Evrim teorisi

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Post Reply
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Evrim teorisi

Post by Drakhan »

Sizce evrim teorisi gerçek mi?Yoksa darwin'in bir uydurması mıdır?
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Ben İnanmadım İnanmamayada Devam Edicem Kesinlikle Bu Görüşüm Dinsel Düşüncelerle Alakalı Değil.Arkadaş Ben Gelmedim Diğer Canlılarla Aynı Kökten Bu Kadar... :ayyyy!:
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

"Evet,insanlar gerçekten de bir evrim geçirdi; ancak yalnızca maymunlardan hatta diğer memeli hayvanlardan türemedi. Bizler, en uzağı ilk bakteriler olan uzun bir atalar soyundan evrildik"

Lynn Margulis

:wink:
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Evet Birde O Vardır Herkes Maymunda Gelme Diye Algılar Oysa Maymun Değil Tüm Canlılar Bir Ortak Kökten Gelir Der Darwin Lynn Bakteri Demiş Onu Bilemem.
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Oncelikle sunu belirtmek isterim ki maymundan istesek de evrimleşemeyiz, maymun zaten o donemlerde yoktu. Maymunun (bu da bir yanılgıdır, aslında insana en yakın canlı sempazedir) da atası olan bir memeliden geldiğimiz iddia edilmiştir.

Ama gelin görün ki artık evrim teorisi tamamen yalanlanmış durumda. Darwin'e (kimse alınmasın ama) inananlara gülünüyor artık, hala burada tartışıyoruz.. İnsanın uzaylıdan gelme ihtimali maymun(!)dan gelme ihtimalinden daha yüksek.

Bu teorinin yalanlanmasının en büyük nedeni, bu kadar kısa bir dönemde bu kadar hızlı evrimleşmenin varsayılması (kayıp halka denilen olay)
Başka bir neden de kanıtların yetersiz olması (değişiktir ki, neden bilinmez, bir kısım bilimadamı(!) yalan kanıtlarla bilerek kandırmaya calısırlar insanlığı, sanki bir sey saklamaya calısıyorlar)
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

bir çok kayıp nokta var evrim teorisinde.Yanıtlanmamiş olan ve yanıtlanamayacak olan.
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Evrim Kuramı, çok basit olarak “hayvanlar ve bitkiler, bugünlere gelirken değişikliklere uğrayarak mı geldi; yoksa her şey, bir dahi vuruşuyla başladı ve hiç değişmeden sürüp gidiyor mu?” sorularına bilimin verdiği yanıtları kapsar. Yani konu maymundan gelip gelmeme değil. Doğal olarak bilimin verdiği yanıtlar deyince akan sular durmuyor ve bu konuda insan aklının çağdaş düşmanları da boş durmuyor ne yazık ki. Oldukça inceltilmiş biçimiyle bilime saldırılarını sürdürüyorlar.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Drakhan wrote:bir çok kayıp nokta var evrim teorisinde.Yanıtlanmamiş olan ve yanıtlanamayacak olan.
Yanıtlanır, yanıtlanır... Bence hiçbir şey yanıtsız kalmayacak, her seyin mantıklı bir acıklaması vardır ve bir gün ogrenecegiz.

Genel acıdan evrim olayı cok karısık yav, ama hiçbir sey pat diye gelip küt diye gitmez, cok yavas bir evrim süreci var cevrede. Ama daha sırasını bile dogru bilemiyoruz, su-kara-hava sıralaması yanlıs olabilir, bircok değişik ipucu bulundu, balık once ucup sonra karaya inmiş olabilir. İlk bakısta sacma gibi gorunse de olabilir yani mantıksız değil
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Biyoloji dersi geldi aklıma. Biyolojim oldukça kötüydü, lütfen hata yaparsam kusuruma bakmayın ve hatta düzeltin.

Evrim bidiğim kadarıyla 3 ana koldan ilerliyordu.

1. Doğal seçim: Güçlü olan kazanır kuralı. Ancak güç bilimde kaba kuvvet değil ortama en iyi uyum sağlma özelliğidir. Bu bakımdan bilimde en güçlü canlılar böceklerdir. Nedir doğal seçim. Bir aslandan daha hızlı olan kaçarken, daha yavaş olan kaçamaz ve ölür. Hızlı olanın çocukalrı ve bu kişinin genlerinden kaynaklanan bir hız avantajı varsa çocukarlına ve torunlarına da geçer. Bu ortamdaki tehlikelere karşı en iyi çözüme sahip olan kişinin yaşaması demektir ve yaşanıln ortama göre bir evrim sağlanır.

2. Uyum sağlama: En zoru bu gibi geliyor bana. Sürekli kullanılan organın güçlenmesi ve kullanılmayanın güçsüz kalması. Bu torunun torununa doğru gittikçe genlere işlemeye başlıyor. Beyinin gerekli olanları ayıklayıp onları beslemesi ve diğerleirni beslememesi gibi bir olay. Doğal olarak evrimleşmenin bir yardımcısı.

3. Mutasyon: Dışsal ve doğal olmayan etkenlerle meydana gelen evrimdir. Her ikisinden de çok ayırı durumlar olmadığı sürece daha hızlıdır ancak her zaman için iyi yönde değildir. DLdeki kenderler böyle oluşmuştur :D

Bu üç layda hep karşımıza günlük zamanlarda çıkan olaylardır. Peki evrim teoremine inanmamak nedendir?

Evrim teoremi için bir kanıt olmadığı söylenir. Ancak evrim sanıldığı kadar karışık bir olay değildir ve büyük kanıtlara gerek duymaz.

Neden böcek ilaçları ilk başında işe yararken bir süre etkşelrini yitirirler ve yeni böcek ilaçları gerekir. Sebebi bağışık olmayan böceklerin ölmesi ve bağışık olanları hızla üremesidir. Evrim.

Neden bazı ilaçlar zamanla etkilerini yitirir. Sebebi evrimdir. AİDS neden önlenemez. Evrim yüzünden.

Bu evrimler kısa sürede gerçekleştiği için hayatımızın normalleri içindedirler. Peki insanın evrimi ne kadar zamanda gerçekleşmiştir. Milyonlarca yılda. Biz cumhuriyetin kuruluşunu uzun zaman önce adlandırırız. 2000 sene öncesine milattan önce deriz. Hititler hakkında bile doğru düzgün kaynak bulmakta zorlanırız. Ancak insan bundan çok daha öncelerinden beri vardır.Evrimleşimenin tarihi insanlık tarihinden çok daha gerilere gider.

İnsanlar maymundan gelmiştir derler ve bu şekilde aşağılarlar. Ancak insan maymun değil Primattan gelmiştir denir. Primatlar bir memeli hayvan cinsidir ve şekil itibariyle maymuna benzeselerde maymun değillerdir. Ancak maymunlar primatların kanındandır. Bu deve kuşuna serçe demek gibi bir şeydir ki onlar daha yakındırlar.

şİmdi başa geri döneyim.

Mutasyon ile büyük sıçramalar yaşansa, doğal seçim ve uyum sağlama ile sadece en iyiler ayakta kalsa ve bu milyn yıl devam etse şimdiki insanların meydana gelmesi o kadar saçmamadır.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
-zaman-
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by -zaman- »

Drakhan wrote: Sizce evrim teorisi gerçek mi?Yoksa darwin'in bir uydurması mıdır?
Ben bu konuda uzun zamandır karar veremedim,ama bazı düşüncelerim var:(Bu arada aslında her bilimsel buluş bir nevi "uydurma" değil midir?)
Bu konu uzun zamandır tartışılıyor,ama işin içinde DİN giriyor,Darwinciler potansiyel ATEİST olarak görülüyor...(girmesin dediğim yok;ama önyargı da dinle girmemeli bu işin içine)
Her neyse,konuya biraz da farklı açılardan yaklaşalım:
a)Üçüncü(sentez) Teori:"Tanrı düğmeye bastı(büyük patlama?) ve geri çekilip olanları(EVRİMi) izlemeye başladı."
b)Konuyu DİNden ayıralım,tarafsızca düşünelim.Sizce EVRİM mantıklı ve makul mü,değil mi?
Bu konularda ne düşünüyorsunuz?
Özgür kalın...
arres
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by arres »

aslında bi çok mitoloji de insanın oluşumundan bahsedilmiş.ama evrim şeklinde değil(yanlış bilmiyorsam tabi).önce yer,sonra gök,sonra denizler,dağlar...ve sonra insanlar ..diye gidiyo bu...belki ilk insan biraz daha ilkel ve yabani idi ama, insandı sonuçta...(ben öyle olduğuna inanmak istiyorum en azından).bu konuda tabiki her kafadan bi ses çıkıcaktır...biraz da kendi mantığımıza kulak verelim...dinden ve bilimden ayrı düşünelim...kendi gerçeklerimiz olsun ama bunları kanıtlama çabasında olmayalım herzaman... neyse aslında ben dinden ve bilimden konuşmayı pek sevmem(belki de beceremediğimden).bildiğim birşey birgün herşeyin açığa kavuşacağı...o gün yaşıyo olursam görürüm elbet...
"hiçbirşey net değil bende...belki de bu yüzden hiçkimse net değil benim gözümde..."<br>
-zaman-
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by -zaman- »

Ya konu biraz dağılacak ama sanırım Yunan Mitolojisinde "insanların tanrıların küllerinden yaratılması" gibi bir olay vardı.Bunu Hristiyanlıktaki insanın(İngilizcesi) "dust"tan(toz ve toprak anlamında kullanılır,Türkçe'de bu iki anlamı da içeren bir kelime bulamadığımdan ve aslı böyle olduğundan kullandım) yaratılması olayıyla bağdaştıranlar var.(İslam'daki olaya girmeyelim,sorun çıkar...)
Ne düşünüyorsunuz?(görüş sora sora primata[!] döndüm :P)
Özgür kalın...
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Arkadaşlar benim de sorularım var. Bazı soruların cevabı daha önce verilmiş olsa da düşüncelerinizi merak ediyorum.

1. Evrim kuramının özü maymun sorunu mudur?

2. Darwin, maymundan geldiğimizi mi söyledi?

3. Maymundan geliyor olmakla kurttan geliyor olmak neyi değiştirir?

4. Darwin, evrim kuramını hangi araştırmalar sonucu ortaya koydu?

5. Doğal seçilim nedir?

6. Yaşamın ortaya çıkışında rastlantının rolü var mıdır?

7. Bugün yaşamın nasıl oluştuğu konusunda sağlam bir kurama sahip miyiz?

8. Yaratılış kuramları ile evrim kuramının farkı nedir?

9. Erzurumlu İbrahim Hakkı, Darwin'den yüz yıl önce maymundan geldiğimizi nasıl söyledi?

10.İslam toplumlarındaki bilimin parlak zamanları olan 8. ve 12. yy'larda evrim kuramının pırıltılarını savunan İslam âlimleri var mıdır?

11.Evrim kuramını reddetmek, bizlere neler kaybettirir ya da kazandırır?

Umarım sorular yeterince aydınlatıcıdır. :wink:
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

WizardOfQuarks wrote:Arkadaşlar benim de sorularım var. Bazı soruların cevabı daha önce verilmiş olsa da düşüncelerinizi merak ediyorum.

1. Evrim kuramının özü maymun sorunu mudur?

2. Darwin, maymundan geldiğimizi mi söyledi?

3. Maymundan geliyor olmakla kurttan geliyor olmak neyi değiştirir?

4. Darwin, evrim kuramını hangi araştırmalar sonucu ortaya koydu?

5. Doğal seçilim nedir?

6. Yaşamın ortaya çıkışında rastlantının rolü var mıdır?

7. Bugün yaşamın nasıl oluştuğu konusunda sağlam bir kurama sahip miyiz?

8. Yaratılış kuramları ile evrim kuramının farkı nedir?

9. Erzurumlu İbrahim Hakkı, Darwin'den yüz yıl önce maymundan geldiğimizi nasıl söyledi?

10.İslam toplumlarındaki bilimin parlak zamanları olan 8. ve 12. yy'larda evrim kuramının pırıltılarını savunan İslam âlimleri var mıdır?

11.Evrim kuramını reddetmek, bizlere neler kaybettirir ya da kazandırır?

Umarım sorular yeterince aydınlatıcıdır. :wink:
Darwin Kesinlikle Maymundan Geldik Diye Savunmadı Ortak Kökten Geldiğimizi Savundu(Tüm İnsanlar Ve Hayvanlar).Ama Biz Ve Maymunlar Yakın Olan Sınıflardık Ona Göre.Bence Maymundan Gelmek Ve Kurttan Gelmenin Yaratacağı Sorun Farklılığını Kesinlikle İnsan Psikolojisine Bağlıyorum Kurt İnsanlara Daha Hoş Ve Karizma Gözüküyor Heralde Adam Kurttan Dese Daha Az Tepki Alırdı.Doğal Seçilim ''Güçlü Olan Doğaya Uyum Sağlar Ã?iftleşir Ve Soyunu Devam Ettirir.Ama Zayıfsan Adaptasyonu Sağlmaya Çalışırken Yok Olur Gidersin Böylece Ortada Güçlü Olan Bir Soy Kalır''.Ben Rastlantıya İnanmıyorum Bence Bu Kadar Büyük Ve Güzel Düzen Rastlantı Sonucu Olamaz.Eğer Ã?yle Dersem Sanatçıya Ayıp Etmiş Olurum :D.Sağlam Bir Kuram Dersen Bilim Olarak Heralde Hala Küçük Eksiklikler Var Ama Dogmatik Bilgilere Bakarsan Her şey Tam(Burada Amacım Kesinlikle Bilime Hakaret Değil).Evrim Kuramcılarına Aksine Her şeyin Bir Yaratıcı Tarafından Yaratıldığını Ã?ne Sürenlerin Kuramıdır Yaratılış Kuramı(Ã?rnek: Dinler).İbrahim Hakkı Evrimi Kabul Eder Ona Göre Evrimleşme Olayında Madenlerden Bitkiler-Bitkilerinkinden Hayvanlar-Hayvanlardanda İnsanlar Meydana Gelir.Ama Bu Kişini Aynı Zamanda Bir Yığın Garip Düşünceleride Vardır Cenneti Krokisini Çizmek Gibi Aynı Zamanda İslam Alimi Diye Hitap Edilmesi Ayrı Bir Garipliktir Bir İnsanın Hem Evrime Hem Yaratılışa İnanması Bence Büyük Tezatlık Yok Eğer Evrimci Dersek Bu Kişiye O Zaman Niye Kitaplarında Cennet Cehennem Ve Hurafelere Yer Vermiştir.Evrim Kuramını Kabul Etmek veEtmemek Kişiye Göre Değişir Ve Bence Kazandırdıklarıda Veya Kaybetirdikleride Kişiseldir.Saygılar.
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

bildiğim kadarı ile darwin bu teoriyi ortaya atarken amatör bir doğa bilimcisi idi.
Ben evrim teorisine inanmıyorum biraz araştırdım birkaç kitap okudum bu konuda ve kanıtlayan herhangi birşeye rastlamadım.Ayrıca evrim hala bir teoridir.Kanıtlanmış bir şey olsa kanun olurdu.
İkincisi Darwin tek hücreli bir varlıktan meydana geldiğimizi savunuyordu yanlış hatırlamıyorsam.Bunuda miller deneyi ile kanıtlayan birisi vardı.Ama sonradan ortaya çıktı ki Miller deneyinde kullanılan gazlardan bir kaçı evrimin başladığı zaman diliminde dünyada yokmuş.Zaten bana göre raslantısal olaylardan meydana gelen bir hücrenin oluşmasıyla,balta girmememiş bir ormanda bütün malzemenin bir araya gelip son model lüx bir arabanın oluşması kadar saçma.İkiside imkansız geliyor.İnanana saygım sonsuz,herkezin kendi düşünce sistemi vardır.
Saygılarımla.
Post Reply