Duello: Corax Tigerheart vs. Karathas 'KnightFlame' Bardaane

Frpworld forumlarındaki eski FRYO(Forum Rol Yapma Oyunu) başlıklarının tutulduğu arşiv.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Duello: Corax Tigerheart vs. Karathas 'KnightFlame' Bardaane

Post by Raistlin »

Öncelikle bu konuya Hükümlü'den ve benden başka kimsenin mesaj atmamasını rica ediyorum...

Düello sonlandıktan sonra istediğiniz kadar konuşabiliriz ve sonucu gayet net bir şekilde ilan edilecektir...
Öncelikle olayların bu seviyeye gelmesini ben de istemezdim Hükümlü... Ama bunu bariz bir şekilde sen başlattın ve düello ile bu yanlışına bir çözüm getirilmesi gerekiyordu...

Düello'nun nasıl olacağını sormak istiyorsundur. Ne yazıkki mantık kuralları çerçevesinde olması için
max level 20 karakterinin statlarını...
class levellarını...
featlerini...
prestige classın varsa kaynağını...
kullandığın silah ekipman vs.sini... (büyülü "hiç bir şey" yok demiştik)
üzerindekilerin rengini bile yazmanı istiyorum böylece güzel bir hikayeleştirme yaparız...

Zar atma şansımız olmadığı için her zaman zarda d20'de 10 attığımızı varsayacağız ortalamada her zaman 10 olduğu için...
Hitpoint hesaplamasında hitpointini maksimum seviyede kabul edebilirsin... Eğer karakter kağıdını yapacak bilgin yoksa bana söylersin ben senin için yapar buraya yazarım (bu iyiliği sana yaparım)

Karakterinin öleceğinden dolayı bu düellodan kaçmayı düşünebilirsin ama bence bu değişik şeyi bir kez olsun yapalım. Sonuçta bir kahraman bir kez öldüğünde yeryüzünden sonsuza dek ayrılmaz. Farklı boyutlarda farklı olasılıklar vardır. Bunu böyle düşün ve ölmenin çok da büyük bir kayıp olduğunu düşünme... Bu alemde kahramanlar asla ölmez... (Örneğin Driztt Do'Urden)

Ben yazılarımı hikayeleştirerek yazacağım... Senden de aynısını bekliyorum... Önce kendi karakterimi yazıyorumki sen de neler yazman gerektiğini anlayabilesin...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Corax Tigerheart

Chaotic Neutral

Human (2m 10cm)

Level 4 Fighter
Level 6 Barbarian
Level 10 Frenzied Berserker (Kaynak: 3rd Edition AD&D Masters of the Wild: A guidebook to Barbarians, Druids, and Rangers)

Stats:
Str: 23 (+6)
Dex: 16 (+3)
Con: 18 (+4)
Int: 10 (+0)
Wis: 14 (+2)
Cha: 12 (+1)

Feats:
Improved Initiative (+4 initiative)
Blind Fight
Power Attack
Cleave
Great Cleave
Improved Critical:Greatsword
Quick Draw
Weapon Focus: Greatsword
Weapon Specialization:Greatsword
Destructive Rage
Intimidating Rage

Barbarian Abilities:
Uncanny Dodge
Rage (2/day "+4 STR +4 CON -2 AC +2 Will for 9 rounds")
Greater Frenzy (5/day "+10 STR -4 AC for 9 rounds")
Inspire Frenzy (3/day)
Deathless Frenzy
Remain Conscious
Supreme Power Attack

Hitpoint: 4d10 + 16d12 + 4x20= 312 hp
When raged: 352 hp

Attack roll: 20(base) + 6(Str) + 1(Weapon Focus) = 27/22/17/12
When raged and frenzied: 20(base) + 6(Str) + 1(Weapon Focus) + 5(frenzy) + 2(rage) = 34/34/29/24/19

Damage: 2d6 + 2(Weapon Specialization) + 9(Str)
When raged and frenzied: 2d6 + 2(Weapon Specialization) + 20(Str)

Armor Class: 10(base) + 8(mythril fullplate) +3(dex) = 21 AC
When raged and frenzied: 10(base) + 8(mythril fullplate) +3(dex) - 4(Frenzy) - 2(Rage) = 15 AC

Iniative: 3(Dex) +4(improved initiative) = 7

Ekipman:
Greatsword
Shortsword
Dagger
Mythril Full plate
Locked Gauntlet (Silahın disarm edilmesini önler)
Gauntlet Spikes (Zırhlı yumruğunda dikenler var)
Armor Spikes (Omuzda bir Diken... Bullrush yaparken karşındakine saplayabilirsin)
Masterwork Manacles (elleri bağlamak için zincir)
Ration
Bedroll
Flint and Steel
Chain
Silk Rope
Tırmanma alet edevatı...
Spyglass (Gemici dürbünü)
Torch
Waterskin
Healing kit

Skills:
Read and write 2
Alchemy 10
*intuit direction 12
*Climb 17
Heal 12
*intimidate 12
*jump 17
*listen 25
spot 10
*swim 17
*wilderness lore 13

Bir karakterden bahsetmek için gerekli bütün ayrıntıları yazdım...
Bunlardan bir tanesi bile olmazsa o karakter mantıksız ve eksiktir ve var olmuyor demektir... Kafanda bunları canlandıramıyor ya da yazamıyorsan zaten karakterini hiç oynamamışsın, kalbinle hissetmemişsin ya da hiç düşünemiyorsun demektir... Senin karakterinin de statlarını ve özelliklerini sabırsızlıkla bekliyorum...

Tekrarlıyorum "lütfen" başkası bu konuya mesaj atmasın...

(Düello'nun yeri olarak Agora'yı seçtim çünkü Kulaktan Kulağa'nda benim yetkilerim, Savaş Karargahında ise senin yetkilerin vardı... Böylece ikimizin de yetkilerinin olmadığı nötr bir bölgede savaşacağız ve ikimizin de buna müdahale etme şansımız yok...)
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

şimdi abicim olay şu ben bu karakterimi hissederek, pek çok yerde oynadım; ama şöyle bir olay varki biz oynarken karakter kağıdı ve kural kullanmayız diyebilirim ve biraz belkide nasıl desem sınırı aşarız...:)
Söylememi istersen. Söyleyeyim ister misin? Hazır mısın? :)
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Karakter kağıdı ve kural kullanmıyorsanız siz bu oyunu oynamayı "bilmiyorsunuz" demektir. Siz başka garip bir şey oynuyorsunuz... Kuralsız mantıksız bir tiyatro ile ben vurdum öldü ben zıpladım kaçtım diyorsunuz demekki...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

İş bu noktaya vardığına göre kime meydan okuyacağını, kurallar dahilinde neler olabileceğini görmenin ve bu oyun hakkında biraz fikir sahibi olmanın zamanı gelmiş demektir...
Eğer yeterli bilgin yoksa FRP konusunda dediğim gibi bana "ne olduğunu" söyle ben senin gereksiz gördüğün "ayrıntılarını" buraya yazabilirim...
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Dostum çok uyarmışsın ama atmak zorundaydım ve sadece şu mesajı atacağım. İnşallah bana kızmazsın.

Bak hükümlü dostum eğer kendine bir sheet çıkarmayacaksan bu savaşa hiç girişme bence. Öünkü başka türlü olmaz bu düello işi. Olursada saçma olur. Öünkü bir kazananı olmaz...
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Kuralları abartmıyoruz desem? Tamam karakter kağıdı yapıyoruz; ama oyun yöneticileriz oldukça yetenekli olduğundan gerek duymuyoruz. Adamlar o seviyedeki adamın neler yapabileceği iyi biliyor ve ona göre oynatıyor...neyse yani zaten iş sadece matematik oluyor. Tüm mistiklik kaçıyor.

Bu arada karakter kağıdı yapılmakta; ama benim malum okulum açılıyor. zorluycam. Ne kadar olursa. Elimden geldiğince bakmaya çalışıcağım.

Kural kullanmıyoruz demek bu oyunu bilmiyoruz demek değil. Tamam ben bilmiyorum; ama öğrenmekten özellikle kaçındım desem yeridir. Neyse. :)
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Sabırla bekliyorum... Umarım karakter kağıdını "hazırlayanlar" bu işten biraz anlıyorlardır sen onların bu konuları aşmış olduğunu söylediğine göre... Yoksa burada açık açık yazarım zaten...
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

Raist benim şu character sheet. Noldu. Bidahaki ICQ muhabbetinde halledelim onu. Gerçi ana hatları hazırda. Saveleri tam oturtamadım. Skiller ve Featler neredeyse ok...
Karanlık rüyaların ve kötü düşlerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!...
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Neden hazırlayanlar yazısı turnak içinde? Bu beni aşağılamk için yapılmış bir hareket mi yoksa? Eğer karakter kağıdı yapmayı bilmediğim için aşağılanıyorsam, gülerim ben!
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Hayır büyük ihtimalle benim karakterimin bütün özellikleri bilindiğine göre onu öldürmek için özel bir karakter hazırlamaya çalışacaklardır... Bu kadar uzun sürdüğüne göre... Ayrıca seni aşağılasaydım Wuroldar'ı da aşağılamış olurdum değil mi? Ayrıca bu kadar ufak bir konuda kimseyi aşağılamam...
Wuroldar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Wuroldar »

E hadi yeter kapışacaksanız kapışın artık. Sıkıldım kaldım burada...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Methanet dostum... İmparatorluğun geleceği bu düellodan sonra açıkça belli olacak ve zaferimiz kesinleşecek... (Bu arada hala bu foruma mesaj atmaya devam etmen beni üzüyor dostum... Düello olacak ve hikaye şeklinde anlatılacak destanlar yazılacak, bardlar şarkılar söyleyecek... Ancak bundan sonra konuşabiliriz istediğin kadar ve istediğin gibi... )
MASK
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MASK »

En baştan ikinizin de karakterlerinizi tarafsız birine atması daha doğru olurdu.. Böylece karşıdakinin özelliği bilmeden savaşılırdı.. Bu arada bi soru duelloda hakem olmayacak mı tarafsız bir hakem Bence hükümlü ve corax bir de hakem belirlesin malowan olabilir mesela dövüş konusundaki ayrıntıları atarsınız ve düşündüklerinizi dövüşü de o yazar... Bence daha adil bir dövüş olur.. Tabii bu kişi iki tarafın bazı kurallara uyup uymadığını da kontrol edebilir
Hiç bir ışık aynaya baktığınızda gördüğünüz karanlığı yok edemez.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Çok mantıklı ve yerinde bir öneri. Teşekkür ederim MASK... Malovan ile görüşeceğim...
Locked