METAFİZİKSEL OLGULAR

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Murdoc
Kullanıcı
Kullanıcı

METAFİZİKSEL OLGULAR

Post by Murdoc »

Fazla uzatmadan giriyorum konuya dağınık yerlerde tartışıp oraya buraya yazmaktansa hepsini burada toplayalım dedim.Telekinezi, reenkarnasyon, astral seyahat, vs vs. Tüm bu olayları bundan sonra burada tartışmayı öneriyorum, hatta önermiyorum burada tartışalım diyorum.

Hatırladığım ve gördüğüm kadarıyla "reenkarnasyona inanır mısınız?, ASTRAL SEYAHAT ve birde sonradan değişen telekineziyle ilgili bir bölüm vardı.Hepsini bundan sonra devam ettirelim ve yenilerini ekleyelim.
(<>_<>) -V ----- - ------I .....l l .J..( ) '''...J L Ben dostum. Ne kadar inandırıcı geldiyse!
dfunk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dfunk »

Telekinezi veya telepati bence de olabilecek şeyler herkesde bu yeteneğin olduğunuda inannıyorum ama nasıl kullanacağımızı bilmiyoruz biyolojik olarak yaklaşırsak insan beyni birçok farklı hormon üretir ve sadece birkaçtanesinin ne işe yaradığı biliniyor şu ana kadar bundan 40 50 yıl öncesine kadar bilinçaltı bir tartışma konusuyken şu an bilimsel çevreler bilinçaltının varlığına inannıyor anlayacağınız karışık bir iş bu :)
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Eskiden bilinen bilgilerin üstünü zaman öyle bir kapamış ki, çoğu gerçek olgular bugun inanıp inanmamaya dönüşmüş. Gunumuzde tüm bu metafizik (her ne demekse?!) öğeleri uygulayabilen insanlar vardır, ama cogu kesim kör bir şekilde yalanlar. Bu yeteneklere sahip insanlar da cıkıp gösteri yapmaz, dag tepesinde yaşayan rahiplerdir genelde. Uzun bir çalışma sonucu biz de coğu metafizik(!) altında toplanmış olguları (telekinezi, telepati, astral seyahat vb) yapabiliriz. Tum bu yetenekler içimizde mevcuttur. Ornegin, uzun yıllar görmediğiniz bir arkadasınızı rüyanızda görüp ardından gerçek hayatta da karşılaşmanız veya tam bir arkadaşınızı aramak için telefonu elinize aldığınızda o arkadaşınızın o anda sizi araması gibi... Bu ornekler sayfalar dolusu uzar gider.

Not : İnanmak istemeyen de inanmaz, yanlış anlaşılmasın yazdıklarım.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Açıkçası telepati konusuna ben de inanıyorum.Ã?ünkü bu olay beyni kullanıp kullanmamakla ilgili.Evet hepimiz yapabiliriz, ancak yapamıyoruz çünkü farkedemedik.İnanın bana bazen yaptığımızda oluyor.Ancak farkedemiyoruz eğer farkedersek yapmaya devam ederiz ve nasıl yaptığımızı da farkederiz.(çok mu farketmek kelimesini kullandım :D )

Fakat bütün bunların olması için önce farketmek gerekir
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

metafizik'i doğaüstü olaylar gibi abidik gubidik bir genellemeyle alıp, yeterince fikrim olmayan korkunç derin felsefi anlamlarından uzak durursam:

POPüler kültür haline gelmiş bu hikayeler, şehir-efsaneleri kanımca aynen Possessed'in Not'unda yazdığı gibi artık "İnanç" a dönüşmüş durumda. UFO var mıdır, tarzı konular gibi. Bunlar artık "inanç". İnançlara da laf edilmez hani, adı üstünde kabullenme bunlar.

Benim yapmadığım kabullenmelerden bazıları:

- İnsanlar utanmamak için para kazanma şanslarından vazgeçip televizyonlarda, kalabalık meydanların ortasında, bilimsel araştırmacıların önünde telepatik güçlerini göstermezler.

- İnsan ölünce ortada kalan enerji basitçe ısıya dönüşüp havanın ısısına eklenmez. Onun yerine sonsuza kadar kalacağı, büyük evrende yerini alır.

- İlk çağlar (Altın Ã?ağ deniyor sanırım popüler kitaplarda) döneminde, insanlar 1000 yıl yaşıyordu ama değişime uğradık ve artık genetik olarak ortalama 70 yıl yaşıyoruz. Hatta o kadar büyük bir değişiklik olmuştur ki İ.Ã? 3000'lerde Mısırlılar 1000 yıl yaşayan ataları yerine ortamala 25-30 yıl yaşıyorlardı.

- Ufoları ve şu anda doğaüstü saydığımız güçleri olanları devletler saklıyor. Hangi yönetim gelirse gelsin, ne kadar büyük ticari başarı sağlanabilecek olursa olsun, ne kadar güçlü silah teknolojileri geliştirilebilecek olursa olsun, Dünya'nın bilmemesi devletler için daha önemli.

- İnsanlar için hayatın parçası olmasına rağmen bilmedikleri şeyler mistik gelir ancak onlar üzerine daha az fantazi kurarlar. Bu da mesala daha 1300'lerde bile Monster Manual'deki hemen her yaratığın yaşadığına insanların inanması gibi değildir.

- Fantastik hikayeler sayesinde bir ton para kazanan insanlar, aslında bunlara gerçekten inandıkları için yapıyorlar. Dolandırıcı olduklarından değil.

....

Daha çok yazılır...

Dediğim gibi insanların inançları olabilir, birisi inek kutsal diyorsa, kesinlikle onun için kutsaldır bu da kimseyi ilgilendirmez. Ancak, ineğin kutsal olduğunu bilimsel bir şekilde kanıtlamaya çalışırsa, heh.. o zaman komik oluyor.

Not:
----- Uyarı: Anchorite Gevezeliği Son Safhada----

"Kutsal Dedektiflik şirketi" diye bir kitap Douglas Adams'ın galiba. Kitapta bir karakter vardı. Kelimeler yanlış, ama şunun gibi tarif ediliyordu.

İnsanlar yürümekten sıkıldılar, ve arabayı icat ettiler.
Ã?amaşır yıkamaktan bıktılar, ve çamaşır makinesini icat ettiler.
Hesap yapmaktan yoruldular, ve bilgisayarı icat ettiler.
Ve birgün insanlar, inanmaktan da sıkıldılar,
bu yüzden elektronik Keşişleri icat ettiler.

Bu makinelere, bir program giriyor her insan, makineler insanlar için birşeylere inanıyorlar. Mesala bu hafta budist oldunuz, elektronik keşişe programı yüklüyorsunuz, sizin için meditasyon yapıyor falan.. Heh.

Neyse, hikayedeki ana karakterlerden bir tanesi bir elektronik keşiş. Ama, bozulmuş. Yeni modelleri çıktığından, tamir etmek yerine, sahipleri bunu dışarı atıyor. Arızası nedeniyle ineklerin konuşacağına inanıyor ve 2 gün onları seyredip, konuşmasını bekliyor. Güneş'in Kaşardan yapıldığına inanıyor ve 3 gün boyunca erimesi bekliyor gibi.
.....

Ã?yle.

------ Çok gevezelik çok-------------

Anchorite-Ortadoğu ve Balkanların en hızlı ... hmmm... çoğuncu klavye kullanıcısı, ve işte en çok boş zamanı olanı!. :king:
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ben büyünün varlığına inanırım. Ama büyünün güçsüzlüğüne de inanırım.

Telekineziye olabilir derim ama telepatlığa daha çok inanırım.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
haldor_goraxe
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haldor_goraxe »

Zamanında Sümerler'in asa, değnek s. gibi eşyalarla büyü yaptıkları kanıtlandı diye biliyorum... Büyü gerçekten var... Fakat çoğu din büyü yapımını yasakladığından dolayı unutuldu... En azından bir teori... 8)
Rakı ve Balık....İşte Bütün Mesele Bu... By ViceRoy Haldor Goraxe Herkesin şuursuzluğu kendine... By ViceRoy Haldor Goraxe Don't dream of women; cause they'll only bring you down... by Dio
Murdoc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Murdoc »

Büyü neden yasaklandı hiç düşündünüz mü??? Nedeni çok basit; ,nsanlar büyüyü kendi menfaatleri için kullanıyorlardı (Sevdiği kişiyi başkasından ayırıp kendine bağlamak, başkalarının işlerini bozmak vs vs vs).Bu da "Yaratıcı"yı sinirlendirdi ve bunu yasakladı.

Peki insanlar büyüyü iyi işler için kullansalardı ne olurdu? Hadi bunu tartışalım birazda.
(<>_<>) -V ----- - ------I .....l l .J..( ) '''...J L Ben dostum. Ne kadar inandırıcı geldiyse!
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Heh, kanımca büyü ve ilahi dinler arasındaki ilişkide müthiş bir ironi var.

Büyü, yani doğaüstü bir şey yaparsa bir insan, günah işlemiş olur. Buna karşın Peygamberlerin yaptıkları doğaüstü işler ise mucize olarak nitelendirilir ve kutsal sayılır.

Eminin çok şık ve güzel bir açıklaması vardır Kutsal kitaplarda, ama ben bilmiyorum.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Ruhsal Yetenekler her insanda mevcuttur. Üzerinde çalışılırsa geliştirme yöntemleri vardır. Ben bu yöntemleri önermicem. Sadece Meditasyonu her gün aynı saatte yapın yeter.
Telepati, Telekinezi, Duru Görü, Astral Seyahat, Duru İşiti, Manyetizm, Ã?nceden Bilme.
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

Murdoc wrote:Büyü neden yasaklandı hiç düşündünüz mü??? Nedeni çok basit; ,nsanlar büyüyü kendi menfaatleri için kullanıyorlardı (Sevdiği kişiyi başkasından ayırıp kendine bağlamak, başkalarının işlerini bozmak vs vs vs).Bu da "Yaratıcı"yı sinirlendirdi ve bunu yasakladı.

Peki insanlar büyüyü iyi işler için kullansalardı ne olurdu? Hadi bunu tartışalım birazda.
olm saçma sapan şeyler onlar büyü olsaydı hepimize kol gibin girerdi o yüzden yok neyseki, mesela diğer diyarlarda elfi var cücesi var ama burada sadece insanlar var ve sadece insanların olduğu bir yer bile kısa zamanda kaosa sürüklenir asıl kaosun çocukları drowlar değil biziz aslında.
<div>artık lightflarer'ım</div><br>
haldor_goraxe
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haldor_goraxe »

Büyü diye bir şey gerçekten var. Kutsal kitaplarda (Kuran, İncil ve Tevrat) anlatılır ve bunlar yasaklanmıştır... Tevrat ilk indiğinde Mısır büyü yüzünden kaos içersindeydi. Bu yuzden Hz.Musa peygamber olarak seçildi ve bunun önüne geçildi... Hz.Musa'nın da asasıyla büyü yaptığını düşünürsek acıklanmış oluyor galiba...

NOT: Bunu bu şekilde din hocamıza açıklamıştım o bile kabul etmişti.
Rakı ve Balık....İşte Bütün Mesele Bu... By ViceRoy Haldor Goraxe Herkesin şuursuzluğu kendine... By ViceRoy Haldor Goraxe Don't dream of women; cause they'll only bring you down... by Dio
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

haldor_goraxe wrote:Büyü diye bir şey gerçekten var. Kutsal kitaplarda (Kuran, İncil ve Tevrat) anlatılır ve bunlar yasaklanmıştır... Tevrat ilk indiğinde Mısır büyü yüzünden kaos içersindeydi. Bu yuzden Hz.Musa peygamber olarak seçildi ve bunun önüne geçildi... Hz.Musa'nın da asasıyla büyü yaptığını düşünürsek acıklanmış oluyor galiba...

NOT: Bunu bu şekilde din hocamıza açıklamıştım o bile kabul etmişti.
ben dini şeylerle ilgilenmem gerçekle ilgilenirim ya da gerçeğe yakın şeylerle
haldor_goraxe
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haldor_goraxe »

O zaman daha açık konuşabiliiz... Büyü diye bir şey vardır... Yukarıda da söylendiği gibi büyü insanlığın kötülüğü için ve kendi menfaatlerimiz için kullanılmaya başlandığında işler kontrolden cıkmaya başladı... Bu yüzden insanlar büyüyü durdurmalarının iyi olacağını düşündüler... hikayelerde anlatılan cadı yakma işlemlerinin hepsi doğrudur. Sırlar yavaş yavaş silinmeye başladı yeryüzünden... Daha eski zamanlarda Büyük İskender'in Babil kitaplığını yakmasıyşa yazılı belge kalmamıştı neredeyse... Daha sonra işler daha fantastikleştirilerek masalsı bir hal aldırıldı ve sadece efsaneymiş gibi gösterildi... şu an eldeki bilgiler az fakat büyü gerçek ve var olan bir şey... Yada ben gerçekten iyi saçmalıyorum. Ama ben büyünün varolduğuna inanıyorum...
darkflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkflarer »

bu arada siyoniklik var. Discovery channel izledinizmi bilemiyorum ama telepatik yollarla insanların nerde olduklarını buluyorlar ve kaçırılıpta canlı kurtulanlar bu tiplerin ne hissetikleri ve ne yaşadıkalrıyla ilgili söyledikleri şeylerin doğru olduğunu söylüyor. Arada bir bana da oluyor bunlar bir şeyin ne olacağını rüyalarımda görebiliyorum, salak salak işaretlerde var mesela radyoda "kadıköy'de olay çıktı " diyo ben kafamı kaldırıyorum eşşek kadar bir tabelada kadıköy yazıyor, yada yeşil renkle ilgili birşey anlatılıyor bi bakıyorum anaaa ışık yeşil yanmış, bu tür şeyler. Daha çok var, bunlar zihinsel işaretlermiş galiba, böyle bir teori duymuştum.
Post Reply