüklenirken kafesi kırıp geminin güvertesine düşerler.
• Bu sırada kahramanları kaçıran büyücü kadın kafesin kırılması ile bilincini kaybedip bayılır.
• Kahramanlar güvertede tayfa ile savaştıktan sonra geminin kontrolünü ele geçirirler. Ancak savaş sırasında çalınan bir çan yüzünden gemi sabit bir rota üzerinde batıya doğru hareket etmektedir ve geminin kumanda edilebilecek bir dümeni yoktur.
3) Gemide Araştırma
• Kahramanlar garip bir kilit tarafından korunan, üzerinde ilüzyon büyüsü olan sandığı açmayı başarırlar. Sandıktan çıkanlar:
o Spellbook (Lorenthas Sophia’ya verdi.)
o İlüzyon bozma mücevheri (Kilidin içinde)
o Batık Ada’nın Haritası
o Theathresha’nın Günlüğü, içinde Elven Chain Mail hakkında notlar var.
o Tüy Kalem.
• Kahramanlar yatağın altında bir Elven Chain Mail bulurlar.
o Zırh Kreathor adında ölü bir Elf savaşçısına aittir. Bu savaşçı aynı zamanda Lorenthas’ın annesinin nişanlısı olduğunu iddia ederi. Zırh ölü savaşçının ruhunun bir ölmeyen olarak acı çekmesini engellemek için onu Arvandor’a gönderilene kadar içinde muhafaza etmektedir. (şu anda Evereska’da.)
• Kahramanlar kaptan köşkünün içindeki dolapta 3 tane epe bulurlar.
o Epelerin üzerinde babalarının isim ve soyadlarının baş harfleri yazıyordur.
o Tayfadan epelerin sahiplerinin eskiden Theathresha’nın arkadaşları olduğunu öğrenirler. (Epeler sahiplerinde.)
• Kahramanlar geminin büyülü seyir defterini bulurlar. Gemi buraya kalemle yazılan limana gitmektedir. Daha önceki limanlara baktıklarında geminin Calimshan’dan yola çıktığını, Waterdeeo ve adalara uğradıktan sonra Candlekeep açıklarına geldiğini öğrenirler. Tayfa da yolculuğun Calimshan’da başladığını teyid eder. Geminin rotasını Waterdeep’e çevirirler.
• Bir atmaca ayağına iliştirilmiş bir not ile gelir. Aldor notu okur. Not hocasından gelmiş gibidir ve büyücünün işini hallettiğini, bir an önce geri dönmeleri gerektiğini söylemektedir. Theathresha’nın bunu yapma nedeni tam olarak anlaşılmaz. Notta herhangi bir şifre veya büyü yoktur.
• Lorenthas geminin direğinde izlemeyi engelleyen bir büyü olduğunu fark eder ve annesinin bu yüzden kendisini bulamayacağını bildiği için üzülür. Ancak annesinin onu bulamama nedeni aslında daha başkadır.
4) Denizde Savaş
• Kahramanların yolunu bir gemi keser. Geminin tayfası ölmeyenlerden oluşmaktadır. Savaşın sonunda ölmeyenler zor da olsa yenilir. Düşman gemisinin kaptanının üzerinden demir bir küre çıkar. Kürenin üzerinde tam ortasıdnan geçen ince bir çizgi vardır. Bir şekilde ikiye ayrılabilecekmiş gibi gözükmektedir.
• Tayfalar silahlanır, ama isyan etmezler. En sonunda gemi limana girer.
5) Waterdeep, Harikalar şehri; Goldenweed malikanesi.
• Kahramanlar şehre girdikten sonra geminin seyir defteri de dahil olmak üzere bütün eşyaları alırlar ve bir araba tutup Lorenthas’ın evine giderler.
• Evde Lorenthas’ın annesinin çırağı Sophia ile tanışırlar.
• Narq ve Aldor evin yakın çevresinde dolaşırlar. Kayda değer bir şey öğrenemezler.
• Demir küre mücevheri ve kilidi yutar.
• Sophia Lorenthas’ın kaçırılma hikayesini anlatır. Theathresha ona bir ilüzyon yapar ve kız için zaman sanki bir gün gibi geçmiştir. Lorenthas kaçırılmıştır.
• Leviathen Goldenweed her iki çocuğun da zarar veren büyüler yapmasını kesin bir şekilde yasaklamıştır.
• Sophia Leviathen’in günlüklerini okur ve grup önemli bilgiler öğrenir:
o Kreathor denizde çıkan bir çatışmada ölmüştür. Diğerlerini korumak için düşman teknesinde çarpışırken Doleg gemide bulduğu bir kristal ile geri döner. Kristal düşman gemisini terk ettiğinde gemi çöküp batar, Kreathor ile birlikte.
o Leviathen yas tutar ve kristali alıkoyar. Diğerleri de ona bakmak istemektedir. Buldukları garip kristali teslim etmek için Evereska’nın yolunu tutarlar.
o Kristalin bağımlılık yaratan bir yönü vardır, ama Leviathen ile direk olarak hiç konuşmaz. Grubun bütün üyeleri kısa sürede olsa kristali incelerler.
o Evereska’ya varmadan bir gece önce Ferdinand Norhel kristal ile birlikte ortadan kaybolur. Leviathen Evereska’ya geri döner, elflerden kristalin varlığını saklar. Grubun geri kalanı ise Paladin’in peşine takılır. Kendisine bir şey olursa bilginin kaybolmaması için Leviathen incelemelerini önemsiz bir şey gibiCandlekeep’e verir.
o Paladin ve grubun geri kalanı 3 Değirmen Köyü’ne yerleşir, burada kendilerine bir aile ve normal bir hayat kurarlar.
o Leviathen Aldor’un babasından bir çocuk doğurur. Ã?ocuk Lorenthas’dır. Günlüğün burası okunurken Lorenthas odayı terk eder. Narq ise çocuğun peşinden gider. Oldukça uzun süre sonra ikili geri döner. Sonrasında Narq pek konuşkan değildir.
o Aldor’un babası tutuklanır ve Baldur’s Gate’de hapsedilir. Sorumlusu Theathresha ve Doleg gibi gözükmektedir. Doleg olanları Theathresha’ya söylemiş olabilir.
o Theathresha hakkında bilgiler de vardır. Bir anlamda Evermeet’den sürülerek kıtanın geri kalanında elfleri düşmanlarıdnan koruma görevi verilmiştir. Büyücü aynı zamanda Evereska’nın baş büyücüsüdür de.
6) Theathresha’nın Dönüşü.
• şehrin farklı yerlerine dağılan kahramanların peşine Evereska elfleri düşer. En sonunda Kahramanlar kendilerine bir zarar gelmeyeceğine ikna olduklarında savaşçının zırhı sayesinde Evereska’ya ışınlanırlar. Sophia ışınlanmaz, çünkü elindeki demir küre bunun olmasını engeller.
• Theathresha bizzat gelir ve kızı küreyi evde bırakmaya ikna ettikten sonra Evereska’ya ışınlanırlar. Küre büyülü olduğu için Evereska’ya doğal yollardan ulaştırılmak zorundadır ve bu uzun sürecek bir iştir.
• Sophia kendi soyundan da şüphelenmektedir. Lorenthas babasının Doleg olduğunu iddia eder.
7) Evereska Sorgusu
• Kahramanların babaları Evereska’da sorgulanmaktadırlar. Özellikle Leviathen elflere karşı suç işlemiş sayılır, diğerleri daha çok zorunlu misafir statüsündedirler. Ancak tüm kıtanın iyiliği için dışarıda kendi başlarına dolaşmamaları gerekmektedir.
• Theathresha kristali güçlü büyücülerin neden kullanamayacağını açıklar. Kristal Toril’in büyü dokusunu bozup kendi dokusu ile değiştirmektedir. Kristal kullanıcısına hem arcane, hem de divine büyüleri yapma imkanını veriyor.
• Theathresha kristalin etkisinde olan kahramanların bu dünyadaki varlıklarıının dokuyu daha da fazla sökeceğini , bu yüzden de kristal ile birlikte başka bir boyuta gönderilmeleri gerektiğini söyler.
• Son olarak kahramanlar 3 Değirmen kasabasına teleport olurlar. Amaçları kristali saklı olduğu yerde bulmak, sonra da ne yapmaları gerektiğine karar vermektir.
Dedicated to my lovely twin brother,Tidus
Kardeşim;
Yıllar sonra seni bulmuştum,böyle gitmemeliydin.şimdi düşüneceğim kimse kalmadı.İlk başta annemi sonra babamı ve şimdi de seni bu lanet şey için benden aldılar.Seni o halde görünce beni kurtarmak için neleri feda ettiğini anlamak hiç kolay değildi.Kendini feda ettin çünkü bana güveniyordun biliyorum.
Sana attıkları her yumruğu,yüzüne vurdukları o her bıçak darbesini,kör ettikleri o derin bakan gözünün ve zavallı anne ve babamızın intikamını alacağıma sana bu mektubumda yemin ediyorum.
Yanımda en iyi çocukluk arkadaşlarımızdan Aldor ve Harl var.Bunun yanında artık yeni bir dostumuz olan Sophie de bu işin içinde.Kaybedeceğimiz hiç bir şey kalmadı.Başarsakta bu yeryüzü artık bize göre değil bunu sende çoktan beri biliyordun.
Tanırının yanında ki en temiz yerde olduğunu ve beni izlediğini bilerek bu mektuba ağlayarak değil tebessüm ederek son veriyorum
İntikamımız acı olacak......İntikamımız çok acı olacak
Dissolution and vengeance are on the way of their coming
Kardeşim;
Yıllar sonra seni bulmuştum,böyle gitmemeliydin.şimdi düşüneceğim kimse kalmadı.İlk başta annemi sonra babamı ve şimdi de seni bu lanet şey için benden aldılar.Seni o halde görünce beni kurtarmak için neleri feda ettiğini anlamak hiç kolay değildi.Kendini feda ettin çünkü bana güveniyordun biliyorum.
Sana attıkları her yumruğu,yüzüne vurdukları o her bıçak darbesini,kör ettikleri o derin bakan gözünün ve zavallı anne ve babamızın intikamını alacağıma sana bu mektubumda yemin ediyorum.
Yanımda en iyi çocukluk arkadaşlarımızdan Aldor ve Harl var.Bunun yanında artık yeni bir dostumuz olan Sophie de bu işin içinde.Kaybedeceğimiz hiç bir şey kalmadı.Başarsakta bu yeryüzü artık bize göre değil bunu sende çoktan beri biliyordun.
Tanırının yanında ki en temiz yerde olduğunu ve beni izlediğini bilerek bu mektuba ağlayarak değil tebessüm ederek son veriyorum
İntikamımız acı olacak......İntikamımız çok acı olacak
Dissolution and vengeance are on the way of their coming
It's always darken as before the dawn;If Its not meant to be Its not meant to be www.bizkackisiyiz.com
Bu haftaki oyun ekşin doluydu herkes en az bir kere serildi yerlere grubumuzun NPC elf clerici John'un wizard karakteri heal etmekten helak oldu
ama DM mimizin asıl kıyağı 150 ft yukarıdan tepemize envai çeşit büyü atan 3 büyücüyü salmasıydı grupta sadece rencırımızda olan büyülü yay sayesinde uzun uğraşlar sonucunda avladık ördekleri :schemes: eh benim kalkanında faydalrı oldu tabi evasion veriyormuş bu sayede öğrendik.Bu pazar bir oyunumuz olursa acaip çıkmazlardayız fikirlerinizi bekliyorum beyler yoksa ölecez yollarda.

Rope Trick?dfunk wrote:Bu pazar bir oyunumuz olursa acaip çıkmazlardayız fikirlerinizi bekliyorum beyler yoksa ölecez yollarda.![]()