Yüksek Büyücülük Kulesi (RPG) / Sınava Gir
Uzun bir bekleyişin ardından Amras kendisini bir anda bataklık bir yerde buluverdi... ne olduğunu anlamamıştı ama bir şekilde buraya gelmiş ya da getirilmişti... pis bir koku ve daha da pis böceklerle dolu bataklık önünde uzanıyordu.. kuzeyden hafif bir rüzgar deniz kokusu taşıyordu fakat o koku da bu bataklığın pisliği arasında iğrenç gelyordu Amras 'a bir bataklıkta yanlız başına...
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
Efla lich'i takip etti. Onu kulenin yüksek noktalarından birine çıkarıyordu. Bu kulede neyin sihir olup neyin olmadığını anlamakta zorlanıyordu, ama hislerine güveniyordu hisleri büyüyü daha iyi tanıyordu.
Ustasının bir lich olmasına alışmışıyordu. Korkusu azalmıştı, ya da korkmaya da alışmıştı. Ne fark ederdi ki?
Merdivenler yukarı dönerek ilerliyordu. Efla ise yukarıda neler göreceğini nelerle karşılaşacağını merak etmekteydi.
Ustasının bir lich olmasına alışmışıyordu. Korkusu azalmıştı, ya da korkmaya da alışmıştı. Ne fark ederdi ki?
Merdivenler yukarı dönerek ilerliyordu. Efla ise yukarıda neler göreceğini nelerle karşılaşacağını merak etmekteydi.
-
Ereshin
- Başbüyücü
Henüz çok genç olmasına rağmen yeterince güçlü olduğunu düşünüyordu, "çağrıyı duydun" diyordu kendisine, "zaten öğretmek için çağırmadılarmı bizi buraya". Geç kalmış olmaktan korkuyordu geç geldin ama kolay değildi bu yol onun için uzaklardan geliyordu. İleride kuleyi gördü içini bir ateş kavurdu GÃ?Ã? tek istediği ve bunun için ona bir fırsat sunuldu ona öğretecekti "liche"......önemli değil isterse bir melek isterse şeytan olsundu ona sanatta ilerlemesine yardım etsindide ne olursa olsundu.......korkumu belki biraz ama o liche hakkında asıl hissettiği saygıydı, saygı ve kıskançlık...evet gücünü kıskanıyordu onun.....Bunları düşünürken kendini kulenin kapısında buldu, "ne zaman geldim, heyecandan hızlı yürümüş olmalıyım" dedi kendi kendine............ve asasını kaldırdı, kapıya üç kere güçlü ve kendinden emin bir şekilde vurdu........TAK.......TAK........TAK.........!!
Findor bir anda kendini bir boşluğun içinde hissetmişti ve hemen ardından yumuşak bir zemine düştü gözlerini açmadan elleriyle yere dokunduğunda eline aldığı şey ona çok şaşırtıcı gelmişti bu kumdu evt kum sıcak ve sık bir kum tabakası vardı...
Ve hemen ardından gözlerini açtı fark etti ucu sonu bucağı olmayan bir çölün ortasında idi...
Gözleri ile etrafı süzerken uzak bir mesefade bir cisim dikkatini çekti anladığı kadarıly bu bir kule idi....
Etraında başka bir yerleşim birimi olmadığı için bu kuleye gitmeye karar verdi ve zaten kulede onu çeken bir şeyler vardı ve asasını eline aldıktan sonra yürümeye başladı...
Kavurucu bir güneşin altında ilerlerken neden böyle oldu diye düşünüyordu...
Yeminer onu buraya göndermişti bu onun için bir cezamı yoksa bir sınavmıydı...
Ve hemen ardından gözlerini açtı fark etti ucu sonu bucağı olmayan bir çölün ortasında idi...
Gözleri ile etrafı süzerken uzak bir mesefade bir cisim dikkatini çekti anladığı kadarıly bu bir kule idi....
Etraında başka bir yerleşim birimi olmadığı için bu kuleye gitmeye karar verdi ve zaten kulede onu çeken bir şeyler vardı ve asasını eline aldıktan sonra yürümeye başladı...
Kavurucu bir güneşin altında ilerlerken neden böyle oldu diye düşünüyordu...
Yeminer onu buraya göndermişti bu onun için bir cezamı yoksa bir sınavmıydı...
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
Onlar korkutursa ben dehşete düşürürüm.
Ve sizden yada başkasından alınması
gereken bir intikam varsa BEN alırım.
ben kan kustururum...
-
Eldarin
çırak Eladrin ustası Trinthakisin yanında sessizce beklemekteydi.Güçlü drow büyücüsü de son yaptığı büyünün yorucu etkisinden kurtularak doğrulmaya çalıştı.
'sanki' dedi derinden birkaç fısıltı daha duyuldu ve 'sanki birileri farklı bir büyüyle benim büyümün ters etki yapmasını sağladı'
cümlesinin sonundaki nefret tonesi Eladrin i oldukça korkutmuştu.drow un sinirlendiğinde ortalığa saçtığı nefret ve acımasızlık hissi anlatılamazdı.
aniden Eladrin e dönen drow sessizliğe acımasızca bir son vererek cümlelerine başladı.
'sen çırak!benim için yüce yeminer in kulesine git ve freegard ın büyü kitabını benim için al.benimle telepatiye girman için nesne sana yardımcı olacaktır .'
derken güçlü drow tekrar sinirbozucu sesiyle yeni bir büyüye başladı.
tekrar açılan yeni bir boyutkapısı kurnaz büyücünün önünde beliriverdi.
Eladrin bi an tereddüt etti fakat drow korkusu ağır bastı....................
'sanki' dedi derinden birkaç fısıltı daha duyuldu ve 'sanki birileri farklı bir büyüyle benim büyümün ters etki yapmasını sağladı'
cümlesinin sonundaki nefret tonesi Eladrin i oldukça korkutmuştu.drow un sinirlendiğinde ortalığa saçtığı nefret ve acımasızlık hissi anlatılamazdı.
aniden Eladrin e dönen drow sessizliğe acımasızca bir son vererek cümlelerine başladı.
'sen çırak!benim için yüce yeminer in kulesine git ve freegard ın büyü kitabını benim için al.benimle telepatiye girman için nesne sana yardımcı olacaktır .'
derken güçlü drow tekrar sinirbozucu sesiyle yeni bir büyüye başladı.
tekrar açılan yeni bir boyutkapısı kurnaz büyücünün önünde beliriverdi.
Eladrin bi an tereddüt etti fakat drow korkusu ağır bastı....................
-
Eldarin
ve Eldarin aniden yeni bir diyardakendini buluverdi.etraf sislerle kaplıydı ve önünde devasabir kapıbulunuyordu.daha şimdiden oldukça güçlü bir koruma büyüsüyle çevrelendiği hissedilebiliyordu.
Eldarin kuleye doğru yaklaştı.
''umarım olanlardan haberdardır yeminer.'' diyerek kuleye doğru ilerlemeye devam etti.
kapısı oldukça görkemliydi.kapıyı zorlamaya çalıştı fakat kapı açılmadı.Eldarin şimdi işin içinde bir gariplik seziyordu fakat ustasının verdiği görevi yerine getirmeliydi.
''blki de beklemeliyim.böylece sonunda yeminer in dikkatini çekerim.''
ve böylece Eldarin kapının önünde birilerinin onu farkedip içeri kabul etmesini bekledi...............
Eldarin kuleye doğru yaklaştı.
''umarım olanlardan haberdardır yeminer.'' diyerek kuleye doğru ilerlemeye devam etti.
kapısı oldukça görkemliydi.kapıyı zorlamaya çalıştı fakat kapı açılmadı.Eldarin şimdi işin içinde bir gariplik seziyordu fakat ustasının verdiği görevi yerine getirmeliydi.
''blki de beklemeliyim.böylece sonunda yeminer in dikkatini çekerim.''
ve böylece Eldarin kapının önünde birilerinin onu farkedip içeri kabul etmesini bekledi...............
Findor çölde kuleyedoğru ilerlemeye başlamıştı.. attığı her adımda kendisini biraz daha kötü hissediyordu. Sanki birşey onu daha da güçsüzleştiriyordu. Biraz daha yürüdü... kule yaklaşmıyor uzaklaşıyordu sanki... her an onu daha da güçsüzleştirerek.. ve o anda findor bir kadın çığlığı duydu... batı taraftan geliyordu.. yardım istiyordu.. bu açıktı ama hangi dilde.. ve neden kaçıyordu belli değildi...
Kara kulenin kapıları hiçbir zaman açılmazdı... en azından sınavı geçemeyenlere... Ve Eldarin kendisini yeminer in kulesinin kapısında buluverdi..
not: Eldarin büyü konseyi başlığında kapıdasın.. burası kulenin sınavlarının yapıldığı yer.. orada istediğinle ilgili konuşma fırsatı bulursun...
Kara kulenin kapıları hiçbir zaman açılmazdı... en azından sınavı geçemeyenlere... Ve Eldarin kendisini yeminer in kulesinin kapısında buluverdi..
not: Eldarin büyü konseyi başlığında kapıdasın.. burası kulenin sınavlarının yapıldığı yer.. orada istediğinle ilgili konuşma fırsatı bulursun...
güç amacın, k
güç amacın, k
Findor çölün ortasında kuleye doğru ilerlemeye çalışırken bulanık gören gözlerinde sanki kule ondan uzaklaşıyormuş gibi geldi...
Biraz daha ilerlerken bir çığlık bir ses duydu anladığı kadarıyla...
Bir anda ne yapacağını şaşırdı ama daha da güçsüzleşiyordu ama içine bir güç doğuverdi o çölün ortasında evet bu hırstı kazanma hırsı idi...
Ã?ölün ortasında bağırdı "Evet bu bir sınav bunu biliyorum efendiler ama beni yenemiyeceksiniz geçicem bu sınavı ve hak ettiğim yere Konseye geri dönücm görüceksiniz "dedi ve hemen sesin geldiği yöne doğru yola koyuldu...
Batıya doğru daha da hırslanarak yürümeye devam etti...
İçinde öyle bir güç vardiki kendini yeni,den doğmuş gibi hissetti...
Biraz daha ilerlerken bir çığlık bir ses duydu anladığı kadarıyla...
Bir anda ne yapacağını şaşırdı ama daha da güçsüzleşiyordu ama içine bir güç doğuverdi o çölün ortasında evet bu hırstı kazanma hırsı idi...
Ã?ölün ortasında bağırdı "Evet bu bir sınav bunu biliyorum efendiler ama beni yenemiyeceksiniz geçicem bu sınavı ve hak ettiğim yere Konseye geri dönücm görüceksiniz "dedi ve hemen sesin geldiği yöne doğru yola koyuldu...
Batıya doğru daha da hırslanarak yürümeye devam etti...
İçinde öyle bir güç vardiki kendini yeni,den doğmuş gibi hissetti...
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
ben kan kustururum...
Findor içinden gelen azimle biraz daha yol alabilmişti.. fakat yeniden güçsüzleşmeye başladı.... tekrar yoruluyordu...
Ve ilk kez bu koca çölde bir hayat belirtisi gördü... Bir kadın... son hızla kaleden uzaklaşıyor.. ona doğru koşuyordu... elbiseleri yırtılmış.. çılgın bir şekilde ona doğru koşuyordu.. çığlık atıyordu durmadan...
Ve yaklaştı yaklaştı... taki findor onun yüzünü görebilinceye kadar.. kadın hala koşuyordu.. oldukça güzel bir insandı... bir saldırıya uğramışa benziyordu... doğrudan üzerine gelmiyordu... sanki birşeylerden kaçıyordu.. gözleri bir an birleşti.. ağlamalktan kıpkırmızı olmauş yeşil gözler yardım istermiş gibi.. aynı zamanda umutsuzlukla ona bakıyorlardı sanki.. ama sadec bir saniyeliğine...
Ve ilk kez bu koca çölde bir hayat belirtisi gördü... Bir kadın... son hızla kaleden uzaklaşıyor.. ona doğru koşuyordu... elbiseleri yırtılmış.. çılgın bir şekilde ona doğru koşuyordu.. çığlık atıyordu durmadan...
Ve yaklaştı yaklaştı... taki findor onun yüzünü görebilinceye kadar.. kadın hala koşuyordu.. oldukça güzel bir insandı... bir saldırıya uğramışa benziyordu... doğrudan üzerine gelmiyordu... sanki birşeylerden kaçıyordu.. gözleri bir an birleşti.. ağlamalktan kıpkırmızı olmauş yeşil gözler yardım istermiş gibi.. aynı zamanda umutsuzlukla ona bakıyorlardı sanki.. ama sadec bir saniyeliğine...
güç amacın, k
güç amacın, k
Findor ilerlerken gücünün yeniden tükenmeye başladığını fark etti...
Ve biri ona doğru bağırarak koşuyordu...
Birden ona yardım etmeyi düşündü ama hemen aklına geldi bu bir sınav olabilirdi...
Hemen Kılıcının kınını hafifçe açtı kadın ona iyice yaklaşmıtı
kadının üstünün parçalanmış olduğunu gördü kadın tepeyi aşınca fark ettiki arkasında birşey daha önce görmediği bir yaratık kadını kovalıyordu bu yaratık çok büyük değildi kılıcını hazırlamıştı ondan sonra kesesinin ağzını gevşetti ve eline bir parça toz aldıktan sonra bir şeyler mırıldanmaya başladı...
Ve tam canavar görüş alanına girdiğinde ellerini kaldırdı havaya ve devam etti mırıldanmaya...
Ne kadar Güçlü bir büyücü olmasada bir kaç büyü yapabiliyordu...
Elleri havada devam ederken Yaratığın tepeside kara bulutlat bir anda toplanıverdi...
Ve yaratığın kafasına yıldırımlar düşmeye başladı bir iki üç dört tane derken yaratık yere düştü ve kıvranmaya başladı bunu gören kadın ise o da yorgunluktan kendini kumların üzerine bıraktı...
Ve biri ona doğru bağırarak koşuyordu...
Birden ona yardım etmeyi düşündü ama hemen aklına geldi bu bir sınav olabilirdi...
Hemen Kılıcının kınını hafifçe açtı kadın ona iyice yaklaşmıtı
kadının üstünün parçalanmış olduğunu gördü kadın tepeyi aşınca fark ettiki arkasında birşey daha önce görmediği bir yaratık kadını kovalıyordu bu yaratık çok büyük değildi kılıcını hazırlamıştı ondan sonra kesesinin ağzını gevşetti ve eline bir parça toz aldıktan sonra bir şeyler mırıldanmaya başladı...
Ve tam canavar görüş alanına girdiğinde ellerini kaldırdı havaya ve devam etti mırıldanmaya...
Ne kadar Güçlü bir büyücü olmasada bir kaç büyü yapabiliyordu...
Elleri havada devam ederken Yaratığın tepeside kara bulutlat bir anda toplanıverdi...
Ve yaratığın kafasına yıldırımlar düşmeye başladı bir iki üç dört tane derken yaratık yere düştü ve kıvranmaya başladı bunu gören kadın ise o da yorgunluktan kendini kumların üzerine bıraktı...
Diğerleri acı çektirirse
ben kan kustururum...
ben kan kustururum...
Yeminer
Yüksek Büyücülük Kulesinin kapısından sonra gelen merdivenleri yavaşça tırmanırken büyüleri zihninden geçiriyordu Willow. Bu sıradada Üstad Yeminer'le tanışmak için kat ettiği yolun yorgunluğunu geçirmek için pelerininin altındaki brendiyi yudumluyordu. Yeminer'in onu sınava sokmasını umuyordu. Aslında amacı belkide Yüksek Büyücülük Kulesinin gelecekteki lordu olmaktı. Büyücü sadece tanrısına güveniyordu. şimdiye kadar onun umutlarını hiç boşa çıkarmamıştı. Yeminer'in odasının kapısını tıklattı ve gelecek sesi dinledi
-
Ereshin
- Başbüyücü
Genç büyücü kapıların ona açılmamasına sinirlendi tamam zayıf olabilirdi ama o kadarda diil gelecekte ne olacağını herkes görecekti o lich bu güne lanet edecekti ve bir büyünün sözlerini mırıldanmaya başladı sesi derinlerden geliyordu ve sanki açık havada yankılanıyor gibiydi birden gözleri kör eden bir ışık patlaması oldu ve geçtiğinde büyücünün olduğu yerde yalnızca ayışığı kalmıştı.şu anda büyücü büyünün patikalarında yürümekteydi ve nereye gittiğini gayet iyi biliyordu aslında bu büyü onu çok yoracaktı ve gereksizdi ama biraz gövde gösterisi yapmalıydı kendisine yapılan bu saygısızlıktan sonra nede olsa ilerde buralardaki en güçlü büyücü o olacaktı.............En güçlü..............Mutlaka olacaktı........
I break the silence now because I want the facts known. If I am to be judged let me be judged by the truth.
Bu esnada Yeminer ve Efla kulenin son katına çıkmışlardı.. Yeminer burada önemsemediği scroll vs gib şeyleri tutuyor gibiydi...
Tozlanmış parşömenler ve daha birçok az çok büyü içermesi olası eşya ile dolu bu odaya girdiklerinde Efla merakla etrafına bakındı...
"şu parşömenleri topla Efla " dedi Yeminer.. Efla bunun bir sınav olduğunu biliyordu fakat Yeminer sanki bunu unutmuş gibiydi...
Tozlanmış parşömenler ve daha birçok az çok büyü içermesi olası eşya ile dolu bu odaya girdiklerinde Efla merakla etrafına bakındı...
"şu parşömenleri topla Efla " dedi Yeminer.. Efla bunun bir sınav olduğunu biliyordu fakat Yeminer sanki bunu unutmuş gibiydi...
güç amacın, k
güç amacın, k