12.11.2006 Ankara beyin fırtınası fikirleri

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Post Reply
Firble
Forum Yöneticisi

12.11.2006 Ankara beyin fırtınası fikirleri

Post by Firble »

Beyin fırtınasına dört kişi katıldı. Hükümlü Horcel Efla ve ben.Son derece faydalı olduğunu düşünüyorum. Birçok değişik fikir ortaya atıldı. Bu fikirleri burada tartıştıktan sonra kullanıcıların içine sinmeyenler dışındakileri saraya taşıyıp orada uygulanmalarını teklif etmeyei düşünüyoruz.

Saraya taşımadan önce burada en azından bir iki haftalık bir tartışma sanırım fikirlerin daha da olgunlaşmasına katkı sağlayacak.

Sitenin Genel Durumu: Son üç haftadır bir yükseliş yakaladığımız ve daha iyiye doğru gittiğimiz tüm katılımcılar tarafından kabul edildi. Ancek daha iyi olma potansiyelimizin olduğu ve bu potansiyeli kullanmamızın gerekliliği vurgulandı.

Yönetim Yapısı: İstanbulda beyin frtınası yapanların da görüşlerini dikkate alarak yönetim yapısı tartışıldı. Katılımcılar genel olarak yönetim yapısının yeterli olduğu görüşünde birleşti. Ama mevcud aksi görüşler de dikkate alınarak sitede dergi gibi sürekliliği olan projeler için sitede de mevcud sorumluluk sahiplerine fikir verebilecek başlıklar açılması düşüncesi ortaya atıldı.

Forum/RP : Eski mesajların arşivlenmesi tartışıldı. Rp nin daha da renklenmesi için kıyametin uzatılması ve felaketler ve düzensizlikler içinde yaşayan bir diyar ve bu diyarda gelişen organizasyonların uzun bir süre devam etmesi fikri tüm katılımcılar tarafından yararlı bulundu. Hatta bu tip organizasyonlar hakkında da fikir üretildi. Böylece bir yandan kıyameti yönlendiren RPler devam ederken bir yandan yok olmakta olan bir diyarda yaşayan insanlarla ilgili pasif ve aktif RPlerin oluşturulabileceği düşünüldü. Belli organizasyonların RPleri renklendirmesi için kurulması da yararlı bulundu.

Kıyamet sonrası uzun süredir RP yapan bazı oyuncuların da belli kurallara uymak ve RP yi yönlendirmek için tanrı olabileceği düşünüldü. Ayrıca kıyamet sonrası organizasyonların kullanıcıların daha soğrusu oyuncuların şekillendirmesi kurulacak diyarda da ulaşımın daha rahat olmasının daha iyi olacağı düşüldü. Diyarın kritik mekanları arasında büyü teknoloji veya başka bir yaratıcı yöntemle kısa sürede ulaşımın sağlanabilmesinin Rpyi daha fazla renklendirebileceği düşünüldü.

Ansiklopedi: Ansiklopedinin kural kitapları ünlü Rp diyarları ve FRPWORLD diyarı bilgilerinden oluşturulması fikrinin doğru olduğuna tüm katılımcılar katıldılar. Bu iş için katılımcılardan Horcel ve Hükümlü sorumluluk alabileceklerini belirttiler.

Akademi: Akademi ile ilgilenecek ayrı bir grubun kurulması gerektiği bu grup için forumda ayrı bir başlık açılıp bu gruba akademi üyeleri gibi ayrı bir ünvan verilebileceği düşünüldü. Bu ünvanı almak için ayda akademiye standartları grubun başındaki kişice belirlenecek bir yazı görnderilmesi şartı aranabileceği düşünüldü. Bunun dışında bu gruba benzer bir grubun diyar içi RPde de oluşabileceği örneğin bir hikayeyi öğrenebilmek ya da büyülü bir eşya hakkında bilgi almak için RPler oluşturulup sonra yazıların yazılabileceği düşünüldü. Ayrıca altı sayı öncesindeki dergi yazılarının da akademiye aktarılabileceği düşünüldü.

Site Teması: Daha aydınlık bir temanın daha güzel olacağı konusunda fikir birliği vardı. Sitenin ana sayfasında diyarda rol oynamış karakterin çizimlerinin sayfa her açıldığında farklı bir karakter gözükecek şekilde konulabileceği düşünüldü. Tabii bunun için çizerlerimizin ve webmasterımızın desteği gerekiyor.

Dergi:
Derginin parasız basılıp üniversite frp kluplerine dağıtılabileceği düşünüldü. Bunun dışında dergiye destek vermek en azından haberlerini yayınlamak için üniversitelerin frp kluplerine çağrı yapılabileceği düşünüldü.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Unutmuştum az önce Hükümlü hatırlattı.

Sohbet Odası:
Zamanında sohbet odası sitenin epey renkli bir bölümüydü. Eğer yük olmayacaksa sohbet odasının yeniden açılmasının güzel olacağı konusunda tüm katılımcılar fikir birliği içindeydi.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

Uzun süredir Rp yapanların tanrı olması derken neyi kastettiniz anlayamadım. Kısaca bi üstünden geçer misin... ? Yani tanrılıktan kasıt nedir basitçe muazzam seviye artışı gibi bişey mi sadece... yoksa Adminlerde tanrı hani, onun gibi bi yönetimsel yükümlülükten de bahsediliyor mu?

*Ama tabii artık yapabilecek bişeyimizin kalmamış olması da muhtemel bişi. O yüzden belki de zahmet etmemelisindir. Diğ mi , Diğ mi ........
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

Adminler tanrı değil bu arada arkadaşlar.

şu anda böyle bir durumun gündeme gelmesi söz konusu olmamalı...
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Toplantıda ortaya çıkan fikirlerden birisi rplerde tecrubeli ve biraz daha oyunu yönlendirmeye müsait olan kişilerin tanrıların bazılarının RPlerini üstlenebileceği fikriydi. Bu kişilerin admin olmak zorunda olmadığı düşündük. Yine bu kişilerin özellikle aktif RPlerde DMlerin üstünde olmamaları gerektiğini de düşündük. Ancak bazı tanrıların RPlerinin bunu üstlenebilecek seviyede kişilerce yapılmasının belki oyunlara renk katabileceğini düşünüyoruz.
HARBE GİDEN
Rhonin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Rhonin »

Güzel fikir olabilir ama fazlaca karışıklık olabilir.Bu karışıklıkları engellemek için iyi düşünülen bir şey gerekli.Gayet iyi fikirler çıkmış aranızda bende katılmak istiyordum ama bi neden dolayısıyla gelemedim neyse.

Kısacası fikirler güzel olabilir :)
 Beni mutlu et tatlı kız..<br> Bana sarıl bu gece.<br> Öp beni yağmurun altında.<br> Sev beni sonsuza dek..<br>
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bence Tanrı olabilmek için değişik bir sınava girilsin.Ã?ünki sadece iyi olanlar veya uzun süredir Frp'ciler tanrı olursa kötü olur.Ben Tanrı olsun ancak sınavla seçilsin ve Tanrı'lık başlı başına bir yetki olsun.

Tema meselesine gelince sonuçta bu bir Frp sitesi daha aydınlık bir şey saçma olur.Çizgifilm değil Frp düşüncesindeyim ben.Ancak diyarda rol oynayanların çizimleri gerçekten güzel olur.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Sınavla olabilir. Ya da RP nin gidişatına göre karakterler tanrılaşabilir. Tanrı olacak kişinin öncelikle tanrı oldu diye diğer oyuncular üzerinde baskı kurmaması gerekiyor. Gerçi bu DMlerle tanrıları ayırarak sağlanabilir. Bu sayede DMler kadim kuralları daha iyi denetler ve gerektiğinde bir tanrı da hatalarının bedelini öder.
HARBE GİDEN
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Hatırladığım(emin değilim) Hades vardı galiba lanetli olan Tanrı gibisinden bizim Rp de de mümkün mü?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Mümkün olabilir ama sonuçta tanrı ancak onu bir şekilde oyuna katacak oyuncularla hayat bulur değil mi? Tabii birisi o tanrıyı oynarsa bunun için başka değişik yollar bulabilir.
HARBE GİDEN
trulias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by trulias »

fikirleri ve yazıları inceldim. bence rpler sitenin sadece bir bölümü ama önemli bir bölümü. bencede son dönemde site ciddi bir düzelme yoluna girdi. şu anda sitede aktif olarak dönen sanırım 4 kadar hazırlık çalışmasında olan da 3 kadar rp var. bunun için bazı sitede tekarardan aktifleşen arkadaşlarada bir teşekkür etmeyi borç biliyorum. gördüğüm kadarıyla çok eleştirilmiş olsada beyin fırtınaları veya bir şekilde birilerinin düşüncelerini ortaya atması siteyi hareketlendirmiş ve aktifleştirmiş. beyin fırtınalarının başlamasında nacizane emeği olan biri olarak en sonunda ankara beyin fırtınasının da yapılmasından dolayı çok mutluyum.

çok bilmesemde benim kişisel fikrim diyar hikayalerinin sıfırdan başlaması. yani artık bir kıyamet sözcüğü ve bir düzensizlik bir karışıklık ortamı kulağıma hoş gelmiyor. veya belki birden fazla boyutta birden fazla diyar olduğunu var sayıp yeni diyar tarihleri açalım ve bir düzen olsun. içimizden bazıları şatolarında neşeli partiler veren veya keyifli bir handa şarkılara katılan insanlarıda canlandırabilelim. frp diyince akla koyu renklerin ve kasvetin gelmesinden sıkılmaya başladım açıkcası.

fikirlerinizde bence atladığınız ve sizin de gündeminize almanızı beklideğim, hatta belki bu yazımında en önemli kısmı olan web tabanlı oyundu. keşke bunu da konuşup fikir üretmiş olsaydınız. benim kendi fikrim bu konun sitedeki yeni bir temadan bile önemli olduğu. bu konuda görüşüp fikirlerinizi iletmenizi beklerim açıkcası. zira yeminer her konuştuğumda kodlarda kendisine yardım edebilecek birinin faydalarından bahsediyor. ben bir çözüm bulamamıştım belki siz bulurdunuz.

dergi projesine baştan karşı olsamda, hali hazırda yapılıyor olduğuna göre üniversitelerin frp klüplerini bu konuya dahil etmek bencede mükemmel bir fikir, tamamen katılıyorum

ansiklopedi bölümünün birilerince üslenilmeside çok iyi olmuş . o arkadaşlarada burdan teşekkürlerimi sunuyorum. sitenin belkide en önemli kısımlarından birini kurtaracaklar. bu konuyla ilgili olarak onlara ek birer moderatörlük yani ansiklopedi moderatörlüğü tarzı o bölümden ve üyelerin gönderdiği yazıların değerlendirilmesinden sorumlu bir yetki ve güç verilmnesi mantıklı olacaktır.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

RP konusunda sana katılıyorum. Farklı ortamlar yaratılmalı. Aslında herkesin yapabileceği alanda destek vermesi en doğrusu gibi... Ben ozanlıktan anlıyorum. O alanda epey bir şeyler yapabilirim. FRPworld e en fazla renk katan başlıklardan birisi olan Ã?atlak Kazan Hanını o zamanlar sadece kullanıcı olan Efla açmıştı mesela. Gerektiğinde kullanıcılarda pasif RP başlığı açmaktan veya yönetmekten çekinmemeli bence.. Yalnız RPleri yöneten adminlere diyar bütünlüğü açısından danışmaları iyi olabilir.

Oyuna gelince bu konuda konuşulmamasının en önemli nedeni bu konuda hiçbir şey bilmemem. Sitede adminken bilsayarla ilgilenen yönetici dostlarım bunun çok çok zor olduğunu söylemişlerdi. Ben de zorsa vazgeçmemizin daha iyi olacağını düşünmüştüm. Ama eğer o zamandan bu zamana böyle bir projeyi kolaylaştıran ya da o sırada gözden kaçan bir şey varsa tabii böyle bir oyun güzel olur.

Ancak daha önce de yazdığım gibi bilgisayar programcılığından anlamıyorum. Bir proje grubu kurulmuştu sanırım. Belki yaşadığınız sorunları basitleştirerek serbest kürsüye atarsanız bilgisayar programlamasından anlamayanlar olarak bir iki tane de olsa önerimiz olabilir.
HARBE GİDEN
Post Reply