Marlong Tehdidi-Yorum konuşma vs..
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Ne demek o?Aegron Linwelin wrote:Sanırım bu konuda background eklememişti kimse o zaman herkes background bonusu eklesin kendine
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Gençliğini nerede yaşadı filan demek istiyor sanırım. Benim Eldon 120 sene ormanda yaşamış, gerçi sonradan şehir hayatına da aşina olmuş ama ben background olarak Forest uygun olur diye düşünüyorum.Darkgnome wrote:Ne demek o?Aegron Linwelin wrote:Sanırım bu konuda background eklememişti kimse o zaman herkes background bonusu eklesin kendine
Darkgnome PHB-II 179 civarı sayfalara bakarsan anlarsın.
.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Uğraştım Ranger-Frenzied berzerker karakter yaptım isteyen yararlanabilir. Aslında genel bir başlık açıp örnek karakterler koysak çesitli seviyelerde güzel bir kaynak olabilir.
Savunması düşük olduğu için partideki iyileştiricileri delirtebilir.
Shifter, Longtooth, Ranger, Frenzied Berserker
Build: Two-Blade Ranger
Fighting Style: Two-Blade Fighting Style
Birth - Among Another Race: Among Another Race (Elf)
FINAL ABILITY SCORES
Str 22, Con 16, Dex 14, Int 12, Wis 16, Cha 9.
STARTING ABILITY SCORES
Str 17, Con 13, Dex 13, Int 11, Wis 13, Cha 8.
AC: 23 Fort: 23 Reflex: 18 Will: 18
HP: 88 Surges: 9 Surge Value: 22
TRAINED SKILLS
Nature +13, Perception +15, Stealth +11, Acrobatics +11, Athletics +17, Intimidate +9
UNTRAINED SKILLS
Arcana +6, Bluff +4, Diplomacy +4, Dungeoneering +8, Endurance +9, Heal +8, History +6, Insight +8, Religion +6, Streetwise +4, Thievery +6
FEATS
Level 1: Weapon Expertise (Heavy Blade)
Level 2: Weapon Focus (Heavy Blade)
Level 4: Weapon Proficiency (Bastard sword)
Level 6: Berserker's Fury
Level 8: Power Attack
Level 10: Adept Power
Level 11: Deadly Rage
POWERS
Ranger at-will 1: Twin Strike
Ranger at-will 1: Hit and Run
Ranger encounter 1: Two-Fanged Strike
Ranger daily 1: Jaws of the Wolf
Ranger utility 2: Hunter's Privilege
Ranger encounter 3: Shadow Wasp Strike
Ranger daily 5: Frenzied Skirmish (retrained to Bloodhunt Rage at Adept Power)
Ranger utility 6: Ferret an Opening
Ranger encounter 7: Claws of the Griffon
Ranger daily 9: Attacks on the Run
Ranger utility 10: Serpentine Dodge
ITEMS
Battlecrazed Bastard sword +2 (2), 8.400
Iron Armbands of Power (heroic tier), 1.800
Amulet of False Life +2, 4.200
Magic Earthhide Armor +3, 9.000
Diyelim ki durum kötü ve daily powerları kullanmaya karar verdik:
1. Tur:
Kılıcın gücünü kullanıp kendini blodied yapar (Minor)
Featini kullanır: Berserker's Fury (Free)
Barbar sınıfından gelen powerla saldırır (Standart)
Hunter Quarry (Minor)
Bloodhunt Rage (daily)
Att: 17 vs. AC
3d10+16 (+6 str, +2 magic, +2 item, +2 feat+2 racial)
+2d6 Quarry
+1d6 Battlecrazed weapon
Hasar (20-62)
2. tur
Irksal gücünü kullanır Longtooth Shifting (Minor)
Hunter Quarry (Minor)
Claws of the Griffon: (Encounter)
2 Att 17 vs. AC
2d10+23 ve 2d10+23
+2d6 Quarry
+2d6 Battlecrazed weapon
Toplam: 54-110
Action point!
Attacks on the run: (daily)
2 Att 17 vs. AC
3d10+23 ve 3d10+23
+2d6 Battlecrazed weapon
Toplam: 54-118
Düşmanınız hala ölmediyse ve blodied olmadınızsa ikinci kılıcınızı kullanarak tekrar blodied olabilirsiniz.
Hasar hesaplaması
+6 str
+2 magic (Battlecrazed weapon)
+2 item (Iron Armbands of Power)
+2 feat (Weapon Focus)
+2 damage (Longtooth Shifting)
+2 damage Warpath
+2 damage (Deadly Rage)
+2 damage (Berserker's Fury)
+3 con damage (Bloodhunt Rage)
Her darbe için toplam 23 hasar.
İleride önerilen featler
Lethal Hunter: Quarry'de +1d6 yerine +1d8 zar atılır.
Predatory Action: Action point kullanınca H.Quarry hasarını bir daha ekleyebilirsiniz.
Savunması düşük olduğu için partideki iyileştiricileri delirtebilir.
Shifter, Longtooth, Ranger, Frenzied Berserker
Build: Two-Blade Ranger
Fighting Style: Two-Blade Fighting Style
Birth - Among Another Race: Among Another Race (Elf)
FINAL ABILITY SCORES
Str 22, Con 16, Dex 14, Int 12, Wis 16, Cha 9.
STARTING ABILITY SCORES
Str 17, Con 13, Dex 13, Int 11, Wis 13, Cha 8.
AC: 23 Fort: 23 Reflex: 18 Will: 18
HP: 88 Surges: 9 Surge Value: 22
TRAINED SKILLS
Nature +13, Perception +15, Stealth +11, Acrobatics +11, Athletics +17, Intimidate +9
UNTRAINED SKILLS
Arcana +6, Bluff +4, Diplomacy +4, Dungeoneering +8, Endurance +9, Heal +8, History +6, Insight +8, Religion +6, Streetwise +4, Thievery +6
FEATS
Level 1: Weapon Expertise (Heavy Blade)
Level 2: Weapon Focus (Heavy Blade)
Level 4: Weapon Proficiency (Bastard sword)
Level 6: Berserker's Fury
Level 8: Power Attack
Level 10: Adept Power
Level 11: Deadly Rage
POWERS
Ranger at-will 1: Twin Strike
Ranger at-will 1: Hit and Run
Ranger encounter 1: Two-Fanged Strike
Ranger daily 1: Jaws of the Wolf
Ranger utility 2: Hunter's Privilege
Ranger encounter 3: Shadow Wasp Strike
Ranger daily 5: Frenzied Skirmish (retrained to Bloodhunt Rage at Adept Power)
Ranger utility 6: Ferret an Opening
Ranger encounter 7: Claws of the Griffon
Ranger daily 9: Attacks on the Run
Ranger utility 10: Serpentine Dodge
ITEMS
Battlecrazed Bastard sword +2 (2), 8.400
Iron Armbands of Power (heroic tier), 1.800
Amulet of False Life +2, 4.200
Magic Earthhide Armor +3, 9.000
Diyelim ki durum kötü ve daily powerları kullanmaya karar verdik:
1. Tur:
Kılıcın gücünü kullanıp kendini blodied yapar (Minor)
Featini kullanır: Berserker's Fury (Free)
Barbar sınıfından gelen powerla saldırır (Standart)
Hunter Quarry (Minor)
Bloodhunt Rage (daily)
Att: 17 vs. AC
3d10+16 (+6 str, +2 magic, +2 item, +2 feat+2 racial)
+2d6 Quarry
+1d6 Battlecrazed weapon
Hasar (20-62)
2. tur
Irksal gücünü kullanır Longtooth Shifting (Minor)
Hunter Quarry (Minor)
Claws of the Griffon: (Encounter)
2 Att 17 vs. AC
2d10+23 ve 2d10+23
+2d6 Quarry
+2d6 Battlecrazed weapon
Toplam: 54-110
Action point!
Attacks on the run: (daily)
2 Att 17 vs. AC
3d10+23 ve 3d10+23
+2d6 Battlecrazed weapon
Toplam: 54-118
Düşmanınız hala ölmediyse ve blodied olmadınızsa ikinci kılıcınızı kullanarak tekrar blodied olabilirsiniz.
Hasar hesaplaması
+6 str
+2 magic (Battlecrazed weapon)
+2 item (Iron Armbands of Power)
+2 feat (Weapon Focus)
+2 damage (Longtooth Shifting)
+2 damage Warpath
+2 damage (Deadly Rage)
+2 damage (Berserker's Fury)
+3 con damage (Bloodhunt Rage)
Her darbe için toplam 23 hasar.
İleride önerilen featler
Lethal Hunter: Quarry'de +1d6 yerine +1d8 zar atılır.
Predatory Action: Action point kullanınca H.Quarry hasarını bir daha ekleyebilirsiniz.
Last edited by devrimk on Wed Aug 19, 2009 6:00 am, edited 3 times in total.
.
Devrim Bilgi Bankasında "Hazır 4.E karakter kağıtları" gibisinden bir başlık açıp koyabilirsin ve koyabiliriz; bankada biriksin ihtiyacı olan çekip kullansın gerçekten de
Benim gibi karakter hazırlamaya üşenen kişilere çok yardımı dokunabilir.
Bu arada Frenzied Berseker kılıçlarını kınına değil de kendine sokuyor değil mi, her daim bloodied olmak için?
.
Devrim Bilgi Bankasında "Hazır 4.E karakter kağıtları" gibisinden bir başlık açıp koyabilirsin ve koyabiliriz; bankada biriksin ihtiyacı olan çekip kullansın gerçekten de
Bu arada Frenzied Berseker kılıçlarını kınına değil de kendine sokuyor değil mi, her daim bloodied olmak için?
.
O da bir alternatif tabii.
Battlecrazed Weapon
Property: While you are bloodied, you deal +1d6 damage when you hit with this weapon.
Level 14 or 19: +2d6 damage while bloodied.
Level 24 or 29: +3d6 damage while bloodied.
Power (Daily): Minor Action. Deal damage to yourself equal to half your level, ignoring any resistances. You are considered bloodied for all purposes (including beneficial effects, such as Dragonborn Fury and this weapon’s property) until the end of your next turn.
şimdi okuyunca farkettim biriyle blodied olsan bile öbürüyle de +1d6 vurulabiliyor sanırım, düzeltiyorum yukarıdaki hesapları.
Battlecrazed Weapon
Property: While you are bloodied, you deal +1d6 damage when you hit with this weapon.
Level 14 or 19: +2d6 damage while bloodied.
Level 24 or 29: +3d6 damage while bloodied.
Power (Daily): Minor Action. Deal damage to yourself equal to half your level, ignoring any resistances. You are considered bloodied for all purposes (including beneficial effects, such as Dragonborn Fury and this weapon’s property) until the end of your next turn.
şimdi okuyunca farkettim biriyle blodied olsan bile öbürüyle de +1d6 vurulabiliyor sanırım, düzeltiyorum yukarıdaki hesapları.
Benim karakterimde yapmak istediğim şeyler için onca araştırma sonunda Half'elflerin Dilatente özelliinin tam avenger'ın ihtiyacı olduğunu buldum.
Dilettante: At 1st level, you choose an at-will power from a class different from yours. You can use that power as an encounter power.
Başka bir sınıfın at-will özelliği encounter power olarak kullanabilirsiniz. Bunu rangerların twin strikeya da fighter'ın dual strike özellikleri için alabiliriz. özelliği olarak seçerseniz 10 seviye boyunca sıkıştığınızda koca baltanız ile iki saldırı yapabilirsiniz. Bunu istemenizin sebebi de kritik vurma şansınızın düz hesap %20 haline gelmesi. (iki saldırı ve her saldırı için iki kere zar atılması ve kritik olanın alnması)
11. seviyede ise Half-elflere öyle bir marifet geliyor ki bir sistemde bug aransa ilek olarak bu marifetten başlanılabilir.
Versatile Master
Prerequisite: 11th level, half-elf Benefit: You can use the power you chose through your Dilettante racial trait as an at-will power.
If you choose the paragon multiclassing option (see the Player’s Handbook, page 209), you can choose powers at 11th level, 12th level, and 20th level from any class, instead of only from your second class. You can also spend an action point to regain the use of n encounter attack power that youhave already used during this encounter, instead of
taking an extra action.
Yani artık dilettanteden gelen twin strike özelliğinizi istediğiniz zaman kullanabileceksiniz. Bu seviyede elinize geçen bir jagged silah ile 21. seviyeye kadar artık her tur at vill özelliniz ile düz hesap %40 ihtimalle kritik vuruş yapacaksınız.
Bunun yanında şu marifeti kullanmanız da size avantaj sağlayabilir. Ancak üstüne invoker olmak gerekiyor.
Speaker of the Gods: Prerequisite: 11th level, invoker Benefit: When you use any Channel Divinity power, you can score a critical hit on a roll of 18–20 with the next divine attack power that you use before the end of your next turn.
Reckless Attacker
Prerequisites: 11th level, fighter
Benefit: When you score a critical hit with a fighter attack power, you can make a melee basic attack as a free action. If you do so, you take a –2 penalty to AC until the end of your next turn. (Onca seviye boyunca neden fighter multi oldum diye kendisnize kızdıysanız sonunda bu marifet ile huzura erebilirsiniz)
21. seviyede ise artık weapon mastery'ler başlıyor. Yani jagged weapon'a olan bağımlılığınız artık ortadan kalkacak. Onun yerine de bence alınabilecek silahlar
Rending Weapon: Critical: +1d6 damage per plus, and make a melee basic attack with this weapon against the same target.
Vicious Weapon: Critical: +1d12 damage per plus
Veya doğrudan marifetine de gidebilirsiniz.
Two-Weapon Opening: When you are wielding two melee weapons and score a critical hit with your main weapon, you can make a melee basic attack with your off-hand weapon against the same target as a free action.
Epic Resurgence: The first time you score a critical hit during an encounter, you regain the use of one encounter attack power of your choice. If you use an attack that targets multiple foes, you gain this feat’s benefit only on the first attack roll you make.
Aynı şeyleri paragon multiclass ile de yapabilirsiniz ki benim yapmak istedğim buydu. Ancak o zaman oyunun bazı nimetlerinden yararanamayabilirim. (
) Hala da bunu düşünüyorum.
Paragon mutisi ile yaparsanız bence goliathlara da şans tanıyın. Silahlarının daha büyük ve fazla hasar veriyor lması sebebiyle high crit silahlar ile kritik vuruşlarınız daha da etkili olabilir.
Dilettante: At 1st level, you choose an at-will power from a class different from yours. You can use that power as an encounter power.
Başka bir sınıfın at-will özelliği encounter power olarak kullanabilirsiniz. Bunu rangerların twin strikeya da fighter'ın dual strike özellikleri için alabiliriz. özelliği olarak seçerseniz 10 seviye boyunca sıkıştığınızda koca baltanız ile iki saldırı yapabilirsiniz. Bunu istemenizin sebebi de kritik vurma şansınızın düz hesap %20 haline gelmesi. (iki saldırı ve her saldırı için iki kere zar atılması ve kritik olanın alnması)
11. seviyede ise Half-elflere öyle bir marifet geliyor ki bir sistemde bug aransa ilek olarak bu marifetten başlanılabilir.
Versatile Master
Prerequisite: 11th level, half-elf Benefit: You can use the power you chose through your Dilettante racial trait as an at-will power.
If you choose the paragon multiclassing option (see the Player’s Handbook, page 209), you can choose powers at 11th level, 12th level, and 20th level from any class, instead of only from your second class. You can also spend an action point to regain the use of n encounter attack power that youhave already used during this encounter, instead of
taking an extra action.
Yani artık dilettanteden gelen twin strike özelliğinizi istediğiniz zaman kullanabileceksiniz. Bu seviyede elinize geçen bir jagged silah ile 21. seviyeye kadar artık her tur at vill özelliniz ile düz hesap %40 ihtimalle kritik vuruş yapacaksınız.
Bunun yanında şu marifeti kullanmanız da size avantaj sağlayabilir. Ancak üstüne invoker olmak gerekiyor.
Speaker of the Gods: Prerequisite: 11th level, invoker Benefit: When you use any Channel Divinity power, you can score a critical hit on a roll of 18–20 with the next divine attack power that you use before the end of your next turn.
Reckless Attacker
Prerequisites: 11th level, fighter
Benefit: When you score a critical hit with a fighter attack power, you can make a melee basic attack as a free action. If you do so, you take a –2 penalty to AC until the end of your next turn. (Onca seviye boyunca neden fighter multi oldum diye kendisnize kızdıysanız sonunda bu marifet ile huzura erebilirsiniz)
21. seviyede ise artık weapon mastery'ler başlıyor. Yani jagged weapon'a olan bağımlılığınız artık ortadan kalkacak. Onun yerine de bence alınabilecek silahlar
Rending Weapon: Critical: +1d6 damage per plus, and make a melee basic attack with this weapon against the same target.
Vicious Weapon: Critical: +1d12 damage per plus
Veya doğrudan marifetine de gidebilirsiniz.
Two-Weapon Opening: When you are wielding two melee weapons and score a critical hit with your main weapon, you can make a melee basic attack with your off-hand weapon against the same target as a free action.
Epic Resurgence: The first time you score a critical hit during an encounter, you regain the use of one encounter attack power of your choice. If you use an attack that targets multiple foes, you gain this feat’s benefit only on the first attack roll you make.
Aynı şeyleri paragon multiclass ile de yapabilirsiniz ki benim yapmak istedğim buydu. Ancak o zaman oyunun bazı nimetlerinden yararanamayabilirim. (
Paragon mutisi ile yaparsanız bence goliathlara da şans tanıyın. Silahlarının daha büyük ve fazla hasar veriyor lması sebebiyle high crit silahlar ile kritik vuruşlarınız daha da etkili olabilir.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Tam bende onu diyecektim dwaxer evet arakdaşlar önünüze kendini yukardan aşagı 10a kadar sagdan sola da Adan J ye kadar bir tablo yapın ben yerleriniz söylicem full yaratık kescez hep beraber arada dalgasına dwaxer da ritüel kullanıp halini hatrını sorar hayvanların 
şakaydı sanki birilerinin aldıgını görür gibi oldum bir an için
şakaydı sanki birilerinin aldıgını görür gibi oldum bir an için
4E pekte sosyal taraflara kayan bir oyun değil. Oyuncular da, yaratıklar da daha çok saldırı ve birbirini öldürme üstüne kurulmuş. Aslında yaratıklar ölmekten çok ölmek üzerine kurulmuş. 
Eskisi ka
Eskisi ka