"TARZI VE REPLIKLERIYLE EN SEVDIGINIZ KARAKTER?"

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Post Reply
ShRuiKaN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ShRuiKaN »

favorim kesinlikle ged..eleman büyücü olmuş,başbüyücü olmuş,dünyanın en güçlü adamı olmuş ama herşeyin ötesinde insan olmuş yaf :-P ..hayran kalmıştım açıkçası..
Necros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Necros »

En sevdiğim karakter hükümran taş üçlemesinden Shadamehr. Okuduğum hiç bir kitapta onun kdr geyik yapan bir karakterle karşılaşmadım. Beni en çok heyecanlandıran karakter ise Drizzt.
seraphima
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by seraphima »

Gandalf'ın ''Yüzüklerin Efendisi'' serisinin son kısmında yani Karlın Dönşü'nde Gondor Vekilharcının karşısına geçmesi çok hoşuma gitmişti..
Yine aynı şekilde Gandalf'ın Rohan Kralı Teodem'i tılsımdan kurtarması da muhteşemdi diyebilirim..
Vox populi vox dei....
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Strahd von Zarovich. Gerek pratik zekası, gerek büyü gücü, gerek savaşçılık yetenekleri ve gerekse entrikacı kişiliği sayesinde tadına doyamadığım bir adam. Tatyana'ya olan iflah olmaz bağlılığı olmayıp kendisini Barovia'nın siyasetine tam anlamıyla adapte etse komşu ülkelerde yer yerinden oynar.

Onu sevdiğini söyleyen kimseyi duymadım, ama ben Strahd kadar severim Mina'yı. O amber gözlerinin hastasıyım. Her şeyiyle Takhisis'e tam olarak yakıştırdığım bir karakter.

Ayrıca Lord Xar... Halkı için çok şeyi feda etmeye hazır olan, idealist bir adam. İlk kitaplarda görüldüğü gibi kötü niyetli birisi olmaması da cabası.

Samah'ı da unutmamak lazım. Dünyanın iyiliği için dünyanın kendisini parçaladı. Yaptıkları hatalıydı, ama kötü bir niyetle yapmadı bunları.

Alfred...O kadar gizemli ki kendisi bile doğruları bilmiyor :)

Haplo'nun muazzam sadakati de az bulunur cinsten. Yine de vicdanı da en az sadakati kadar büyüktü ki onu aştı.

Usta Hugh'yu suikastçilerin kralı olarak gösteriyorum. Üstüne tanımam.

Köpek... :mrgreen: Bildiğimiz köpek işte. Bana kalırsa Ölüm Kapısı Günlükleri'nin esas oğlanıdır kendisi. :mrgreen:

Cyric, tapınılası tanrı. Eğer kaotik bir kişiliğim olsaydı üzerine tanımazdım.

Pharaun Mizzrym'in espiritüel anlayışını da çok seviyorum. Zeki, zorlanmadan çıkışı buluyor ve zorlansa bile espirileri ile üstünü örterek bunu asla belli etmiyor.

Saruman'ı eskiden sevmezdim, ama filminde Christopher Lee bana Saruman'ı sevdirdi. Sayesinde Orta Dünya'dan da beğendiğim bir karakterim oldu.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
Necros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Necros »

Ben daha önce yazdığımda raistlini eklemeyi unutmuşum. Drizztin yanına en çok heyecanlandığım ve etkilendiğim karakter olarak ekliyorum. Kitabı okurken ne zaman konuşsa kalbim güm güm atmaya başlıyodu ya :)
Sylvos
Seçilmiş Savaşçı

Post by Sylvos »

Lord Soth; Krynn' ın efsanevi Ölüm şövalyesi. Ağırbaşlı yapısı ve soğukkanlılığıyla her zaman favorim olmuştur...
-I grow tired of shouting battle cries when fighting this mage. Boo will finish his eyeballs once and for all, so he does not rise again! Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVİL!!
Sylvius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sylvius »

Evet Lord Soth u bende severim ozellikle su sozleriyle ne kadar bilge oldugunu kanıtlamıstır.

"tek bir sozumle oldurebilirim. Dokunusuyla insanları olduren bir grup iskelet askere komuta ediiyorum... Ama bir ustanın onunde egilmesini de bilirim" der ve Raistlinin onunde reverans yapar.

Buradan da belli ettigim uzere en sevdigim ve beni en cok heyecanlandıran karakter Raistlin Majere.

Ozellikle son uclemede tanrıların meclisine cıkıpta ben dunya yı buldum dedi ya orada kalbim durdu desem yalan soylemis olmam :clap:
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

Tarz: Drizzt Do'Urden
Replik: Takhisis (İkizlerin Sonu :D Raistlin'le dialog)

İkisi birden ise Merlin (Savaşçı Lord Yıllıkları)
et verba, et arma vulnerant...
(sözler de kılıçlar gibi yaralar)
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

Derfel: "Siz saraydayken meleklerin kanat boyunu ölçmüyor muydunuz?"
Merlin: "Sapıklaşma Derfel, herkes bir meleğin kanat ölçüsünün meleğin boyuna ve kilosuna bağlı olduğunu bilir." :|

Özellikle Merlin'in şu repliği beni benden almış ve hem bir Lady olarak Merlin'den nefret etmeme neden olmuş hem de bilgeliğine saygı duyup onu çok sevmeme yol açmıştır :ayyyy!: :

"Tanrılar çoğalalım diye çocuk yapma işini bu kadar zevkli kılmıştır Derfel. Elbette bu iş kadınlar için o kadar da keyif verici değil, ama birilerinin acı çekmesi gerekli değil mi? Neyseki bu bizler değiliz. :schemes: "
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Yüzüklerin efendisi üçlemesinde Gimli'ye bayıldım.Böyle bir karakter ne görmedüm ne duydum... :D
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
Elamshin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Elamshin »

ha ayrıca Raistlin ustanın Takhisis'e attığı kapak da tüylerimi diken diken etmişti:

-"Kraliçem..."
-"Hala dizlerinin üstünde değil misin sen?!"
-"Kraliçem...Hamle sırası sizin..."

bir de Rounce ismindeki lağım cücesinin muhteşem ölü taklidini de unutamıyorum tabii :D

Tasslehoff: "Kalksana!"
Rounce: "Sen git...Ben ölü..."
Tas: "Saçmalama daha ölmedin!"
Rounce şaşkın bir şekilde gözlerini açar ve karşısında elinde bıçak olan Tas'ı görür. Hemen uyanır.
Rounce: "Sen iyi et beni. Ben ölümden dön. Sen ne ulu, ne yüce rahip!"

:D :D :D
(İkizlerin Sınavı)
Sir Alexis
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Sir Alexis »

Dragon Lance'i sevmem ama Fizban'a hayranım :)

Bir kişilik hem büyücü hem avatar olursa ancak böyle olur..
"Et verba et arma vulnerant..."
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Raistlin kadar etkileyici bir karakter düşünemiyorum.yani insan kitap okurken bu kadar etkilenirmi yaw. kelimeleri çok özenli seçip konuşuyo ki bu kelimeleri özenle seçmesi normal bir cevap verme süresi
And i still wonder if you ever wonder the same!...
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Kesinlikle Raistlin. Gerek düşünce yöntemiyle, gerek bakış açısıyla beni etkilemeyi başarmıştır.
Silvara
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Silvara »

Zaman Ã?arkı'nda Nynave al ' Meara en beğendiğim karakter olarak kısa süre önce yerini almıştır.Bu karakteri bize kazandıran Robert Jordan'ın önünde saygıyla eğilirim. :clap:
Post Reply