Yine tuhaf bi başlıkla karşınızdayım efenim, bu sefer sinema dünyasında en etkili en güçlü hani böyle -tanrı sesi- gibi sesleri olan amcalardan tanrıça gibi ablalardan bahsedicez. Ben şöyle giriorum olaya ufaktan;
1. James Earl Jones (Darth Vader.. başka söze gerek yok galba)
2. Orson Welles (Dünyalar Savaşı'nı hazırladı radyo piyesi olaraktan, Amerika'yı sokağa döktü Marslılar saldırıyo diye... ayrıca Manowar şarkılarında narration yapmışlığı vardır tapılır bu amcaya, yönetmendir, müzisyendir, yazardır.. eleştirmenlerin gelmiş geçmiş en büyük film olarak gösterdikleri Citizen Kane'i çekmiştir hemde yaptığı ilk filmdir o... iyi ki herkes bu adam kadar yetenekli diyl yoksa dünya ne acaip bi yer olurdu)
3. Christopher Lee (Bu bariton amca için de pek söze gerek yok tabi, kötü bi sesi vardır, kötü derken evil yani.. bissürü oyunda da seslendirme yapar, misal Everquest)
şunlardan birinin sesine sahip oliym başka ne ister insan be.. bi saniye susmam paso konuşur dinlerim kendimi vallai billai :p
Tanrısal sesler
-
Possessed
- Site Çizeri
+1Setsuna wrote:1. James Earl Jones (Darth Vader.. başka söze gerek yok galba):ayyyy!:
Ses deyince aklıma gelen tek ses... Onun o nefes sesi, konusmasındaki bogukluk, ses tonu... yok boyle bir ses, yani aklıma baska bir sey gelmiyo
ayrıca revenge of sith deki general grievous'un sesi de cok etkileyiciydi.
daha uzerinde düşünsek buluruz bi seyler de, Darth Vader deyince akan sular durur arkadas!
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
darth vader ın sesi gerçekten etkileyici ama ben onun sesine sahip olmak istemezdim : D sesimi duyan jedi fanatikleri tarafından hunharca katledilme ihtimalli var : D.
ben de orson welles demek istiyorum. sen kalk onca insanı "eyvah marslılar geldi" diye sokağa dök, yapılcak iş mi yahu...
ben de orson welles demek istiyorum. sen kalk onca insanı "eyvah marslılar geldi" diye sokağa dök, yapılcak iş mi yahu...
iyi bir seyyahın belirli bir planı yoktur, ulaşmak gibi bir amacı da.
-
ElvenBard
- Kullanıcı

Orson Welles fanları için iki üç şarkı önericem onları bulup dinnesinler Manowar'dan Dark Avenger ve Defender, bu iki şarkıda Orson Welles narration yapmıştır o tanrısal sesiyle. Ayrıca bizzat kendi söylediği "I Know What it is to Be Young" mutlaka dinlenesidir, o bilge sesiyle söyler rahmetli. War of the Worlds'ü de dinlemiştim hani 1940'larda yaşıyo olsaydım ve evimde o cızırtılı eski büyük radyolardan dinliyo olsaydım bende tırsar sokağa fırlardım muhtemelen :p
<em>Grave digger, when you dig my grave.. could you make it shallow? So that i can feel the rain..</em>
Yani bence tartışmaya gerek yok tabi ki James Earl Jones
Sesim Vader ınki gibi olsun da jedi lar değil beni katletmeyi yanıma bile yaklaşamazlar o gazla hepsine force un gücünü gösteririm :evillaugh:
Yaşasın KÃ?TÃ?LÃ?K
Sesim Vader ınki gibi olsun da jedi lar değil beni katletmeyi yanıma bile yaklaşamazlar o gazla hepsine force un gücünü gösteririm :evillaugh:
Yaşasın KÃ?TÃ?LÃ?K
(<>_<>) -V ----- - ------I .....l l .J..( ) '''...J L Ben dostum. Ne kadar inandırıcı geldiyse!
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
ElvenBard
- Kullanıcı

hehe yok aslında ikisi de ayrı ayrı tapılmayı hak eden kişiler ; ) Orson Welles yetenek kumkuması bi adam, gerçi Manowar diyince bide Eric Adams'ı da listeye eklemek gerekir tabi ama o film sektöründe yok henüzDarkgnome wrote:şimdi miirim bu cevap verenler Manowar dinlemediklerinden, "Dartsaber"mıydı neydi onun sesini beğeniyorlar. Yoksa kimse Orson dayının eline su dökemez.
Dartsaber de güzel isimmiş aslında Star Wars oynarken kullanabilirim heheh