Aslında FRP sitesi ile ne laakası var denecek bir anime ama benim gibi "yumuşak kalpli", "sulu gözlü", "şahin bakışlı" kullanıcılar var ise ve bu anime ile tanışmamışlar ise bir kelam ile başlatayım konuyu dedim.
Konusu son derece basit bir anime. Başı ise benim uzun süre bu animeyi indirmemi engelleyecek kadar sıkıcı.
Bölüm1: Lisede bir erkeğe platonik biçimde aşık bir kız vardır. Ancak aslında bu platonike değil olabilecek bir birlikteliktir ve buna, arkadaşını da inandırmak isteyen Mitsuki Hayase platonik aşık Haruka Suzumiya'nın (*), Takayuki Narumi ile arasını yapmak için ... ile arkadaşlık kurar velhasıl aslında ..., ... dan hoşlanmaktadır... felan felan derken aslında platonik aşkın gerçekleşebileceği anlaşılır. (pöff!)
Bölüm2: İşte çocukluktan çıkan anime birden gerçekten sanatsal, anlamsız çıplaklıktan uzak, animeye hava katan bazı +18 sahneleri ile ilk kurşunu sıkıyor. Böylesine cocukça ve basit bir konuda bu kadar içli bir aşk hikayesinin işlenmesi beni gerçekten de şaşırtmıştı.
Bölüm3: Başa gelen süpriz bir olay sonucunda (Havasını kaçırmayayım) öylesine derin ve içinden çıkılmaz bir hal alan hikaye başlıyor ki ruhunuz acıdan derinizi tırmalayarak kurtulmak dahi isteyebilir. Bu animede ağlamak serbest...
Hikaye kesinlikle inanılmaz ve olağan dışı değil. Ancak karakterler ve olay örgüsü içinde kayboluşları sonucundaki çaresizlikleri ve daha da ötesi sizin de karakterler ile kurduğunuz empati sonucunda hepsinin acısını beraber çekmeniz animeyi bir başyapıt haline getiriyor.
Yazıyı yazma sebebim, daha yeni fark ettiğim üzre bu serinin 4 bölümlük birde OVAsının olduğunu öğrenemem oldu. İlk ikisini izledim ve ilk 14 bölümün havasını alamadım ama yine de arada öylesine bunalıma sürüklenme ihtimali yaşadım ki acaba ilk 14en sonra seyretsem nasıl olurdum onu merak ediyorum.
İlk 14 sonrası 4 bölümlük OVAlara da bir şans verin bence.
Daha fazla bilgi için
http://en.wikipedia.org/wiki/Kimi_ga_nozomu_eien
http://www.imdb.com/title/tt0411002/
* Biri bana Haruka ismi geçmeyen bir anime göstersin, dişimi kıracağım!
Kimi ga nozomu eien (Haykıran kalpler)
Kimi ga nozomu eien (Haykıran kalpler)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka