Derslerim iyi Hocam sevmiyor diyenlerin yeri....

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Post Reply
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Derslerim iyi Hocam sevmiyor diyenlerin yeri....

Post by Aegron Linwelin »

Derslerim iyi Hocam beni sevmiyor diyenlerin yeri hadi muhabbete :D ....
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Yıllardır karşılaştığım bir problem bu. Derslerimi her zaman ne kadar kötü başlasamda döneme hep iyi yapmışımdır. Ama nedense o ilk tembel oğuz onları aklına yerleştiği zaman öyle kalıyor gibime geliyordu hep. Yeni okulumda bu sefer baştan sıkı tuttum gözlerine girmeye çalıştım. Ama haksızlığa dayanamamam ve onlara karşı çıkmam beni yine eski halime geri çevirdi. Sonra haliyle hocalara tavır aldım ve derse olan ilgim düştü. Ondan sonrada dersleri dinlememeye ve ödevleri takmamak peşinden geldi. Nedense bu konularda hep bir terslik oluyor ve ben hocalarımın gözünde hep kötü olarak biliniyorum. Müdürün odasına çağırıp benle konuşmasından bıkmıştım bir ara. Herkes gibi benimde gidip hocalara tabiri caizse yavşamam mı gerekiyor. İçimden sevmediğim bir hocaya yakın gibi davranmak söylediklerini tasdiklemek hiç gelmiyor. Yüzüme baktığında gülümsemek yerine somurtuyorum ve haliyle göze batıyorum ama ben ne yapayım huy olmuş bende. Bir kişiyi sevmediğim zaman sevmiyorum işte.

Hocaların gözünde durumum böyle olunca kanaatlar düşüyor tabi. Hele birde bir arkadaşınla derste seni konusurken gördüler mi işte ayvayı asıl o zaman yedin. Oğuz her zaman konuşur şımarıktır gibi bir tavır ediniyorlar kendilerine. Tamam suçu hep onlarda da aramamak gerekir ama genelde nedese hep onlardan kaynaklanıyor. Geçen seneki sözlü ve yazılı notlarıma baktım gülmekten yere yattım. Derslerin bir kısmı 5 ve 4 bir tane 3 vardı. Kanaatların ise çoğu 3 ve altıydı. Ã?ğrencilere karşı tavır almış hocalara karşı milli eğitimin birşey düşünmesi lazım bence.

Firble sen bu konularda iyi olabilirsin. Bununla ilgili olarak sence ne yapabilirim. Bana bir büyük oalrak tavsiye verirsen sevinirim. Belki bu dönem olmasada ikinci dönem kanaatları kurtarırım senin sayende. :D
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

bizde kanaat notları yaptığın quizlere göre ve ödevlere göre veriliyor, azcıkta ucundan kendi içinden geçeni veriyor, al sana 70-80, güzel oluyor açıkçası.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bizde yazılıların o kadar da önemi yok.Yani var ama, geçen sene 60 düşecek olan karne notum, derslerde aşırı parlak olduğum için 80 düştü.

Bir arkadaşın ise 84.9'da kaldı.Dediğim gibi, derslerdeki parlaklığa önem veriyor öğretmenler bizde.E hâliyle benim için iyi.Fakat tabiî bazı hocalar var ki nefret ediyorum.Çok değil ve önemli hocalar değiller.Ama yine de kötü oluyor benim için.

Ha bir de karne notlarım çok kötü :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Bizde de bazı derslerde ufak sınavşlar(quizler) etkili oluyor ama birde eski kafalaı hocalar var işte onalrdan kurtulmak zor. Adam tutturmuş 10 soru kalasik bune ya. Geçen bir ing sınavı olduk(Bu kadın :D) tam tamına 120 dk sürdü. Deneme çözmüş kadar oldum valla ya. Birde herşey ingilizce kafam sulandı ya. Dışarı çıkıp elimi yüzümü yıkadım anca kendime geldim

*Kazık olmasından kaynaklanıyor olabilir :D
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Ha bu arada Edmond dersler nasıl kotu ya senin dersler iyiydi ya ne olduki?

*Benmkiler allaha şükür iyi ya 16 dersten 12 si 5 diğerleride 4 bir tane üç var galiba o da son sınavlara bağlı işte ya :D
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Benden size tavsiye:

Ã?ğretmen masasının önündeki sıra vardır ya. Evet! o inek diye tabir edilenlerin kullandığı sıra. Yalan! inekler değil akıllı adamlar kullanır orayı :D (kendimden biliyorum) :D

şimdi o sıra öyle bir şeydir ki. Tüm masayı öğretmenle birlikte kullanırsın birebir diyaloglara girersin. Hepsinden önemlisi o masada ne yaparsan yap öğretmen görmezden gelir. Niye bilmiyorum ama tecrübe ile sabittir.

Ayrıca o sırada öyle bi kopya çekilir ki eğer yanında öss de türkiye 57. si arkanda 300. oturuyorsa. Ne sınav kalır ne hoca kalır. İstinasız kopya çekmek için en kötü yer arka sıralardır çünkü tüm dikkat o sıralarda toplanır ama ön sırada temiz çocuklar oturur 8) Eee... Artık gerisi size kalmış. Ne sınav kalıyo ne başka bişi hem sözlü notlarıda yağmur gibi yağar.

Size kısa bir örnek benim lise 2nin ilk döneminde 5 tane 1im vardı :D:D:D evet vardı. Ama ön sırada oturmuyodum neyse onları bi şekilde toparladım. Ardından kafaya dank etti. Lise 3 oldu. O sıraya oturdum işte sonra. Dünya varmış lan dedim. Deneyin faydasını görün :D:D
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Evet bende bu sene orda tam en onde hocanın dibinde oturuyorum baya işe yarıyor. Fizik hocamın onunla ilgili bir anısı var ama spoilere koyum isteyen okusun :

Code: Select all

Fizik hocam üniversitede anfilerde ders görürken kopya çekmek için arkaya geçeceğine bile bile hocanın masasının onune geçmiş. hoca sınavda en arkada kopya çekmek için gelenler olduğunu düşünüp oaraya gitmiş. Birşey unuttuğunu farkedip geriye dönmüş ve hoca bizim fizikciyi görmüş elinde kopya kağıtlarıyla. Sert bir bakmış sonrada aferin yavrum demiş. Zeki olduğun belli sıra altında uğraşma çıkar sıranın üzerinde yazabilirsin demiş ve bizim hoca o sınavdav 100 ü çakmış haliyle.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

İyi işte bak benim kafadanmış Sizin fizikçi :D
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Adam tam kafa adam ya cidden ii fikir b onde oturmak ve uyguluyorumda :D

Code: Select all

[b] Bizim fizikçinin anlattığına göre hep en onde otururmuş. Ã?niversite birincisitmiş ama çokta çapkınmış. Sürekli Kız Lisesinin oraya felan gidip takılırlar hergün olay çıkarırlarmın. Bizim fizikcininde başı hep derde gşrermiş. Adamın anlatışı çok hoş ve muhabbeti süper ya sanki dostmuş gibi konuşuyor bizimle. Hoca dediğin böyle olmalı bence. Derse olan ilgimden 95 aldım :D[/b]
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Starfell wrote:Size kısa bir örnek benim lise 2nin ilk döneminde 5 tane 1im vardı :D:D:D evet vardı. Ama ön sırada oturmuyodum neyse onları bi şekilde toparladım.
Ben niye bunu anlattıysam şimdi durup durduk yere. Ama açıklayayım:

Bizim okul istanbulun önde gelen okulları arasındaydı ve sınavlarımız o kadar kazıktı ki anlatılmaz yaşanır. Hele matematik yazılıları zorluk derecelerine göre sıralanırdı sorular. Ã?nde ilk 3 soruyu cevaplar. 4. soruda tökezlemeye başlar arka sayfaya hiç kalem oynatamazdınız. Neyse açıklama ihtiyacı hissettim birden :D:D
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Ay öyle okullar var ya. Bizimde bir hocamız var kimyacı sırf görevlerndirme olduğu ve geldiği okul süper bir yer olduğu için (orada son sınıflara giriyormuş) Bizim sınavlaıda çok zor hazılıyor ve kalıyorsun oyle.

*Starfell bende neden açıkladım bilmiyorum ama maksat paylaşmak değil mi yani :D
Post Reply