Jander Sunstar Karakteri

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Firble
Forum Yöneticisi

Jander Sunstar Karakteri

Post by Firble »

Arkadaşlar bu karakter hakkındaki fikirlerinizi merak ettim. Açıkçası sadece fantazi edebiyatı için genel olarak edebiyat eserlerindeki en ilginç karakterlerden olduğunu düşünüyorum. İyilik timsali olan bir yaratığın vampir gibi bir canlıya dönüşmesi. Güneşe taparken güneşten kaçmak zorunda kalması. Ve içinde yaşanan mücadele bana onu çok ilginç yapıyor.
Fikirlerinizi bekliyorum. : )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Bir güneş elfinin en yakın dostu tarafından vampire dönüştürülmesi, öldüğü ana dek güneşe çıkamaması, inandığı her şeye ters gelen bir yaşam sürmek zorunda bırakılması. İnatla ve tüm varlığıyla bu yaşama karşı mücadelesi. Karakterdeki o sınırsız ironi... Tek kelimeyle harika...
Andero
Seçilmiş Savaşçı

Post by Andero »

En çok etkilendiğim karakterlerden biri. Hayatını bu kadar zorluklar içinde geçiren ama hala kendine bağlı kalmaya çalışan başka bir karakter zor bulunur herhalde. Ölümü bile kendine bağlılığının bir göstergesiydi. Gerçekten harika.
Sadness is my reward because I hate, because I am alone, because I exist. It is the thing which reveals my rage, my envy. I neither live nor die. I will always pursue her. I am sad, I am angry and, I am waiting my time, because I am it, revenge itself.
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Kitabın Muhteşem bir sonu vardı.. daha uygun bir son düşünemiyorum.. duygulanmıştım okurken... bu arada Jander gerçektende özel bir karakter.. kendi doğasına karşı direnen bir varlık.. yapmak istememene rağmen şiddetle o şeyi yapmayı arzulamak.. yazar bu karakteri çok iyi yazmıştı.. içimde iz bırakmış unutamadığım karakterlerdendir...
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

bi yazarın bi karaktere emek verdiinde ortaya nasıl bi şey çıktığını gösteren harika bi eser.
War, war never changes...
FreyaImplorer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by FreyaImplorer »

Kelimelerin yetmeyeceği kadar inandığı şeylere bağlı bir karakter..
Jacta alea est.
quake
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by quake »

okudugum en guzel kitaplardan biriydi.
isin daha enteresani janderin oldukten sonra safak efendisi oldugunu dusunuyorum.
belkide yaniliyorumdur ama hic bi kara elf uclemesinde zaknafeinin svirfnebline kralligina girdigide yazmiyodu ama gitmisti.
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Bence her kitaptaki her karakter detaylı yaratılmamıştır ama yazarın görevi onu güzel yansıtmaktır, bu da ancak ve ancak dahiyane kurgular yapmaktan, karakterin önüne onun reaksiyonlarını harekete geçirecek olaylar koymaktan geçer.

Jander'inki de böyle bir durumdur. Pek de derin bir karakter değil esasında ama dediğiniz gibi... ''cool''.

p.s. Jander güneşe müneşe tapmıyordu saçmalamayınız, güneş elfiydi ve Lathander'a inanıyordu, güneşi çok severdi o kadar.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
Finrod
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Finrod »

hangi kitabın karakteri bu arkadaş_?
Derken bir haykırış geldi.Korkunç ve azap dolu...
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

Sislerin Vampiri - Christie Golden
Speed through the night
You are my
Lethe
quake
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by quake »

haci o yasli elemanin aaa bu tanrimiz diye afallama olayini biliyosun.
jander abimizin(ruhu saad olsun) oldukten sonra bu turbi atraksiyon yapma olanigi var. bi ihtimal ama olasi bi ihtimal...
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Jander Sunstar Karakteri

Post by Shadowmaster »

quake wrote:haci o yasli elemanin aaa bu tanrimiz diye afallama olayini biliyosun.
jander abimizin(ruhu saad olsun) oldukten sonra bu turbi atraksiyon yapma olanigi var. bi ihtimal ama olasi bi ihtimal...
BEN Ã?NCEKİ MESAJIMDA NE DEDİM?! :evil:

JANDER, LATHANDER DEğİLDİR DEDİM.

SEN GELMİş BANA ''olur ayol'' FALAN DİYORSUN :evil:

BEN Ã?YLEDİR DEDİKTEN SONRA SEN AKSİNİ İDDİA EDEMEZSİN KİM OLUYORSUN?!

LA AGANIN POKU Ã?STÃ?NE POK OLUR Mİ :lol:

Her neyse geyik bir yana, quake kardeş, Jander daha ölmeden önce Lathander varolduğu için önermen yanlış oluyor. Hani Jander ölse, sonradan ortaya bir anda Lathander çıkıverse eyvallah.

Bahsettiğin şeye gelince... yani afallama olayına. O afallama olayı küçücük bir yanlış anlamadan ibaret senin de dediğin gibi. Yaşlı amcamız, eli yüzü kanlı vampir Jander'in kendisini kurtardığını görüyor, sonra da ahanda bu Lathander ulan diyip, Ravenloft'da zaten kronolojik olarak daha önceden var olan Lathander tanrısına inanmaya başlıyor.
Speed through the night
You are my
Lethe
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Biraz değişik bakmışsın Shadowmaster ama bence bırak isteyen insanlar onu lathender olarak hayal etsinler. Jander öyle bir karakter ki belki de ona her bakan farklı bir şeyler görüyordur. Belki edebiyatta daha öcne de örnekleri vardır ama bu böyle bir çelişkiyi benim ilk defa okuyuşumdu. Aydınlığa ait olanın karanlığa hapsolması. Uç düzeyde iyinin yaşamak için en büyük kötülüğü (kendi bakış açısı ile) yapmaya muhtaç olması..) Ve en sonunda Lathenderin kendisini dinlemesi de bence sonu çok güzel yapmış..
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

jander sunstar tek başına nispeten orjinal bir arka plan sahibi vasat bir karakterden başka birşey değildir. kitap içinde replikleri ve yaptıkları bağımsız olarak incelendiği vakitte bu noktadan fazla yukarı çıkamaz. klasik ve sıkıcı "herşeye rağmen iyi karakter" kalıbının ötesine geçemez. öte yandan kitaptaki jander'e karşıt veya destekleyiic karakterler gerek kitabın okuyucu üzerindeki etkisini gerekse okuyucunun jander'a bakışını büyük ölçüde etkilemektedir. her ne kadar sevmesemde strahd'ın varlığının yarattığı baskı ve gerilim, çingenelerin kafada soru işareti yaratan hafifliği, özgürlüğü ve altında yatan gücü..bunlar jander'i bize sevdiren faktörlerdir.

lathander konusuna değinmek gerekirse, lathander'dan tiksiniyor olsamda, jander lathander'in hiç umrunda değildir, keza ravenloft'a yolu düşmüş herhangi bir sun elf, hatta dünyanın az gelişmiş bir noktasına yolu düşen her sun elf lathander ile karıştırılabilir.
<div>-sıkıldım-</div><br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Belki lathendere her elfin benzeyeceği konusunda haklı olabilirsin. Ama sanırım Lathenderin resimleri görmüş bir çocuk onun Lathender olduğuna inanıyordu. Zaten bu da kitabın en güzel yanlarındandı. Vampirlerin hüküm sürdüğü bir yerde yayılan Lathender tarikatı...
Diğer karakterler konusunda sana katılıyorum. Stradt ı bıraksak bile vistaniler Lathander iananları da oldukça ilginç karakterler bence .. Hatta kurt kadın... Kitabın karakterleri bence çok güzel hazırlanmış. Ama açıkçası Jander de de adamın düşündüğü fikir bence çok güzel. Fikri daha ayrıntılı işleyebilir miydi belki... Ama bence örneğin Stradt la org ve flüt çaldıkları sahnede Janderin duyguları o sahneyi muhteşemn yapan öğelerden biri idi.
HARBE GİDEN
Post Reply