Prison Break'i bir de böyle izleyin...
Prison Break Star Tv'de!
Prison Break Star Tv'de!
Artık bu gidişle herkes Prison Break seyredecek... Sabah gazetesinin kampanyasından sonra şimdi de Star TV 9 Haziran'dan itibaren Prison Break'i Türkçe dublajlı vermeye başlayacak. Michael Scofield karakterini Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ını seslendiren aynı kişinin seslendirmesi de verilen bilgiler arasında...
-
lightflarer
- Kullanıcı

-
lightflarer
- Kullanıcı

her film ve dizi kendi orjinal dilinde kalmalı bence, alt yazı iyidir bence çünkü ağızdan çıkanla adamın dediği tutmayınca ben sinir oluyorum, ayrıca canın cehenneme, defol git dostum gibi laflar da film çok güzel olsa bile filmden soğumamı sağlıyor. Yani dublaj sevenlerde vardır ama bence cnbc-e'de orjinal diliyle izlemek varken starda dublaj ile izlemek çok güzel bir fikir değil bence. Bir de her filmde karakterin sesi ona birşeyler katar, ayrıca televizyon için yapılan çevirmelerde arkadan gelen çevredeki sesler bile çok düşük seviyeye indiriliyor, özellikle tvde çok oluyor bu. Gerçi Star Wars 3 ve Yüzüklerin Efendisi serisindeki seslendirmeleri sevmiştim ama Star Wars'un Türkçe seslendirmesi için bile Lucas Arts ve George Lucas'ın özel ses ekibi araştırma yapmış, ondan da olabilir.
Yabancı dil bilmeyen ama izlemek isteyen seyirciler ne olacak, alt yazıyla izlemek herkese itici gelebilir. Ben de orijinal diliyle izlemeyi severim ama Prison Break gibi güzel dizileri herkesin izlemesi için böyle türkçe dublaj eklenmesi de ayrı bir durum, yani zaten alt yazıyla izlemek isteyen çoktan Star Tv'den önce ya netten indirmiştir ya da gazetenin kampanyasıyla vcd setini almıştır...
Last edited by catboy on Mon Jun 22, 2009 9:35 pm, edited 1 time in total.
-
lightflarer
- Kullanıcı

ben kendim için dedim farkındaysan, izleyen izler ben bişi yapamamcatboy wrote:Yabancı dil bilmeyen ama izlemek isteyen seyirciler ne olacak, alt yazıyla izlemek herkese itici gelebilir. Ben de orijinal diliyle izlemeyi severim ama Prison Break gibi güzel dizileri herkesin izlemesi için böyle türkçe dublaj eklenmesi de ayrı bir durum, yani zaten alt yazıyla izlemek isteyen çoktan Star Tv'den önce ya netten indirmiştir ya da gazetenin kampanyasıyla vcd setini almıştır...