Yıkımdan Sonra (Fallout oyun)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 2082
Joined: Thu Feb 03, 2005 10:00 am

Yıkımdan Sonra (Fallout oyun)

Post by devrimk »

Giriş:

New Reno
Image

Savaştan sonra (medeniyet denilebilirse eğer) medeniyetin beşiği. Reno'nun kanunsuz sokakları buranın mafyaları tarafından yönetilmektedir.

Reno'da herşeyi bulabilirsiniz silah, uyuşturucu, kadın, para. Eğer çorak topraklarda yaşıyorsanız yolunuz mutlaka buraya düşecektir.
Eski bir atasözünün de dediği gibi "Her yol Reno'ya çıkar."

Dean'in mekanik kolu tutukluk yapmaya başlamıştı acilen bu sorunu çözmesi gerekiyordu. İşte bu sebeple Dean bu tamiri yapabilecek ender dükkanlardan birine gelmişti.

"New Reno Arms"
"Heyy! Gübre çuvalı. Sana diyorum sanaaa. Seni buraya mucitlik yapasın diye almadık. Mahvetmişsin yine güzelim tüfeği. Abuk subuk işleri bırak ta git şu çöpleri at."

Albert hırıldayarak patronunun yanına gitti. Gün gelip buradan kurtulacağı günü iple çekiyordu. Eski bir asker arkadaşının ona gösterdiği harita hep aklındaydı. Kimsenin bilmediği "Facility 65" isimli sığınak. Arkadaşının dediğine göre orada bulacağı eşyalarla kendisini daha da mükemmelleştirecek her şeyi bulabilirmiş. Aslında tek başına çorak topraklarda yolculuk etmek bu kadar tehlikeli olmasaydı şimdi bile kalkıp gidebilirdi.

"Ben çıkıyorum, bu gün dört memeli bir kadın çıkacakmış "Sex,Drag & Rocknroll"da. anlarsın ya!" Pis pis sırıttı Jack bu tip garip yaratıkları izlemekten zevk alırdı, belki de Albert'i işe almasının sebebi de buydu.

"Etrafı güzelce topla kepenkleri de kapat yarın görüşürüz."

Albert etrafı toplarken kapının üzerindeki çıngırak çalarak kapının açıldığını haber verdi.
İçeri giren bu bölgede sıkça göreceğiniz sert tipli adamlardandı. Albert adamın bir kolunun mekanik olduğunu farketti hemen.

New Reno Arms Fiyat listesi:


Zırhlar:
Motor Kaskı: 150 $
Asker miğferi: 300 $
Deri Ceket: 300 $
Tabaklanmış Deri Ceket: 500 $
Ã?elik Yelek: 800 $
Yaşam zırhı: 500 $
Reaver Armor: 2.000 $
Power Armor: 20.000 $

Yakın Dövüş silahları
Muşta: 20 $
Bıçak: 50 $
Bayıltma silahı: 100 $
Balta: 100 $
Balyoz: 150 $
Körüklü Balyoz: 1.000 $
Metal Yumruk (Power Fist): 1.500 $
Elektrikli Bıçak (Ripper): 1.000 $
Elektrikli Testere: 1.000 $

Tabancalar:
Mauser M96: 300 $
Colt M1911: 300 $
.44 Magnum: 400 $
Beretta 92: 400 $
Desert Eagle: 500 $
.223 FMJ: 1.500 $
Laser Pistol: 3.000 $
Kesik çifte: 300 $

Tüfekler:
Winchester rifle 88: 400 $
Pompalı tüfek: 400 $
SR-25 Keskin nişancı tüfeği: 2.000 $
Barret 82A1: 5.000 $
Laser Rifle: 10.000 $
Plasma Rifle: 10.000 $
Havan tüfeği: 300 $

Otomatik silahlar:
Thompson M1928: 400 $
Sterling L2A3: 400 $
Heckler & Koch MP5: 500 $
Uzi, +70: 600 $

Askeri Tüfekler:
M1 Garand: 300 $
AK 47 Kalashnikov: 400 $
FN FAL: 1.000 $
M16: 2.000 $

Ağır Silahlar:
"İntikamcı" CZ53 Minigun: 1.500 $
Browning M2: 4.000 $
Alev makinası: 1.000 $
Roket Atar: 1.000 $
Gatling Laser: 5.000 $

Patlayıcılar:
Dinamit lokumu: 50$
Molotof kokteyli: 25$
El bombası: 50$
Gaz bombası: 50$
Araç Mayını: 150$

Ekipmanlar:
Dürbün: 100 $
Fener: 50 $
Gayger sayacı: 100 $
Gaz maskesi: 100 $
Gece görüş gözlükleri: 200 $
Halat: 10 $
Işık çubuğu: 10 $
Kanca ve ip: 50 $
Kelepçe: 20 $
Pipboy: 1.000 $
Telsiz: 100 $

İlaçlar:
Adrenalin: 100 $
Alkol: 1 $
Nük Cola: 1 $
Stimpak: 50 $
Rad-X: 100 $
Rad-Away: 100 $
Pompa (Buffout): 150 $
Sakız (Mentats): 150 $
Super Stimpak: 500 $
Jet: 300 $
Sikko (Psycho): 300 $

Silah Ekipmanları:

Ayak: 50 $
Havan fırlatıcı: 600 $
Dürbün: 100 $
Lazer nişanlayıcı: 200 $
Susturucu: 200 $
Süngü: 100 $
Silah feneri: 100 $

Mermiler:
Her çeşit mermi ikiye bir değiştirilir.
Mermilerin fiyatı 1 $'dır.
Enerji pillerin fiyatı 2 $'dır.

Yardımcı aletler:
Alet Takımı (Mekanik, Tamir) 500$/1.000$/1.500$
Elektronik şifre kırıcı 2.000$
İlk Yardım Ã?antası (İlkyardım, Tedavi) 100$/200$/300$
Ã?ilingir Takımı (Kilit açma, Tuzak bozma) 100$/200$/300$
Görünmezlik aleti (Stealth boy) 3.000$
Kamuflaj Malzemeleri (Gizlenme) 100$/200$/300$
Labaratuvar takımı (Biyoloji, Kimya) 1.000$/2.000$/3.000$




*Satış fiyatlarıdır alış fiyatları liste fiyatının yarısıdır.
Last edited by devrimk on Sun Aug 30, 2009 4:03 pm, edited 6 times in total.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 3918
Joined: Sat Jan 31, 2004 10:00 am
Location: Ankara

Post by Darkgnome »

İlgiç, ilginç

Diye düşündü içinden. Aslında kapatmışlardı ama bu kolu nerede yaptırmış olduğunu merak ta ediyordu?

Topal ayakları üstünde ikkeldi. Artık daha az kısa görünse de kabburu hala kendisini gösteriyordu. D-Modern zamanların "Notrdam Kamburuydu" ama daha pis kokanı. Bu espriyi yapabileceği pek kişiyi bulamıyordu artık. Kapı gıcırtısı gibi bir gülüş ardından hırıltılı sesi ile

"Hehe! Kapıyı kapatın lütfen bayım. Çok toz giriyor ve toz ciğerlerime zarar vereblir. Hehehe hııııııı!"

Esprisine gülünmediğine görünce yüzünde tebessümü bozmadan söze devam etti

"Size nasıl yardımcı olabilirim?"
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 6687
Joined: Mon May 21, 2007 10:00 am

Post by dwaxer »

.
"şu kolumu..." dedi Dean tezgahın üzerine tok diye koyarken, "tamir edebilir misin? Biraz arıza yapıyor. Seni tavsiye etmişlerdi, Albert değil mi; ben de Dean."

Sonra da suratını buruşturdu, bu ne pis bir kokuydu böyle, sağına soluna baktı kokunun kaynağını tespit etmek istercesine. Birkaç kere burnunu çekti. "köpeğimi dışarda arabada bıraktım" diye mırıldandı kendi kendine.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 2082
Joined: Thu Feb 03, 2005 10:00 am

Post by devrimk »

Albert kolu iyice inceledi değişik bir modeldi bu hiç görmediği bir tip. Halledemeyeceği bir arıza değildi. Ã?te yandan bu adamın arabası vardı ve "Facility 65"e gidiş bileti olabilirdi.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 3918
Joined: Sat Jan 31, 2004 10:00 am
Location: Ankara

Post by Darkgnome »

Kolun sağını solunu inceledi. Ardından kolun hasarını bulmaya çalıştı.

"Nereden buldun bu kolu?"

Diye bir hırıltı çıkarttı.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 6687
Joined: Mon May 21, 2007 10:00 am

Post by dwaxer »

.

"Vault'un bir nakliye görevi sırasında pusuya düşürüldüm. Kolum kötü yaralanmıştı. Sağolsun, senden akıllı olmasın bir bilim adamı kolumu biyonik hale getirmişti." diye cevap verir Dean. "Eskiden iyi çalışıyordu, son zamanlarda hassasiyetini kaybetti. Ben de az buçuk tamir işlerinden anlarım ama tek elle kendi üzerimde çalışmaktansa, konunun daha uzmanı birine göstereyim dedim. Nasıl becerebilecek misin?"

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 3918
Joined: Sat Jan 31, 2004 10:00 am
Location: Ankara

Post by Darkgnome »

Masa üstünde kolu çevirirkne hiç başını kaldırmadan konuştu.

"Aslında daha uzun süreler idare edermiş ama sen biraz hor kullanmışsın."

"Sonra başını kaldırdı. Yerinde olsam kolu kendim tamir etmezdim. Belki daha pahalıya gelir ama en azından kolun çalışmaya devam eder. Bu aletler sağlam oldukları sürece iyidirler ama bir çalışmamaya başladımı çok hassaslaşırlar."

Gözlerini Dean'e çevirdi.

"Fazla büyütülecek bir şey değil. 50 dolara yapabilirim sanırım."
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 6687
Joined: Mon May 21, 2007 10:00 am

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:"Fazla büyütülecek bir şey değil. 50 dolara yapabilirim sanırım."
"50 dolar mı? Cebimdeki paranın kokusunu aldın galiba; daha ucuza olmaz mı ya da takas makas? Pazarlık edelim hiç olmazsa biraz."

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 3918
Joined: Sat Jan 31, 2004 10:00 am
Location: Ankara

Post by Darkgnome »

"Hehehe! Bilemiyorum dostum. Vooltlardan birinden geldiğini söylemiştin. Oradan çıkan birinin eminim bu kol gibi başka paylaşacakları da vardır. Ben kolay ikna olurum."

Sanki etrafta onları dinleyen biri varmış gibi başını Dean'e doğru uzattı ve fısıldamaya başladı.

"Eğer benim için bir şey yapabilirsen bu kolu sana bedavaya dahi yapabilirim."

İlgilendiğini görünce konuşmasına devam etti.

"Sektör 65 adında bir yer biliyor musun? Sen bilmesen de bir arkadaşım biliyor. Bana haritasını da gösterdi. Kendisi eski bir asker ve hala buna benzer bir iş yapıyor. Ama korudukları silahlar ve sakallı adamlar değil, ışıltılı oyuncaklar ve çıplak, güzel kadınlar. Heheheeh hııııı!"

Biraz nefeslendi. Bu sırada kendisini dikkatle dinlemesinden cesaret alarak alet çantasını almaya ayaklarını sürüdü. Dean o anda goul'un topal olduğunu fark etmişti. Sakat, sürekli öksüren yaşlı bir adam gibiydi.

Alet çantasını aldıktan sonra tekrar masaya döndü ve kolu tamir ederken konuşmasına devam etti.

"Arkadaşım çölde kendine bakabilir. Ben de boş değilim hani Heheheheeh hıııı."

Sonra kolun içindeki bir kaç parçayı oynatıktan ve 1-2 tutkal ve tornavida hareketinden sonra, kolu Dean'in önüne itti.

"Kısa bir süre seni idare eder. Ancak ciddi bir tamir için de yedek parçalara ihtiyacın olacak. Özülerek söylüyorum ki senin kolu yapan biraz işten kaytarmış. Çok daha iyi bir işçilik çıkabilirdi. Ama gereken aletleri burada bulamazsın. Hatta dünyanın her yerine dağılmış böylesi batakhane gibi yerlerde bulabileceğini hiç düşünmüyorum."

Dean kolu inceledikten sonra Albert, kolu Dean'in vücuduna monte işlemine girişti. Artık kokusu daha az rahatsız ediciydi. Deminki süpürme ve toparlanma işlerinde olan teri geçmişti. Ama yine de bir banyo yapmamış bir vahşi gibi kokuyordu.

"Dediğim gibi. Ben Vauttakiler gibi yalan söylemem. Bu seni ancak geçici bir süre idare edecek. Yaptığım teklifi bir düşün. Eğer ilgilenirsen seni arkadaşım ile de tanıştırırım. Tanışınca ne kadar haklı olduğumu anlayacaksın"
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 6687
Joined: Mon May 21, 2007 10:00 am

Post by dwaxer »

.
"Pekala, teklifin ilgimi çekti," dedi Dean, "yalnız benzin ve gerekli malzemeler konusunda katkıda bulunmanız lazım." Etrafına bakarak, "burayı terk mi edeceksin yani, dükkanı bırakacak mısın?"

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 2082
Joined: Thu Feb 03, 2005 10:00 am

Post by devrimk »

"Götürecek araba olduktan sonra malzeme bulmak kolay. Asıl malzemeyi gittiğimiz yerde bulacağız zaten. Kapatıyordum dükkanı zaten, sonra köpekleri salıyorum içeri girmeye çalışanı ben dahil parçalarlar."

Arabaya bindiler ve New Reno'nun ışıltılı caddelerinde yola koyuldular, neonlarla süslü bu sokaklarda fahişeler kapkaççılar, torbacılar kaldırımları işgal etmiş durumdaydı.

Albert arabayı durdurmasını söyledi. Dev neon ışıklı tabelanın olduğu kapıya doğru yürüdüler.

"Porn Queens"
Kapının önünde asker miğferi giymiş elinde kalaşnikof olan gul bağırıyordu.
"Defolup git buradan, geçen geldiğinde bir sürü olay çıkarttın patron görmesin seni."
Karşısında sarhoş olduğu belli olan adam küskün bir sesle mırıldandı.
"Yaa bugün çok içmedim ki. Hem azcık oyun oynasam kime zararı var."
"Bir daha seni uyarmayacağım, direk Billy Joe'a havale edeceğim diyerek baş parmağıyla arkasındaki mutantı işaret etti."
Dev gibi bir şeydi mutant elinde belli ki oldukça eski bir ağır silah vardı. Homurdanmakla yetindi.
"Tamam tamam kızmana gerek yok. şuracıkta otururum o zaman."

"Hey Cabal!" dedi Albert.
"Merhaba dostum." dedi kabal ellerini bilek güreşi yapar gibi tutuşup salladılar.
"Ne o arkadaşına Reno alemlerini mi gezdiriyorsun geç içeri para istemez senden."
"Hayır, diğer iş için hani bahs..." hemen lafını kesti Albert'in Cabal.
"Haa tamam tamam gelin şurada konuşalım, Billy Joe on dakka yokum haberin olsun. Aman kimseyi biçme ben gelene kadar."

Cabal büyük girişin yanından bir kaç basamak aşağıya indi metal bir kapıyı açtı.
"Geçin şöyle burada kimse bizi duyamaz."
Küçük mahzen gibi bir yere indiler duvarlarda kan ve kusmuk lekeleri vardı tepeden sarkan tek bir lamba kötü bir aydınlatma yapıyordu burada.
"Geçin oturun şöyle iskemle var. Burada arasıra uyanıkları yakalayıp dayak çekiyoruz üçkağıtçı dolmuş her yer."

"Albert sana anlatmıştır. "Tesis 65" adlı kullanılmayan askeri bir üssün yerini keşfettim. Yıllardır kullanılmıyormuş, belki bazı robot korumalar ya da şifreli kapılar filan olabilir onları dostumuz Albert halledecek. Gireceğiz alabileceğimiz kadar mazemeyi alacağız ve çıkacağız bu kadar basit."
Bir sigara yaktı "İçer misin?" diye paketi uzattı Dean'e.
Last edited by devrimk on Fri Aug 28, 2009 3:03 am, edited 1 time in total.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 6687
Joined: Mon May 21, 2007 10:00 am

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Bir sigara yaktı "İçer misin?" diye paketi uzattı Dean'e.
"Hayır, alışkanlık yapan maddelerden uzak durmaya çalışıyorum... Planı beğendim; şu söylediğiniz yere gidelim."

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 2082
Joined: Thu Feb 03, 2005 10:00 am

Post by devrimk »

"Haha! Ne heyecanlısın sen öyle. Ã?ncelikle şunu söyliyeyim 500-600 km.lik bir yolumuz var, bu yolun aşağı yukarı yarısında doğru düzgün yol yok. Senin araba kaldırabilir mi bu yolu?"
Sigarasından derin bir nefes çekti.
"Ayrıca orayı başkalarıyla yağmalamak yok. Üçümüzün arasında sır olacak orası gidersek beraber gideriz tekrar."
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 6687
Joined: Mon May 21, 2007 10:00 am

Post by dwaxer »

.
Dean:
"Orası bir tesis demiştiniz, tesisin yolu olur, yani olmalı. Arabamı, bebeğimi bırakmam söz konusu olamaz, gerekirse hırpalamadan, 2.viteste gideriz. Bize benzin lazım yalnız... Sır saklamaya gelince, o konuda endişen olmasın. Ben aslında yalnız çalışmaya alışıkım ama malzeme bulma ihtimali yüzünden teklifinizi kabul ettim."

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 2082
Joined: Thu Feb 03, 2005 10:00 am

Post by devrimk »

"Modeli neydi demiştin? Ford Falcon haa kıyak arabadır. Oraya arabayla gitmek isteme sebebimiz yağmaladığımız eşyaları taşıyabilmek için yoksa rahatımıza düşkünlüğümüzden değil. İyi hadi o zaman bir göz atalım senin canavara. Belki ufak bir karavan ayarlarız arkasına."

Dışarı çıktınız Cabal Billy Joe'ya bir göz attı.
"İyi işler yolunda evet ne taraftaydı araba?"
Albert kekeleyerek boş pet şişelerin ve peçetelerin uçuştuğu köşeyi gösterdi:
"Bubub.. buradaydı."
"Ohhhh! Harika arabayı buraya mı bıraktınız? Anahtarı da üzerinde bıraksaydınız bari. Bunca zaman çaldırmadan bu arabayla nasıl geldin ki buraya?" diye bağırdı Cabal öfkeyle.

Dean ise ilerde inleyen yaralı köpeğini gördü, yan yatmış köpeğin başını kaldıracak mecali bile kalmamıştı.

Bölüm 1

Arabama dokunma:
Last edited by devrimk on Fri Aug 28, 2009 3:04 am, edited 1 time in total.
Post Reply