Anime bu şekilde başlıyor ve sadece ovasını seyredebildim. Oradaki çeviriye göre hemen çevirdiğim için pek iyi bir çeviri olmadı. Ancak ilk kez bir animenin ovasını bu kada çok beğeniyorum.
İblis (Ejderhaya da benziyor) ile savaşmak için en yüksek kattan (Kule) kalkan Laina Barselt'in gemisi iblisin ateşi ile vurulup düştükten sonra Orika Mestomille adında bir ravateel (şarkı söyleyerek büyü yapan kişiler) tarafından düşerken görülür ve Orika gemiyi bir uçurumun kenarında düşmüş olarak bulur. şarkılarını, büyüsel etkileri tam anlamıyla üretemediği için kullanmaktan çekinmesine rağmen, Lainayı iyileştirmek için kullanır. Uçurumun kenarındaki gemi daha da fazla kayarak daha alt katlardaki Hotaru bölgesine düşerken, kaderin bir cilvesi olarak, Orikayıda yanında götürür. Burada Lainanın gemisi tamir edecek bir mühendis aradıkları sırada bir mühendisin Laina'nın gemisi bulduğunu ve el koyduğunu fark ederler (...falan filan) Gerisi ovası izlerken görürsünüz ki, bir ovadan da fazla bir şey yazmak olmaz.
Müzikleri gerçektende hoşuma gitti ki zaten animenin tam orta noktasında müzik ile yapılan büyüler var. Bunun yanında güzel oluşturulmuş çeşitliliğe sahip bir dünya izlenimi edindim. Biraz fullmet alalchemist, oldukça çok finalfantasy havası var. Bunun yanında birde bilgi sayar oyunu var bu animenin.

Bu da oyunundan bir görüntü.

Ben sadece bir bölümünlü izledim ama siz biraz araştırmayla daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. Hatta edindiğiniz izlenimleri buraya yazacak olursanız benim içinde iyi olur.