Anladığım kadarıyla FRP World tayfasıyla İzmir'de her hafta toplanacak bir oyun grubu kurmak zor olacak. Hatta, fena halde yanılmıyorsam, kursak bile pek öyle kimse ciddiye falan alıp, ben birilerini bekletiyorum demeyecek. Oyunları öncelik sırasında arkalarda bir yere koyacak. Yanlış anlaşılmasın, bu haykırış falan değil sadece gözlem.
Eğer katılım olursa hem büyük ihtimalle iyi oyun olacak, hem yukarıdaki problemi çözecek basit bir fikrim var.
FR'da şöyle North'da, Dalelands'de falan bir bölge'de bir oyun oynasak. Katılacak bütün oyuncular aynı bölgeden bir PC'yi alsa. Büyük bir ana hikaye(ler) çevresinde bir sürü yan-hikayeler o bölge etrafında dönse. O hafta gelecek oyuncular karakterlerini alıp, o hafta beraber oynasa, gelmeyenlerin karakterlerinin günlük işlerine devam ettiği varsayılsa. Hatta, beş-altı kişi (olmazya) olursa, bunların arasındaki crafterlar, dükkan falan açma tarzı ufak, dm'in önerdiği questlerden bağımsız kişisel fikirler peşinde koşsa. Yerleşik, hafif hafif gelişen bir oyun oynasak mesala nasıl olur?
Basit bir öneri. Daha önce denemiştim, eğlenceli oluyor genel olarak sadece hazırlaması biraz zaman alır. Bir de sıkılan falan, ben ayrılıyorum demek bile zorunda olmadan ayrılıyor.
Ne dersiniz?
Yorum, fikir, katılımcı adayı (Hani haftalar boyu bir defa gelebilecek olsanız bile olur.)?
-Ruhi
İzmir'de FRP Loncası
İzmir'de FRP Loncası
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
(")_(")
-
Türklider
- Seçilmiş Savaşçı
Belki Homebrew Generic daha iyi olur bu konuda? Gerçi İzmir Tayfası'ndan bir kere gelip ikinciye geleni görür müsün bilmem, çok pis gaza gelir, getirir sonra kaybolurlar ortadan. Kimseye güvenme derim... Ama gel Afyon'a, züper takılırız hehehe... Elemanlar da var orada bol bol...
Saygılarımla...
Saygılarımla...
Türklider...
Desteklerim böyle birşeyi. Garanti bi DM varsa ve oyuncularda sürekli DM i "şu şu günler oynayabilirim" şeklinde bilgilendiriyorsa ortak günler kararlaştırılıp güzel organizasyonlar çıkarılabilir. Ã?ncelikli hedef tabi kadrolu bir grup ortaya çıkarmak sonra bu gruba paralel ya da beraber yeni oyuncular eklenebilir.
Dediğim gibi uygulanabilirse süper olur. Ben İzmir'e geldiğim zamanlarda katılırım.
Dediğim gibi uygulanabilirse süper olur. Ben İzmir'e geldiğim zamanlarda katılırım.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlülü
Olayın biraz daha reklamını yapmak, bir de ciddi FRPWORLD tarzı bir siteyle oyuncu bulma avantajına sahip olduğumdan, Yukarıdaki Post'da bahsettiğim fikrin nasıl zenginleşebileceğiyle ilgili bir iki örnek vereyim dedim. Önemli olan Eldarin'inde dediği gibi şöyle 3-4 düzenli oyuncu, bir de ayda yılda bir de olsa oynayacak bir grup bulmak.
- Nadiren ama iyi sebeplerden olması şartıyla bir veya iki oyuncuya özel oyun oynatılabilir.
Bir thief planlanmış iyi bir soygun yapabilir, bir palandin bir cleric'i alıp bir tapınak questine gidebilir,vs.
- İleri seviye, derin karakterlerin kendi organizasyonları olabilir. Ã?rnek, sonra gelen bir PC cleric, başka bir cleric'in kendi tapınağına çırak olarak girebilir mesala. Sadece onlara oyunlar oynatılabilir.
- Sosyal olarak güçlü ve zengin PC yaratılabilir (örnek: Bir ticarethane sahibi) Altında korumaları falan olan, bir grup NPC'ye yöneten. Hani dövüş, kavga değilde, başka büyük hesap peşinde koşan. DM yerine dahi diğer oyuncular için görev yaratabilecek güçte PC. (Ã?rnek: Bu sosyal güçlü PC ile DM oyun oynar, ve güçlü PC, uzak bir yerdeki bir soyguncu grubuna yardım göndermek ister. İşi verir, DM'de diğer PClere oynatır.)
- Benden başka bir DM ilgilenirse, onunla çalışmak çok daha iyi olur. Beraber, aynı setting'de oyun oynatmak DM'ler içinde çok eğlenceli ve sorumluluk bölüşüldüğünden kolay oluyor.
Not: Türklider'in "Homebrew Generic" lafına çok güldüm. Bilmiyordum böyle isimlendirildiğini. FR dedim, çünkü elde çok hazır kaynak, coğrafya, organizasyon falan var. Bir de benim oynattığım Generic oyunlarda dünya sanki oyuncuların etrafında dönüyormuş gibi oluyor aslında yaşan milyonlar, binlerce plot, vesayire yokmuş gibi.
Saygılar.
- Ruhi
- Nadiren ama iyi sebeplerden olması şartıyla bir veya iki oyuncuya özel oyun oynatılabilir.
Bir thief planlanmış iyi bir soygun yapabilir, bir palandin bir cleric'i alıp bir tapınak questine gidebilir,vs.
- İleri seviye, derin karakterlerin kendi organizasyonları olabilir. Ã?rnek, sonra gelen bir PC cleric, başka bir cleric'in kendi tapınağına çırak olarak girebilir mesala. Sadece onlara oyunlar oynatılabilir.
- Sosyal olarak güçlü ve zengin PC yaratılabilir (örnek: Bir ticarethane sahibi) Altında korumaları falan olan, bir grup NPC'ye yöneten. Hani dövüş, kavga değilde, başka büyük hesap peşinde koşan. DM yerine dahi diğer oyuncular için görev yaratabilecek güçte PC. (Ã?rnek: Bu sosyal güçlü PC ile DM oyun oynar, ve güçlü PC, uzak bir yerdeki bir soyguncu grubuna yardım göndermek ister. İşi verir, DM'de diğer PClere oynatır.)
- Benden başka bir DM ilgilenirse, onunla çalışmak çok daha iyi olur. Beraber, aynı setting'de oyun oynatmak DM'ler içinde çok eğlenceli ve sorumluluk bölüşüldüğünden kolay oluyor.
Not: Türklider'in "Homebrew Generic" lafına çok güldüm. Bilmiyordum böyle isimlendirildiğini. FR dedim, çünkü elde çok hazır kaynak, coğrafya, organizasyon falan var. Bir de benim oynattığım Generic oyunlarda dünya sanki oyuncuların etrafında dönüyormuş gibi oluyor aslında yaşan milyonlar, binlerce plot, vesayire yokmuş gibi.
Saygılar.
- Ruhi
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(")_(")
(")_(")
Ayrıntıyı yine msnden yada yüzyüze konuşuruz (bundan vakit bulursam yardım edeceğim sonucu çıkıyor tabii ki:) ) ama fikir olarak özellikle North yada Dalelands civarında geçen, hırsızlık benzeri durumları içeren, bazılarının zengin karakterler olabileceği bir konsepte en uygun olarak Harpers geliyor. dikkatimi çekti de fikir olarak sunmak istedim. Geniş çaplı bir Harper oyunu eğlenceli olacaktır.