Arenada büyü kullanımı

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Post Reply
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Bana kalsa, dnd yada fr kuralları değil. Gediksavaşlarındaki büyü kuralları uygulanmalı.
Bayılıyorum, bu adama. Kesin tanışıcam.

şimdi, orada büyücü bir büyüyü ne kadar kulllanırsa, o büyüde o kadar hakimiyeti artıyor. Empower vs. bence daha yüksek slot olmaları saçmalık. Ne kadar bir büyüde çalışırsan o kadar güçlü olman gayet doğal.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Bunun için türeve girmek gerekiyor ama bilmem haberin varmı? :D
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

2Ede vardı öyle wisdom ve con ile büyüler. Sanırım Players options spells and power kitabında. Ama sorulan soruda asıl merak ediilen bu değil tabiiki. 3.5 D&D için sorulmuş.

İu metamagiclere bir türlü alışamadım. Tamam bir quickened twinned dual hyper mastikor metamagicli büyü ile anında bitirirsin ama... Ya bu büyü barbarı öldürmezse yada o bir kuklaysa

Hem bir de wisdom olmadan... :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Bir de reflex save var tabi, yarı hasar
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

Mark wrote:Bana kalsa, dnd yada fr kuralları değil. Gediksavaşlarındaki büyü kuralları uygulanmalı.
Bayılıyorum, bu adama. Kesin tanışıcam.

şimdi, orada büyücü bir büyüyü ne kadar kulllanırsa, o büyüde o kadar hakimiyeti artıyor. Empower vs. bence daha yüksek slot olmaları saçmalık. Ne kadar bir büyüde çalışırsan o kadar güçlü olman gayet doğal.
bu adam derken bu adam benmiyim noooluyoz yaw?

Gediksavaşları çok değişik bir seri ben hala "nooluyo lan burda" modundayım milyonlarca kişi savaşıyo falan 1-2 milyon kişi kayıp verseler umurlarında değil heriflerin bide büyü böyle Shannara serisindeki kadar olmasada nadir rastlanır bir olay, oysa ki ben FR'yi o yüzden seviyorum meydan savaşlarında hatta paladinlerle drowların yaptığı bir mağara kapışmasında bile büyücüler önemli bir rol oynuyor o yüzden çok güzel destek timi gibi bi adam.

FR kuralları aslında gediksavaşlarınınkine benziyomuş yeni farkına vardım saolasın :D
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

bu adam derken bu adam benmiyim noooluyoz yaw?
Raymond E Feist :D :D:D:D:D[/quote]
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Konu dışı ama:
Mark wrote:Bana kalsa, dnd yada fr kuralları değil. Gediksavaşlarındaki büyü kuralları uygulanmalı.
Sen böyle diyorsun da. şimdi kalkıp bir sistem yaratmaya bir kaç kişi ile kalktığında da ayağa kalakan bazı kural sistem delileri var. Bak "büyüde bu olsa daha güzel olur" dedinmi adamlar ayaklanıyor zart zurt laf atıyor ve hatta sana küsüyorlar. Yaşadığım bir şey oradan biliyorum. En büyük savunmaları da "Adamlar bu sistemleri o kadar test oyunundan sonra engin tecrübeli sonucunda kafa patlatarak yapıyorlar" oluyor. Bana göreyse pek çoğu ticari kaygılardan bu işi beceremiyorlar.

Neyse işte; Kendi yazdıklarından gaza gelipte, ben yeni bir sistem yaratacağım dersen bu gibi laf anlatılmazların tepkilerine hazır ol diye yazdım bunları.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Bir aralar bir türk fantastik oyunun projesinde kulağa hoş gelen bir büyü kullanımı vardı. Kullandıkça o büyü dalında ilerleyebiliyordun gücün artıyordu ve büyüleri kendin yaratıyordun. Mesela diyelim necromancy dalında ilerliyorsun, sonra da biraz enhchantment da ilerliyorsun, kalıcı curseler falan olabiliyordu sanırım. Ama o oyun ne oldu bilmiyorum...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yok aslında en iyisi istanbul efsaneleriydi. Büyücüler yerine küfürbazlar vardı. Bir arada bilgisayar oyunu vardı da iğrenç grafikleri var diye oynamaöıştım. Sonradan çok aradım o oyunu da bir türlü bulamadım. Kolleksiyonluk bir oyun aslında.

Yeni bir kombo aklıma geldi birden. Aslında bunu önceden bu sitede oynattığım gnom büyücüsü ile yapmayı düşünüyordum ama nasip olmadı.

Malzemeler
1 büyücü, 1 büyülü yandaş, 1 polymorph self. Gayet basit kendini polymorph self ile en abartı yaratığa dönüştürüyorsun. Sanırım en abartısı Firbolg oluyordu. Bu arkadaşlar 36 str ve deli con yanında çokta sağlam doğal zırha sahipler. Üstüne birde senin yakınında olduğu için büyülü yandaşında aynı şeye yani bir Firbolg'a dönüşüyor. 2 firbolga karşı 1 barbar :D

Yetmedi diyenlere o zaman biraz daha tatlandıralım

Marifet
Spell-Linked Familiar: You can transfer spells to your Familiar, who casts them at ½ your caster level. The spell cannot require XP
or significant gp cost, nor a focus. Verbal, Somantic, and trivial Material components are ignored.
Caster Level 0th 1st 2nd
9th – 11th 1 — —
12th – 14th 2 1 —
15th – 17th 3 2 1
18th – 20th 4 3 2

Sanırım biz 15. seviyeydik. Yani siz büyü yaparken yanınızda familiarınız da 2. seviye bir büyü yapacak. 1 roundda 2 büyü bence büyük bir avantaj. Hatta daha da güzeli biriniz üstüne yapılanın ikinizi birden etkilemesi.

Mesela mirror image yapın ve 5 tane daha toplamda 7 tane firbolg ile karşı karşıya kalsın barbar. 1 roundda düşünsenize dip dibe 7 tane firbolg ve hepside sizi yemek istiyor. Siz barbarın yerinde olsanız ne yapardınız. :D
Eskisi ka
mathius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mathius »

Bir firewall atsak ve hatta evil bir wizardsak wil of banshee yi tam barbarın kafasına atıp seyircileri umursamadan barbarı öldürebiliriz (not:barbar firewalldan geçmek istemeyecektir dolaşmaya kalkarsa da size bir şekilde kaçma imkanı sağlanacak veya bir büyü daha yapma imkanı...)
Post Reply