Nerde Bu Elfler -Orclar _insanlar -troler

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Post Reply
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

Starfell wrote:Onun misyonui bu napalım :evillaugh: :evillaugh:
YErim onun Misyonunu :D
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Logan wrote:
Gaza geldim. Hemen karakter oluşturacağım. Bu sefer gnom mucit olmayacağım. Ama biri ile birlikte NPC karakter olarak bir atölye açmayı isterim.
Bİraz Tiee ALınmış gibi hisetim kendimi Darrkgnom
Değişik bir açıdan bakınca öyle bir anlamda çıkartmak da mümkün ama benim niyetim o değildi. Atölye güzel geyiklerin olabileceği bir ortamdı. O sebeple olsun istedim. Ayrıca dünyanın kaderi dışındaki görevlerde de bulunmak ve bu sırada kendilerine fazladan bazı büyülü eşyalar almak isteyecek kesim için iyi bir görev deposu da sunuyordu.

3.5 olacaksa benim aklmda asıl karakter olarak bir warlock var zaten. Oynaması oldukça zevkli bir karakter olacağını düşünüyorum. Ama maceraları da çok uzayacak gibi. :(

Diyarın insan bir warlock'u kabul edebileceği ilk macerasına biletimi de rezerve ediyorum buradan. Hazır dağlar, tepeler yükselirken bende bir oyunu parselleyeyim. :-p
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

Pardon... Dark Ã?el algıladım ben...
Bide uyku sersemi okumuştumo yazıyı...
insa 1,30 da kakınca öle oluyor:D
Ã?ptüm yanacıklarından...

Valahi Dİyar git gide şekileniyor..
umarım dm lerde yakın zamanda sneryolar yazamaya başlar...

Büyük ihtimale. 3,5 olacak.gibi gözküyor.. çünkü domainler filan ordan alındı...
Bakalım... 3.5 bilmiyen arkaşlar. oyunlar başladığında karekter yaratmak için ban danışa bilirler.Seve seve yardımcı olurum...
Ã?LÃ?M NEREDEN VE NASİL GELİRSE GELSİN!!! Savas Nağralarmız kulakdan kulaga yayilacaksa ve silahlarimiz elden ele gececekse ve baskalari silah sesleriyle,savas ve zafer narâlariyla cenazelerimize agit yakacaksa Ã?LÃ?M HOS GELDİ SEF
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Evet, 3,5 olursa çok daha iyi olur, çünkü Power olayından bıktım :D İlk başlarda çok hoş gelmişti fakat daha sonra RP yapmayı bıraktığımızı farkettim.Sanırım 3,5 en iyisi.Ayrıca ben de yardım edebilirim seve seve :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Logan wrote:Peki Bİr şEy Soracam HEp Evil Karekterler Toplanmaya BAşladı...

Bu diyarın Hİç paladini şovalytis olmıyacakmı..???
Eskiden druiddim ama hippileri sevmediğimden paladin olmayı planlıyorum :D
Image
Dragon_Knight
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dragon_Knight »

Ben bloodhound olacam :D
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Bu kadar istekli insanın olması ne güzel ya okudukça gaza geldim. Darkgnome ben de çırak olayım mı atölyende? Çok heveslendim. :D Kendimi "genç, dinamik, kendine güvenen ve büyü ile bilimi birleştirme konusunda istekli arkadaşlar" sınıfına dahil ediyorum.
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

Oooo İyi İyi Gitikçe Büyüyoruz... Süper...

saco Görüyormusun??...?:D
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

Diyar Yavaş YAvaş oluşuyor...

şu aralar. HErkezin bir final dönemi olduğu için biraz ağır oluyor...
Ama güzel olacak..
Bekleyin...
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

6 sayfa tartışma dönmüş, bir bakayım dedim neler oluyor burada. 6 sayfayı da okuyamadım ama tüm sayfalara hızlı hızlı göz gezdirdim. Özellikle Darkgnome'un mesajlarını uzun ve açıklayıcı olduğu için okudum. Sanırım diyar RP'sini diriltmeye çalışıyorsunuz. Bir ara daha dile gelmişti bir başlıkta, site içi RP denilen olayla aynı şey midir bu?

Eski konuşulanlara dahil olmak için geç kalmışım ama bir iki şey belirteyim. Ã?oğu noktada Darkgnome'a katılmamak elde değil; gnomedur, mucittir, delidir ama mantıklı konuşur. Bazılarımız eleştirel ve sert bulmuş ama doğruya doğru. Benim de anlayamadığım olay RP oyunlarında level atlama yarışıdır. Darkgnome'un dediği gibi bu levelcıların önünü kesecek bir sistem kullanmak lazım. DM'in de tetikte olması lazım tabii. Her hafta sonu handa toplanıp o hafta kaç level atladığınızı mı anlatmak istiyorsunuz? O zaman RP oyunu yanlış seçim. Ayrıca bu oyunların hızlı tempoda ilerlememesi lazım, örneğin ben sitede çok aktif olmayan biriyim. Bazen 2-3 günde bir ileti atıyorum, bazen bir hafta girmiyorum. Yani beni RP oyunlarına almayacak mısınız? Tabii ki bir oyuna girersem bir hafta siteye girmemezlik etmem, ister istemez bir sorumluluk duygusu gelir. Ama iş güç enerji var, her gün de bakamam bre arkadaş.

Benim gözden kaçırdığım alınmış bir karar varsa özet geçmenize çok sevinirim. Sitede neler dönüyor habersiz kalmayalım :) Diyar RP'leri geri geliyor havası var son iletilerde. Herkeste tatlı bir heyecan :D

Bu arada Logan'ın verdiği linkte Oren_Dautry ne güzel anlatmış RP olayını :D canım çekti valla, RP yapmayalı uzun zaman oldu.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

şimdilik kimse heyecanlansın istemiyoruz zaten, bitince zaten yavaştan gazları veririz
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Logan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Logan »

Possessed

Öle bakılıdğında haklısınız. Ama geçen diyarda lvl atlamak ne kadar zordu... haftada değil aylarda lvl alınıyordu.
Bide Exp sistemi standart olacak yani lvl atlama olayı dm den dm değişmesi yerine ortda düzeyde bir sistemle dengelenecek ne cok zor olacak ne de cok kolay.
şöle bir şeyde olmıyacak, Adam gidip ben şu kamp tek başıma kesiyorum. bana macera yaratın diye bir şey olmıyacak.
diyar sanki bir hikaye kitabı yazar gibi yavaş yavaş maceralarına atılacak..

Ha bu arada bu sitede rp zamanlarında ben işte çalışıyordum. ama girip hiç olmadı 2 yada 3 güne bir rp mi yapardım şimidi öğrenciyim her gün sitede ama hani burası Frp sitesi.
Frp oynamak için boş bir zaman lazım.Frp oynıyan adamda zaten boş zamanı buna harcamak için göze almış biridir.
Sanırım diyar RP'sini diriltmeye çalışıyorsunuz. Bir ara daha dile gelmişti bir başlıkta, site içi RP denilen olayla aynı şey midir bu?

Ewet Aynı şey.

Benim de anlayamadığım olay RP oyunlarında level atlama yarışıdır. Darkgnome'un dediği gibi bu levelcıların önünü kesecek bir sistem kullanmak lazım.
İla Senin karekterin bir maceraya girip orda Ork filan öldürerek diyarın gidşatını değiştirecek diye bir şeyyok. başka bir başıkta başka şekilde konuşmalarınla rp lerinde diyar da etkin bir karekter olabilirsin.
İstersen oyunada gire bilirsin zaten oyunlar dm e göre ortalama 2-3 günde bir dönüyor..zaten senin bir mağzeretin olduğunda dm karekterini senin adına yönete biliyor. yada pasif rp ye geçire biliyor.Firble öle oynardı. Ben bile cok yoğun olduğum zaman oren Benim yerime kakreteri oynatırdı.

Zaten şu anda bir diyar taslak aşamasında tamamlanıp Sunulacak.

Hedefimiz şimidilik 15 haziran .Ama Finaler ve melekete dönüş,kız arkadaş gibi etkenler den dolaşu sarka bilir ama yaza kesin rp ler açılmış olacak.
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Pişmiş aşa su katmak istemem, nerden çıktın Bogus dön geldiğin yere de diyebilirsiniz ama ben de fikrimi söylemek istiyorum.

Site kapanma aşamasına geldiğinde kolları sıvayıp siteyi tekrardan ayağa kaldırmak için kendi adıma elimden gelen yardımı yapmıştım. Askerlik araya girene kadar da bu işi iyi kötü sürdürdüm. Askerlik bittikten sonra ise gerek iş hayatımda, gerekse özel hayatımda başımdan geçen bin bir tane olay yüzünden istemeden de olsa uzun bir süre siteden elimi ayağımı çekmiştim.

şimdi eskiye göre biraz daha durgun bir zamanımdayım. Sitede neler oluyor diye bir bakayım dedim ve bu başlığı gördüm. Tamamını okudum. Açıkcası içimi bir ürperti sardı.

Logan sitenin geçmişinden gelmiş, hoş gelmiş ve bir kıvılcım tutuşturmayı başarmış. İstemezükçü birisi değilim. Her türlü fikri ve eylemi anlamaya çalışırım ancak sitenin çöktüğü, varlığını tehlikeye attığı dönemlere yetişmiş bir insan olarak nacizane uyarımı yapmak istiyorum. Darkgnome zaten mükemmel yazılar yazmış. Ben de kendime ait bir kaç gözlemi ve tecrübeyi ekleyeyim...

1- Diyar içi RP'de seviye ve ünvanlar:

Ustalar, efendiler, tanrılar... Tanrıların yakınları! Sınavlar ve ünvanlar. Hey heeeyt.

Sitenin karışık zamanlarında saray yöneticilerinden bir kaç tanesi ile tanışma fırsatı bulmuştum. Onların bir kafe'de oturup saraydaki olaylar hakkındaki konuşmalarını, entrikalarını, planlarını dinlemiştim. Ã?irkindi ve gereksizdi. Ego patlaması yaşanıyordu. Gerçekten kendilerini tanrı ve usta sanıyorlardı... Böyle bildiğimiz Dragonlance gibi bu diyarı ele geçirmenin yollarını düşünüyorlardı.

Bu sitenin tekrar o hale gelmesini istemiyorum. Tanrıların ustaların ünvanlar dağıtmasını istemiyorum. Bu yüzden egoların şişmesini, şu anda sahio olduğumuz dostane ortamın yok olmasını istemiyorum. Roleplay olacaksa olsun, ama seviye ve ünvan geçmişte kaldı. Hilafet ve saltanat gibi... Bugün bu sitede birisi bir şey yapmak istiyorsa o insana bu fırsat veriliyor. Mesela catboy... Hikaye yarışması yapmak istedi, çıktı yaptı. Ustamısın, mod musun diye soran oldu mu? Bunların ne alakası var diye sormayın Site içi RP ile, var... Eğer yoksa da olmadığı ve olmayacağı garanti altına alınmalı. Nasıl din ve yasama-yürütme-yargı birbirine karıştırılmıyorsa RP de sitenin yasama-yürütmesi ile karıştırılmamalı.

Peki insanlara geliştikleri hissini nasıl vereceğiz? Oyuncular karakterlerinin geliştiğini görmek isteyeceklerdir, bu hissi nasıl vereceğiz diye bir soru akla gelebilir.

Soruya 2 soru ile karşılık vereyim:

1- Sizce Frodo Shire'dan çıktığında kaçıncı leveldi? Yüzüğü lava attığında kaçıncı level olmuştu?

2- Drizzt underdark'dan çıktığında kaçıncı leveldı 1000 tane Orc'u kestiğinde kaçıncı level olmuştu?

Karakter illa da feat, skill, pala vs. alıp da gelişmiyor değil mi? Ve bazen gelişimi level ile anlatmamak daha güzel olabiliyor. Bu da seviye konusundaki fikrim.

2- Sistem

3,5 masada oyanırken bile hantal ve kambur bir sistem. Bu sistemin cini olan da var, cahili olan da. Aynı karakteri aynı kombinasyonla yıllarıdır oynayanı da var, prestige class'ı Temsa'nın minibüsü sanan da...

Mesela WoC'un bile kendi kendisi ile dalga geçtiği konu: grapple. Bin defa baktım, hala nasıl yapıldığını hatırlamıyorum.

Büyüleri bilen var, bilmeyen var. Bilmeyen oynamasın mı? Neden oynamasın? D&D büyülerini bilmediği için düzgün rol yapamaz mı? Veya iyi büyücü olamazlar mı? World of Darkness'ın Mage oyununda büyülerin nasıl yapıldığının mantığını biliyor musunuz? Hiç bir şey ezberlemenize gerek yok. 5 tane seviye var ve her bir seviyenin gücü bir kelime ile özetlenebiliyor. Kavrama, Yönlendirme, Arttırıp azaltma, Değiştirme, Yaratma... Gerisi hayal gücüne kalmış.

Demek istediğim D&D temalı fantastik ortaçağ olabilir ama D&D sisteminin site üzerinde oynanan rol yapma oyunlarına uygun olmadığını düşünüyorum.

Sistem olmalı ama çok çok çok basit ve sade olmalı. Mümkünse bize ait olmalı. Sistem basitleştikçe role play güçlenir. (Sistem ortadan kalktıkça demek istemiyorum, basitleştikçe demek istiyorum.) Bir rol yapma oyununda da böylece insanlara samurayın bilmemne atağınının verdiği hasarı nasıl hesaplarsın gibi bir ustalık sorusu sormanıza gerek kalmaz. Kitap ve kural ezberlemek ustalık değildir.

3- Zar

Darkgnome'un dediği gibi bir zar programı siteye gömülü olmalı. Bu mümkün değilse sistem zara ihtiyaç duymamalı.

4- İlerleme

Darkgnome'un söylediklerine ekleyecek hiç bir şeyim yok.

5- Diyarı yaratma...(ve sonra RP'yi yönetme)

Gökten zembille inmemeli. Hep birlikte yaratılmalı. Diyarı yaratan, aynı zamanda da oyunu yöneten Tanrılar! bende yine ruhani bir hiyerarşinin kurulacağı hissini uyandırıyor. (Bkz. madde 1)

Bir yöneticinin karakter kağıtlarına sahip olması, zar atması, tecrübe vermesi, seviye atlatması, ünvan vermesi ve bunların site içi RP denen bir ortamda gelişmesi, RP'nin sonuçlarının kullanıcının profile işlenmesi, RP'deki karakterin vasıfları ile gerçek hayattaki karakterin vasıflarının ve dahası yetkilerinin birbiriyle karıştırılması veya denk görülmesi bence yanlış. Bu site bunu aştı.

Darkgnome ne güzel söylüyor, ben kullanıcıyım diyerek. Bu sitenin bugünkü hiyerarşisinde bu adam en tepede çünkü. Hepimiz ona çalışmakla mükellefiz. Eskiden böylemiydi?

Son olarak Diyar içi ve diyar ötesi rol yapma konusuna değinmek istiyorum. Bu sitenin eski formatı Diyar içi rol yapma dedikleri bir formattı. Bu formatta bir anlamda din ve devlet işleri birlikte yürüyordu. Diyar içi RP'de yer alan oyuncular, tanrılar, ustalar vs. sitenin yönetim işlerinde de hiyerarşik bir düzende bulunuyorlardı. Bir anlamda bir aristokrasi (saray) sınıfı vardı. Bu insanların yakınları, kankaları destekçileri, takipçileri vardı.

Kısaca Diyar içi rol yapma sitenin hiyerarşik düzenini resmileştiren bir işleve sahipti. Bunun dışında amaç rol yapmaksa hali hazırda yürüyen Diyar dışı oyunlardan hiç bir farkı yok.

Yok eğer:

Her kullanıcının stabil bir karakteri olsun, bu karakter yaratılmış bir oyuna değil, siteye özgü olsun. Böylece başlıklar renklensin diyorsanız ona varım. Ancak oyundan, diyardan doğan her türlü hiyerarşik oluşuma karşıyım.

Diyar yaratma işinde eskiden düşülen hataya düşülmemesi için uyarayım dedim.

Tanrıların uyanması güzel bir şey. Aramıza hoş geldiler...
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Açıkçası kimse ne yanlış anlasın beni ne de alınsın ama şu "diyar" ve "RP" lafını ortaya attığımızdan beri site eski halinden çok farklı bir hale gelmeye başladı. Antik çağlardan gelip de yorum yapan arkadaşlarıma da saygım var açıkçası, ama biz bu işi kendimizi memnun etmek için yapıyoruz. Sonuçta diyar dışı rpler zaten var ve istemeyen de katılmaz, sitenin çehresini değiştirmek gibi bir niyetimiz de yok. Ama ben bunları neden açıklamak zorunda kalıyorum çünkü insanımız negatif bakmakta üstüne yok.

Ben de bu sitenin kullanıcılarından biriyim ve bir katkım olmasını istiyorum, neyse şu anda aklıma güzel şeyler gelmiyor o yüzden başka zaman daha düzgün şeyler yazarım.

SAYGIlarımla...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Starfell
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Starfell »

Aslında bogusun söylediği şeyler hiçte boş değil. Dikkate değer şeyler. Sitedeki bu dostluk ortamı bozulabilir ünvanlar yüzünden. Ayrıca bir sistem yaratılacak ve hayata geçirilecekse eğer sade ve düzgün işlerliğini sağlamak gerekiyor.
Post Reply