TBA hakkındaki düşünceleriniz.

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Benim yazacagim buyuk ihtimalle "requires parentel advisory" diyecek :P
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

iyi bende babamla oynarım, :P
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Yanınıza bir tane de kova alın... tasvirleri okurken midenizdekileri tuvalete koşarken etrafa bulaştırmayın diye diyorum :mrgreen: (abartmayı çok seviyorum kahretsin)
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

kusturma geciktirici haplar çıktı
In our life, there is if
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Baya ihtiyacınız olacak o zaman :mrgreen:
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Oyun çok başarılı değil.
1.si program türkçe değil ve çoğu komutu saçma bi şekilde "take anahtar" gibisinden yazmak gerekiyor.
2.si progam türkçe desteklemiyor.
3.sü dos dan kalma birşey üstüne uğraşma ameleliktne öteye gitmez... Adamlar kasıyo Neverwinter Nights diye i oyun yapıyo Dm olasınız diye ama bizim yaptığımıza bak.
Nette, "Hoca manyak bi NWN senaryosu hazırladım, oynayan buyusun" diyen tip gördünüz. Hiç. Niye? Öünkü tembeliz. Uzun uzun yazı yazmak, dostan kalma bi script öğrenmek NWN da bi harita yapmaktan daha zor geliyo. Bravo...
"Lovefull Evil"
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

İnsanlarımızda emeğe saygının olmaması çok üzücü... Değil mi Dilbao
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

daha iyisi de yapılabilirdi diye yapılanı küçümsemek yanlış br hareket bence
In our life, there is if
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Emeğe saygım sonsuzdur. Fakat eleştiri yapılmazsa emeği geliştirmenin de imkanı yoktur. Dikkat edersen "oyun neden bu kadar kısa" yada "ne bu kardeşim bakkaldan ekmek mi alıyoz" gibi bir yorum değildi benim yaptığım. Kullanılan program çok ilkel oluşu yada ulusça kolay olana kaçışımız hakkında yorumlardı. Gavur milleti oturup BG için Dragonlance modu hazırlıyo, biz naapıyoruz, basit text tabanlı işlerle uğraşıyoruz. Nerde BG nerde bu oyun...
Ayrıda dediğim gibi NwN diye bi oyun yaptı adamlar. Son derece kolay öğrenilen editörüyle yapılmayacak şey nereyse yok gibi. Onu öğrenmeye çalışmaktansa bu tarz şeyler yönelirsek yıllar sonra bile neden türkiyeden oyun çıkmıyor laflarını duymaya devam edeceğiz...
"Lovefull Evil"
gandalfoftheday
Kullanıcı
Kullanıcı

Merhaba,

Post by gandalfoftheday »

Sitemizde tba, emülatör gibi nostaljik oyunlara ağırlık vermemiz bir yaklaşım ve prensip olayı. Yoksa ben de nwn, bg gibi birçok oyunun zevkle oynuyorum ve editöre ihtiyaç duymadan ekleme yapacak kadar programcılık bilgim var. Ancak eski oyunları daha iyi, detaylı vb değil sadece "çok daha ZEVKLİ" olduğu kanısındayım. bu tamamen öznel bir görüş. Sitemizdeki KALİTE prensibiyle bu tür oyunların yaygınlaştırılmasına çalışıyoruz. Ayn mantıkla "BK dizilerimi istiyorum" kampanyasında da yer alıyoruz.
Bir diğer amacımız da, kullanıcılarımızın yaratıcılığına izin vermek, onları da işin mutfağına çekip ortaya kandilerine ait birşeyler koymalarını sağlamak.
Kayıp1-2-3 kısa. Öünkü bu yalnızca bir tanıtım oyunu olarak hazırlandı.
Türkçe desteği var programın ve komutları hazırlayan belirliyor. Ancak "al anahtar" kabul edin ki komik. Hatta bazı yerlerde hoş olmayan şeyler bile ortaya çıkabiliyor :roll: .
Piyasada yerli yabanci pek çok -rpg alt başlığına sahip -ya da tamamen rpg'ye yönelik- bilgisayar oyunu sitesi var. Bizim önceliğimiz masabaşı oyunları, terminolojisiyle söylemek gerekirse "pen&paper style"...
Yine de yorumlarınız için teşekkürler. Bu sayede Raist, Wuroldar ve ileride aramıza katılacak diğer oyun yazarları nelere dikkat edeceklerini bilecekler.
Bu arada bunu tembellik olarak görmüyorum. Öünkü pek çok yeni oyun editörünün aksine hazır materyali tekrarlamak (şuraya şu event'i koy, buraya şunu yapıştır...) yerine tamamen özgün ve yalnızca hayal gücünüzle sınırlanabilecek bir evrende hazırlıyorsunuz oyunu. Oyun yazarlarında bununla ilgili teknikler var. Bunlardan bahsetmem yasak, ancak onlar anlamışlardır.
Başka birşey varsa da şu anda aklıma gelmiyor. İyi oyunlar.
Not: TBA'yı beğendiyseniz Amiga emülatörün'deki hazır TBA oyunlarını kaçırmayın. Bayılacaksınız. Ben evde pek çok PC-CD oyunumu bilgisayardan sildim. Zaten çok yer kaplıyorlardı. Bir TBA'nın başında tüm geceyi geçirmenin zevkine varanlara buradan selamlar...
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Hack and slash'ten sıkılıp zekasını kullanmak ve puzzlelarla karsilasmak isteyenler icin guzel bir firsat bu tur oyunlar...
Post Reply