Savaşlar dursun !

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Savaşlar dursun !

Post by Starfell »

Arkadaşlar Filistindeki insanlık dramı malum! Biz sıradan vatandaşlar olarak ne kadar bişeyler yapabiliriz tartışılabilir. Ancak yapabileceğimiz şey tepkimizi dile getirmek olabilir:

Geçen gün bir yandan aç insanlar, kafes içindeki Gazzede, bombalar altında ölürken. BM genel sekteri ve israil başbakanı sıcak yemeklerini mideye indirip şarap içiyor ve şakalaşıyor.

İçler acıtan bir durum. BM kurulduğundan beri çizgisinden hiç sapmamış helal olsun !
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Burada siyaset/politika konuşulmuyor diye biliyorum... =/
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Possessed wrote:Burada siyaset/politika konuşulmuyor diye biliyorum... =/
Maalesef doğru, ama geçmişten gelen önemli bir nedeni vardı sanırsam. Gerçi sonları dışında pek siyasete girmiyor gerçekten.

İsrail'i propaganda etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Paralar toplanıyor ama Filistinlinin paraya ihtiyacı yok, yemeğe ihtiyacı var. Toplanan paralarla yiyecek alınsa bile İsrail yolları kapattı. Herhangi bir şekilde içeriye girmek bir hayli zor. O yüzden dediğim gibi Filistin için yapabileceğimiz tek şey İsrail'in elini kalbine tutup bu vahşete son vermesini sağlamak, ki kalpsiz birinin bunu yapması çok zor olur...
Image
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Possessed wrote:Burada siyaset/politika konuşulmuyor diye biliyorum... =/
Bu siyaset değil toplumsal duyarlıkla alakalı bi başlık. İnsanlık ayıbına karşı tepki.
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

İyi, bildiğinizi yapın.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Bu başlığa herkes "Savaşsız bir dünya istiyorum!" yazsa bile dünyada oluşan savaş karşıtı kamu oyuna hatırı sayılır bir katkı yapabilir. (Sadece bilinçlenmek namına.)

Ama bunu yaparken dinsel ve etnik temelden sıyırın kendinizi. Sadece Filistin değil diğer pek çok ülkede savaş ve işgal altında olan binlerce insanın, insanca yaşamasını savunduğunuz için tepki gösterin.

Bu başlığı açarkenki niyetim semitizme yada emperyalizme laf geçirmek değildi. Sadece aç,babalarını,annelerini yada vücütlarının bir parçasını kaybetmiş çocukllar geldiği için açtım bu başlığı.

Savaşsız bi dünya istiyorum!
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

arkadaşlar her ne kadar filistin'de yapılan soykırıma karşı olsam ve israil'in politikalarını sevmesemde, açıkçası hamas'ta çok kaşındı, hiç merak etmeyin bizde pkk'ya operasyon yapınca dünyada olay oluyor, tek varkı bu topyekün savaş, operasyon değil yani.

Savaşları durdurma konusu ise olmayacak birşey çünkü insanoğlu var olduğundan beri çekişiyor, rekabet ediyor, savaşıyor ve öldürüyor. Hatta şuan ki "medeniyet" seviyesinede savaşlar sayesinde geldik. Çok az buluş savaşla ilgili yapılmadı. Savaştanda hiç hoşlanmıyorum ama bunu engellemek insanoğlunun doğasından bir yapıyı çıkarmak demektir.

Filistin içinse yapabilecek birşey yok, şu anda yapılacak yardımların hepsi boşa gidecektir. Oradaki çatışmanın içinde olan insanlar kaçmadıkları sürece çok uzun yaşayamazlar. Açıkçası Filistin için toplanacak her para ya Deniz Feneri'nin cebine, ya BM'nin cebine gidecektir. Hatta bunlar İsrail'e füze parası olarakbile gidebilir. Meydanlarda toplanıp gösteri yapmak bir tepkidir tabii, ama çıkıp ağlayıp zırlayıp kendi ideolojine zıt olan insanların şiirlerini ve yazılarını sırf oynkazanmak için kullananlarda var. Filistin'i kurtarabilecek tek şey başka bir devletin İsrail'i açık açık tehtit etmesidir.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

şimdi arkadaşlar şöyle yapalım:

Siyasi konular konuşmak frpworld için uygun değil.

Siyasi konular tartışmak tartışmalar çok farklı yerlere kayabildiğinden, ve amacımız ortak bir noktada birleşmekken belli konularda tartışarak birlik olma noktasından uzaklaşılabildiği için böyle bir karar alınmıştı.

Savaşa karşı alınan genel bir tavır tam olarak siyasi değil. Eğer tartışmayı Kişilerin kurumların kuruluşların propagandası ya da antipropagandası şeklinde yapmazsak sorun ortadan kalkabilir. Yani, kişileri kurumları vesaire kınamak yerine, insani görev olarak savaşı kınayabiliriz. Herkes bu konuda hassas olursa başlığı devam ettirebiliriz.

Kimin haklı kimin haksız olduğunu tartışmanın yeri burası olmaz. Bizim için önemli olan savaşın olması ve özellikle sivillerin ve çocukların ölmesi ve bunun ne yazık ki bütün insanlığın bir ayıbı olması.

Dış siyaset alanında bir tartışma yaşanırsa başlıkla ilgili gerekeni yapmam gerektiğini de belirteyim.

Savaş sadece oyunlarda kalmalı.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

doğru tabii ama tutamadım kendimi :)
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Lightflarer'a katılıyorum, savaşları ortadan kaldırmak sevgiyi, korkuyu ortadan kaldırmak gibi bir şey olur. Ama masum insanların acı çekmesini önlemek esas alınmalı. şahsen ben savaş karşıtı birisi değilim, her ne kadar insanlar savaşmakla hiç bir şey çözülmeyeceğini söylese de tarih aksini milyonlarca defa ispatlamıştır :P Savaş insanın kanında var, yapacak bir şey yok. Ben şahsen dünyada olan şeylerin çok daha büyük bir iyilik için (greater good tabiri caizse :) ) olduğuna inanan biriyim. O yüzden savaş olmasaydı çok daha kötü şeyler olabilirdi diye düşünüyorum.
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

AlenthasLeasess wrote:Lightflarer'a katılıyorum, savaşları ortadan kaldırmak sevgiyi, korkuyu ortadan kaldırmak gibi bir şey olur. Ama masum insanların acı çekmesini önlemek esas alınmalı. şahsen ben savaş karşıtı birisi değilim, her ne kadar insanlar savaşmakla hiç bir şey çözülmeyeceğini söylese de tarih aksini milyonlarca defa ispatlamıştır :P Savaş insanın kanında var, yapacak bir şey yok. Ben şahsen dünyada olan şeylerin çok daha büyük bir iyilik için (greater good tabiri caizse :) ) olduğuna inanan biriyim. O yüzden savaş olmasaydı çok daha kötü şeyler olabilirdi diye düşünüyorum.
İlginç bir bakış açısı.Aslında zaten "iyi taraf, kötü taraf" yoktur, herkes kendine göre iyidir, bir kişi bir şeyi yaparken o şeyin iyi olacağını düşünmüyorsa yapmaz.Ama tabiî bence Filistin'deki olay bir SAVAş değil çünkü savaş tek taraflı olur.Ben buna olsa olsa KATLİAM derim.Ve katliama da karşıyım.Savaşa ben de çok karşı olduğumu söyleyemeyeceğim ne yazk ki.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

AlenthasLeasess wrote:Lightflarer'a katılıyorum, savaşları ortadan kaldırmak sevgiyi, korkuyu ortadan kaldırmak gibi bir şey olur. Ama masum insanların acı çekmesini önlemek esas alınmalı. şahsen ben savaş karşıtı birisi değilim, her ne kadar insanlar savaşmakla hiç bir şey çözülmeyeceğini söylese de tarih aksini milyonlarca defa ispatlamıştır :P Savaş insanın kanında var, yapacak bir şey yok. Ben şahsen dünyada olan şeylerin çok daha büyük bir iyilik için (greater good tabiri caizse :) ) olduğuna inanan biriyim. O yüzden savaş olmasaydı çok daha kötü şeyler olabilirdi diye düşünüyorum.
Edmond a katılıyorum. Cidden çok garip bir düşünce hele Dünya savaşlar yüzünden bu durumdayken bunu soyleyebilmen ggarip. Bu arada savaşlarla halledilen şeylerin yerine konuşularak halledilmenin daha uygun olduğunu düşünüyorum ki ole. Teröristte olsa ne olursa olsun oda insan çünkü kandırılmış olabilir veya başka nedenler.(konu biraz saptı galiba ama ne yapayım.)

SAVAşA HAYIR!!!!!
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

Edmond wrote:
İlginç bir bakış açısı.Aslında zaten "iyi taraf, kötü taraf" yoktur, herkes kendine göre iyidir, bir kişi bir şeyi yaparken o şeyin iyi olacağını düşünmüyorsa yapmaz.Ama tabiî bence Filistin'deki olay bir SAVAş değil çünkü savaş tek taraflı olur.Ben buna olsa olsa KATLİAM derim.Ve katliama da karşıyım.Savaşa ben de çok karşı olduğumu söyleyemeyeceğim ne yazk ki.
savaş tek taraflı olmaz savaş karşılıklı olur, katliam tek taraflı olur ;) iyi taraf, kötü taraftan daha çok iyi ve kötü şeyler birbirini dengeler diyelim. Düşünsene herkesin müthiş iyi niyetli olduğunu, hırs olmadığını, herkesin birbirini sevdiğini; olmaz, her tarafta kaos, şiddet, yıkım da olmaz, ikisi birbirini dengeliyor işte. Tabii bunun için insanlarda ölüyor malesef ama biz bu oyunu etkileyecek şeyler yapamayacak oyuncularız.
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Aslında bireysel olarak çok şeyler yapabilirsiniz dünyayı değiştirmek için. Belki çok klişe ama en basitinden kendinizi değiştirmekle başlayabiliriz olaya.

Bu konuda dediklerimi iki kez düşünerek yazıyorum kendimi tutmak adına.

Tabiki insanlar arasında anlaşmazlıklar olucaktır ama bunları barışcıl yollarla çözmek varken kavga etmek nedemek ?!

İnsnlar zekalarını kullanabildikleri için zamanında hayvanlardan ayrılıp medeniyet dediğimiz şeyi kurmuşlar. Biz bireysel olarak kavgaya girdiğimizde birine yumruk attığımızda zeka paydasından tamamen uzaklaşıyoruz. Olay güç kullanımına dönüyor. Oysa hayvanlar yapar bunu sadece. İnsan insana vurmamalı. Bu resmi herkes kafasında büyütebilir eminim.

Dediğim gibi anlaşmazlıkları kuvvet yoluyla çözmek her nekadar kolay gibi gelsede asıl zor olan insanları düşünceler yoluyla etkileyebilmektir. Zeka insandaki en büyük kıvılcımdır ve bunu kullanmamak evrene ihanettir.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Starfell wrote:Aslında bireysel olarak çok şeyler yapabilirsiniz dünyayı değiştirmek için. Belki çok klişe ama en basitinden kendinizi değiştirmekle başlayabiliriz olaya.

Bu konuda dediklerimi iki kez düşünerek yazıyorum kendimi tutmak adına.

Tabiki insanlar arasında anlaşmazlıklar olucaktır ama bunları barışcıl yollarla çözmek varken kavga etmek nedemek ?!

İnsnlar zekalarını kullanabildikleri için zamanında hayvanlardan ayrılıp medeniyet dediğimiz şeyi kurmuşlar. Biz bireysel olarak kavgaya girdiğimizde birine yumruk attığımızda zeka paydasından tamamen uzaklaşıyoruz. Olay güç kullanımına dönüyor. Oysa hayvanlar yapar bunu sadece. İnsan insana vurmamalı. Bu resmi herkes kafasında büyütebilir eminim.

Dediğim gibi anlaşmazlıkları kuvvet yoluyla çözmek her nekadar kolay gibi gelsede asıl zor olan insanları düşünceler yoluyla etkileyebilmektir. Zeka insandaki en büyük kıvılcımdır ve bunu kullanmamak evrene ihanettir.
Görüşüne tamamen katılıyorum. Güç savaş durumuna geldiğinde doğanın denge unsuru gibi görülerek değerlendirilemez bence de.
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Locked