Oyuncular Balık Oynasa Nasıl Bir Senaryo Olurdu?!

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Oyuncular Balık Oynasa Nasıl Bir Senaryo Olurdu?!

Post by Anchorite »

Hem de Bir Live Action Role Playing oyununda...

Hazır LARP oyunlarında kopya çekecek bir şey ararken buldum. Mutlaka görülmeli.

http://www.interactivitiesink.com/minig ... rawn2.html

Player Handout'unun başlangıcı:

You have lived in The Tank for as long as you can remember. Of course, being a fish, your memory isn't that great...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Vallaha link açılmıyor ben de ama kısır döngü olurdu bence hafıza açısından..
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Birisi internet tanrılarını kızdırdı galiba...

Aşağıdaki download linki:

http://www.interactivitiesink.com/minig ... prawn2.zip
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Aslında balıkların kısa süreli hafızalarının epey kısa olduğu söyleniyor. Ama bu süre içerisinde uzun süreli hafızaya atabildiklerini hatırlıyorlar bence yoksa anlatılan deneyler o kadar da doğru olmazdı.

Mesela Büyük balıklarla küçük balıklar arasına cam koymuşlar. Küçükleri yemek için harekete geçenler sürekli cama çarpmış. Bür süre sonunda cam kaldırılmış ve balıkalrdan hiçbiri öbür tarafa geçmeye tenezzül etememiş falan...

Ama balık rolü ilginç olurdu. Çok çşitli olaylar olmayacağı aşikar ama :) Hafıza yoksa hırs yok nefret yok sevgi de pek yok intikam yok. Ne kaldı ki. Aaa evet tabii yem :D
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Yem kavgası olurdu o zaman sürekli..Yem için birbirlerini öldüren balıklar :) ya da kız kavgası da olabilirdi, o balık benim; hayır benim kavgası :))
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Murdoc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Murdoc »

DM:Suda yüzüyorsun karşına yem çıktı.
B1:Yemin dikkatini çekmek için tuhaf hareketler yapıyorum.
B2:Yemin arkasından sinsice yüzüyorum.
DM:Yem hareket etmeye başladı.
B1:NE YEMİ??? Az önce suda yüzmüyor muyduk?
B2:Yemin arkasına sinsice yüzüyorum.
DM:Yem suya bir giriyor bir çıkıyor.
B1:Oooo yem karnımda acıkmıştı...
DM:Yemin tuhaf bir çekiciliği var ona doğru gitmemek için kendinizi zor tutyorsunuz.
B1:Yemi kuşkulandırmadan üzerine doğru sert bir hareket yapmak için pozisyon alıyorum.
...
...
...

Devam edeyim mi? Enteresan bir oyun olur...
(<>_<>) -V ----- - ------I .....l l .J..( ) '''...J L Ben dostum. Ne kadar inandırıcı geldiyse!
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

Balık oyuncu.Hımmm
Bu ne yaaa :D
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
calida
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by calida »

murdoc ne olur dewam et ya super :ayyyy!:
Murdoc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Murdoc »

Sen istersinde ben devam etmem mi calida'cığım :-P :D

İşte tüm hikaye baştan sona:
DM:Suda yüzüyorsun karşına yem çıktı.
B1:Yemin dikkatini çekmek için tuhaf hareketler yapıyorum.
B2:Yemin arkasından sinsice yüzüyorum.
DM:Yem hareket etmeye başladı.
B1:NE YEMİ??? Az önce suda yüzmüyor muyduk?
DM:Yem suya bir giriyor bir çıkıyor.
B1:Oooo yem karnımda acıkmıştı...
DM:Yemin tuhaf bir çekiciliği var ona doğru gitmemek için kendinizi zor tutyorsunuz.
B1:Yemi kuşkulandırmadan üzerine doğru sert bir hareket yapmak için pozisyon alıyorum.
DM:Yeme olabilecek en yakın noktadasın şu an
B1:Yemde herhangi bir gariplik olup olmadığını araştırıyorum(Spot check +2).Tabii yemi kuşkulandırmadan.
DM:Yemin arkasından ince bir ipin geçtiğini görüyorsun.
B1:NE YEMİ!!! Allah Allah, neyse yemin araştırıyorum herhangi bir tehlikesi var mı diye?(Spot check +2)
DM:Yemin arkasından geçen ince bir ip görüyorsun, bir de daha uzakta bir siluet.
B1:Yeme oldukça yavaş bir şekilde yaklaşıyorum.
B2:Yanımdaki balığı tanıyor muyum???Neyse ben yeme doğru sinisce yaklaşıyorum.
DM:Yem tuhaf şekilde hareket etmeye başladı sanki size bir şeyler anlatmaya çalışır gibi.
B1:Olduğum yerde bekliyorum ve ne anlatmaya çalıştığını anlamaya çalışıyorum.
B2:Yemin arkasına sinsice yüzüyorum.Ne kadar hareketli olursa olsun...
DM:Yem yavaşlamaya başladı sanki sizinle dalga geçiyor.Az önceki paniğinden iz yok!
B1:Yeme temkinli bir şekilde yaklaşıyorum ve en doğru zamanda üzerine atılıyorum.
DM:B1 yemi sert bir şekilde ısırdığın anda ağzına bir şeyin saplandığını ve yemin yukarı çekildiğini hissettin.
B1:Yemi bırakmaya çalışıyorum, ağzımı yırtma pahasına .
B2:Ama ben yemin arkasına sinsice yüzüyordum hangi ara bu balık ortaya çıktıda yemi kaptı diye düşünüyorum.
DM:B1 tam ağzını kurtarmıştın ki arkandan bir filenin seni yakaladığını fark ettin ve file hızla suyun üzerine doğru çekiliyor.
B1:Hay aksi!!!Ne pahasına olursa olsun dışarı çekildiğim anda suya atlamaya çalışacağım.
B2:Yeni yemler arıyorum ve gördüğüm ilk yemin arkasına sinsice yüzüyorum.
DM:B1 artık suyun dışındasın.Burada nefes alman imkansız.Nefesini zar zor tutmuş bir şekilde siluetini gördüğün canlının sesini duydun ve kim olduğunu net bir şekilde seçebilecek kadar yaklaştın.
Bu bu bu bu bir insandı!!!Ve yanında başka bir insan daha vardı, onunla olan tuhaf konuşmalarından anladığın kadarıyla neşeliydiler.Bu sırada seni fileden alıp br kova suyun içine attı.Artık rahat bir şekilde
nefes alabiliyordun.
O da ne?Bu kovada başka balıklarda var...
B1:Hımmm.Bundan sonra kurtulamayabileceğimi biliyorum.Ama tek kurtulma şansımın hasta numarası yaparak kurtulmak olduğunu biliyorum.Belki o zaman suya atılabilirdim.
Diğer balıklarıda buradan kurtarmalıydım.Belkide tüm balıkları organize edebilir ve hep birlikte kaçmamızı sağlayabilirdim.Ve tüm balıklara bir konuşma yapmaya başladım.
"Balık kardeşlerim buradan nasıl kurtulacapımızı biliyorum.Bunun için hep birlikte hasta taklidi yapmalıyız.Bu şekilde bizi yemekten vazgeçebilirler.Ne dersiniz tek kurtuluş ümidimizi deneyecek miyiz yoksa
bir kaç saat sonra dev ocaklarda pişirilip bu aşağılık insanların akşam yemeğimi olacağız?"diyorum ve diğer balıkların tepkisini ve cevaplarını bekliyorum.
Kovadaki Balık1:Hımmm.Güzel fikir bence uygulayalım.
Kovadaki Balık2:Evet bencede güzel fikir.
Kovadaki Balık3:Güzel fikir olan ne?
Kovadaki Balık1:Ne güzel fikir???
Kovadaki Balık2:Ne fikri????
B1:Ne????
B2(Yakalanmamış olan):Yem yok mu yem?
DM:B1 seni insanlar evlerine götürdü ve dev ocaklarında bir güzel ızgara yapıp yediler.Ama biliyorsunki sen kahraman gibi savaşarak öldün...
DM:B2 sende günü aç geçirdikten sonra ertesi gün önüne bir yem çıktı.Yemlerle ilgili kötü bir anın var ama ne olduğunu tam olarak bilemiyorsun.
B2:Yemin arkasına sinsice yaklaşıp tek hamlede yakalamaya çalışıyorum.(Sneak attack +1d6)
DM:Tek ve kusursuz bir hamlede yakaladın ama açgözlülüğün yüzünden tuzağı fark edemedin.Suyun üzerine doğru çekiliyorsun.
B2:Suyun üzerine çıktığım anda beni yukarı çeken her neyse ona saldırmak için bekliyorum.
DM:Seni bir kovaya attılar ve bilmediğin bir yere tahminen seni pişirmeye doğru götürüyorlar.Ama yalnız değilsin senin gibi yakalanmış bir grup balık daha var.
B2:Hımmm.Bundan sonra kurtulamayabileceğimi biliyorum.Ama tek kurtulma şansımın hasta numarası yaparak kurtulmak olduğunu biliyorum.Belki o zaman suya atılabilirdim.
Diğer balıklarıda buradan kurtarmalıydım.Belkide tüm balıkları organize edebilir ve hep birlikte kaçmamızı sağlayabilirdim.Ve tüm balıklara bir konuşma yapmaya başladım.
"Balık kardeşlerim buradan nasıl kurtulacapımızı biliyorum.Bunun için hep birlikte hasta taklidi yapmalıyız.Bu şekilde bizi yemekten vazgeçebilirler.Ne dersiniz tek kurtuluş ümidimizi deneyecek miyiz yoksa
bir kaç saat sonra dev ocaklarda pişirilip bu aşağılık insanların akşam yemeğimi olacağız?"diyorum ve diğer balıkların tepkisini ve cevaplarını bekliyorum.
Kovadaki Balık1:Hımmm.Güzel fikir bence uygulayalım.
Kovadaki Balık2:Evet bencede güzel fikir.
Kovadaki Balık3:Güzel fikir olan ne?
Kovadaki Balık1:Ne güzel fikir???
Kovadaki Balık2:Ne fikri????
B2:Ne????
DM:B2 seni insanlar evlerine götürdü ve dev ocaklarında bir güzel ızgara yapıp yediler.Ama biliyorsunki sen kahraman gibi savaşarak öldün...

Yorumları bekliyorum haberiniz olsun. :D
Forumlara yazdığım en uzun yazı oldu bu. :-o
(<>_<>) -V ----- - ------I .....l l .J..( ) '''...J L Ben dostum. Ne kadar inandırıcı geldiyse!
Argay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Argay »

süper ya :D ...bi deniyim bende bakalım nası oluyo balık rolü........vaz geçtim kötü oluyo
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ben denedim ama daha değişik bir şey oldu benimkisi.Süs balıklarıyla :)
Kusura bakmayın balıklarla ilgili bir şey olunca ne olduğunu hatırlayamıyorum.

Bir karikatür vardı.

B1:Az evvel sana verdiğim 50 YTL'yi geri versene
B2:Ne?Benim borcum yok!
B1:Niye durup dururken borcum yok dedin
B2:Ã?yle bişey demedim
B1:Ne demedim
B2:Ne diyon sen yaaa

Ben yazmadım ç-alıntıdır
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Drakhan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drakhan »

Ben denedim ama daha değişik bir şey oldu benimkisi.Süs balıklarıyla
Kusura bakmayın balıklarla ilgili bir şey olunca ne olduğunu hatırlayamıyorum.

Bir karikatür vardı.

B1:Az evvel sana verdiğim 50 YTL'yi geri versene
B2:Ne?Benim borcum yok!
B1:Niye durup dururken borcum yok dedin
B2:Ã?yle bişey demedim
B1:Ne demedim
B2:Ne diyon sen yaaa

Ben yazmadım ç-alıntıdır
Haaa süpermiş.Yarıldım gecenin 2 sinde :D
Bazen bildiklerimizin ötesindeki arka planda onu bin kez daha iğrenç kılan gerçeğin şeytani imaları görülebilir... Lovecraft <br><br><br><br><br>
darkelven
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkelven »

Acaba köpek balığı veya balinalarla yapılan rp nasıl olurdu?

(Geniş bir denizde de oynansa veya okyanusta,hayvanların zihinlerine göre oynanacağı için bir kaç küçük farklılık dışında yine de sıkıcı olurdu bence)
''Nindyn vel'uss kyorl ninta ratha, thalra elghinn dal l' alust...''

Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...

drow atasözü
calida
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by calida »

hauheuahuaeh cok iyi ya valla cok guldum sabah sabah, off saol murdoc cok iid i ya :D
eheh edmond seninkide iimis heuheuh cok ii :ayyyy!:
Murdoc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Murdoc »

Hadi var mı başka balık hikayesi yazabilen.Yeminlen Nemo'dan vede Köpek Balığı Hikayesi'nden daha iyi oldu...
Post Reply