Karakter seviyenizi ve caster seviyenizi geçmediği sürece fiziksel şekli olan tüm yaratıklara dönüşebilirsiniz. Bunların büyüsel güçlerini (Gün içinde büyü yapma, sürekli sabit büyüsüzlük alanı) ve büyüsel olmasa dahi olağanüstü yeteneklerini (Çok hızlı iyileşme, karanlıkta görme) alamazsınız ama olağan üstü saldırılarını ve hareket şekillerini kullanabilirsiniz. Fiziksel tüm özellikleriniz yaratığınki gibi olurken, zihinsel tüm özellikleriniz sizinki gibi kalır. HP değişmez ne olursanız olun yeni bünye değerinden dahi etkilenmeden sabit kalır. Büyü yapabilir bir şekilniz olduğpu sürece büyülerinizi de kullanabilirsiniz.
Mesela ilk hali ben atıyorum.
13. seviyede Firbolg:
Str: 36 (Kodumu oturtur)
AC: 23 (Vurulması güç)
Size: Large (5x5/10) (Reach alabilen en küçük boyut. Normal oyunculara karşı büyük avantaj. Ayrıca sadece 5x5 alan kapladığından medium kadar kolay hareket imkanı vardır.)
Shape: Human shape (Büyü yapabilirsin)
Speed: 40' (Süper)
Bir büyücü sadece yakın dövüşe girdiğinde bu şekle bürünmek zorununda değil. Kendine has bir tehditgar boyutuda var. Ancak yakın dövüşe düşerse büyücünün da bpoş olmadığını ispatlar bu şekil.
Taktik:
İmproved familiar ile yüksek HD'si olan bir yandaş alın. Polymorph self büyüsünü her kullandığınızda bu yandaşınızı da etkileyeceği için tek büyü ile yanyana iki adet çok güçlü düşman ile mücade etmek durumunda kalacaktır rakibiniz. Birde hangisi büyücü onu da kestirmesi gerekcektir

(Ã?rneğin fiend folio sayfa 69'daki Fensir (4 HD giant)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka