Büyük Sır!

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Post Reply
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Büyük Sır!

Post by occultsearcher »

Sorumluluk Reddi:
Aşağıda yer alacak her şey bir oyuna ait materyallerdir.
Bu oyunun FRPWorld'le doğrudan bir ilgisi bulunmamaktadır. Oyunla ilgili kendisi tarafından yapılan girdilerin tüm sorumluluğu occultsearcher'a aittir.
Tekrar edelim: Bu bir oyundur...
Bu oyunun sonunda, oyunun sonucuyla ilgili yapılacak her türlü itiraz boştur. Zira kulaklarımızı tıkayıp, yüksek sesle "lalalalalala" gibi şeyler söyleyerek sizi dinlemeyeceğiz. Tabii ki eleştirilerinizi dinlemeye her zaman hazırız.
Merhabalar arkadaşlar.
Yakın zamanda gerçekleştireceğimiz bir şeyi duyurmak ve teşvik etmek için ufak bir oyun hazırlamaya karar verdik. Bu oyun bir bulmaca çözme ve ipucu değerlendirme oyunu gibi olacak. Belli aralıklarla belli bulmacalar yayınlanacak ve çözülemeyen her gün konuyla ilgili yeni bir ipucu yayınlanacak.
Oyunla ilgili ipuçlarının yayınlanacağı adres: http://buyuksir.wordpress.com
Oyuna katılım şöyle gerçekleşecek: Büyük Sır'da yayınlanan bulmacalarda, sorulduğunu düşündüğünüz şeyi bulduğunuzda, bana occultsearcher (at) gmail (sonuna ne gelmesi gerektiğini biliyorsunuz, değil mi :D) adresinden "aradığın cevap şu" tadında bir e.posta göndereceksiniz.
Zaten çok uzun sürmeyecek ve en geç 20 gün sonra her şey bitmiş ve tamamlanmış olacak...
Hatta katılımı teşvik için ufak tefek bir takım hediyeler de vereceğiz. Ama hediyelerin ne olduğunu şu anda söylemek pek mümkün değil. Zira tanıtımı yapılan şeyle göbekten bağlı. Bu yüzden, yarışma sonucu açıklanana kadar hediyenin ne olduğunu öğrenemeyeceksiniz, üzgünüm ki.
Hediyeyi nasıl vereceğiz? Söyleyeyim: Ufak bir çekilişle. Her katılana bir şey vermek isterdik ama sanıyorum bir takım "ayrıcalıklar" sağlayabiliriz. Ã?eşitli şeylerden öncelikli olarak haberdar olma filan gibi. Ama fiziksel ödül kazanana gidecek.
şimdi bir de şöyle bir durum var: Her katılan, bildiği her soru için çekilişte bir hak kazanıyor. Yani şöyle ki: Diyelim toplam 3 bulmaca var. Kazanan olmak için bu üçünü de doğru cevaplamak gerekmiyor. Bir tanesini cevaplarsanız, çekilişe tek katılım hakkınız oluyor. Fazladan her cevap, hakkınızı bir artırıyor. Vesaire...
Ã?ekilişi de elektronik ortamda bir randomizer kullanarak yapacağız. Ya da canımız sıkılırsa zar atarız, kart açarız, isimlerinizi kağıtlara yazıp bir torbadan çekeriz vesaire. Bir yöntem buluruz yani...

Bu arada, ilk ufak soru yayınlandı: İşte Hakikat!
Bu etkinlikle ilgili tüm sorularınızı bu başlıktan yahut e.posta adresime göndereceğiniz bir e.posta ile yanıtlayabilirim...
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Önemli haber:
FRPKitap, yarışmamıza sponsor oldu. Bu sebeple kazanan bir adet Göktuğ Canbaba imzalı Ozanın şarkısı kitabı da kazanacak. Diğer ödülün ne olduğu hala gizli...
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Güzel bir girişim, tebrik ederim seni. Dilbilgisine biraz daha dikkat edersen benim gibi 'sinir' okuyucuların dikkatini daha az dağıtırsın. Saygılarımla.
Been there. Seen that. Got the scars.
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

"Sinir" okuyucu, dilbilgisini blogda özellikle yanlış kullanmamın bir sebebi var. Orada "Yazar Hakkında"ya tıklarsan, bu satırların esasen var olmayan 16 yaşındaki Hasan adlı bir çocuk tarafından yazıldığını fark edeceksiniz.
Neden özellikle yanlış yazdığımı düşünüyorsan, bunu düşünüp, üzerine kafa yorabilirsin. Ya da basitçe okumayabilirsin. Senin tercihin olacaktır...
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

İkinci soru yayınlandı.
Buradan buyrun...
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

şu açıklamayı yapma ihtiyacı duyuyorum:
Bir komplo grubunun peşindeysek, bu adamların etkin şekilde komplo örgütleyebilecekleri bir yerde olmaları gerek. Hapishane bu tarz bir etkiyi kırar. Bu sebeple, cevabımız hapishane değil...
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Baktım, zorlandım. Latince birşyer felan da yazıyordu tırstım siteden. Ama ikincisine de bir bakmadan geçemeyeceğim. Bilgi sahibi olmadan da fikir sahibi olmak istemem. Benim gibi fantastik matematiği kuvvetli, hayal gücü kıt olmayan arkadaşlara hitap ediyor sanırım.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Güzel gibi görünüyor arkadaşlar kolay gelsin.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Darkgnome wrote:Baktım, zorlandım. Latince birşyer felan da yazıyordu tırstım siteden. Ama ikincisine de bir bakmadan geçemeyeceğim. Bilgi sahibi olmadan da fikir sahibi olmak istemem. Benim gibi fantastik matematiği kuvvetli, hayal gücü kıt olmayan arkadaşlara hitap ediyor sanırım.
Esasında sorduğum kısım o latince şeylerin ortasındaki tek kelimeydi. Zaten onu da buldular, geçtik.
İkinci aşamada ilk sorunun cevabında bulduğumuz adamların ne tarz yerlerde bulunabileceğini tahmin edeceğiz...
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Evet arkadaşlar, zaten etkinliğimizde bulunanlar biliyor, bulmaca bitti. Zaten ilk mesajıma bakacak olursanız, "en geç 20 gün sonra bitecek" kısmından mümkün son katılım tarihinin 31 Temmuz olduğunu çıkarabilirsiniz.
Yarışma bitti. Hediyeleri en kısa zamanda tamamen hazırlayıp (Evet, Göktuğ Canbaba imzası taklit etme çalışmalarımız sürüyor =P) çekilişi gerçekleştirip akabinde kazananla iletişime geçeceğiz.
Peki hediyelerden biri Göktuğ Canbaba imzalı Ozanın şarkısı'ydı. Diğeri neydi?
İlk oyunumuz olan Dayak Arsızları'nın basılı bir kopyası. Oyun her ne kadar ücretsiz olarak indirilebiliyor olsa da basılı bir kopyanın, doğal olarak PDF'nin yerine geçmeyeceğini düşündük. O sebeple kazanan arkadaşımıza vermeyi ilk düşündüğümüz hediye buydu. Fakat kitapta bir kısım hatalar olduğunu fark ettik, onları düzeltmemiz gerek öncelikle.

Tüm bu olay ne hakkındaydı?
Bir süre evvel Türkçe oyunlar yapan bir "oyun tasarım atölyesi" kurma niyetiyle bir arkadaşımla yola çıkmıştık. Olay, Mirrid adını verdiğimiz bu oluşumun tanıtımı ve ilk etkinliğinin duyurulması için tertip edilmişti.
Umarım sorun olmaz, ilk oyunumuz olan Dayak Arsızları'nı indirebileceğiniz bir link vereceğim: http://tr.im/darsiz

Umarım yarışmamızdan zevk almışsınızdır.
Umarım oyunumuzdan daha çok zevk alırsınız.
Post Reply