Yaşlılar ve Kendini Yaşlı Hissedenler

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ben aranızda en küçüğünüz olsam da, bende de biraz o problem var.şöyle var, ben köy mekanında büyüdüğüm için, dedemgille asla oturarak konuşamazdım.Ayakta durmam gerekirdi.Konuşurken çok dikkatli olmam gerekirdi, saygı kavramı vardı orda.Ama şu anda Ã?anakkale'deyim, kimse büyük küçük dinlemiyor.Bizim bir komşu var, bilgisayarda bir problemi çıkmış.Babam bize çağırdı.24 yaşlarında birisi komşu.Babam 40 yaşında.Neyse babam sorunu bzim bilisayardan halletti.Kız teşekkür ede ede gitti.Sorunun aynısından bir daha çıkmıi.Babam bilgisayardaki proramı bulamadı.Bana sordu:*Oğlum, programı sen mi sildin?*.Kız ordan atıldı,

*Ã?ocuğun ne günahı var, SENİN suçun o*

Ben bizim köyden birisine hele hele benden 5 yaş büyükse, sen dersem, köy meydanında döverler beni.Ã?anakkale ortamına ısınamadım o yüzden.Burada saygısızlık hat safada.Kendimi yaşlı hissetmeye başladım.Bana *ORTAÃ?Ağ Ã?OCUğU* diyorlar.

Not:93'lüyüm :D :D :D :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yalnız öyle böyle diyoruzda, sitenin en sağlam kullanıcılarının önemli bir kısmıda 86dan çıkma. Efla, Artemis, Necross, Sacokhan... aklıma şimdi gelmiyor kusura bakmayın unuttuklarım.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Bende 90 lıyım kendimi ne genç nede yaşlı hissediyorum.Hala çocuksuyumdur.Bide şu sıralar çok vurdumduymaz oldum.Gençliktendir herhalde.

86 da özel bir rakam olacak bu gidişle :P
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Eklemeyi unutmuşum
86 ve sonrasının kendini ifade konusunda konuda daha fazla zorlandığını düşünüyorum.
Ben kenidimi gayet iyi ifade edebildiğimi düşünüyorum.Ukalalık olarak algılanmasın.Bence yeteri kadar anlaşılabilir birisiyim....
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

ayıp ayıp... insanları ayırmayın öle 86'lı 85'li diye.. insan insandır :-P
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Veled de veleddir.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

46'lı ne oluyor ya :D :D :D :D :D

Neyse ben 93'lü olarak şu anda aktif üyeler arasında en küçüğüm.Anlaşılma sorunu mu?Size sormak lazım.Ben anlatıyorum, anlayan anlıyor.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Narq
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Narq »

Orta yaşlılarla sohbet ettiğim zaman kendimi yaşlı hissediyorum.85'liyim.Özellike orta yaş bayan gruplarıyla sohbet ettiğimde benim 85'li olup olmadığımdan endişe ediyorlar.Bunu bir çok kez duydum kendilerinden.

Bende yaşıtlarıma göre daha olgun düşündüğümü hissediyorum.Fakat insanlarla iletişimimin çok iyi olduğunu söyleyebilirim.İnsanlarla kolay kolay aramı bozmam.

Benim tipte beni 25-26 gibi gösteriyo ama.:D
It's always darken as before the dawn;If Its not meant to be Its not meant to be www.bizkackisiyiz.com
Ao
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ao »

Adam gibi muhabbet ettikten sonra 90 lı adamıda ortamıma alır gezdiririm yaş nedirki.Bir insanın yaşadıkları onu olgunlaştırır ben etrafta ne 79-82 li adam gördüm daha kendini ifade etmekte özürlü olan çocukca muhabbetlerden çıkamayan.Kendinden yaşça küçük diye bir insanı kendi gözünüzdede ''Velet bu,Bugünkü nesil bir farklı vb.'' cümlelerle nitelendirmek en büyük ukalalıktır.Oldu olacak tanışmalarda ayrılsın insanlar yaş gruplarına göre büyükler küçüklerle muhabbet etmesin küçükler büyüklere her daim abi çeksin.
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Heh, Ao tam olarak ne demek istediğimin örneğini vermiş. Üstat ciddi yanlış anla(t)ma olduysa özür. (şöyle bir eyvallah emoticon'u yok.. 'sağ avuç içi kalpte, baş hafif eğik')

'İnsan insandır'

'Veled de veleddir'

gibi bir karşılıkta ne anlaşılır? Basit bir -jest- bu. En azından amaç öyle.

- Eğer söyleyenin saldırgan bir zibidi olduğu düşünülürse ukalık olarak anlaşılır
- Sevimli bir zibidi olduğu düşünülürse, yaşıyla ayak yapan bir soytarı olduğu düşünülür.

(Yazılan postlardan sonra)Yav, şu anda 85+ lara yazılanacak, çizelecek mevzularda çok dikkat etmek zorunda hissediyorum diyorken tam bunu kasdediyordum. Sanki herkes birbirini -yenmek- için çaba sarfediyor. Herhangi iki insan arasında mutlaka bir rekabet falan var. Gözle görülmeyen ama ego ile korulan kişisel sınırlar falan... Tabiki genel kültürel bir mevzu bu, ve cidden dayanması zor.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Bu sadece frpworld forumlarında değil, sadece internette sanal alemde değil, yaşadığımız her saniyede var bence, Anchorite. Bunu engellemenin yolu olmadığı için de, her an böyle yaşamaya alışmamız gerekiyor. Ne demek istediğini anladım ve senin gibi hissetmenin yaşı yok gibi. Bende hissederim arada çünkü.
Been there. Seen that. Got the scars.
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Bence insanlari yasa gore siniflandirmak yanlis. 86'dan sonra doganlarla soyle problemler yasiyorum filan diye ayirmak biraz garip. Olay karsinizda kisinin kafasinda bitiyor. Genc fakat olgun insanlar olmakla beraber 30 yasinda da olsa ukaliktan ve megalomanliktan siyrilamayan insanlar var.

Bu en iyi Youtube'da gozlemleniyor bana kalirsa. Insanlar yaslarindan bagimsiz bir sekilde zeka piriltisindan tamamen uzak nefret kin dolu ya da sadece karsisindakini asagilamayi amaclayan yazilar yaziyor (yazili anlatimdan bahsediyorduk yanlis hatirlamiyorsam).

Yani "Veled"lik belli bir yasa degil mantalite ve zeka olgunluguna ait bir nitelik bana kalirsa
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

mantığımla ve düşüncelerimle 40 yaşında gibi olsamda, bir yandan kendimi hala 16 yaşında gibi hissediyorum

liseye gönderseler yine 3 sene giderim yani, o kadar küçük hissediyorum kendimihiç büyümemiş gibiyim..

diğer yandan katı gerçekçilik duygum ve olaylara bakış açımla da çok yaşlı gibiyim

ne olduuunu bende annayamdım..

:(
Image
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

Bana, özetle "niyet"ten bahsediliyor gibi geldi... Belki yanılıyorumdur ama sanki karşımızdaki kişinin bizimle ne kadar iletişim kurmaya çalıştığı ya da ne kadar bizi aptal yerine koyup iğnelemeye çalıştığı ile ilgileniyoruz gibi... Ve Anchorite'in maruzatı da bu teze göre, "bu gençlik ne pis bişi oldu böle ukela ukela konuşuyolar anlattığını dinlemiyolar dinlediğini anlamaya çalışmıyolar" gibi bişey oluyo.. Doğru mu ?
Hani eski bir resme bakarken hani yılları sayar da insan hani gözleri dolar ya birden.. İşte öyle bir şey..
Post Reply