Barış Akarsu-ve medya..

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Bu konuda yorum yapmak istemiyordum ama dayanamadım. Gerçekten de emir'in dediği gibi ölenin arkasından konuşmaya gerek yok, bir şekilde bir şeyler olacaktı, kaza oldu, kaybettik. Türk müziğinin başı sağolsun, büyük katkıları olabilirdi...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
_raistlin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by _raistlin_ »

Edmond wrote:Barış Akarsu eğer bu komada ölmeseymiş, hapiste ölcekmiş!

Barış Akarsu aşırı hız yapmış, kazanın sebebi buymuş.Hapse girmesinin nedeni ise, 2 kızın ölmesi!!!!

Evet, ilginç bir gelişme, ancak basından duymayı beklemeyin

Bu arada, ilginç rastlantıyı duydunuz mu?Geçen sene kazanın olduğu tarihte, başka bir şarkıcı daha ölmüş.Ve o şarkıcı da, yarışmalardan melhur olmuş
o yarışmalardada curse falanmı var nedir hepsi teker teker ölüyor...
<div>the master of past and NOW!</div>
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

bu barış akarsunun yoğun bakımndaki rewsimlerinin interete verilmesi ben ce çok aşağılık bir şeydi. adam ölüm kalım savaşı veriyor, birileri bundan para kazanmaya çalışıyor. olacak iş değil yazık yazık.
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
darkelven
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by darkelven »

Yorum yapmıycaktım, ama dayanamadım, yapıcam çünkü dün star haberde annesinin perişan halini ve kedilerini oğlum,oğlum diye sevmesini ballandıra,balandıra,dramatize ede ede kocaman puntolarla yazmışlar.Her şey mi rant oldu ulan?
''Nindyn vel'uss kyorl ninta ratha, thalra elghinn dal l' alust...''

Kimler ki arkasını kollar, ölüm onları önden bulur...

drow atasözü
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

kaç gündür yayınlıyorlar, ailesinin halini düşünen yok, tv yi her açtıklarında ölen oğlunu görüyorlar, medya duygusuz, rant peşinde, çünkü aptal olduklarını sanmıyorum.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Abi cahilliğime verin ama rant reyting mi oluyor.Ayrıca Medya baktı, en iyi reyting aileden yapılır, aileye yüklendi tabe
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Lord Necros
Başbüyücü

Post by Lord Necros »

Konuşmayayom, konuşmayayım dedim ama dayanamadım.

şahsen Barış'ın ölümüne ailecek çok üzüldük. Hatta anneannemin ağladığını bilirim. Rüyamda bile rahmetlinin arkasından Fatiha okuduğumu da bilirim.

Haberlerde çok konu edilmesini de yanlış bulmuyorum. Adam ünlü birisiydi ve haliyle haberlere fazlasıyla konu olması doğaldır. Garipsemedim.

Ama yoğun bakımdaki fotoğrafı...ben insanların bu kadar alçalabileceğine inanamıyorum. O fotoğrafı çekenler ve yayımlayanlar insan değiller.

Rahmetlinin ailesinin acısına diyecek bir şeyim yok. Hepsinin başı sağolsun. Ama bazı şeyler gerçekten de kafama takılıyor. Haber bültenleri bunları silah zoruyla mı kamer karşısına geçiriyor? Evlerinin kapısını kırıp da mı içeri giriyorlar? Babası neden üzerinde BarışaRock tişörtüyle çıkıyor kamera karşısına?

Kısacası ailenin hiç mi suçu yok? Onlar da kendilerini haber bültenlerinin reyting yarışına alet etmiyorlar mı? Semra Hanım'a da böyle olmuştu. Artık onu gören, duyan yok. Bundan ders almamışlar mı?

Artık Akarsu ailesinin kapılarını kapatıp Barış'ın anısına kendilerini daha fazla bu pis oyunlara alet etmemeleri ve Barış'ın yasını kendi içlerinde yaşamaları gerekiyor.

Allah rahmet eylesin. Pek severdim rahmetliyi. :(
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.

Power demands sacrifice.
entreri2
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by entreri2 »

Barış Akarsu'ya gerçekten üzüldüm ancak sizin bile şehitlerimizle karşılaştırmanız hiç hoşuma gitmiyor.şehitler için duyduğumuz üzüntü acı başka Barış için duyulan acı başka..

Ben şahsen Teoman ölse üzülmem evet şarkılarını severim ama serserilikten başka ne yapmış??

İçip içip kuduruan insanlardan biriydi oda medyaya paso malzeme çıkarıyordu..Hülya Avşar ölse üzülmem hatta sevinirm zira Türkiye bir medya maymunundan daha kurtulur.. ve daha saymadıklarım...

Barış'da bunlarda olan hiç bir şey yoktu.Adam gibi işini yapıyordu..Medyaya maymun gibi şaklabanlık yapmıyordu..

Allah rahmet eylesin..

şehitlerimiz için duyduğum üzüntü ap ayrı..

Sonuçta Allah hepsine rahmey eylesin ve ailelerine kolaylık versin..
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Bizim karsilastirdigimiz sey medyada Barisin olumunun bu kadar haber olmasi ama sehitlerin isimlerinin neredeyse hic gecmemesi. Medyanin buradaki hatasini soyluyoruz entreri2
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Medyamızın ilkesi yok arkadaşlar. Sorun buradan kaynaklanıyor. Neden ilkesi yok? Ã?ünkü bizler onları ilkeli yayın yapmaya zorlayamıyoruz.

Barış Akarsu'nun ölüm haberi reyting almasaydı inanın bana kimse kılını kıpırdatıp haber yapmazdı.

Peki diğer ülkelerde durum nasıl? Prenses Diana'nın kaza fotoğrafları çekilmedi mi? Aracın içinde. Hem de onu öldüren de yine kovalamaca yaptıkları paparazzilerken...

İngiltere halkı Tabloid gazetelerine kin kustular. Mektup ve telefonlarla... Ölkede gazetelere özel hayatla ilgili sansür uygulama yasa tasarıları tartışıldı... Ama bu iş sansürle olmaz. Bir kere basına sansür koymaya başlarsanız bunun ardını alamazsınız. Hiç bir devlet kurumu basında yer alan Barış Akarsu fotağraflarına, ölümünün sürekli haber yapılmasına karışamaz.

Peki çözüm ne?

İngiltere'de çözümü yine medya kendisi buldu. Özel hayatın medyada ihlalleri ile ilgili kendilerine bir Onur Kodu hazırladılar. Ã?yle ki artık bu koda uymadan çekilmiş hiç bir fotoğrafı, elde edilmiş hiç bir haberi gazetelerine taşımadılar. Böylece bu haberi yapanlar da satamadı. Yayınlayan olmayınca bu şekilde haber de hazırlanmadı.

Türkiye'de durum ne?

İnsan meraklı. Ben yapmam demeyin. Ã?oğunluk Barış'ın nasıl gözüktüğünü merak eder ve bir bakar. Gazeteyi almasa dahi açar şöyle bir bakar. Televizyonda direnme şansınız daha da az. Bakarsınız.

Yayınlayan adam da bunu biliyor. Başka ne biliyor? Kendisi yayınlamazsa bir başkası mutlaka yayınlayacak. Veya en azından birisi kesin yayınlayacak ve tüm pastayı kendisi yiyecek. Tam bir Game Theory örneği. "Benim neyim eksik, ben enayi miyim?" Düşüncesi. İşin içinde para var arkadaşlar. Kimseden şövalyelik beklemeyin.

Peki medyamız nasıl ilkeli olacak? En azından nasıl bu adamlara bir tane ilke yazdıracağız? İngilizler gibi yapmamız lazım. Boykot edeceksiniz. Bir daha o gazeteyi almayacaksınız. Bir resim hiç bir gazetede yokken birinde varsa bir daha elinize sürmeyeceksiniz onu. şikayetinizi dile getireceksiniz.

Ama işte zaten sorun da burada. Biz de emin olamıyoruz ki... Biz almazsak diğerleri alacak ben bilmediğimle almadığımla kalacağım diyoruz. Demek ki bizim de okuyucu olarak ilkemiz yok. Bizi bu ilkelere yönlendiren sivil toplum örgütleri yok.

Etrafta o kadar çok görmüşüz ki bu "Yaptığının yanına kar kalması" olayını, kısır bir döngünün içine girmişiz.

Nasıl mı düzelir? Ortak, toplumun her kesiminden destek alan, yaptırımlı kampanyalarla.

Ölme eşşeğim ölme... :embarrass:
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Post Reply