Page 1 of 1

guen the planeswalker

Posted: Sun Dec 21, 2003 7:13 am
by pyros
yıldızsız gece! favorilerimden birisi, ama sanırım kitabın sonunu boşa çıkartacak bir mantık hatası buldum.

neden Entreri, Drizzt ve Catti-brie, Guenhwyvar'ı kullanıp, boyutlar arası seyahat yöntemiyle Menzoberranzan'dan kolayca kaçmıyorlar (Hani Regis'in Kristal Parçasında ve Buçukluğun Mücevherinde yaptığı gibi)?

sanırım bu salvatorenin acemilik döneminde yapıp sonradan görmezden gelmeyi tercih ettiği bir hata. Kediye düzlemler arası seyahat özelliği vermek ayrı şey, yanında birilerini taşıyabilme özelliği vermek apayrı şey

yani ne demek oluyor? Ã?amura mı saplandınız?
'Guen çıkar bizi buradan!'

bir ejderhayla karşı karşıyasınız ve o sizi ham mı yapacak? Hiç sorun değil

'Guen, ne yapacağını biliyorsun!'

*kedi bu noktada bıkkınlıkla esner ve gözlerini devirir*

Posted: Sat Jan 03, 2004 8:15 am
by Norticus
abi çok güzel bi noktaya deinmişsin.

belki guenin kapasitesi bi small creature dir?

Posted: Sat Jan 03, 2004 10:37 am
by pyros
nasıl abi?

hatırlamıyor musun? Halflings gem de bir panter güruhu getiriyor yanında

Posted: Sun Jan 04, 2004 5:24 am
by Raistlin
Bu özelliği sonradan edinmiş olma olasılığı nedir peki?

Posted: Sun Jan 04, 2004 6:26 am
by pyros
aslında
buzyeli serisinde bu özelliği var
ama Ras daha sonra bu özelliğini bir daha su yüzüne çıkartmamaya dikkat ediyor
sebebi de benim ilk msjda dediğim durum

dark elf serisi buzyelinden sonra yazılmış olmasaydı arada bir kopukluk olurdu

ama bu özelliği sonradan edinmesi imkansız, en azından Salvatore'un kafasında bu özelliği sonradan kaybetmesi gerekiyordu, ki bu da imkansızdı, adam sorunu anlamıştı en sonunda, ama çok geç kalmıştı

Posted: Tue Jan 06, 2004 5:26 am
by raini
Ama bi saniye bana bir hata var gbi geliyor. Yanlış hatırlamıyorsam Guen Regisi kurtardığı iki durumda da sonra yine heykelin olduğu ortama geri dönüyordu. Eğer mezoberranzanda entreri catti brie ve Drittzi oradan çıkartsaydı bile. Onları Bruneorun salonlarına geitremezdi. Muhtemelen Drowlar heykeli bulacak hatta belki panteri o düzlemde kontrolleri altına alacaklardı. Yani kristal parçası ve buçukluğun mücevherinden bu sihiri çok da fazla bilmeyenler söz konusu iken Menzoberanzan macerasında durum farklı idi. Gelen onca pantere gelince ben yanlış hatırlamıyorsam o panterlerin gelişi büyüdeki bir karışıklıktan oldu. (Heykeli Guenin düzlemine çekiyordu Regis sanırım) Onedenle de tekrarlanmamıştı.

Posted: Tue Jan 06, 2004 6:02 pm
by serinafairuza
Sorunun çözümü basit. Guen Cattibrie ve Entreri'yi yanında götürür. Drizzt Guen'in heykeli ve Ã?rümcek maskesini alır. Ã?rümcek ağı çitlerden elini kolunu rahat rahat çıkar. Hatta gerekirse şu suret değiştirmeyi sağlayan maskeyi kullanarak görünümünü de değiştirebilir. Nasılsa bütün matronlar törende Drizztle uğraşacak kimse de yok yani. Jarlaxle da kaçmasını istiyor. Elini kolunu sallayarak çıkar gider Menzoberranzan'dan. Ama tabi peşinde Baenre Evi muhafızları, yakalanırsan Matron Baenre üşenmez yüzlerce yıl eziyet eder sana... Bunu bilince insanın -veya drowun- zihni pek faaliyet gösteremiyo heralde!

Posted: Tue Jan 06, 2004 6:34 pm
by raini
Doğru aslında pek de izlenmeyecek bir yol da değilmiş tabii önce Entreri nin Guen e güvenmesini sağlamak gerekiyor değil mi? Ancak bu olduktan sonra neden olmasın. Bir de Drittz bir yakalınırsa (gerçi şekil değiştirmesini sağlayan maske bunu önleyebilir gerçekten) o zaman pek bir kazanma şansı yok gibi geliyor bana.

Posted: Wed Jan 07, 2004 2:14 am
by pyros
entrerinin guenhwyvara güvenmesi mi

arkanızda bir ev dolusu drow varken hiçbir plane travela hayır demezsiniz sanırım