Nerde Bu Elfler -Orclar _insanlar -troler

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Post Reply
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

Eski diyarın uyarlanması
-yeni diyarın yaratılması
-Coğrafi tarihi özelliklerin belirlenmesi ve gerekli şehilerin mekanların oluşturulması
-Bir de b diyar üzerinde temel oluşturacak birkaç efsane niteliğinde hikaye yazılması

görev tanımı olarak belirlenirse. (Yeni görev tanımı herkes önerebilir) Kim böyle bir ekibin içinde yer alıp katkı vermek ister. Fikir vermek isteyen arkadaşlar her daiiim forum kanalıyla fkirlerin verebilirler ama bu ekipte yer alacak arkadaşların bir parça da sorumluluğu olacak. Yani yapması gereken şeyleri de belirleyeceğiz. Madem böyle bir olay oldu kendim bu ekibin çerisinde sayıyorum. İlgilenmek isteyenler de tekrardan belirtirlerse güzel olur.
Eski Dİyar diye bir şey kalmadı zaten..
o Diyar kaç kere cehenleme Gİrdi cıktı Bİlmiyorum ...
:):) Bence Eski il bir bağlantısı olması Dİyarı kötü etkiler ve baz şeyleri kısıtlar.

şehirler ve corafi koşuları yaratmak esasında kolay. En kolayı da bence o şehirleri Dizmek ve denge kurmak zor olacak

Evsanelerde Eski Dİyardan aLıntı yapılırak biraz modifiye edile bilir bence.
Ad olarak değilde Kişilik olark İyi bir ALıntı yapıla bilir.

Bu arada TAbiki efla arkaşların Yorumları VE fikirleri de cok önemli...
Sorumluk ALan İnsanlar bunu SOnun kadar Dewam etireceğine de Güveniyorum ...
;)
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Sitede oynana FRP oyunları duymuş ve siteyi ziyarete gelmiş bir kullnıcı düşünelim. İlk soracağı soruları da tahmin etmeye çalışalım. (Adamın adı Zırtapoz_1992 olsun ve Saroner_Efgan isimli, kullanıcıya sorularını yöneltsin.)

Aşağıdaki örnek sıkabileceğinden saklı yazıyorum. İsteyen okur. Aşağıda maddeler halinde ana fikri verdim

Code: Select all

Zırtapoz_1992: Abi burada Rp yapılıyormuş. Nerede?
Saroner_Efgan: iki tane var hangi...

(Buraları asıl konu ile alaklı olmadığından geçtik.)

Zırtapoz_1992: Hah işte ben o Diyar içi Rpde bulunmak istiyorum. 
Saroner_Efgan: Tamam.
Zırtapoz_1992: E peki nasıl geçiyor RPler.
Saroner_Efgan: Oku anlarsın. (Kaba kullanıcı)
Zırtapoz_1992: Peki karakterimizi nerede oluşturuyoruz.
Saroner_Efgan: Kendin oluşturup DM'ye gönderiyorsun.
Zırtapoz_1992: Hıı. Yani stede bir[color=red] karakter oluşturma programı [/color]yok! (nım nım nımmmm!) Peki neye göre oluşturuyoruz karakterimizi?
Saroner_Efgan: Sitenin koyduğu kurallar çerçevesinde D&D 3.5E kurallarına göre.
Zırtapoz_1992: Anladım peki ben bu 3.5 [color=red]kurallarını nereden bulabilirim[/color]? (nım nım nıımmmm!)
Saroner_Efgan: İşte internetten bakabilirsin. Bir de kitaplarını edinebilirsin. 
Zırtapoz: O zaman ben bir internetten  arıyayım.

[color=green]5 gün ve uzun çabalardan [/color]sonra Zırtapoz yine sorularını sormak için kullnıcımızı bulur.

Zırtapoz_1992: Hım bazı kaynaklar buldum. Ben Dead Knight oynamaya karar verdim.
Saroner_Efgan: O olmuyor.
Zırtapoz_1992: Neden?
Saroner_Efgan: Ã?ünkü site kurallarında CR..'dan fazlası olmaz diyor. Ayrıca o karakter olmaz.... 

Daha uzun süre ve daha fazla uğrşaı sonucunda

Zırtapoz_1992: Abi bazı kaynakları buldum ama şimdi stedeki arkadaşım dedi ki kendisi bir sınıf bulmuş. Kitablara baktım o karakteri bulamadım. 
Saroner_Efgan: "Book of Nine swords" kitabında vardı sanırım. 
Zırtapoz_1992: Abi ben o kitabı [color=red]nereden[/color] bulacağım? 
Saroner_Efgan: Bilemem.

Uzun çabalar sonucunda oyuna balşlanır ve sonrasında

Zırtapoz_1992: Eee [color=red]zarları nerede atacağız[/color]? (nım nım nım!)
Saroner_Efgan: zaları DM atacak.
Zırtapoz_1992: Eee ne zaman atacak?
Saroner_Efgan: şimdi Hakkarideymiş. [color=red]Dönünce atacak[/color]. (hom hom hom!)
Zırtapoz_1992: Eee peki şu karakterde hala RP sini yapmamış. [color=red]İki RPde ilerlemiyor![/color]
Saroner_Efgan: Onun da kolu kırılmış. (Her şeyi bilan kullanıcı!)

NOT: "nım nım nım!" ve "hom hom hom" bazı tepe noktalarda çalmaya başlayan fon müzikleridir.
1. Sitede ulaşılması kolay bir sistem olmalı. Ulaşılması en kolay sistem de sitede yaratılmış olan sistemdir.
2. Bir kullanıcı ilk girdiğinde karakterini yaratmak ister. Ona ööylesine kafamıza göre oynyoruz dersek, cayıp çıkabilir.
3. Sitede zar atma sistemi kesinlikle olmalıdır. Eğer D&D sistemi isteniyorsa DM insiyitafini kurallar ve zara gelecek artılar dışında oyuna etki edilmemelidir.

NOT: Sabah çıkmadan önce yazıyı buraya kadar getirmişim. Eğer sabah son kez bakığımdan beri mesajlarda herhangi bir değişiklik oluysa kusura bamayın.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Açıkçası, sistem bilmeden de bazı işlere kalkışmak zor. O senin dediğin oyuncu profilinde sadece karakter yaratırken sıkıntı çekmeyeceğimizi çok iyi bilmen lazım Darkgnome. haksız mıyım?
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

Bence.. Cok Kötümsel bir tablo..

Bu İşin en başında beri olan biir seneryo Darkgnome yapaca kbir şey yok...

Bunun Dışında burda güzel şeylerde oldu şu başlığı açtığımdan beri iç karartıcı şeyler sölüyorsun ..

ama verdiğin tavsiyeler için saol
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Dragon_Knight
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dragon_Knight »

Bu diyar içi rpsini tam olarak anlayamadım ama hoşuma gitti. Kuralları fazla bilmiyorum ama çabuk öğrenirim :D Eğer bilen arkadaşlar bilmeyenlere sabırlı davranırsa sistem konusunda pek bir sorun çıkacağını düşünmüyorum.
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Yardım etmek isteyenler bizden bir haber beklemiyor herhalde değil mi? Yani sonuçta adınız "yardım etmek isteyenler" şu anda ;)
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

Dragon_Knight wrote:Bu diyar içi rpsini tam olarak anlayamadım ama hoşuma gitti. Kuralları fazla bilmiyorum ama çabuk öğrenirim :D Eğer bilen arkadaşlar bilmeyenlere sabırlı davranırsa sistem konusunda pek bir sorun çıkacağını düşünmüyorum.

Oren Eskiden cok güzel açıklamış ... TAkıldığın bir ye olursa SOra bilirsin bana

http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... pic&t=3027
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

Diyardaki Kullerl Tapınaklar Hızla YÃ?kselirken Tanrılar Göklerdeki yerini Alıyor...

YAvaş YAvaş Dİyarın Akarsuları Denizlere Ulaşırken . Depremlerle DAğlar Oluşuyor.

Ã?imler Yeşeriyor. Ormanlar Büyüyor Ve güçleniyor.

Karanlık Her zamanki Gibi Dİyarın Kuyku bir köşesinde Yaratılan Dİyara nasıl kaosa Sokarm Dİye hazırlık yapıyor.

Kuşlar,Böcekler,Hayvanlar Yavaş Yavaş Doğuyor Ve ekolojiyi Oluşturuyor...

ARtık Tanrılar Son Dokunuşlarını yapmak için HAzırlanıyor...

DİYar Bekleyin Çok yakında Dİyarınıza Kavuşacaksınız...

Paladinler onurlu savaşcıkar Acımasız Hırsızlar Belkide KAdim bir büyücüsünüz... Ama Ã?nce SAbretmeyi Ã?ğrenecek Ve bekliyeceksiniz...

Bİz HAzırlanıyoruz Sizde Başlasanız İyi Olur... ;);)
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Gaza geldim. Hemen karakter oluşturacağım. Bu sefer gnom mucit olmayacağım. Ama biri ile birlikte NPC karakter olarak bir atölye açmayı isterim.

2003 senesinden beri alnına hizmet eden atölyemiz, genç, dinamik, kendine güvenen ve büyü ile bilimi birleştirme konusunda istekli arkadaşları bünyesine katmak istiyor. Diyarın ekonomik ve sosyal şartlarına en uygun büyülü, mekanik ve karma aletlerin yaratılmasını kendisine görev edinmiş olan atölyemize katılmak istiyorsanız... kazancın aslan payının benim olduğunu kabul edeceksiniz! :-P

Diyardaki yavaşlamaya önlem olarak benim önerim şu olacak. Diyar için yaratılmış hiç bir karakter oyuncunun değldir, sitenindir anlayışı hakim olacak. Her karakter yaratılırken bir sıra soruya da cevap verilmesi gerekecek. Bu oyunların DM'lerin işlerini kolaylaştırıken aynı zamanda oyunları yavşlamasını engelleyecek. Ã?ünkü karakterler aslında Dm'nin kontrolünde olacak ve oyuncular DM'den önce davranmadıkları sürece, karakterler kendi başlarına hareket edecek. Karakterini deniz kenarında bırakmış biri uzun sire girmediği taktirde kendisini dağlarda bulabilecek. Tabii nasıl geldğini girmediği zamanlardaki RPlerden okuyabilecek.

Sorulşara örnekler:

Sizden çok güçsüz(1) / güçsüz(2) / güçlü(3) / çok güçlü(4) düşman bir yaratık ..*.. ne yaparsınız?

*1. ...sakatlanmış ve sizden yardım istiyor.

*2. ...grubu sizi tehdit ediyor.

*3. ...tek başına meydan okuyor.

*4. ...sizin değerli bir eşyanıza karşılık istediğiniz bir şeyi vermeyi teklif ediyor.

*5. ...bir sivile zarar vermiş kaçıyor.

Cevaplar:

1.1 Hem güçsüz hem sakat. Güçsüzlere tahammül edemem. Kafasını topuzumla eziyorum.
1.2 Bir tuzak olabileceğini düşünüyorum. Ã?nc etrafı kolaçan ediyorum. Eğer tehdit yoksa kafasını topuzumla eziyorum.
1.3 Güçlü ama hazır sakat yakalamışım. Tahmin et ne yapıyorum. (Sakın böyle cevaplar vermeyin. DM tecrübenizden keser!)
1.4 Sakat ama ne olur ne olmaz. Görmemiş gibi yapıyorum ve ıslık çalarak uzaklaşıyorum. Sonra grup toplayıp geleceğim ve topuzumla kafasını ezeceğim!

İkinci olarak herkes DM'lere uzun soluklu planlarını vermkel yükümlü olacak. 1 sonraki seviyelerinde hangi değişiklikleri yapmak istediklerini ve ilk fırsatta yapmayı hedefledikleri hamleleri DM'lere PM ile bildirecekler. Dm'de oyunun sıkışması durumunda bunun yolunu açmak için kendi insiyatifini kullanarak gerekirse tüm karakterleri kendisi oynatacak.

"Asıl planım, bilmemne kasesini bulmak. Bu sebeple bilmemne kasabasına geldim. İlk yapacağım kase hakkında bilgi araştırmak olacak. Mümkün olursa kütüphane ve sonrasında ise dedikoduların çok olduğu hanlardan devam edeceğim. 5 günden fazla sürmediği sürece bu araştırmamı sürdüreceğim. Eğer bir gelişme kaydedemezsem, o zaman başka bir kasabaya yollanacağım. Bir bilgi bulur isem bu bilginin kaynağından olabildiğince çok şey öğrenmek için elimden geleni yapacağım."

Bu mesajları sadece ilgili bölgenin DM'leri görecek. Diğer bölgenin DM'leri ise göremeyecek çünkü onların da o bölgede kendi karakterleri olabilir.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Atölyeyi ben de çok istiyorum, umarım onu da birlikte açarız, ben parasız çırak olurum
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Atölye ha... =)

Atölyenin ben de ortağıydım darkgnome hisselerim hala duruyo mu ? Yoksa bi dalavereler çevirdin mi:p Daha wood golem yapacaktık değil mi. Atolyedeki işlere yardım etmek amaçlı :D

şaka bir yana darkgnome'un atolye projesi baya eğlenceli bişeydi bi ara ben de içinde yer aldım bir karakterle ama Ã?eşitli nedenlerden dolayı tam süremedi.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Dragon_Knight
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dragon_Knight »

Darkgnome eğer evil bir çırak kabul edersen çırağın olurum. Belki daha sonra işi kaptıktan sonra bir kaç komplo ile atölyeyi ele geçirebilirim :plotting:
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Evil ama çok saf. Zarar gelmez bundan :-p

Atölye benim projem değildir. Bu kadar çok isteyen var ise bence atölye onların olmalı. Bende o zaman başka bir şey bulurum kendime. Han mı alsam kendime! :evil:
Eskisi ka
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

Peki Bİr şEy Soracam HEp Evil Karekterler Toplanmaya BAşladı...

Bu diyarın Hİç paladini şovalytis olmıyacakmı..???
Gaza geldim. Hemen karakter oluşturacağım. Bu sefer gnom mucit olmayacağım. Ama biri ile birlikte NPC karakter olarak bir atölye açmayı isterim.

Bİraz Tiee ALınmış gibi hisetim kendimi Darrkgnom
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Logan wrote:Bİraz Tiee ALınmış gibi hisetim kendimi Darrkgnom
onun misyonui bu napalım :evillaugh: :evillaugh:
Post Reply