mind magic?

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

mind magic?

Post by pyros »

zihin büyüsü
büyü müdür?

garip bir soru oldu evet!

bir yerde bir söz vardı galiba star wars serilerinden birisinde

"bu taşı yerinden oynatamam, ama sizi oynadığına inandırabilirim,"

işte güç budur
ki bunu gerçek dünyada da yapabiliriz. zihin gücü mükemmel bir şey!
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Zihin büyüsü derken neyi kastediyorsun?
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

aslında oyunla alakadar bir şey kastetmiyordum
tamamen gerçek dünyaya bağlayacaktım ki bağladım da

bence bu dünyada büyü var, adına büyü derseniz tabii
o da zihin gücü
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Sana katılıyorum. Gözümün önünde fizik kurallarını ihlal ettiler kaç kere. O yüzden ben böyle birşeye inanıyorum.

Ancak büyü deil psionic sınıfına sokuyorum bunları...
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

evet doğru
o zaman mind magic diye bir şey yoktur diil mi?

eğer gücünü kendi zihninden alıyorsan
o zaman karşındakini, ona bir fireball attığına inandırabilirsin ve onun zihnine etki ederek sanki fireball yemiş gibi acı duymasını sağlayabilirsin
diil mi?
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Ewt, aslında iyi büyücü oynatabilmek için, herkesin en az bir kere (2e) psionic oynamasında yarar var... Büyü kullanımı ve deişik düşünme açısından çok yararlı.

Keşke elinizde bir fırsat olsa da psionic oynatabilseniz... Powerlarını kullanırken insanın zihninde tamamen yeni bir boyut açılıyor... Bu tür bahsettiğin şeylerin hepsini yapabiliyorsun... Mesela bir power ile insanı alıcağı darbenin inanılmaz kötü olacağına, ve onu öldürmese de sakatlıcaana inandırıosun, adam 1 damage alsa bile yerlere atıo kendini, hareket edemio, fln...

Veya çok ilerlerde alabildiğin bir science ile kendi inanç gücünü son raddesine çıkarıyorsun. Düşmanlarının kılıçlarına inanmıyorsun, ve onlar seningerçekliğinde olmuyorlar. Sana zarar vermeden içinden geçip gidiyorlar. Veya düşmanının büyüsüne inanmıosun, seni etkilemio vs...

Bir ucundan yakalasanız emin olun bırakmazsınız. Güzel şey şu psionics.

Ama sakın ha 3e deil, 3e deki psionic oynarsanız yazık edersiniz. Sorcerer oynayın daha iyi. Hiç birşeye benzemio, sadece laf olsun die konulmuş 3e ye psionic. Hiçbir psionic olgusu içermior. Oriental sorcerer a dönmüş...
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

pyros wrote:evet doğru
o zaman mind magic diye bir şey yoktur diil mi?

eğer gücünü kendi zihninden alıyorsan
o zaman karşındakini, ona bir fireball attığına inandırabilirsin ve onun zihnine etki ederek sanki fireball yemiş gibi acı duymasını sağlayabilirsin
diil mi?
Ben buna daha çok İlüzyon derdim daha uygun bence. Ama mind effect büyülerde mevcuttur tabiki yinede ilüzyondur çoğu. Büyünün temelide budur. Birde sihir vardır ama büyü-sihir tartışmasına hiç çevirmeyelim bunu.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

ama benim dediğim illüzyon değildi

olan biten o kişinin ve etkilediği kişinin zihninde olup bitiyor
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

İlizyonda benzeri büyüler var. Birazcık köşe bucaklarda kalmıştır. 7schools okumanı söyleyebilirim....
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
WarlorD
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WarlorD »

white wolf , mage:the ascensionda bunun çok ii bir örneği war: paradox sistemi. büyüye inanan ve kullanan çok çok az insan olduu için diğerlerinin büyüye olan inançsızlığını yenip büyü çekebilmesi lazım o sistemde bi kişinin ve eğer bunu büyüye inanmayan birinin karşısında yaparsa paradox yer (20 paradox yiyen arkadaş toz duman olur mefta olur eheh)

(en azından bu benim hatırladıım kdrıyla böleydi... :P )
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

pyros sana katılıyorum hatta lisede bu konuyla ilgili bir kitap okumuştum rusların telepati deneyleri diye harbi ilginçti. ünlü bir eleman var stalinin yanında çalışmış adam bi efsane olmuş. veznedara boş kağıt verip kadından oldukça yüksek bir miktarda para tahsil etmiş. kadına gerçeği anlatılınca bayılıp düşmüş zavallı. yane böle adamlar da var.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Bir yazar vardı tam hatırlamıyorum metafizik ve yanlışları üzeirne bir kitabı vardı çok ilginç. Adam astral yolculuktan bu tarz zihin unsurlarına telepatiye ama özelliklede astral seyehat ve ışınlanma üzerine pekçok şey yazmıştı.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

günümüzde "telekinesis"in bir gerçek olarak kanıtlandığını da biliyoruz
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

taşların enerji şekline çevrilip bu şekilde başka yerlere taşınması ve orada da tekrar eski formlarına dönüştürülmesi olayı kısmen başarılı oldu. evet taşlar gönderildi ve karşı tarafta yine taş oluştu ama fiziksel yapısında şekilsel uyuşmazlıklar vardı.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
WarlorD
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WarlorD »

yeminer wrote:taşların enerji şekline çevrilip bu şekilde başka yerlere taşınması ve orada da tekrar eski formlarına dönüştürülmesi olayı kısmen başarılı oldu. evet taşlar gönderildi ve karşı tarafta yine taş oluştu ama fiziksel yapısında şekilsel uyuşmazlıklar vardı.
kısaca taşı bi daa birleştiremediler adam gibi.. daha o olayın çok başındalar derim ben..
In darkness, I shall rule forever, Beyond mortality and beyond this realm... -Xarodus the Dark-
Locked