Ã?nsözünü Heroes dizisindeki Isaac Mendez karakterinin yaptığı çizimlerin sahibi olan büyük üstat Tim Sale'in yaptığı (renk kötü olduğunu da belirteyim, adam muazzam bir çizer bir de!) son sözü de Brian Bolland'ın yaptığı Batman: Öldüren şaka'yı sakın kaçırmayın!
Meşhur bir fıkranın da temel kayanğı bu çizgi romandır. Batman, Joker'e biz böyle birimizi birini öldürene kadar savaşacak mıyız diye sorduğunda Joker aklına gelen fıkrayı anlatır ve Batman'in gülmesini sağlar ve bu aynı zamanda Joker'e insan olarak saygı duyduğu bir sahnedir.
Fıkra söyledir:
Code: Select all
İki deli akıl hastanesinden kaçmayı düşünürler, çatıya çıktıktan sonra biri karşı tarafa atlar ama diğeri korkusundan atlayamaz. Karşıya atlamayı başaran deli fenerini çıkartıp ışık tutarak arkadaşına "ışığın üstünden basarak aşağıya inebilirsin." der. Korkak arkadaşı da yukarıdan bakarak başına hayır anlamında sallar ve söyle der: "Beni ne zannettin? Deli mi? Ya ben tam yolun ortasındayken fenerini kapatırsan ne olacak?"Tabi ki benim beğenmediğim bir kaç olay da oldu. Joker'in flashbackleri çok güzel de bazı olaylar çok hızlı ilelriyor ve Joker'in başına gelen trajik olaylara üzülemeden geçiyor. Hele eşiyle olan olay bana biraz absürd gelmişti ya neyse. Son kısım (her ne kadar Batman'in Joker'i adam yerine koyup sorunları konuşarak aşmaya çalıştığı kısımla, Joker'in buna karşılık o fıkrayı anlatması iyi hoş olsa da) bana pek yeterince çizgi romanının baş kısmı kadar etkileyici gelmedi.
Herkesin alıp okuması gereken bir klasik bir çizgi roman bu! Özellikle Batman ve Joker fanlarına tavsiyemdir. Joker vs. Batman hiç bu kadar derinlemesine olmamıştı, her ne kadar filmdeki sahneler daha aksiyon dolu olsa da!