Ocakbaşı Kahvesi (Yorum ve Tartışma BaşlığÃ
Tebrik ederim Firble. Makine Mühendisi olmak her baba yiğidin harcı değil. Edebi yönden de başarılı olduğun için o diploma senin beyninin her iki yarım küresini de kullanabildiğini gösteriyor.
Sahi bu sitede kaç tane mühendis var acaba...
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Arkadaşlar ben yeni bir başlık açmayı düşünüyorum sizin de fikrinizi almak istedim. Başlığın adı Bursa Hanı... Bir parça Hacivat ve Karagöz filminden özendim.
1330 Bursasında geçiyor. Orhan Gazinin Bursa yı alışından dört yıl sonra... Genel olarak filmde var olan Bursa'da geçiyor. Bir takım başka karakterlerin de yer almasını düşündüm.
Başlığın hana gelen ozanların dönemin Anadolusunda geçen öyküleri anlattığı bir başlık olmasını düşündüm. İsteyenler şiir de yazabilirler ya da hanın içinde bir takım yan olaylar da geçebilir.
Bilmiyorum nasıl bulursunuz? Katılır mısınız?
1330 Bursasında geçiyor. Orhan Gazinin Bursa yı alışından dört yıl sonra... Genel olarak filmde var olan Bursa'da geçiyor. Bir takım başka karakterlerin de yer almasını düşündüm.
Başlığın hana gelen ozanların dönemin Anadolusunda geçen öyküleri anlattığı bir başlık olmasını düşündüm. İsteyenler şiir de yazabilirler ya da hanın içinde bir takım yan olaylar da geçebilir.
Bilmiyorum nasıl bulursunuz? Katılır mısınız?
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Mükemmel bir fikir. Dil konusunda güçlük çekebiliriz. Günümüz dili mi olacak yoksa zamanın dili mi? Ya da berebildiğimiz kadarı mı?
Bursa Hanı yerine daha orjinal bir şey bulabiliriz belki...
Bursa Hanı yerine daha orjinal bir şey bulabiliriz belki...
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Ben becerebildiğim kadarıyla o zamanki şiveyle yazmayı denerim, güzel fikir.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Bence günümüzün dili de olabilir. Başlık bir bakıma dönem Anadolusunda geçen öyküler klavuzu gibi olacağı için her yazar istediği dili kullanmada özgür de olabilir bence...
HARBE GİDEN
AlenthasLeasess aklımızda kardeşliğin tohumu hikayesindeki karakterlerimizle Fransa'da yeni bir hikaye başlatmak vardı... Jean Dark dönemi Fransasında.... Gerçi iki karakterin de yaşı epey ilerlemiş olacak... En azından bir on yıl... Belki katılan arkadaşlar da olur mu acaba? ? ? ?
Bir de AlenthasLeasess kardeş fikrin değişmedi değil mi?
HARBE GİDEN
Evet arkadaslar sorma hakkim var sanirim... Ocakbasinda akliniza gelen yeni ne yapabiliriz? Sizlere artik siz dusuneceksiniz ben de katilacagim demistim... : ) ) ) ) Su ana kadar fikirler ile ocakbasina katki saglayan hekese tesekkur ediyorum. Basarili ya da basarisiz tum projeler ocakbasina cok sey katti. Umarim bunlarin devami gelir.
HARBE GİDEN
Ben kendimi "Ölüm Ã?ncesi" -Fantastik- kısa hikayelere verdim.3. hikayemi de yolladım.Alenthas da özenip yazmaya karar vermişti ama yazmadı
Zevkli oluyor ama arkadaşlar alan değiştir diye kızıyorlar .D
Zevkli oluyor ama arkadaşlar alan değiştir diye kızıyorlar .D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Evet senin yüzünden mi desem senin sayende mi desem şöyle bi korku hikayesi yazmaya özendim ama sonra üşendim, her zamanki gibi
şimdi eski hikayemi (Kara Gül) parçaladım ve baştan yazıyorum. şimdi çocukluklarını baştan vermek yerine nadiren flashback yapıp kısa bir anıyı göstereceğim. Bölüm başlarında ama sadece, yani bölümün arasına girip çıkmayacak. Tabii baştan yazdıklarım da benzer şeyler olacak ama siteye yazmayacağım bundan sonra... Zaten okuyanda yoktu bir eksiklik hissetmezsiniz 
Kardes son iki uc ay yazilan pek cok seyi okuyamadim. Ancak ocakbasinda yazilan tum hikayeleri okumayi cok severim ben.... Eh iyi kotu bir duzen de kurdum gurbet diyarinda... : ) )))) Kisacasi siteye yazarsan okumaktan zevk duyarim... : ) ) ) )
Bir de kardes sana bir tavsiye de bulunayim.. Oncelikle daha kucuk projeler olustur aklinda.. Onlari tamamla sonra daha buyuk ve kapsamli seyleri dusun.. Buyuk bir projeyi de kucuk parcalara bolerek yap ki bir yerde yarim kalsa da yine de bir seyler uretilmis oldu... Kisa film projesinden hic olmazsa bir senaryo yarismasi yaptik... : ) )) Bu arada o proje devam ederse burada her turlu dekor ve kostumu alabilecegim dev cadilar gunu magzalari var tabii tum magazayi getiremem ama birkac kritik malzemeyi aralikta getirebilirim...
Bir de kardes sana bir tavsiye de bulunayim.. Oncelikle daha kucuk projeler olustur aklinda.. Onlari tamamla sonra daha buyuk ve kapsamli seyleri dusun.. Buyuk bir projeyi de kucuk parcalara bolerek yap ki bir yerde yarim kalsa da yine de bir seyler uretilmis oldu... Kisa film projesinden hic olmazsa bir senaryo yarismasi yaptik... : ) )) Bu arada o proje devam ederse burada her turlu dekor ve kostumu alabilecegim dev cadilar gunu magzalari var tabii tum magazayi getiremem ama birkac kritik malzemeyi aralikta getirebilirim...
HARBE GİDEN
Ben aranıza yeni katıldım. Ben de makine mühendisiyim, bu yıl başladımBogus wrote:Tebrik ederim Firble. Makine Mühendisi olmak her baba yiğidin harcı değil. Edebi yönden de başarılı olduğun için o diploma senin beyninin her iki yarım küresini de kullanabildiğini gösteriyor.
Arkadaşlar aklıma bir fikir geldi önce burada sizlere danışmak istedim. Nasıl bir fikir ve sizce ilgi toplar mı?
Fantastik bir konu hakkında örneğin büyücüler ve Büyü
Ya da hayaletler vampirler zombiler gibi...
Bir çeşit araştırma yapıp bilgi veren bir yazı hazırlanmasını bekliyorum bu yarışmada...
Ancak bu yazı bir çeşit sanal araştırmanın sonucunda yazılmış olacak. Bu araştırma gerçekten var olan kitaplardan frp setlerinden oyun ve filmlerden başlayabilir.
İçinde bulunduğumuz Dünya da ya da hayali bir Dünyada da yapılabilir.
Gerçekten var olan bilgilerden yola çıkılarak hazırlanabilir. Ya da bambaşka yepyeni bir araştırma şeklinde olabilir.
Sonuç olarak bir çeşit Hayal Akademisinin Ansiklopedisi için kaynak oluşturacak yazılar olarak hazırlanmasını düşündüm bunların...
Ve de ödül olarak burada oldukça düşük bir masrafla alınabilecek tonla şey var...
Aklıma ilk gelenler...
Her hangi bir kitap seti olabilir
Ya da film seti. Televizyonda özellikle CNBC-a de yayınlanan dizilerin de toplu halleri var burada...
Bir çeşit kostüm olabilir hayalet büyücü vampir ve vesairenin kostümleri var burada...
Her hangi bir aksesuar olabilir. Ambere hapsedilmiş yarasa ya da böcekler var mesela burada... Ya da aklınıza gelecek hayaletler veya büyücüler ya da her hangi bir şeyle ilgili aksesuar.
Bir çeşit el kitabı olabilir Hayaletler ya da vampirlerle ilgili...
Aklıma gelenler bunlar... Ne diyorsunuz katılım olur mu? İkincisi ödül olarak ne önerirsiniz katılımın olacağını düşünüyorsanız.
Fantastik bir konu hakkında örneğin büyücüler ve Büyü
Ya da hayaletler vampirler zombiler gibi...
Bir çeşit araştırma yapıp bilgi veren bir yazı hazırlanmasını bekliyorum bu yarışmada...
Ancak bu yazı bir çeşit sanal araştırmanın sonucunda yazılmış olacak. Bu araştırma gerçekten var olan kitaplardan frp setlerinden oyun ve filmlerden başlayabilir.
İçinde bulunduğumuz Dünya da ya da hayali bir Dünyada da yapılabilir.
Gerçekten var olan bilgilerden yola çıkılarak hazırlanabilir. Ya da bambaşka yepyeni bir araştırma şeklinde olabilir.
Sonuç olarak bir çeşit Hayal Akademisinin Ansiklopedisi için kaynak oluşturacak yazılar olarak hazırlanmasını düşündüm bunların...
Ve de ödül olarak burada oldukça düşük bir masrafla alınabilecek tonla şey var...
Aklıma ilk gelenler...
Her hangi bir kitap seti olabilir
Ya da film seti. Televizyonda özellikle CNBC-a de yayınlanan dizilerin de toplu halleri var burada...
Bir çeşit kostüm olabilir hayalet büyücü vampir ve vesairenin kostümleri var burada...
Her hangi bir aksesuar olabilir. Ambere hapsedilmiş yarasa ya da böcekler var mesela burada... Ya da aklınıza gelecek hayaletler veya büyücüler ya da her hangi bir şeyle ilgili aksesuar.
Bir çeşit el kitabı olabilir Hayaletler ya da vampirlerle ilgili...
Aklıma gelenler bunlar... Ne diyorsunuz katılım olur mu? İkincisi ödül olarak ne önerirsiniz katılımın olacağını düşünüyorsanız.
HARBE GİDEN
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Aaa Firble! Ben bunu görmemişim yav!! Tabii, tabii. O Fransa meselesine başlamayı çok isterim! Çok merak ediyorum! Zaten, Osmanlı tarihi dışında her ülkelerin tarihini merak ediyorum ya, neyseFirble wrote:AlenthasLeasess aklımızda kardeşliğin tohumu hikayesindeki karakterlerimizle Fransa'da yeni bir hikaye başlatmak vardı... Jean Dark dönemi Fransasında.... Gerçi iki karakterin de yaşı epey ilerlemiş olacak... En azından bir on yıl... Belki katılan arkadaşlar da olur mu acaba? ? ? ?
Osmanlinin da aslinda bircok ilginc yanini gormuyoruz ya... Neyse baslayabiliriz o zaman istersen hikayemize... Aslinda Fransiz olan da senin karakterin ama.. : )) )) Ilk yaziyi senin yazman daha iyi olur... Fransaya donemye nasil karar verdigimizi anlatirsin, ancak Fransa ya varmadan once birakirsan daha iyi olur. Alperen zaten olmediyse epey yasli olmali cunku Timurla yasitti ki Timur o yillarda epey bir yasli.. Kaldi ki 1420 30larda bizimle birlikte oyle uzun bir deniz yolculuguna cikmasi zor...
Neyse iste baslayalim dersen baslayalim.
Neyse iste baslayalim dersen baslayalim.
HARBE GİDEN