Fistandantilus ve Yaptığı Büyüler

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Post Reply
Yılmax
Başbüyücü

Fistandantilus ve Yaptığı Büyüler

Post by Yılmax »

şimdi biraz kafa yordum da Fistandantilus'un Raistlin'den önce ve daha sonra Raistlin'e yaptığı büyüler üzerine biraz düşündüm bu büyüler ne olabilirdi?

Bildiğiniz gibi Fistandantilus Yeniden Doğuş adlı kitap'ta son çare olarak bir büyü yaparak bir kemer ve bir şişe sıvının içerisine kendi özünü yerleştiriyor. Daha sonra ise kendisi muhtemelen ölüyor. Kitabın sonlarında ise bu özlerin her ikisi de harekete geçerek iki tane Fistandantilus birden ortaya çıkıyor ve koca kırmızı ejderhayla top gibi oynayarak en sonunda birbirlerini yokediyorlar.

Bir diğer büyüsü ise Raistlin'e yaptığı büyü. Tam olarak nasıl olduğunu anlamasak da bu büyüyle birlikte Fistandantilus Raistlin'in benliğine yerleşiyor.

şimdi asıl sorumuza gelelim sizce bu büyüler D&D büyüleri içerisinde hangi büyülere karşılık geliyor?

Aman fikirleriniz ve neden o büyü olduğunuı düşündüğünüz hakkında yorumlarınızla birlikte cevap vermeyi unutmayın. Haydi bakalım kadim güçlerin kullanıcıları gün sizin gününüz :D
İnsan labirentte, içgüdülerini ince, keskin bir uç gibi bilemelidir, neredeyse bir hançerin, bir kılıcın ağzı kadar keskin, çünkü içgüdüler de hayatta kalmak için kullanılan silahlardır ve sık
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Onlar kendilerine ait büyüler. Galiba 2nd'ın DL kitaplarında birinde vardı o büyüler ve detaylı açıklamaları. Başka kimse bilmiyo sanırım. Sonra Raist öğreniyodu bi noktada.
Standart büyülerde karşılığı yok onların.
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
Yılmax
Başbüyücü

Post by Yılmax »

occultsearcher wrote:Onlar kendilerine ait büyüler. Galiba 2nd'ın DL kitaplarında birinde vardı o büyüler ve detaylı açıklamaları. Başka kimse bilmiyo sanırım. Sonra Raist öğreniyodu bi noktada.
Standart büyülerde karşılığı yok onların.

Aslında buna pek katılmıyorum dersem yeridir. Biraz kafa patlatırsak bu konuda sanki ilk büyü birazcık Magic Jar'ı andırıyor ne dersiniz ? :wink:
İnsan labirentte, içgüdülerini ince, keskin bir uç gibi bilemelidir, neredeyse bir hançerin, bir kılıcın ağzı kadar keskin, çünkü içgüdüler de hayatta kalmak için kullanılan silahlardır ve sık
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Magic Jar zaten :D Lichlerde standart vardır :evillaugh:
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Yılmax
Başbüyücü

Post by Yılmax »

Lixer wrote:Magic Jar zaten :D Lichlerde standart vardır :evillaugh:
Peki neden 2 tane Fistandantilus oluştu sonradan bu açıdan da biraz 8.Level Necromancy Büyüsü olan Clone'nin özelliklerini andırmıyor mu ?

Yok mu başka fikri olan büyücüler biraz yorum yapın. Magic Jar zaten diyerek kestirip atmayın :evil:
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Dragonlance biraz, nasıl söylemeli kıytırık bir setting olduğu için kitaplardaki kural, büyü, sınıfları fazla kullandıklarını söyleyemeyeceğim. Yoksa Raistlinin bir anda zilyon tane level atlaması açıklanacak türden (ben bile açıklayamam :P) birşey değil. Fistanın yaptıgı diğer büyüler de pek aklıma gelmiyor ama yüksek lvl necromancyleri yapıyor genelde.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Magic jar zaten bildiğim kadarıyla lich olmak için zaten yapabilmeniz gereken bir büyüdür. şişenin içine kendi özünü yerleştirmesi de direk magic jar büyüsüyle açıklanamaz sanırım çünkü o büyü yanlış hatırlamıyorsam lvl başına bir saat gibi bir süre sürüyordu. Lichlerin phylactery olayı sanırım o özünü yerleştirme :)

Zaten kitapta büyüler d&ddeki açıklamalarıyla yapılıyor da değil bence. Ã?ünkü ilk seviyelerde burning hands kullanarak o kadar kişiyi mefta edemezsiniz Raistlin gibi :D
Hep derim Raistlin dm torpillisidir diye :P
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Yılmax
Başbüyücü

Post by Yılmax »

Efla wrote:Magic jar zaten bildiğim kadarıyla lich olmak için zaten yapabilmeniz gereken bir büyüdür. şişenin içine kendi özünü yerleştirmesi de direk magic jar büyüsüyle açıklanamaz sanırım çünkü o büyü yanlış hatırlamıyorsam lvl başına bir saat gibi bir süre sürüyordu. Lichlerin phylactery olayı sanırım o özünü yerleştirme

Zaten kitapta büyüler d&ddeki açıklamalarıyla yapılıyor da değil bence. Ã?ünkü ilk seviyelerde burning hands kullanarak o kadar kişiyi mefta edemezsiniz Raistlin gibi
Hep derim Raistlin dm torpillisidir diye

Magic Jar'ın tam açıklamasında da lvl başına 1 saat olduğu yazıyor ancak büyü tam anlamıyla bu değil aslında ama ne olduğunu anlamak da bir hayli güç. Zaten başlığı açma sebebim biraz beyin fırtınası yaratmak ve diyardaki büyücüleri birazcık gaflet uykusundan uyandırmaktı. Hem belki belli mi olur birkaç kişi de aslında büyücü olduğunun farkına varır :P

(Not: efla, Raistlin'in torpili olduğunu kabul edemiyorum. Hoş burada tartışılacak konu değil öyle bir başlık vardı ve sonuçlarını grünce hayretlere kapılmıştım :| )
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Torpilli değil zaten abi, direkt imba :D

Birde Fistandantilus bolca enchanment kullanıyor aklıma geldi şimdi. Dibe çöken şehirde çok kişiye charm benzeri şeyler atması kuvvetle muhtemel.
Post Reply