Amazonlar

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Amazonlar

Post by raini »

Hikaye ve makale bölümündeki Amazolarla ilgili yazı çok hoş olmuş. Amazonlarla ilgili bu kadar detaylı bilgiyi ilk defa görme olanağı buldum.. Erkek çocukları öldürmeleri ilginç geldi bana... Demek bu kadınların pek annelik duyguları da yokmuş.. Bir de çocuk yapmalarına erkek öldürünce izin verilmesi.. Yani alınan can karşılığında mı yeni çocuğa izin veriliyor. Peki ikinci çocuk bu nasıl yapılıyordu acaba?? Yine de daha duygusal olduğunu zannettiğim kadınlardan bu kadar acımasız savaşçıların çıkması bir efsanenin içinde bile olsa beni epey şaşırttı.
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

Amazonlar zaten erkeklere tepki olarak ortaya çıkmış.. çoğalmak için ya çocuk kaçırıcaklar ya da çiftleşicekler... tabi kasabalrı kadısız kalınca üreme ve yeni çocukta olmuyo o yüzden çoğalmak için erkeklere ihtiyaçları var...bi yandan da nefret ediolar naapcaklarını şaşırmışlar...
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

biryerde bunların daha rahat ok atabilmek için bir göğüslerini kestiklerini okumuştum.doğru mudur acaba?? :???:
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

hayır sniper olan kadınların main hand tarfındaki göğsü keşilio...
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Sizce amazon toplumu ile kara elfler arasında bir benzerlik var mı? Gerçi bildiğim kadarı ile amazonlar o kadar kötü bir ırk olarak bilinmiyor. Ama yine de kadının bu kadar güçlü olduğu bildiğim iki düzen sadece bu ikisi..
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Bence çok alakalı değil aillinoranın yazısından çıkarttığım erkeklere karşı çok acımasızlar ama birbirlerine karşı düşmanlıkları yok.. Kara elflerdeki gibi entrikacılıkla alakaları yok gibi geldi bana.... Sonuçta onlar belki biraz o zamanki kadınlara eziyet eden erkeklerin intikamını alıyorlar.. Benim gibi savaşı çok sevmeyen birine bile tamamen kadınlardan oluşan savaşçı bir ırk oldukça büyüleyici geliyor doğrusu..
Ailinora
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ailinora »

teşekkür ederim öncelikle.. beğenildiğine sevindim yazımın :)

erkek çocukları öldürdükleri ya da babalarına geri verdikleri söyleniyor. bu yapılması gereken çünkü amazon topluluğunda erkeklere yer yok. Bazı söylentilerde erkekleri sakatlayıp günlük işleri yapmaları için kullandıkları.. evlilik konusunda da kimi yerde bir amazonun kendini yenen erkekle evlendiği söylenir. çok fazla söylenti var, çok fazla değişken aslında herşey. ben sadece en çok duyduklarımı, en makul gelenleri, en herhalde bu sağlamdır dediklerimi yazmaya çalıştım.

Amazonlar dayanışmanın temsilcileridir. Evil değiller kesinlikle. Lawful neutral ya da good bence.. kısaca dark elflerle hiç alakaları yok ;)
Led by a maid - Queen of the night
Voice of angels, such a divine sight
An Amazon to fight and cure
This reality with her feline lure
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Her şeyden önce yazınızı çok taktir ettiğimi söyleyeyim ayrıntılı bir araştırma sonucu yazdığınız belli oluyor umarım başka yazılarınızı da görme fırsatımız olur. Amazonlar benim çok ilgimi çeken bir konu bir kadın annelik duygusunun önüne bir olguyu nasıl geçirebilir. Tabii muhtemelen erkeklerden nefret etmelerini sağlayan bir eğitim alıyorlar yine de annelik içgüdüsünün bunu aşıp oğullarına karşı önyargılarını alacağını sanırdım. Ama erkeklere karşı tavırları bir yana evet kara elflerle pek alakaları yok daha çok savaşçı gibiler kadınları küçümseyen barbarların antitezi gibi. Ancak onlar erkekleri küçümsemekle kalmayıp onlarla yaşamayı reddediyo ve onları öldürüyorlar. Belki barbarlar da aynı zihniyetle kadın egemen bir toplumda yaşasalar benzer davranırlardı gerçi.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

bence amazonlarla drow ırkının bir alakası yok,

drowlarda her ne kadar toplumu dişiler yönetse de dayanışma yoktur, yani bir matron eğer fırsatını bulursa diğer bir matronu derhal temizler

sanırım amazonlarda durum böyle değil
Ailinora
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ailinora »

şımarıcam cidden :D

Annelik kadına toplumca yüklenmiş bir rol. Bu duygu da hormonal birşey. Eğer bunu için eğitilmediysen böyle bir duyguyu bastırabilirsin. Sonuç olarak erkeklerin kabul edilmediği bir toplumun kurallarına göre eğitim alırsan erkek çocuğunu bu toplumun dışına atacak psikolojiye sahip olmuşsundur. Bu senin ve ailenin (amazonlar kendilerini bir aile olarak kabul eder) sürekliliği için gereken, zorunlu olan bir şey. Herkes doğru bildiğini yapar. Doğru da çoğunlukla sana öğretilendir... Sonuçta anne değilim bunun ne demek olduğunu bilmiyorum. O yüzden bu kadar rahat konuşabiliyorum belki ama bana böyle geliyor.

Amazonların hepsi savaşçıdır, savaş için eğitilirler, anne olmak için değil. Hepiniz bilirsiniz ki bu oldukça sağlam bir psikoloji isteyen; çok farklı, çok ağır bir eğitim. Ã?remek de sadece toplumun devamlılığı için, büyümesi için bir araç, annelik duygusu tatmini değil...
Led by a maid - Queen of the night
Voice of angels, such a divine sight
An Amazon to fight and cure
This reality with her feline lure
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Annelik duygusu bir hormondan kaynaklanıyor ve cidden aşılması zor bir şeydir memeliler için. Yani annelik kadınlar anne olmak yetiştirildiği ya da eğitildiği için değil kadının doğasından dolayı oluşan bir olgu...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

konu biraz sapacak ama hormonlar falan diyince bi sorayım dedim.
annelik hormonu verilen horız yumurtanın üstüne oturur mu cidden(böyle bişey okumuştum)
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ahahaha tavuk mu yumurtadan çıkara döndü muhabbet
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

Annelik duygusunun eğitimle bastırılması bana da ilginç geldi. Böyle bir eğitimin nasıl olduğunu bilmek isterdim. İyi bir eğitimin bazı duyguları bastırabileceğini bilirdim ama anneliği bunun dışında sanırdım.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ya aslında daha önce yazdığım mesaja tezat oluşturacak ama sadece misal için söylüyorum

drow toplumunda eğitim yoluyla "dostluk, sevgi, dayanışma" gibi kavramlar bastırılıyor ve herkesin drowların düşmanı olduğu empoze ediliyor

homeland'de Drizzt'in Akademi yıllarında çektiği dertler çok iyi anlatılır

fakat sen gerçek dünyadan bahsediyorsan buradan da örnekler bulunabilir
Post Reply