GROO

Buyrun huzurumuza ey güzide müdavimler. Eşsiz ve sonsuz dehlizlerinde savrulurken, bırakalım ruhumuzu dinginliğinin tadını çıkarsın...
Post Reply
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

GROO

Post by Darkgnome »

Image

Bir savaş sırasında en güçlü savaşçının sizin tarfınızd olmasını istersiniz ama bu kahramanın savaşta olmasını iki tarfta istemez. Bir gemiyi tüm belalardan koruyacak bir kahraman olsun istersiniz ama bu kahraman bindiği tüm gemileri batırır. Bir ejderhayı öldürmeyi gönderirisinz dağı parçalarına ayırır, bir bardak su istersiniz size koca bir nehiri getirir. en tecrübeli savaşçıların en komutanlar olacağınımı düşünüyorsunuz, o zaman siz Groo'yu bilmiyorsunuz.

Tüm zamanların en belalı, en korkusuz, en güçlü ve en salak kahramınıdır GROO.

Bir karikatür üstadı Sergio tarafından yaratılmış Groo bir ara bir kaç sayısı Türkiyede de gösterilmişti. Türkiyede en çok tutan çizgiroman serisi barbar Conan'ken nasıl olduda bu çizgiroman tutmadı acaba. Cesaretse var, büyüyse var, kansa var, savaşsa var, güzel kızsa göreceli olarak var. Tamam bir o bir Conan değil çünkü o bir GROO.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Cevap: İnsanlar karizmatik, başarılı ve aynı zamanda yakışıklı kahramanları tercih ederler.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Evet kahramanımız hiç bir zaman başarılı olmamış olabilir, yada Conan kadar yakışıklı (Hatta oz büyücüsündeki korkuluk dahi daha yakışıklı olabilir), yada karizmatikte olmayabilir (Bunu onun karşısında söyleyebilecek babayiğit yoktur ama) ama çok güçlü bir savaşçıdır. Conan'ın hayatı boyunca öldürdüğü kadar insanı öldürmesi sadece iki savaşını alır. (Conan'ında oldukça çok biçmişliğini düşünürsek tek bir ordudan dahi o kadar adam çıkmayacağını düşünüyorum.) Gerçi Groo savaşa girdimi iki orduya birden dalma özelliğine sahiptir.

Neyse çok uzatmayalım. Groo'nunda bazı üstün yanları var. Mesela büyüden hiç korkmaz. Belki ne olduğunu anlasa korkardı ama korkmaz. Sonra... Groo'nun bir hayvanı vardır kendisinden daha zeki olsada ona sadık bir hay(r/v)anı. Hem Groo daha kahraman ruhludur. İnsanların iyiliği için çalışır ve Conan gibi ben merkezci değildir. Ruhun, beyinsiz hiç bir işe yaramadığının en büyük kanıtıdır ve bu sebeple eğiticidir.

Ooooooo... amma da çok artısı varmış Groo'nun. :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Post Reply