devrimk wrote:Bir de darkgnome'un yaptığı gibi puan yatırdığınız yetenekleri turuncu hale getirirseniz takibi kolay olur.
Ben yatırmadıklarımı yeşilimsi yaptım, çünkü zaten puan yatırmadığım çok az yetenek var. (gerekirse onlara da yatırırım yani haa)
Bir de Darkgnome sen eşyaları nerden aldın?
Devrimk benim arabam var değil mi; konseptim araba üzerine yani hatta araba bile değil, Mustengimsi bir makineden bahsediyorum. Benim tamir de +18 yani, sürücülük en yüksek kabiliyetim.
Eşyaları nerden topluyoruz, kesik çifteli, tabanca, mermi vs adam vuruyorum bol bol.
.
Vereceğim eşyaları şimdi sana da.
AlenthasLeasess gelene kadar onun karakterini ben yöneteceğim. İsim de yazmamış ismi Cabal sana haritayı gösteren arkadaşın o Darkgnome.
Tamam. Peki elimde bir harita var mı yoksa sadece lafımı geçmiş bunun?
Albert hırıldayarak patronunun yanına gitti. Gün gelip buradan kurtulacağı günü iple çekiyordu. Eski bir asker arkadaşının ona gösterdiği harita hep aklındaydı. Kimsenin bilmediği "Facility 65" isimli sığınak. Arkadaşının dediğine göre orada bulacağı eşyalarla kendisini daha da mükemmelleştirecek her şeyi bulabilirmiş. Aslında tek başına çorak topraklarda yolculuk etmek bu kadar tehlikeli olmasaydı şimdi bile kalkıp gidebilirdi.
Bak şimdi fark ettim. sanırım burada Cabal bana laf koymuş.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Bedenini biraz daha iyi kılacak olan robotik parçalar içinde parası yetmediğinden, topladıklarını kullanmayı düşünmektedir. En büyük isteği zarar görmemiş, yağmalanmamış, vahşi hayvanlar tarafından ele geçirilmemiş veya içindeki robotlar manyetik alanlar yüzünden sapıtmamış bir robotik fabrikası yada atölyesi bulabilmektir.
Cabal senin yakın arkadaşın. Yukarıdaki bilgiyi Cabal'ın da bildiğini varsayarak yazdım o yazıyı.
.
"Nerden buldum bu kolu?" Evet sevgili GM, bu kolu nerden bulmuş olabilirim; ayrıca kim yaptı vs. (geçen gün terminatör dizisi vardı, kız aynen böyle kolunu açmış tamir etmeye çalışıyordu. güvercini severken kemiklerini kırmıştı filan)
dwaxer wrote:.
"Nerden buldum bu kolu?" Evet sevgili GM, bu kolu nerden bulmuş olabilirim; ayrıca kim yaptı vs. (geçen gün terminatör dizisi vardı, kız aynen böyle kolunu açmış tamir etmeye çalışıyordu. güvercini severken kemiklerini kırmıştı filan)
.
Kolu isteyen sensin hikayeyi de sen bulacaksın.
şaka bir yana
1- Hatırlamıyor olabilirsin.
2- Birileri senin üzerinde deney yapmış ve bir şekilde kaçmış olabilirsin. (Enclave ya da Master's Army'den hala arta kalan S.Mutantlar)
3-BoS ya da bir Vault'un nakliye görevinde kolun kopmuş ve bunu sana bir "karşı ödeme" olarak yapmış olabilirler.
Savaş kurallarında ufak değişiklikler düşünüyorum. Silahların verdiği hasarlar sabit, saldırı zarınızla adamın savunma zarı arasındaki fark kadar bu hasara eklenecek.
Keskin nişan bir tam tur sürer ve sonraki raundda ateş edilir, silahın hasarı ikiye katlanır.
Yakın dövüş silahları düşmana farkettirmeden yaklaşılıp kullanılırsa iki kat hasar verir.
Ã?rnek:
Dean'le Albert tartışıyorlar ve kavgaya tutuşuyorlar. 1. Tur:
Dean bıçağını çekip saldırıyor
1d100+84= 124
Albert kendini savunmaya çalışıyor:
1d100+9= 68
Albert Yaralandı:
124-68= 56+30 bıçak -10 DR = 76 hasar aldı.
Albert tezgahın altından Winchester'ini çeker ve tetiğe basar.
1d100+25= 85
Dean Savunma:
1d100+33= 42
Dean yaralandı:
85-42= 43+50= 93 hasar aldı
Göründüğü gibi birbirinizin dibine girip ateş etmeye başlayınca gerçekten ölümcül oluyor, o yüzden siper, yere yatıp ateş etme ya da düşmanı uzaktan avlama gibi yöntemleri sık sık kullanın. Bu dünya kahramanların çok yaşamadığı bir dünya.
.
Ya şimdi fallout2'yi yeniden kurup oynayayım gibi bir istek geldi bana, karakterimi orda yaratayım bakalım ne olacak. (ama oyun oynamaktan bilgisayar oyunu oynamaya da zaman kalmıyor ) Unutmuşum bazı şeyleri Vault'u biliyorum da BoS neydi hatırlayamıyorum mesela.
devrimk, bizim vaultlar hakkında ne kadar bilgimiz var. Normal mi karşılanıyor yoksa olduğu bilinmiyor mu? Benim bilmeme gibi bir ihtimalim yok ama ona göre davransam belki daha iyi olur.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Vaultlar aslında çok var, savaştan etkilenip içindekiler yağmalanmış ya da açılıp şehir haline gelmiş (Vault City) gibi örnekler var. Rahat olun kişi olarak bildiğinizi buraya da yansıtabilirsiniz.
Arkadaşlar Excel kullanıyorsanız karakter kağıtlarını orada güzelce hazırlayabilirsiniz. İsteyene yollayabilirim statları yazınca yetenekleri güzelce hesap ediyor.
Dwaxer insanlara +5 fazladan yetenek verdik fakat bu ilk seviyede 20 bariyerini aşmalarını sağlamıyor.
Ã?evikliği 3 düşürüp başka bir özelliğine ekleyebilir misin?
Ayrıca ikinizin karakterlerde de ufak tefek yetenek toplama hataları var onları ben düzeltirim.
devrimk wrote:Dwaxer insanlara +5 fazladan yetenek verdik fakat bu ilk seviyede 20 bariyerini aşmalarını sağlamıyor.
Ã?evikliği 3 düşürüp başka bir özelliğine ekleyebilir misin?
İyi de o zaman verdiğin bonusların bir anlamı kalmıyor ki? Aslında çeviklik 25 yapabilmem lazım. Yani şöyle demek istiyorum; örneğin ghoullara güç:+5 vermişsin ama 20'yi geçemiyor, ben de 20'yi geçemiyorum aramızda bir fark yok... değil mi? Yoksa bu 20 sınırı sadece insan için mi; +5 alıyor ama abartamıyor, diğerleri nötr ama abartabiliyorlar gibi bir şeyse tamam. Gerçi ben her türlü çevikliği yine de 20'ye indiriyorum, fazla abartmayayım, biraz zeka ve güce vereyim. Sadece görüş belirtmek için yazdım bunları.