Wish Büyüsü
abi 26. level a gelmiş birisinin zaten baya bi wis ve int i olur. ben wish in etkisi büyücünün büyü üzerindeki kontrolüne bağlıdır demiştim. kirath bu dünyanın taşıdığı büyü enerjisine bağlıdır demiş haklıdır zaten dünyada güç azsa büyücü de fazla olmasıda beklenemez.
bu arada azalin konusunu açıklayan arkadaşlarım bana laf bırakmamış kesinlikle doğrudur. wish in wis ve int e bağlı olduğu doğrudur çünkü bunlar senin ne kadar aklı başında dilek dileyeceğini belirler ama her büyüde olduğu gibi wish te de büyücünün büyüler üzerindeki kontrolü etkilidir. bu da level meselesidir.
bu arada azalin konusunu açıklayan arkadaşlarım bana laf bırakmamış kesinlikle doğrudur. wish in wis ve int e bağlı olduğu doğrudur çünkü bunlar senin ne kadar aklı başında dilek dileyeceğini belirler ama her büyüde olduğu gibi wish te de büyücünün büyüler üzerindeki kontrolü etkilidir. bu da level meselesidir.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
-
gandalfoftheday
- Kullanıcı

Merhaba değerli büyücülük kulesi üstadları,
Sanırım dilek büyüsünü 2e 3e arası farklardan dolayı farklı şekilde kavramışsınız. Sonuçta birinde dileğin sınırları anormal şekilde kesinleştirilerek büyünün özüne ters denebilecek kadar kapatılmış. Bu durumda wishin basitleşmesi de normal. Ancak diğerinde ise wish gerçekten de büyünün son noktasıdır ve büyücünün hayatından, sağlığından, kısaca kendisinden birşeyler götürür. Yani günde 5 wish yapamaz. ne leveli ne de statları bunu sağlayamaz. Sonuçta 20. seviye bir büyücü en iyi ihtimalle 65 yaşındadır (settinge göre değişse de).
Npclerin xp alması çok farklıdır ve bunu herhangi bir dmg'den öğrenebilirsiniz. Undeadlere gelince, her biri farklı şekilde derecelendiriliyor. Ã?rneğin zombi, iskelet vb (acaba mahlukat kılavuzunda adları ne olacak?
) seviye atlayamazken, vampir, lich gibi geçmiş yaşamına bağlı, zeka sahibi yaratıklar yaş kategorilerine göre güç kazanırlar, ancak bunun adı seviye değildir. Yaşarken seviyeleri ne olursa olsun ölümsüzlüğe geçtiklerinde yeni özellikler ve sınırlamalar geçerlidir. Yalnız, V.TM'de belirtildiği gibi, tipik vampir (undeade genellenebilir) yoktur. Hepsinin geçmişinden getirdiği farklılıkları vardır. Ã?rneğin cüce bir vampirin gümüş yerine mithrile alerjisi olabilir.
Wish'e dönersek, karaterin seviyesi ve statları, zorluk derecesini ve başarma şanısını modifiye etse de, sonuçta zorla kendi plane'imize getirdiğimiz bir varlığa zorla bir şey yaptırmakta olduğunuzu unutmayın. Sizi ateş elementaline summonladıklarında ve ölmenize izin vermeyip işkenceyle, yanaraK, yalnızca geri dönebilmek için dediklerini yaparken arkadaşlara pek de iyi yaklaşmazsınız. Aynı şekilde çağırılan ve hapsedilen varlık, bu nedenle sizi cezalandırmaya, zarar vermeye çalışacaktır. Sonuçta master genieler bile tamamen hür değildir ve bunun huzursuzluğunu bizim dünyamızda yaşarlar. Soylu, cinin kabul edeceği bir dileği fazla çarpıtmazken, %99 dileğinizi size karşı kullanacaklardır. Sonuçta asla beklediğiniz sonucu bire bir elde etmezsiniz. Ã?ünkü karşınızdaki siz değilsiniz ve arzularınızı yalnızca siz tam olarak anlayabilirsiniz. Dilin kullanımı önemlidir ve int modifiyesi vardır, fakat kurduğunuz cümle ve dm'in yaklaşımı temel belirleyicidir.
Sanırım dilek büyüsünü 2e 3e arası farklardan dolayı farklı şekilde kavramışsınız. Sonuçta birinde dileğin sınırları anormal şekilde kesinleştirilerek büyünün özüne ters denebilecek kadar kapatılmış. Bu durumda wishin basitleşmesi de normal. Ancak diğerinde ise wish gerçekten de büyünün son noktasıdır ve büyücünün hayatından, sağlığından, kısaca kendisinden birşeyler götürür. Yani günde 5 wish yapamaz. ne leveli ne de statları bunu sağlayamaz. Sonuçta 20. seviye bir büyücü en iyi ihtimalle 65 yaşındadır (settinge göre değişse de).
Npclerin xp alması çok farklıdır ve bunu herhangi bir dmg'den öğrenebilirsiniz. Undeadlere gelince, her biri farklı şekilde derecelendiriliyor. Ã?rneğin zombi, iskelet vb (acaba mahlukat kılavuzunda adları ne olacak?
Wish'e dönersek, karaterin seviyesi ve statları, zorluk derecesini ve başarma şanısını modifiye etse de, sonuçta zorla kendi plane'imize getirdiğimiz bir varlığa zorla bir şey yaptırmakta olduğunuzu unutmayın. Sizi ateş elementaline summonladıklarında ve ölmenize izin vermeyip işkenceyle, yanaraK, yalnızca geri dönebilmek için dediklerini yaparken arkadaşlara pek de iyi yaklaşmazsınız. Aynı şekilde çağırılan ve hapsedilen varlık, bu nedenle sizi cezalandırmaya, zarar vermeye çalışacaktır. Sonuçta master genieler bile tamamen hür değildir ve bunun huzursuzluğunu bizim dünyamızda yaşarlar. Soylu, cinin kabul edeceği bir dileği fazla çarpıtmazken, %99 dileğinizi size karşı kullanacaklardır. Sonuçta asla beklediğiniz sonucu bire bir elde etmezsiniz. Ã?ünkü karşınızdaki siz değilsiniz ve arzularınızı yalnızca siz tam olarak anlayabilirsiniz. Dilin kullanımı önemlidir ve int modifiyesi vardır, fakat kurduğunuz cümle ve dm'in yaklaşımı temel belirleyicidir.
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
sanırım üstat gandalfoftheday iyi açıklamış. ben daha fazla bi şey ekleme gereği duymuyorum. böyle tartışmaların sürmesi dileğiyle.
bu arada aklıma geldi. wish yanlızca cin le mi yapılıyor. direk olarak büyü gücünü manüple etmekle olamaz mı?
bu arada aklıma geldi. wish yanlızca cin le mi yapılıyor. direk olarak büyü gücünü manüple etmekle olamaz mı?
güç amacın, k
güç amacın, k
-
gandalfoftheday
- Kullanıcı

Hayır, aslında cinin nereden çıktığını bile anlamadım valla. Birden bire bütün kaynaklarda bir cin furyası başladı. Aslında settinge göre değişir, ama bu büyünün temelini harekete geçirmek, gerçekliğe müdahale etmek gibi birşey. Belki BG2 furyası (orada wish'te cin çıkıyordu) bunda etkili olmuş olabilir
...
Ne de olsa bir döneme damgasını vurmuş bir oyunun masaüstü oyuncuları etkileme olasılığı var. Ne dersiniz? Sizce neden cinlenmiş olabilir wish??
Ne de olsa bir döneme damgasını vurmuş bir oyunun masaüstü oyuncuları etkileme olasılığı var. Ne dersiniz? Sizce neden cinlenmiş olabilir wish??
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
-
Oren_Dautry
- Kullanıcı

Bende wish'in saptırılmasının nedenini dileği gerçekleştiren başka bir varlığın olmasına bağlıyorum kendi mantığımda...
Bu genie Djinn muhabbetiyle alakalı olabilir mi?
Bildiğim kadarıyla wishleri yerine getiren genieler bir kaç türe ayrılıyor planelerine ve alignmentlarına göre.
Belki de çağırılan cinler'in hepsi evil olanlardır...
Bilgisi olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum...
Bu genie Djinn muhabbetiyle alakalı olabilir mi?
Bildiğim kadarıyla wishleri yerine getiren genieler bir kaç türe ayrılıyor planelerine ve alignmentlarına göre.
Belki de çağırılan cinler'in hepsi evil olanlardır...
Bilgisi olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
-
The_KiRaTh
- Başbüyücü
İşte popüler kültür derken bunu kastediodum...konu "dilek" olunca herkesin aklına cin fln gelio. hani lambadan fln çıkanlardan...
Ã?nceki yazıları okursan kuzen "havaya sallamak" die bişi yok, sonuçta kontrol ettiğin büyü güçüyle bilinen gerçekliği bükmektir wish. Dünya, denge ve güç üçlüsünden kaynaklanan bir tampon aslında "kötü yönde inceleme"...bence havaya wish sallamak anlamsız kaçıo bi kaynağı olmalı..
ya da kaynağı yoksa nie wish kötü yönde incelenio büyüyü yapan bensem başkasına da bişey sölemiosam nie kötü olsunki..
Zaten bu üçlüyü rahatsız etmeyen wishler kötü incelenmio, direkt gerçekleşio... O zaman nerde kaldı bunun "kötü cin" i?
Hadi hepsini geçtim, bu dileği bu "cin" nasıl gerçekleştirior? "Havaya sallamadan" mı?
Yukarsı aslında biraz sana da cwp niteliğinde Raist abicim...Bilgisi olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum...
Ayrıca MM yi incelerseniz, cinlerin prime materialda "acı" çekmediklerini görürsünüz... Hatta bazıları bayılırmış prime materialda dolaşmaya... Ayrıca hem iyi hem de kötü cinler dilek gerçekleştirir. Ama kötüler dilekleri çarpıtmaya çaba gösterir...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
wish in ters tepmesi diyarın kendi dengesini sağlamak istemesinden dolayı olabilir sonuç olarak diyarın normal akışını değiştirmeyte çalışıyorsun.
norti valla sorunu cevaplardım ama 1 deli 40 akıllı meselesinde görüleceği gibi delilerin taşını akıllılar çıkarıyo o yüzden alınmıyom.
bana ne akıllılart uraşsın 
norti valla sorunu cevaplardım ama 1 deli 40 akıllı meselesinde görüleceği gibi delilerin taşını akıllılar çıkarıyo o yüzden alınmıyom.
güç amacın, k
güç amacın, k