Hayalci (Yorumlar)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Hayalci (Yorumlar)

Post by catboy »

Benim huyumdur bu, sitedeki arkadaşlara gönderme yapmadan duramam. Bu bakımdan diyeceğim odur ki Artemis ve Walter öykümü okuyup kendilerine yaptığım göndermeler hakkında ne diyecekler acaba? :D (Gönderme zaten böyle pis bir şaka değil, yanlış anlaşılmasın daha çok onları gelecekte nerelerde olabilecekleriyle ilgili bir şey hatta bir dilek.)

Neyse bakalım öykümü beğenecek misiniz? Okunsun diye kısa kestim, devamını eklemedim hemen.

Bir de öykümün isminden de dolayı bir karakterin hayalci olması anlatılıyor, benim sorum şu aslında: hayalci ulaşamayacağı şeylerin hayallerini kuran kişi mi, yoksa kurduğu hayalleri boş da olsa gerçekleştirmek için çaba sarf edenlere de hayalci denir mi? :)[/i]
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Hehe, çok iyi tahminler bunlar catboy. WestGames demek ha :)

Bir hafta kadar önce isim düşünüyordum bende. West Game Studios - Batı Oyun Stüdyoları hep aklıma gelen isimler, o yüzden çok şaşırdım yani, helal olsun.

Hikaye her zamanki gibi akıcı olmuş, en güçlü öğesi, senin hikayelerinde hep hissettiğim gibi karakterler yine. Bir şekilde hissediyorsun onları. Sanırım ufak detaylar yüzünden oluyor hep.

Hangisi hayalci? sorusuna gelecek olursak: Bence hayalperest denen kişi hayallerine daha uzak olan kişidir. Hayalperest hayallerine yaklaştıkça hayalperest olmaktan da uzaklaşır.

Abinin hayalleri nedir bilmiyorum, belki de kardeşini kıskanıyordur, ama her ne hayal kuruyorsa, bu onu kardeşinden daha hayalperest yapacaktır. (Ne de olsa bir oyun stüdyosu kurmak çok da büyük bir hayal olmasa gerek. -- inşallah :D)

Hikayenin devamı merak uyandırıcı, benim de kafamda bir devam senaryosu oluştu, bakalım buna paralel mi ilerleyecek merak ediyorum. Güzel bir yazı olmuş, tebrik ederim. Kalemin asla kırılmasın!
Been there. Seen that. Got the scars.
Walter
Yönetici

Post by Walter »

Hollywwood filmleri demek gerçekten etkileyici, eğer film çekilirse yazdığım romanlara, bu beni gerçekten mutlu eder ama bu zor gibi, Justisar Dünyasını, ancak James Cameron, oluşturabilir şu durumda :)

Hayalci, belki Oktay karakteri seni anlatıyordur biraz olsun, Batı ya da rüzgarların efendisi'ne gelince o da kendi amacı için bir şeyler yapıyor, burada kimse hayalci değildir, amaç içi boş bile olsa bir amaçtır, bence. En nihayetinde hayatın amacı amaçlı bir hayat değil midir zaten.
Beş dakika süren savaşlar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaşta korkuyla değil tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan ağlayacak insan kalmış olur.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Göndermeler iyidir, ben de sık sık kullanırım. Tabii ben çizimlerimde kullanırım, sizin kadar yazı yazmıyorum. Ama yazdığım bir kısa öykü de dolar taşar hayatıma göndermelerle. Özellikle senin göndermelerini çok başarılı buluyorum, bu sitedeki kişileri çok iyi kullanıyorsun. Aynen devam!

Ã?yküye gelince; aslında çok enteresan bir tesadüf yaşadım. Arkadaşımla üzerinde çalıştığımız oyun üzerine MSN'de biraz konuştuk, hemen ardından FRPworld'e girip senin öykünü okudum ve ağzım açık kaldı. Fırat adlı karakter de arkadaşlarıyla amatörce oyun yapıyordu! O nedenle Fırat'ı kendime çok yakın hissettim, ankette de onun adını işaretledim :D

Devamını bekliyorum, merağımı uyandırdın :)
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

ben fırat ı çok beğendim, aynı da kendime benzettim, yazık garibim oyun yapmak istiyor. ama bu meltem beni meraklandırdı, öyle pek arka plan bir karaktere benzetemedim kendisini, sanki ileride sinsi sinsi bir şeyler yapacakmış gibi.

paskalya yumurtaları bu sefer çok kolay bulunuyor, ama güzel uymuşlar.

üslubun bir bardak su gibi, akıcı ve lezettli, ikinci bölümü ne zaman yayınlarsın, ben merak ettim.

bu arada ben de fırata oy verim :)
Image
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Hmm Firat karakteri benim kafamda tam oturmadi... Oktay biraz fazla oturdu... hani sanki icinde yasamak isteyen yeni gizleyen kapatan bir karakter gibi geldi bana...

Firat in ozellikle yasami boyunca gecirdigi donusumleri biraz daha az iceriyor sanki hikaye, sonucta o da annesini ve kiz kardesini kaybetmis degil mi, Oktayin kardesi olduguna gore...

Degisik bir baslangic olmus... Ozellikle Oktay dikkat cekiyor, diger karakterler, biraz Firat da Oktay i tamamlayan karakterler gibi...

Acikcasi hikayeyi okuyunca da sanki bir devami olmaliymis gibi dusundum... Ama sonucta bu yazarin karari...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Hem teşvik edici hem de eleştirel yorumlarınızı için çok teşekkür ederim, bu zaten başlangıç daha devamı vardı da uzun olunca göz korkutur diye kısa kestim ilk bölümü. şimdi bu kısa bir öykü olacak 3-4 bölümlük desem inanmazsınız ne de olsa ölüm zamanı için de 4 bölümlük öykü demiştim, ne hale geldi. ama yok ya bununla ilgili kesin bir son var aklımda, uzamadan bitireceğim bir kaç bölümde. :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bekliyorum devamını Catboy kardeş.. : ) )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Post Reply