Bir tren ya da bir otobüsün penceresinden çevreyi i

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Bir tren ya da bir otobüsün penceresinden çevreyi i

Post by yeminer »

Arkadaşlar henüz birkaç gün önce bir yolculuk yaptım otobüsle ve bu gün de bir tren yolculuğu yapacağım. Günümüzde uçaklar yaygınlaştığı ve ucuzladığı halde neden bu iki ulaşım aracına özellikle bağlı kaldığımı merak ettim.

Daha ucuz ve göreceli bir güvenlikleri olduğundan mı ?

Benim için değil, ben trenleri ve otobüsleri yolculuğun tembelliği ve insana kendi içine dönmesi için fırsat verdiği için seviyorum. Bazen bu yolculuklar 10-20 saat olur, heyecanlısınızdır hedefinize varmak için. Orda belki bir sevgili ya da bir arkadaş beklemektidir ve yavaş yavaş hareket eder aracınız. Hantaldır ve sizin kafanız sizi bekleyenlerdedir, dışarıdadır. Ã?ylece pencereden hızla yanınızdan akan şehri incelemeye başlarsınız. Bir süre sonraysa artık şehrin karmaşası yerini ağaçlara, kırlara, köylere bırakmıştır ve siz de hiç fark etmeden kendi içinize dalmışsınızdır.

Benim için az bulunan huzur anlarıdır o yolculuklar. Gecenin 4ünde mola yerine varmak, dağın başında sabahın ayazını yemek, acele acele marketten bişeyler alıp otobüse kaçmak :)
Last edited by yeminer on Sat Dec 23, 2006 12:45 pm, edited 1 time in total.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

her yaz izmir yollarını otobüsle çeken bir yolcu olarak pek sevmem otobüs yolculuklarını......öyle uykusuz kalıp yolu izleyenlerden değilim malesef :) yarım saat içinde uyuyakalırım boynum kasılır kafam kol koyma yerine yapışır alnımda iz çıkar yanımdakine kafam düşer ezerim :) hatta uyumaktan kek dağıtımını bile kaçırırım ben...tuvalet sırasında sıra bana gelmediği için sıkışık bi şekilde işkence çekerim koltukta oturmaktan daralırımhep de bi bebek olur ağlar falan ama geçekten de ertesi sabah ineceğim yere yaklaştıkça heyecanım artar ve etrafa'aaay şuradaki ağacı kesmişler,aayy bak bak azcık kalmış deniz göründüüü heeeey!!!aaa bizim iskeleee'' şeklinde yanındakini dürtme suretyle naralar atmanın zevki bir başkadır
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Hayatımda en sevmediğim şey uzun otobüs yolculuklarıydı ama kader işte izmir de üni kazandım. Her 2 aya bir 1500 km yol gidiyorum. (gidiş-geliş dahil) Bazen bindiğim ilk dk sında uyurum. Bazende hiç uyuyamam.
Hala da sevmiyorum yolculukları. Özellikle gittiğim yerde mutlu değilsem. En azından yanımda biri olsa. :|
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Ben 2 fikre de katılanlardanım.

Otobüs yolculuğu zihnimi açar, pek çok frp oyunumun senaryolarını otobüslerde tasarlamışımdır. Kendimi dinlemeye vakit bulduğum bir zamandır ayrıca. Evde ne zaman boşboş oturup durrum ki? En fazla aşırı boş isem şu an olduğu gibi sitelere takılırım ve kendime zaman ayıramam.

Ama kötüdür de yolculuk. Endamım "maşallah" seviyesinde olduğu için sığamam koltuklara. Ayrıca kurtluyumdur da biraz. Oturamam öyle uzun uzun kalkıp dolaşasım, sağa sola sarasım gelir :D Bir de uyuyacak olsam da uykum hafiftir inanılmaz, zart zurt otobüs hareket ettikçe uyanırım. Kafamı da rahat rahat bir tarafa sokuşturamam.

Lakin trenleri otobüsten ayrı tutarım.

Ã?ünkü tamamen farklı rotalardan geçerler. Dağlara hep daha yakındırlar bilmem neden. Ayrıca koltukları geniştir, daha az dur kalk vardır. İyidir işte yahu üstüme gelmeyin :) Yaşasın trenler! :w00t:
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Beyler Otobüsün Her şeyini Seviyorum Artık.Ben Maalesef Her Sene En Az 6 Kere Gemiye Biniyorum Anlatamam İğrençliğini Kara Yolculuğu Gene Ondan İyi.Bu Arada Yeminer Arkadaşımız Güvenlik Konusuna Değinmiş Güvenlık Olarak şu İstatistik Veriyi Söylicem Size Uçak Kazasında Ölme Riskimiz Havaalanına Araba İle Giderken Ölme Riskimizin 100 000 De Biri Kadarmış Bu Veriyi Yurt Dışında Hayat Sigortası İle Uğraşan Arkadaşım Söyledi Onun Yalancısıyım. :idea:
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Ben de tren ve otobüs yolculuklarını severim. Gündüz yolculuklarım okuyarak geçer ama geceleri yaptığım tek şey cama yapışıp gökyüzünü izlemek ve düşünmek... Bana huzur veren nadir şeylerden biridir bu. :)
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Darktimes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darktimes »

Trenle yolculuk yapmak gibi bir şansım olmadı .Gerçi bu şansı kendi kendime yaratabilirim ama Haydarpaşa ( istanbul ) garı bana çok ters geliyor.Otobüs ü tercih ediyorum o yüzden.Otobüs yolculuklarını çok seviyorum.Her defasında otobüse bindiğimde farklı bir insan ve farklı bir hikaye..Genelde bu tür yerlerde dinleyici olamyı her zaman tercih etmişimdir.Yanımda oturan şahsiyet illaki konuşmaya başlar yoksa yolcuğulun geçmeyeceğini o da bilir..Muhabbet konusu mu illaki bir yerlerden oluyor yok oyundur yok başka birşeydir ..Otobüs yolculuklarını seviyorum.Hele de gece İstanbul boğazından geçmek varsa o yolculukta..
Ultima bırakılmaz, ara verilir ;)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Tren ve otobüs bir ozanın vazgeçilmez ulaşım araçlarıdır. Almanyanın yarısını ve Viyanaya kadar Avusturyayı kat ettim trenle ve muhteşemdi. Otobüs de benim her sene Ankara İstanbul arasındaki ulaşım aracım.

İki aracın da yaşattığı kaybolmuşluk hissini seviyorum. Bu araçlardaki zaman bana kayı değil aksine belki hayatımın pek az kazanılmış anından biri gibi geliyor.

Erzuruma 36 saatlik tren yolculuğu yapmaya kadar vardırmıştım bunu ki daha beterine de hazırım. ( Almanyaya da trenle gidecektim. Ama yoğun bir muhalefetle karşılaştım.)

Hatta Amerikaya giden bir arkadaşım ki benim kurbanımdı Erzurum yolculuğunda... Bana nasıl 12 saat yolculuk yapacam demişti ben de olum sen daha uzununu yapmıştın önceden dedim. Doru yahu dedi o da.

Bi de paranoyak olduğum için uçaklar beni korkutur. Özellikle kalkış ve iniş anları. Ama bu korku olmasa da sanırım otobüs ve treni tercih ederdim.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

Firble gerçekten baya fazla gezmişsin trenle ben sadece bir kere ankara'ya gidebildim o kadar :)
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Yaa ben hiç trenle gezmedim yaa :cry: bi gün çok istiyorum trene binmeyi...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

Walla tren harika oluyor.şöyle cam kenarında tek kişilik koltuk,kulakta mp3 çalar,my dying bride çalıyor,tek başınasın.Yalnızsın...
Ama nedense ben otobüslerde bu keyfi alamıyorum.Sigara falanda içebiliyorsunya trende o çekiyor belki beni. :)
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Tren çok güzel bence bin Sacokhan. Ã?SS döneminde de kaldığım eve hep trenle giderdim. Benim trenlerle ilgili epey anım vardır. Ama otobüsü de yine severim. Rahatsızlardır ama yine de değişik bir havaları vardır. Her şeyden öte yolda olmak güzel.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Walla tren harika oluyor.şöyle cam kenarında tek kişilik koltuk,kulakta mp3 çalar,my dying bride çalıyor,tek başınasın.Yalnızsın...
Ama nedense ben otobüslerde bu keyfi alamıyorum.Sigara falanda içebiliyorsunya trende o çekiyor belki beni.

Ne güzel anlatmışsın öyle. İnsanın canı çekiyor. Ama my dying bride olmasın, sevmedim o grubu. Geri kalan herşey çok güzel :)
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Tren değil de otobüs yolculuğu hayatımın yarısını kaplıyor neredeyse. şubat ayında da Erciyes'e kayak kampına gidiyorum 1 haftalığına.

Hep cam kenarında otururum ve koltuğa iyice yayılırım ama öyle böyle yayılmak değil...Aklınız hayaliniz durur :D Otobüs ışıklarda durduğunda yanımızda duran arabaların içindeki insanlara bakarım, incelerim. Kitap okurum, müzik dinlerim, sağa sola sataşır, şarkı söylerim, yer içerim...

Genelde gece yolculuklarını seviyorum ben. O zaman düşüncelere nedense daha bir görkemliymiş gibi geliyor bana, "Hey gidi günler" yada derin bir nefes alış-verişini farklı yapmamı sağlıyor..
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Darktimes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darktimes »

Otobüsle gitmenin ayrı bir zevkide eğer yanlızsanız ve yanınızdakinle konuşmayacak durumda ise bütün yol boyunca çalıları inceleyip bazı şeyleri düşünmek harika..Hele de mp3 çalarınızda romantik bir şarkı çalıyorsa kuracağınız güzel hayallerin haddi hesabı yok.Ama yolculuğun kısa olması sizi yeterince yolculuğun havasına sokamaz.6 saatlik yol beni anca kesiyor mesela :)
Ultima bırakılmaz, ara verilir ;)
Post Reply