Zamanın Kulesi
İstediğin eşyayı seçiyorsun ve onları kulandıktan sonra tekrar seçiyorsun. Evet üst düzey büyücü için bu hediyeler basit gelebilir ama her büyünün ek bir değeri vardır. Eğer bunu doğru kullanmasını biliyorsan. Daha fazlası ise sadece içinde lordumun inancını hissedenlere açıktır. Kuleye çıkmaya çalışabilirsin ama bir üst kata eğer inancın yoksa asla varamayacaksın. Eğer içinde inanç olduğunu düşünüyorsan tapınağa gitmeni öneririm.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Sağlık iksiri olduğunu tahmin ettiği şişeyi cebine atar,Bakalım üst katlarda
neler var diye aklından geçirirken,daha yukarıya çıkamıyacağını fark eder...işte bundan hoşlanmamıştır..."bu bana inancı satın almak gibi geldi"
der yüksek sesle,"Yoksa gücünün yetersiziliğimi seni bu yola itti,değilse bu pazarlık niye,sanırım bunu biraz daha düşünmem lazım,nihayet inancıma layık bir tanrı bulduğuma inanmıştım...yazık".Sözlerinin bitmesiyle birlikte çıkışa doğru yönelir...
neler var diye aklından geçirirken,daha yukarıya çıkamıyacağını fark eder...işte bundan hoşlanmamıştır..."bu bana inancı satın almak gibi geldi"
der yüksek sesle,"Yoksa gücünün yetersiziliğimi seni bu yola itti,değilse bu pazarlık niye,sanırım bunu biraz daha düşünmem lazım,nihayet inancıma layık bir tanrı bulduğuma inanmıştım...yazık".Sözlerinin bitmesiyle birlikte çıkışa doğru yönelir...
Tam çıkışa doğru giderken zihninde berrak ve hoş tınılı bir ses duyar."Eğer inancına layık bir tanrı bulduğuna inanıyorsan-ya da daha önce inanmışsan- neden gidip bağlılığını sunmaktan çekiniyorsun?Buraya seni gelmen için kimse seni zorlamadı ve kalman için de zorlamayacak."Bir anlık sessizlik." Lordum inanç satın almaz, ama inancın varsa bunu açıkça sunmanı ister."Ses yavaşça soluklaştı."Tapınğa ya da buraya geri gelmeni bekliyor olacağım...Düşüncelerinin seni doğru olana yönlendirmesi dileğiyle..."
Sıkıntılarla dolu hayat, yer kalmıyor yaşamaya.
İnancı satın almak.. Erethan bunları inancı satın almak olarak görüyorsan.. Sırf bu hediyeler için inanlar zaten bizden değildir. Üst katlara gelince o katlardaki güçler sadece onlaı kaldırabilenler içindir. Kullanacak bilgeliğe sahip olmayana güç vermek ona kötülük yapmaktır.
HARBE GİDEN
Zor zamanlar... Garip şeyler oluyordu. Hayatın kendisi bir sınava dönüşmüştü. Kayıplar acıydı ama belki de böyle olması gerekiyordu. Kendisi de bu sınavı geçmiş sayılırdı. şimdilik... Kuleye birkez daha yürüdü. Bir kez daha vardı ve bir kez daha çıktı merdivenlerden. Kürelerle yeterince ilgilenmiştim sanırım diye düşündü. şimdi biraz daha yukarıya çıkalım.. Ve üst kata doğru yola çıktı...
Merdivenleri çıktı ve bir sonraki katın kapısına geldi.Eli tokmağa giderken kapı karşısında açıldı.İçeri girdi ve içinde zamanın farklı aktığı bir sürü cam bölmeyle karşılaştı.Bir cam bölmenin içinde hızla bir çiçeğin solmasını izledi.Başka bir bölmedeyse bir sineğin kanat çırpışları görebiliyordu.Zihninde bir ses işitti."Aynı anda iki cam bölmeyi açma." Bölmeleri daha dikkatli inceledi ve bölmelere koyacağı her hangi bir nesne veya canlı için zamanın akışını hızlandırıp yavaşlatabileceğini farketti.
Sıkıntılarla dolu hayat, yer kalmıyor yaşamaya.