Sudden(Sanırım Quicken Spell'i kastediyorsun.) empowered maximize bir spell, 15d6 = 90x1.5 = 135 damage koyar ve 9 seviye yukarıdanmış gibi etki eder. 4. seviye olarak varsaydığın orb of cold'u, ki ben bu büyüyü bulamadım d20srd.org da, yapabilmek için 13. seviye spell slotuna sahip olman gerekir, ki bu imkansız. Bir de üzerine standart action olarak bu büyüyü Empowered maximize olarak atmak istersen, 3(maximize)+2(empowered)+4(spell) = 9. seviye slotu harcar. Yani 270 damage'ı bir round da koyabilmek için bir adet 13. bir adet de 9. seviye büyü slotu harcaman gerekir ki, 15. seviye bir büyücü bunlara sahip değildir. Twin spell featini de bulamadım kaynak varsa ve yollayabilirsen sevinirim. (sanırım forgotten realms kurallarında vardı ve 4 seviye yukarıdan yapılıyordu o da)
Kısaca 270 damage öyle her yiğidin harcı değildir.
Half orc barbarian, 12 + 6.5*14 = 95 + 3(con)*15 = 140 hp'ye sahip. O levelda tanıdığınız bir barbar söyleyin bana istediğiniz bir diyardan. Bulamazsınız, çünkü barbarların zekası genel olarak o seviyeye gelmelerine yetmez. Diğer sınıftan örnekleri onlarca olmasına rağmen epic barbarlar oldukça azdır gerçek hikayelerde. Ama arada sırada Wulfgar gibileri de çıkar.
Elimizde +3 great axe, ayağımızda boots of haste olduğunu varsayalım.
+20/+20/+15/+10/+5 olmak üzere 5 attack çıkartıyoruz.
Süerkli ilk hamlenin büyücüde olduğun varsaydık. İlk hamleyi barbar yaparsa ne olacak bi hesaplayalım. Rage'e girmiş barbarın saldırıları, +3 bir great axe ve weapon+greater weaoon focusları ile birlikte...
+29/+29/+24/+19/+14 ----> abartı olmayan hali, daha çok bufflanabilir.
Kısaca saldırılarının neredeyse hepsi büyücüye vurur. (Initiative önceliğinin barbarda olduğunu varsayıyoruz!) Olacak iş değil ama öyle varsayalım.
1d12 + 15 // Kritik 19-20 x3
5 saldırı, ortalama 6.5 gelir damagelar.
107 damage. Kritik gelmezse. Geldiği halini hesaplamaya gerek yok boşuna. Ama sırf merakımdan abartıp hepsinin kritik ve maksimum geldiğini hesaplıyorum
(12 +15) * 3 * 5 = 405 damage---
Sadece boots of haste'i ve great axe +3'ü olan bir barbar ilk saldırı yaparsa olacak olanlar bunlar. Yanına gelmesine de gerek yok. Uzaklardan fırlatacağı bir hammer of distrakşın, arrow of saylıns, javelin of fayırnısmıs(atıyorum...) vs. vs. 5 saldırı ve attakları 20 den başlıyor. Damageları da siz hesaplayın, sonra da büyücüye bir konsentıreyşın attırın bakalım...
Edit: 10 con'lı bir büyücüye hp hesabı: 4 + 14*2.5 =39
10 con'lı : 39
12 con'lı : 54
14 con'lı : 69
16 con : 84
18 con : 99
Dip not: herhangi bir saldırının kritik gelmesi halinde, (d12 + 15) *3 , 50 damage'ı 1 atılmadığı takdirde geçeceğinden büyücünün DC 15'e Fort save atması gerekecek yoksa direk ölecek.
Been there. Seen that. Got the scars.